Fórum témák
» Több friss téma |
Ezek szerint te még semmihez nem nyúltál amiről nincs papirod.
![]()
Hát erről beszélek én is, hogy valaki alkalmaz egy villanyszerelőt főállásban és egy alapvető problémát nem tud lekezelni!
Akkor ezekután mit lehet rábízni?
Sziasztok!
Amerikában például nem ! Ismerek olyan embert aki intelligens épületeket épít ott. A foglalatban és az izzóban is van egy azonosító chip. és ha nem megfelelőt tekersz be - nem ad át áramot a foglalat....
Meg kell mondjam, megvan a véleményem az olyan mérnökről is, aki egy FI relé hibát nem tud mire vélni... Valószinűleg jó menedzser......
Túltermelés van excelmérnökökből...
Így értem, azt hittem rám gondoltál, hogy miért nyúlok hozzá. Bocs elnéztem .
Ne nyomjuk már le a topic és saját magunk színvonalát a mérnökök lenézésével. Az előítélet mindig csak félig igaz. Nem a mérnök nem ismeri a FI relével kapcsolatos gyakori jelenségeket, hanem ez a mérnök nem ismerte.
Nem akarok senkit megbántani, de én az utóbbi 5 évben dolgoztam együtt 12 frissen végzett mérnökkel, abból 10 sajnos sosem jött volna rá erre a hibára, mert valóban nem ismerik a működését! (ezt sem). Bocsánat, de ez lett a színvonal!
Hát ez az, amit nem kellett volna írnod.
![]() Mármint arra fel, hogy ne mások szapulásával minősítsük magunkat. ![]()
Igazazad van Ötfelezős
![]() Ugyanakkor vannak ám ügyes emberek, ezt például hogy a búbánatba csinálták: Bővebben: Link ![]()
Tényleg elnézést akarok kérni mindenkitől, akit megsértettem! De ez nem az ő hibájuk! 20 éve a mérnökökre felnéztünk és csodáltuk őket! Most had nem mondjam! Szerintem szándékos a nép butítása!
Érdekes lehet ez az áramszolgáltatás is! Ha nem egy egész erőművet robbantottak fel, akkor mi a francért nincs áram?
Arról már hallottunk, hogy az USA .ban nincs egészen minden rendben az energia elosztásban. Az a túl nagy szabadság sem mindíg jó. Elég egy rossz mozdulattal kiütni mondjuk az egyik nagy áram termelőt, a nagy fogyasztás, és a keletkező lengések miatt piszok nehéz újra lábra állítani a rendszert. Azt azért nem árt tudni, hogy azon a talán fél magyarországnyi területen több mint 20 millió ember él.
Én erre szoktam azt mondani, hogy műszaki egyetemre vagy főiskolára csak minimum 10 azaz TÍZ év adott szakmában eltöltött és nem csak papíron igazol idő után lehetne egyáltalán felvételizni!
Sajnos aki nem dolgozott együtt ilyen emberekkel az el sem hiszi, hogy ilyen létezhet! Sajnos az a baj, hogy divatból mennek az emberkék főiskolára és úgy vannak vele, hogy majd megtanulja. Ezt gyakorlat nélkül nem lehet elsajátítani.
Érdekes dolog ám az erősáram
![]() Kár hogy én nem igazán értek hozzá, de annyira azért mégis, hogy tudjam, ez is komoly szakma... Pucuka: Amint láthatjuk, a szigetüzemnek is vannak előnyei...
Azért a szigetüzemnek több a hátránya, Pláne egy olyan országban ahol több időzóna is van.
Én erősárammal dolgozom! De amerika tényleg nagy bajban van, ha ezt nem tudják kivédeni!
Azért az itteni áramszolgákat sem kell félteni!
Nem régi történet, kb 1 hónapos. Naponta többször 1másodperc körüli kimaradás. De folyamatosan, minden nap külömböző időpontokban. Ez már egy éve is adott volt és azóta is elég sűrűn. Egy éve felhívtam a szolgát és mondom a panaszt. Aszongya a hozzáértő diszpécser tyúk, hogy kiküldi a szerellőket. Mondom, ne küldjön senkit se, mert nem nálam van a hiba, hanem valamelyik alállomásban esik ki egy megszakító, vagy nem tudnak terhelést átkapcsolni világosan. Mondom a tyúknak, hogy nem hiszem el, hogy az alállomási regiszrálókon nem látszik a kiesés. Az időtartamból egyértelműen látszott, hogy egy megszakító ki és vissza kapcsolása történt. Na majd kivizsgálják. Kapom a válasz levelet, hogy náluk semmi hiba nem van, használjak szünetmentest. Idióta! Na, vélemény megvolt. Most ismét meguntam, mikor 2óránként leoldás. Ismét telefon, érdeklődés ismerősöknél, akik ugyan arról a százas állomásról élnek. A hiba ott is jelentkezik. Ők is telefon, de az már hivatalból. Visszajelzés, hogy kiküldik a bandát vonalbejárásra. Azóta lekopogjam, nincs hiba. Miért kell az embereket hülyének nézni? Mikor már erélyesebben lépsz fel, akkor egyből tudják, hogy tényleg lehet valami gond.
Nincs érdekük abban, hogy redundanciát vigyenek a rendszerbe, minimumra méreteznek mindent. Így ha van egy probléma dominóként elszáll minden, és ha a folyamat elindult, nem tudnak vele mit tenni. Inkább pár nap/év kiesés mint beláthatatlan költségek egy olyan fejlesztésre ami 5 nap/év gyakorisággal jelentene előnyt. Nálunk is erre tartunk, pl. Zalában tavaly napokig nem volt áram több helyen, mert a falu egyetlen helyről kapja az áramot.
Hogy hol az ésszerű kompromisszum? Nem tudom...
Az nagy szívás, ha olyan kerül össze a ügyfélszolgálattal aki ért is hozzá
![]() Ugye nehéz közös nyelvet találni.... Én például egyszer kihívtam az ELMŰ-t, mert nem tetszett az a szikraeső az oszlopon amikor nagy vihar volt. Ügyfél csajnak nehéz volt magyarázni hogy NÁLUNK nincs kimaradás, CSAK ÚGY egyébként szikrázik az oszlopon valami. Aztán mégis kijöttek, szerencsére pont otthon voltam. Miután a kosaras kocsiból megnézte szakember a kötéseket, kiderült hogy a szomszéd volt kilazulva. Kicsit megcibálta, kicsi szikra volt csak. Ilyesmit látott? Hát, nem. Tegnap éjjel sokkal látványosabb volt ![]() Meghúzta, és azóta nem "pislog" a lámpa a szomszédnál ![]()
Szakmai hír!
Megjelent az új OTSZ! Országos Tűzvédelmi Szabályzat (28/2011. (IX.6.) BM rendelet
Link nincs hozzá?
Kössz, közben megtaláltam.
érdekes...
No, ebben is van politika rendesen.
![]() Azok a jó kis külön követelmények tervezésnél és felülvizsgálatnál... Ez az, ami ellen az ország villámvédelemmel foglalkozói ágáltak, de hiába, a hatáóság az hatóság.
Attól, hogy előírja azt, hogy ki tervezhet villámvédelmet, még nem jelenti azt, hogy az az illető toppon is van a témában. Ezzel megint átesünk a paci túlsó oldalára az a gyanúm.
De viszont lehet hivatkozni valamire, hogy miért is kell tűzvédelmileg felülvizsgálni a dolgokat.
Sziasztok
fi relét vagy érintésvédelmi relét érdemes bekötni Ha fenn áll a veszélye a fázis érintésének?
Szia!
A Shift gombot, a megfelelő helyen használd! Először a fázis érinthetőségének lehetőségét kell megakadályoznod!!!(elkerítés, elburkolás, stb...) ...majd --kizárólag csakis ezután-- kiegészítővédelemként alkalmazhatod a FI relét.
Fehlerstromschutzschalter, Áramvédő kapcsoló (ÁVK) RCD
Különböző nyelveken máshogy hívják. Funkciója ugyanaz. Ha bemész egy boltba ott Fi reléként biztos hogy tudják. Személyes megjegyzésem: ha ezzel nem vagy tisztában légyszíves hívj egy szerelőt mielőtt nagyobb bajt okozol. A védőkapcsolás csak fedővédelem (bár követelmény). tibibalogh520 nak pontot. |
Bejelentkezés
Hirdetés |