Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   49 / 313
(#) pacal76 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 21, 2011 /

Erre is gondoltam de persze mikor neki állok rugdosni szegény monitort akkor nem akar kikapcsolni. Bár lehet neki állok és átmelengetem az egész nyákot hátha megjavul.
(#) pacal76 hozzászólása Aug 22, 2011 /

Szóval lenne még egy monitoros kérdésem mégpedig egy yakumoról lenne szó. Hiba egyszerűnek tűnt és meg is orvosoltam viszont van egy hibás dióda még a panelon és nem tudom milyen névre hallgat.
A képen a D102 lenne szó.
(#) pipi válasza pacal76 hozzászólására (») Aug 23, 2011 /

Vedd ki és mérd meg a d107 nyitófeszültségét, ha 0,6V körüli akkor én betennék egy 4148-at, ha 0,3V körüli shottky akkor nincs tippem ilyen üvegre, esetleg
1n5819, de ez nagyobb méretű
(#) pacal76 válasza pipi hozzászólására (») Aug 23, 2011 /

A dióda kérdés megoldódott mert találtam egy másik típusú panelon ugyan ilyen kinézetűt, bár ettől sem javult meg.
Most épp egy bit3193 vezérlő ic-t rendeltem mert szerintem eléggé melegszik és a kimenetein semmit sem tudok mérni. Szóval szerintem ez lesz a hunyó.
(#) poci261 hozzászólása Aug 23, 2011 /

Sziasztok.
Kaptam 1 Dell E178fp LCD Monitort és az a gond hogy amikor bekapcsolom 1 pillanatra megjelenik az asztalom de mindemellett a monitor közepére kiírja hogy
Auto Adjust In Progress illetve automata beállítás folyamatban jelenik meg aztán sötétség,most mi a teendő?netán valaki tudna segítteni nekem?megköszönném
(#) calina válasza bbalazs_ hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

kicseréltem a q201 és q202-es tranyót.....
kicsit nehéz volt beszerezni, de a helyzet változatlan....
nem kapcsol le a háttérvilágítás

5let?
(#) agressiv válasza calina hozzászólására (») Aug 24, 2011 /

Meg kellett volna mérni előbb a tranyókat, mert valószínű, hogy feleslegesen cserélted ki őket. A monitor agya kapcsolgatja a tápot az IC-nek és valószínüleg nem a kapcsoló tranyók, hanem a vezérlésben van a hiba, mivel mindíg nyitva vannak a tranzisztorok. Mérd meg, hogy a Q201 bázisán van e valami változás, amikor ki-be kapcsolgatod.
(#) Tom2009 hozzászólása Aug 29, 2011 /

Sziasztok!

Van egy Asus VW195D típusú LCD monitorom. A képen látható panelen vannak rajta a különböző kapcsolók (főkapcsoló, szín- és fényerőszabályzó, stb.). Valaki meg tudná mondani, hogy mi ennek a panelnak a neve, és hogy hol tudnék ilyet beszerezni?

DSC01276.JPG

(#) bbalazs_ válasza Tom2009 hozzászólására (») Aug 29, 2011 /

Mi tortent vele? Ezek egyebkent nyomogombok, tulajdonkeppen ez semmi mast nem csinal, csak vezetekeket erint ossze, tehat tul sok meghibasodasi lehetosege nincs, max kontakthibas lehet.

Talan kapcsolopanelnek neveznem, ha muszaj lenne megnevezni.
(#) bbalazs_ válasza calina hozzászólására (») Aug 29, 2011 /

En merest javasoltam, nem gyors cseret. Akkor most mi a helyzet a kapcsolojellel? Tehat megkapja a monitor kikapcsolasakor a masik szintet, mint ami bekapcsolas alatt van rajta?
Ha igen, elorefele kell menned, ha nem, hatrafele, a proci fele.
(#) pacal76 válasza pacal76 hozzászólására (») Szept 3, 2011 /

Ic megérkezett és a csere után ügyesen tette a dolgát, szóval most már tökéletesen működik.
(#) pacal76 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 3, 2011 /

Sikeresen megoldódott ez a probléma is! A fingos ki-be kapcsoló (nyomógomb) vacakolt velem. Műszerrel mérve szakadás helyett ellenállása volt 600Ω 3kΩ közt ingadozott, és ezért kapcsolgatott ki-be állandóan. Kivettem a helyéről és tökéletesen működik.
Viszont most lehet vadászom nyomógombot.

hpkapcs.JPG

(#) pipi válasza pacal76 hozzászólására (») Szept 3, 2011 /

szerintem egyenesben kapsz a lomexben vagy hqvideoban, a lábát meg elgörbíted, esetleg egy kis ragasztóval, sziloplaszttal rögzíted
(#) bubuc17 hozzászólása Szept 3, 2011 /

Sziasztok
Lcd monitoromon eléggé meg akadtam. Nincs sok rutinom ebbe a témakörben. Kb 5mp után leáll az inverter. Mind a 4 cső
hibátlan (110mA) . Transzformátoron semmi égést vagy elváltozást nem tapasztaltam és szakadás sincs. A kimeneti csatoló kondik is jók. Elkókat is cseréltem. Smd résznél sem találtam hibát felületes vizsgálat után.
Mivel próbálkozzak még? Addig az 5mp is tökéletes a fénye.
(#) bbalazs_ válasza bubuc17 hozzászólására (») Szept 4, 2011 / 1

Az a 110mA kicsit sok lenne, meg 4 cso parhuzamosan is. Vagy valami 24 collos monitorod van?
Altalaban csovenkent olyan max 10mA lehet.

Akkor lehet maximum 110mA, ha eppen begyujt.

Az elso 2-3mp persze, hogy tokeletes, mert olyankor 50%-os kitoltessel hajtja a szabalyzo a trafokat, hogy begyujtson a cso. Azert en a helyedben megneznem a csoveket kulon-kulon, KISZEDVE. Nem csak ranezesre, bent a panelben, hogy aaaa, jo az, mer vilagit. Vedd ki oket es egyenkent a teljes hosszat nezd meg, hogy vilagit-e rendesen es vegig. (altalaban paronkent vannak, azt sinszeruen ki tudod huzni az lcd panel oldalabol.
(#) bubuc17 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 4, 2011 /

Mármint az inverterrel együtt vett fel 110mA pert.
A lényege csak hogy mind a 4 ugyan olyan.
Kiszedtem a csöveket és szép fehér mindegyik. Tehát nem itt van a gond...

OK, akkor elsokent keresd meg a kapcsolojelet, ami bekapcsolja az invertert. Ha az a kikapcsolas alatt is fennmarad, akkor az inverter resztol lesz a hiba, ha eltunik, akkor visszafelele, a procis resz tiltja le a hattervilit.

Altalaban az inverteres resz szokott rosszabb lenni. Ha megvan mind a negy cso vilagitasa, akkor tularamot erzekelhet az invereter vezerloICje es letilt.
Neked ezt kell akkor becsapnod. A nagyfesz reszrol egy smd tranyonak kinezo diodapar egyeniranyitja majd feszoszton at vezeti a foldre, az osztasbol megy vissza a sense vezetek az IC-be. A vezerloic labkiosztasanal talan megtalald ezt, szoval oda kell beavatkozni. De csak az ellenallassal szabad FINOMAN jatszani, mert ha fixre kotod, akkor mindig 50% kitoltessel megy es az par perc alatt felforralja a trafot vagy a FETeket.

Hu, most ertelmezem a leveledet ujbol...

Melyik feszultsegbol vesz fel annyit es a monitor milyan allapotaban (csovek egnek vagy sem)?
A masik kerdes, hogy a feher cso azt jelenti, hogy LATTAD MUKODNI oket, tehat begyujtaskor VILAGOTOTTAK mind a ketten?
(#) bubuc17 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 4, 2011 /

Külső inverterrel próbáltam őket.
Egyesével mind a 4 et.
És mivel mind a 4 nél ugyan annyi áramot vett fel az inverter ebből gondoltam először hogy jó. De fényre is jól világítanak.
Akkor nekiállok kibogozni a panelon amit írtál. Előre is köszi a segítség. A processzor szokott a proci hibás lenni? vagy mindig valami külső dolog a ludas?
(#) pacal76 válasza bubuc17 hozzászólására (») Szept 5, 2011 / 1

Nézd meg a vezérlő panelon hogy a feszkók rendben meg vannak-e, 1,8v 3,3v Viszont a samuknál előszeretettel nyiffan ki proci is.
(#) bbalazs_ válasza bubuc17 hozzászólására (») Szept 5, 2011 / 1

Probald sajat inverterrel, egyszerre. Ha mindegyik rendesen begyujtott, lephetunk tovabb.
De addig is csinald meg, amiket korabban irtam.

Es mennyi a bemeno feszultseg? Mert ha a 12-15V tul alacsony, akkor az is okozhat ilyet. Ilyenkora primer 230-as tap a hunyo. Nncsnek pupos kondik a tapresznel? (tehat nem az inverternel, hanem a 230-as tapnal)?
(#) calina válasza agressiv hozzászólására (») Szept 5, 2011 /

bekapcs. 4,2V
kikapcs 0V

tehát kapcsol, de mégis fent marad a háttérvilágítás

???
(#) dillen hozzászólása Szept 6, 2011 /

Sziasztok nekem meg tegnap filmezés közben jelentkezett az alábbi hiba az lcd tv-men, javíttassam vagy vegyek egy új tv-t?
(#) bbalazs_ válasza dillen hozzászólására (») Szept 6, 2011 /

Szerintem javittasd, mert ez nem panelhiba, hanem valami elektronikai gond.
(#) bbalazs_ válasza calina hozzászólására (») Szept 6, 2011 /

Akkor az inverteroldalon lesz a gond. Nezd meg, melyik tranyot kapcsolja es a jel, onnan merj tovabb elorefele.
(#) dillen hozzászólása Szept 6, 2011 /

A javításhoz tudtok adni valami tanácsot, egyáltalán mit és hol nézzek meg vagy forrasszam át.
(#) kadarist válasza dillen hozzászólására (») Szept 6, 2011 /

Javíttasd, mert ez nem forrasztáshiba lesz.
(#) bbalazs_ válasza dillen hozzászólására (») Szept 6, 2011 /

Szerintem foprocihiba lesz, szoval elektronikat fognak cserelni. Otthon nem kivitelezheto.
(#) calina válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 6, 2011 /

kicsit elvesztettem a fonalat
a Q201-es tranyón megvan a kapcsolójel, de merre van az előre ??? nem egyértelmű számomra a kapcs. rajz....
(a #999064-es hozzászólásban csatolva)
(#) bbalazs_ válasza calina hozzászólására (») Szept 6, 2011 /

Ertelemszeruen azt jelenti,hogy amit kapcsol, afele kell tovabbmenni. Tehat az a tranyo, amit kapcsol, az tenylegesen kapcsol-e.
Következő: »»   49 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem