Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális fényképezőgép javítás, egyebek
Lapozás: OK   16 / 45
(#) kokovacsi hozzászólása Aug 9, 2011 /

Sziasztok!
Kérek segitséget! Kaptam egy Nikon P50 gépet. Sajna leejtettük , szervizbe vittem am blendemozgatást megcsinálták, de valami más hiba is van mert fényképet nem készit ,csak vízszintes csikok vannak,a kamera kivállóan megy.
A kérdésem ,hogy ha jól tudom a fényképezésnél a zárszerkezet átfutása vetiti az érzékelőre a képet és azt menti el. Elképzelhető, hogy elektronikus zárszerkezet van benne? Olyan ,mint a heggesztőpajzsban van?Elektronikával sötül?Ugyanis szétszedtem és nincs benne mozgó zárszerkezet, mint a hagyományos gépekben.
Köszi a választ!
(#) laszlokunstar válasza kokovacsi hozzászólására (») Aug 9, 2011 /

A szervízben fizettél az el nem végzett munkáért is. Visszavinném.
(#) kokovacsi válasza laszlokunstar hozzászólására (») Aug 10, 2011 /

NEM! Mert mint írtam irreális javitási költséget ajánlottak, szerintem.Lehet , hogy az egész blendét kicserélik de egy 27E ft gép javítására 19E Ft javítási ár sok, nembeszélve ezért az összegért veszek egy másikat.
(#) Zsora válasza kokovacsi hozzászólására (») Aug 10, 2011 /

A vízszintes csíkok valószínűleg a képérzékelő vagy a képfeldolgozó elektronika hibájára utalnak. Sajnos az pedig az a kategória, amit nem gazdaságos javíttatni.
(#) meli86 hozzászólása Aug 10, 2011 /

Sziasztok!
Samsung D60-as fényképezőmnek letört annak a fülnek egy darabja, amibe az elemkamra fedele beleakad. Meg lehet-e javítani, vagy érdemes-e egyáltalán? Kihez lehet fordulni ezzel a problémával?
Köszi!
(#) laszlokunstar válasza meli86 hozzászólására (») Aug 11, 2011 /

Tipp: fenykepezogepszerviz.hu.
Párszor dolgoztattam velük, korrektek. Weblapon ott az elérhetőség, telefonon kérdezd meg.
(#) meli86 válasza laszlokunstar hozzászólására (») Aug 11, 2011 /

Köszönöm szépen a segítséget, laszlokunstar!
(#) Cs.Peti hozzászólása Aug 19, 2011 /

Sziasztok !
Canon PowerShot A 420. Mozgóképet jól rögzít, de ha a szabadban fotózok ( sok fény ) akkor tök fehér az LCD-én a kép, de fotózás előtt még szép. A szobában készített kép eléggé vízszíntesen pixelezett csíkokban adja vissza.
Nem ejtettem le, a hiba két kép készítése után jelentkezett, azaz fotóztam egyet ( az még jó volt ), de a következő már fehér lett.
Szeretném, ha valaki tudna segíteni, mit lehetne tennem és hogy mennyibe kerülhet nagyjából !!!
A segítségeket előre is megköszönöm !!!
(#) minitrue válasza Cs.Peti hozzászólására (») Aug 19, 2011 /

Üdv!

A legvalószínűbb, hogy az objektív belsejében futó flexibilis kábel tört el, ezért nem mozdul a mechanikus zár, ez sajna a (szinte?) teljes A4xx széria típushibája.
Ilyen állapotában a sötétben készített vakus képek illetve a videók lehetnek csak használható minőségűek. Ha peched van/lesz, a blende is a szűk állásában fog beállni (ugyanemiatt), ami az fényérzékenységet befolyásolja (majd) hátrányosan.
Hivatalos pótalkatrész áráról ennek a távolkeleti webáruháznak a kínálatából tájékozódhatsz. De ezt még be is kell, hogy szerelje valaki, azt is számold hozzá.
A kamerához valószínűleg hamarosan készül videó-módot is támogató chdk-port, amivel feloldható lesz a három perces videó-limit, de ez a legtöbb, amire a jelen állapotában használható marad...
Kérdezz meg egy szervízt az áraikról. Szerintem inkább új gépet akarsz majd venni annyi pénzből.
(#) Cs.Peti válasza minitrue hozzászólására (») Aug 20, 2011 /

Szia ! Köszönöm, közben sikerült nekem is kiderítenem: 16.000.- forint a csere és objektív hibáról van szó !
Kösz mégegyszer !
(#) Dori9 hozzászólása Aug 21, 2011 /

Sziasztok!

Egy Fuji digitális fényképezőgépem van, és a lencsén lévő kis lapok beragadtak, vagyis a felsőrészen nem nyílik ki teljesen az egyik lapocska, szerintem el van csúszva, és azért nem tudja teljesen behúzni. Érdemes lenne megpróbálnom visszapattintani, vagy vigyem szervízbe?
Esetleg Debrecenben tudnátok ajánlani egy helyet, ahol segíteni tudnak?

Előre is köszönöm.
(#) Qrczi hozzászólása Szept 11, 2011 /

Sziasztok!

Nekem van egy Canon 300D fényképezőgépem, és a kártyaolvasóból - azok a kis hegyes tüskék - hajlott el egy db, nem szeretném cseréltetni az egészet 30 Eft-t..... esetleg valaki tud valakit aki meg tudja forrasztani azt az egy darabot?

A válaszokat előre is köszi
(#) laszlokunstar válasza Qrczi hozzászólására (») Szept 11, 2011 / 1

Ha csak elhajlott, akkor a javaslatom. 10 Ft-os megoldás: egy a tüske átmérőjének megfelelő, picit nagyobb belső átmérőjű injekciós tűvel megpróbálhatod óvatosan visszahajlítani. A tű picit lehet csak vastagabb. Nagyon vastag tű esetén pontosan nem tudod kiegyenesíteni. Passzentos tű esetleg beszorulhat, rosszabb esetben letöröd a tüskét.
Ha tényleg nem jutsz vele előre, akkor keresed meg az aug.11-i hozzászólásomban levő céget.
(#) Qrczi válasza laszlokunstar hozzászólására (») Szept 11, 2011 /

Köszönöm a gyors választ, de sajnos a tüske teljesen lehajlott, azaz fekszik így a visszahajlítással lehet pici gond, ha letörik lehet ezeket forrasztani?
(#) klur hozzászólása Szept 11, 2011 /

Üdv

nekem van egy Fujifilm av 150-esem amibe befolyt a kilyelző
garanciálissan nem cserélték ki!
12000ft lenne a javitatása!
hol lehetne ólcsobban kicseréltetni vagy egy új kijelzöt szerezni?
a választ elöre is köszönöm!
(#) laszlokunstar válasza Qrczi hozzászólására (») Szept 11, 2011 /

Meg kell előzni a letörést, valamennyi rugalmassága van a tüskének. Ha nem bízol magadban őket hívd fel, és beszéld meg velük.
(#) SzAndras00 válasza klur hozzászólására (») Szept 12, 2011 /

Szia, itt néztd már?
(#) bimbi7407 hozzászólása Szept 14, 2011 /

Sziasztok! Most regisztráltam, hogy segítséget kapjak Samsung digimax s700-as gépem hibájához. Azt hiszem megtaláltam a válaszokat az írásaitokból. Szabadban nem tudok szép, vagy egyáltalán semmilyen képet készíteni. Sötétebb fényviszonyoknál, videónál semmi probléma vele. Gazdaságtalan a javíttatás, zárhiba, ha jól emlékszem a válszokra. Köszönöm azért a lehetőséget, hasznos ez a hely, mentem is magamnak! Üdv: Tercsi :integet2:
(#) elistvan hozzászólása Szept 15, 2011 /

Most találtam google-el a topira. A430-asom van nekem is lassan 5éves. Kb 1,5 hónapja egy nyaralás alkalmával tönkrement. A videó jó, a beltéri képek csíkoztak, a kültériek meg mintha ellenvakuztak volna, fehér homályos folt. A Camera KFt (és egy független magánszervízes is) CCD hibát mondott látatlanban 25ezer+postaköltségért javították volna, DE...
egy másik oldal Canon A430 topicjában ráleltem a megfelelő gyógyírre név szerint Canon shutter flex cable for a430/450/470... terméket kell az ebayről 1000ft körüli összegért megrendelni, és kicserélni a masinában (sok kézügyesség és forrasztópáka ajánlott.) Ez egy szalagkábel, ami a zár elektromágneses reteszét köti össze az optikával (igen sajna azt is meg kell bontani szétszedéskor) a sok ki-betologatás az optikának okozza azt hogy ez a szalagkábel egy idő után megnyúlik/megszakad. Ez okozza a problémát, de a csere után helyre jön, nincs több vakus, foltos, csíkos kép! Remélem tudtam segíteni!
(#) KTobi válasza elistvan hozzászólására (») Szept 15, 2011 /

Ez a szallagkábel hiba sajnos nem csak olcsó kompaktoknál fordul elő, hanem méregdrága objektívek esetében is. A lehetőség mindig fenáll a szervíz pedig sose hajlandó csak ezt a kábelt cserélni, legalább a zárral egyben teszi csak. Kérdés mindig van-e esetleg más hiba is?
(#) elistvan válasza KTobi hozzászólására (») Szept 15, 2011 /

Nem értem a kérdést. Én leírtam a hibajelenséget, a kábelcsere pedig megoldotta a problémát. Részemről megoldva. Gondolom nem tartanak mindenből készleten alkatrészt, de 1000 és 15ezer ft között nem csak pár nulla az eltérés a végén. Nem feltételezem, hogy becsapnák az embert mert az hitelrontás lenne de még ha az áfát és munkadíjat számolok is hányszoros a haszon 10 minimum? Ráadásul Cs.Peti gépe is javítható ezzel a megoldással.
(#) elistvan válasza Cs.Peti hozzászólására (») Szept 15, 2011 /

Nézd meg a #1063732-es hsz-t abban van a megoldás. kis kézügyességgel pár ezresből kijön a javítás. Ha szalagkábel kell szólj nekem esetleg és ebayről megrendeltetem. a kábel képe
(#) KTobi válasza elistvan hozzászólására (») Szept 15, 2011 /

Nem írtam kérdést, csak egy megjegyzést. A szervíz mint írtam nem tud kábelt cserélni. Nekik mint részegység kábel nem létezik. Mivel az egyik vége forrasztódik, a szervizben pedig csak szétszedem, összerakom, kicserélem-re mūködik. Ne lepődj meg ha a netten talált szallagkábel kínai utángyártott.
(#) minitrue válasza elistvan hozzászólására (») Szept 15, 2011 /

Kösz az információt. Úgy nézem, Samsung gépekhez is van hasonló termék.
A szervizek magas árajánlatai részben annak köszönhetőek, hogy a gyártó tényleg nem tart számon ilyen pótalkatrészt (meg lehet nézni egy "parts manual"-t), a legkisebb cseredarab a komplett optikai egység.
Minőségre ez nem tudom mennyivel tud rosszabb lenni az eredetinél, mivel az sem valami időtálló darab (és az is kínai).

Amúgy tennék egy megjegyzést: az általam szétszedett objektívben a kábel törése alatt (a műanyag hengeren) volt egy kis sorja, ami a kábel szélességének feléig ért. A kábelen a törés pont e sorja felett volt (és csak addig, ameddig az ért). Tehát ha valaki javít, az esetleges sorját csiszolja le a kábel alól.
(#) elistvan válasza KTobi hozzászólására (») Szept 15, 2011 /

A gép alján is ott van, hogy Made in China hiába Canon... manapság mindet ott gyártanak.
(#) sanykaraj hozzászólása Szept 18, 2011 /

Üdv az lenne a kérdésem hogy egy telefonból kiszedet 3mp kamerát hogyan lehetne valahogy a számítógépről működtéténi (a telefon rósz nem javítható)a fényképezőből 24 kicsi érintkező van abból 2 biztosa a vakué a többi nagy homály ehhez kérek segítséget
(#) kovi84 hozzászólása Szept 18, 2011 /

Sziasztok!

Van egy hibás Minolta Dimage A1 fényképezőgép.Azt csinálja hogy sötét képeket készít és elég furcsa kerregő hangot is ad amit eddig nem.Ha valaki találkozott ilyen hibával akkor megköszönöm ha segít benne ,hogy lehet orvosolni. Üdv Kovi
(#) Zsora válasza kovi84 hozzászólására (») Szept 19, 2011 /

Szia!
Hát ez bizony egy típushibának tűnik. (Feltételezem, hogy a beállítások jók.)
Az én A1-es gépem is erre a sorsra jutott pár éve. Először csak néha-néha bevillódzott az élőkép, ami a rögzített képen is megjelent, majd egy nap már csak nagy feketeség volt. A gép CCD-je döglött meg. A Sony elismerte a hibát és vállalta garanciaidőn túl is az ingyenes cserét, de hála a hivatalos magyar Minolta szerviznek, nem került sor rá, mert mindent kitaláltak csakhogy megrövidítsenek 40 ezerrel.
A furcsa kerregő hang valószínűleg a rázkódáscsökkentő rendszer szenvedése miatt van. Talán csak amiatt, hogy nincs kép, amit felhasználhatna a korrekcióhoz. Esetleg a szalagkábelével van gond; kontakthiba, stb.
(#) csipkesi2 hozzászólása Szept 22, 2011 /

A segítségeteket szeretném kérni.
Van egy Olympus FE-20-as digitális gépem,ami sajnos leesett.Ezáltal beszorult az objektive,remélem így hívják, és nem kapcsol se be, se ki.Teljesen sötét a kijelző, próbálkozik, de nem tudja behúzni az objektivet.
Én nem babrálok bele, mert nem értek hozzá.
Felhívtam a szervízt,ők azt mondták,hogy ki kell cserélni az egészet, kb.14 ezer forint.
Azt szeretném kérdezni,hogy van-e valaki Budapesten,aki meg tudná esetleg csinálni?És hogy körülbelül mennyibe kerülne?
Köszönöm szépen
(#) savonm hozzászólása Okt 7, 2011 /

Jónapot azt szeretném megtudni hogy vásárlás előtt alok van egy Fuji Finepix JV-100 gép és annyit szeretnék meg tudni ha az akssit beleteszem a gépbe és össze csatlakoztatom usb -én az asztali gépemre akkor elkezdi-e tölteni az aksit a pc ja és nem ceruza elem aksi hanem tán lithium köszönöm
Következő: »»   16 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem