Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   50 / 313
(#) bbalazs_ válasza calina hozzászólására (») Szept 6, 2011 /

A Q201-202 valamelyike. De a rajz ismeros, mintha mar kerdezted volna ugyanezt.
A ket tranyo valamelyike lesz a ludas, vagy a 201-es foldelese. Mivel ez kozvetlenul adja a kakaot az IC-nek.
Ha nem adja, akkor nem mehet az IC, igy nem mehet a trafo sem, mert nem kapja az impulzusokat. Szoval nem "ragadhat be" semmi.
(#) calina válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 6, 2011 /

Igen kérdeztem már...
sajnos pont azzal kezdtem, hogy kicseréltem a Q201-202-t, de ez nem segített...
a 201-es földelésén mit értesz???
(#) bbalazs_ válasza calina hozzászólására (») Szept 6, 2011 /

Vedd ki a q202-es tranyot. Ilyenkor nem szabad EGYALTALAN hattervilagitasnak lennie.
Ha megis van, akkor valami parazita bemeneten szivja meg magat. Nem kell tul sok aram az ICnek.

Ha a kettos tranyo bemeneten ott a kapcsolojel, de az IC megis kap tapfeszt, akkor CSAK a tranyoknal lehet a hiba. Esetleg ellenorizd a q202-t zarlatra, mert vegulis rajta megy at a teljes arama ennek az IC-nek, ez nem lehet tulsagosan sok aram...
A masik lehetoseg: latok ott egy 100nF-es kondit, azt is erdemes lenne kicserelni.

A foldeles azt jelenti, hogy a fold laba tenylegesen foldon van-e a tranyonak, egyszeru ellenallasmeressel megallapithato a kerdeses pont es a monitor fem teste vagy az inverter belepo GND vezeteke kozott.
(#) bubuc17 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

Meglett a hiba.
Elkerülte valahogy a figyelmem a trafóban egy szakadás....
Máig nem értem hogy hogy sikerült jónak mérnem elsőre.
Köszönöm a segítséget, hasznos segítséget adtál.
(#) Kovidivi hozzászólása Szept 7, 2011 /

Sziasztok!
Létezik valami jó segédprogram a monitor felbontásának változtatására? Van egy LCD monitorom, aminek 1440x900-as felbontás kellene, a videókártyám pedig nem tudja ezt, csak 1280x1024-et vagy 1600x1200, és hasonlókat... Ati radeon IGP 320M, cserélni nem tudom, driver nincs hozzá... Ultramon fel van rakva, ő sem tud ilyen felbontást beállítani. Szomorú vagyok, mert így nem éppen éles a kép Köszi a segítséget!
(#) kadarist válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

Szia!
Ezt láttad már?
(#) pipi válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

SIS chipsetes alaplapi vga-nál volt ilyenem, a netet túrva találtam hozzá registry buherát, és jó lett az eredeti driverrel.
(#) Kovidivi válasza kadarist hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

Felraktam amit találtál, de nekem is ez volt fent. Már egy éve folyamatosan nézem a netet, sehol sincs fent driver. Kerestem már Ubuntu-hoz is valamit, ott is csak fél megoldásokat találtam (igaz, akkor még TFT nélkül, csak a hardveres gyorsítás miatt, meg hogy az S-video kimeneten legyen kép (nem lett...) Összefoglalva, új driver biztosan nem lesz, valami mással kellene megoldanom. Az ultramon már felkínált olyan felbontásokat, amit a képernyő tulajdonságainál nem láttam (1792x1344), szóval elvileg "csak" egy progi kellene...
Pipi: Ez a registry buhera szerintem nagy eséllyel nem működne nálam, de érdekes az ötlet.
A netet már kerestem olyan kulcsszavakkal, hogy 320igp 1440x900, de átnyálazva minden fórumot, új drivert kerestettek a delikvenssel. Persze nem járt sikerrel...
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 8, 2011 /

Meg van a megoldás. google- lcd resolution tool, első találat: powerstrip. Letöltöttem, sharewave, de magyar nyelven is tud. Hozzáadtam egy egyéni felbontást, ezt a regisztriben jegyezte a program (szerintem), innentől ki tudom választani az 1440x900-at is! A programot szerintem akár le is törölhetném, de ha fent van, az sem zavaró. Automatikusan elindul windows-zal együtt, de nem hiszem, hogy futnia kell folyamatosan. Akinek hasonló problémája van, próbálja meg ezzel a progival.
(#) calina válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 8, 2011 /

újból cseréltem a Q201-202-t
+ cseréltem a C201-202-204-et

a helyzet változatlan
(#) agressiv válasza calina hozzászólására (») Szept 8, 2011 /

Ezt nem is csodálom, mert már volt cserélve és akkor sem változott semmi.
(#) calina válasza agressiv hozzászólására (») Szept 8, 2011 /

hát a kondik még nem voltak, de azért köszi az észrevételt...
(#) bbalazs_ válasza calina hozzászólására (») Szept 8, 2011 /

Mi tortenik, ha kiveszed a tranyokat?
(#) calina válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 8, 2011 /

a Q202 és Q201 nélkül is fehér a kép kikapcsolva.........
(#) bbalazs_ válasza calina hozzászólására (») Szept 8, 2011 /

Akkor itt a kutya elasva! Valahonnan sziv aramot pluszban. Legjobb lenne az IC-t cserelni, de ha nem megy, akkor

Esetleg probald meg a Vcc labat a foldre huzni eloszor 2K-val, majd lemehetsz egeszen 100 Ohmig.

Vagy az 1-es 2-es lab alkatreszeit probald kicserelni. De szerintem az IC pusztulhatott meg, valahonnan tapot sziv, ahonnan nem szabadna. A tobbi labat nem huzhatod le, mert az a mukodesehez kell.
Az 5-os, 7-es lab a levegoben log, esetleg nezd meg, hatha tapon vannak, huzd le oket 100 Ohmmal foldre.
(#) calina válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 9, 2011 /

ettől tartottam én is........
mind1, nem vészes az IC ára és be is szerezhető....

kicserélem, ennyit még megér a dolog....

Köszi az eddigieket !!!
(#) Zsolt222 hozzászólása Szept 11, 2011 /

Sziasztok!
Van egy Samsung LCD monitorom és nem kapcsol be és kicsit zúg,bekapcsolna de nincs kép utána megint újra bepróbál kapcsolni a jelzőfényről tudom,beépített tápja van,mi lehet a baja?Előre is köszönöm a segítséget!
(#) bbalazs_ válasza Zsolt222 hozzászólására (») Szept 11, 2011 /

A beepitett tap mekkenhetett meg, nezz bele, szerintem lesznek pupos kondik benne.
(#) mahosilver hozzászólása Szept 11, 2011 /

Sziasztok,
Segítséget kérnék. Van egy acer 19" AL1916 monitorom, sksh. Gyaníthatóan táphibás, így bátorkodtam nekiesni. A táp panelen azonnal találtam 6 száraz kondit, kicseréltem őket, de a probléma nem oldódott meg. A trafója viszont sípol és a secunder oldalon már nincs fesz, így sem a main panel elektronikája sem pedig az inverter rész nem kap tápot. kiforasztottam a trafót SPI 8tt00048 HI-POT 0533 a típusa. nem tudom van-e helyettesítője vagy lehet-e ilyet kapni, mivel nem tudom milyen feszültségeket oszt le. A másik kérdésem, hogy a szekunder kondik beszáradása tönkreteheti a trafót?

köszi,
zsolt
(#) bbalazs_ válasza mahosilver hozzászólására (») Szept 11, 2011 /

A sipolas ugye azt jelenti, hogy nagyon alacsony frekin megy, szoval valami magas feszt jelez neki a masik oldalrol, az optocsatolotol kellene elindulni visszafele.
(#) bbalazs_ válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 11, 2011 /

Elotte azert probald meg lekotni a fogyasztokat, foleg az invertert (hatha zarlatos).
Tegyel oda egy autoizzot 5W-osat addig.
Hatha igy elindul...
(#) mahosilver válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 11, 2011 /

Rámértem a trafóra. A szekunder oldalon minden kivezetés közt van pár ohm. A primer oldalon négy láb van ahol az első kettő és a második kettő közt szakadás van. ez normális? sajnos nem ismert előttem semmilyen rajz a trafóról :S
(#) calina válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

kicseréltem az IC-t.......
nem volt egyszerű mutatvány

de a helyzet ugyanaz.....
szerintem dobom a sarokba a monitort
(#) bbalazs_ válasza calina hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Alig tudom elhinni. Azt mondod, a kapcsolojel tokeletesen megjelenik, a tranyok, kondi kicserelve.
Akkor probald azt, amit irtam, hogy a szabad kimeneteket lehuzod foldre. Valahonnan kap plusz aramot az IC, azt kell megkeresni.
(#) bbalazs_ válasza mahosilver hozzászólására (») Szept 13, 2011 /

Szerintem jo az, de en sem ismerem a trafot. A primer oldalaon minden laba be van kotve? Ha nem, csak a bekotott labak kozott merj.
(#) laszlo987 hozzászólása Szept 14, 2011 /

Tegnap javítottam egy 19" -os SAMSUNG monitort. Hiba az volt hogy 1 másodpercre felvillan a cső utánna elalszik. Kikapcs-bekapcs ugyanez ismétlődik. A hiba az inverter trafó volt, kicseréltem és azóta jó. Szkóppal egyből jelentkezett a hiba, mivel egybeépített iker trafó, az egyik ágán tökéletes volt a jel, másikon éppen csak elérte az 1/3-át. Ohm méréssel nem jöttem voltam rá szimplán, mivel 1,4 és 1,3 kOhm volt mérhető.
Ezzel remélem segítettem másoknak.
(#) Zsolt222 hozzászólása Szept 14, 2011 /

Sziasztok!!Köszönöm a segítséget jó lett a monitorom,igen a kondenzátor volt a hiba 2db kondit kellett kicserélnem 10V 1000mikrofarádosat,ezer köszönet a segítségetekért!!
(#) mahosilver válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 14, 2011 /

Igen, minden láb be van kötve. Rövidzárat nem mértam a szekunder oldalon a trafó utáni részen, a trafó felől mérve. kikapcsolt állapotban. egyelőre fogalmam sincs mit tegyek, kicseréljem a trafót?
(#) laszlo987 válasza mahosilver hozzászólására (») Szept 15, 2011 /

Rakj fel képet. Néha felnézek és ha tudok hozzá szólok és segítek.
(#) calina hozzászólása Szept 15, 2011 /

adott egy acer al1713-as monitor...
az összes elkó púpos volt, kicseréltem őket....

most a következő a jelenség

ötlet?

VIDEO0015.avi

Következő: »»   50 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem