Fórum témák
» Több friss téma |
Én is erre gondoltam,ma este kicserélem azt is. Köszi!
Köszönöm,ez is nagy segítség lessz estére.
Szia! Megmértem a tuner feszültségeit 1-2 tized voltos különbségek vannak csak.Kivétel a tuner 2-es lába ,ahol a 8.4 v helyett 33 volt van.Kicseréltem az eepromot,de nem volt itthon 24WC08P,de eredetileg is 24C08W6 tipus volt benne.Na de ilyenem sincs csak 24C08 6.Ezt tettem bele,de a változás csak annyi volt,hogy bekapcsoláskor egyből a menüt adta be,azt is megnagyítva.Az lenne a kérdésem,hogy a betűknek mekkora szerepe lehet ezeknél az eepromoknál?Úgy néz ki,hogy hangolásnál(automata) jelzi a képernyőn a frekvenciát,megy 1-800 valahányig,de állomást nem talál.Még miellőtt feltennéd a kérdést,van antennajel,mert kábel tv üzemel,és a próbakészüléken minden csatorna megvan.Szerinted?
Szia! Írtam Barna Pili-nek,de neked is szól,légyszi olvasd el! Köszi!
A 2es láb,ha jól látom csak lóg a levegőben,oda nincs semmi kötve,esetleg az AGC feszültség van kivezetve.Az eprom csere után illik föltölteni az aktuális TV-hez megfelelő tartalommal.Ebben benne van a tuner típusa is.Nézz utána a szervizmenünek,ott is be lehet állítani.
István
Sziasztok
Van egy Thomson 28DG16ET tv-m. Olyan gondom van vele , hogy túl erősek a fehér színek. Ha valami világos szín van a képernyőn vakítóan fehérnek mutatja. Valami ötlet , megoldás?
Sziasztok!
Adott egy Thomson 32WM402 tv, ami 45-ös hibakódot villog bekapcsolódás helyett. Találtam hozzá hibakód táblázatot, ami ezt tartalmazza: [Error code 45]. FLS bit problem on safety circuits of IC (TDA9330) [Error code 45]. Check CL31 (11,6nF), [Error code 45. Switches to protection mode]. Replace RP 185 (56K/0.25W) in PSU. Gondolom az első maga a probléma, a másik kettő meg a megoldási lehetőségek. Jól gondolom? Érdemes nekifogni, vagy bízzam szerelőre? Köszi a választ!
sziasztok!
Thomson 53RW87E tipusu crt projektoros tv a következő hibát csinálja, bekapcsolás után 2-3 percig szalad a kép majd ezután 45fokos csíkok vannak a képen, az osd mind végig jó. Ezt a hibát az AV ék ról is csinálja. Gondolom a digilap körül lesz a hiba.
Sziasztok!
Van egy Thomson 25DG25EG típusú készülékem, amely egyszer csak kikapcsolt, és azóta nem lehet bekapcsolni. A hozzászólások alapján megpróbáltam megnézni (laikusként) a hibakódot a LED villogásával és a 27-es jött ki. Kérdésem (tudom, hogy így látatlanban nem lehet biztosat mondani), hogy érdemes-e javíttatni? Itt most főleg az árra gondoltam. Előre is köszönöm a visszajelzéseket.
Ezt a hibakódot ( "általános eltérítési hiba" ),elég sok minden okozhatja.Ha van rá lehetőséged és affinitásod is,akkor nézz bele.Lehet hogy csak egy rossz,kontakthibás forrasztás az okozója.Ha nem látsz rajta semmit,akkor szakember lesz a vége.Szerintem egy jól eltalált gépe a Thomsonnak,érdemes javíttatni.
István
Sziasztok!
1 Thomson 52RH44E Projektor tv-röl lenne szó 2 szer produkálta eddig a következö hibát 1 hosszú 5 rövid villogás a standby leden de most a második nem bekapcsoláskor hanem menet közben jött elö és ki is kapcsolt a készülék . De ez miatt nem tudom bekapcsolni a hibakod továbra is villog. Segitsetek mihez nyúljak? Elöre is köszi.
"Segitsetek mihez nyúljak?"
Bővebben: Link
Köszi ennél bövebb jobb let volna de megoldodot
euroscart csatlakozot megmozgattam mind a 3 aljzatban és láss csodát semmi baja a készüléknek.
A hibakódok németül:
11 Audio MSP Prozessor antwortet nicht. 12 Zweiter Audio MSP Prozessor antwortet nicht.(Dolby) 13 Audio DSP Prozessor antwortet nicht. (Dolby) 14 IC STV2161/62 antwortet nicht 15 IC STV2151 / TDA9143 antwortet nicht 16 DMU0 Upconverter (Videomodul) antwortet nicht 17 Audio- oder Dolby-modul nicht erkannt 18 TEA6415C antwortet nicht (SCART Schalter) 19 Tuner CTT5000 antwortet nicht 21 I2C Bus1 data line ist auf low 22 I2C Bus2 data line ist auf low 23 I2C Bus1 clock line ist auf low 24 I2C Bus2 clock line ist auf low 25 Geschaltete 5V nicht vorhanden 26 Röhre wird nicht rechtzeitig warm 27 Ablenkung meldet 3 mal Fehler. (Problem auf Breathing Leitung) 29 DRAM des Megatext defekt 33 STV 2165 (PSI 100Hz) antwortet nicht 34 NVM Chip antwortet nicht (X24C32) 35 +13V nicht vorhanden 37 Unerwarteten Zustand an NMI (Interrupt) line gefunden. (Mögliche Urasache = Röhren Überschlag") 38 M3L Bus des Megatext blockiert 39 Megatext (SDA 5273) antwortet nicht 41 Bus1 (data line) nicht möglich zu reaktivieren 42 Bus2 (data line) nicht möglich zu reaktivieren 43 MCU (Motion Mastering Up-Converter) antwortet nicht 44 Konvergenz IC antwortet nicht (Rear-Projektor) A 15-ös: STV2151/TDA9143 nem válaszol.
Ha megint vacakolna,ne légy rest átforrasztani a nagyobb teljesítményű részeket.
István
Köszönöm szépen a segitséget holnap elsö dolgom lessz!!
De nem szép dolog a barátnöm képét mutogatni
Sziasztok! Van nékem egy THOMSON 100HZ IM nagyméretű /szobadísz/ projektoros TV. Valaki egy jól sikerült bulin lekódolta. Azóta nem tudok semmit beállítani, mert kér egy négyjegyű számot, de fogalmam sincs mi lehet az, konkrétan azt sem tudom ki volt az a jópofa aki ezt megcsinálta.
Kérdésem csak annyi lenne, ki lehet -e szedni valahogy ezt az idegen kódot, mert sajnos nem tudom programozni azóta a csatornákat. Köszönöm!
Sziasztok van 1 NORDMENDE RP 46 os projektoros tv m a problémám a következő vele ugy kaptam hogy az egész szét volt belezve vezetékek széthuzkodva stb összeraktam proba üzemkor müködött kb 10-15 percig de nem volt képem csak a szinek volágitottak elkezdtem állitgatnia szin fokuszokat de észrevettem hogy a nagyfesz panelre nem dugtam rá egy földelést sztem földelés mert a hütőre megy rá amikor rádugtam a tv kikapcsolt és azóta csak probálkozik elindulni 3 szor de semmi kiméregettem az összes elkót félvezetőt cseréltem a tápon ict sorvég tranyó kiforasztva jó eggyszerüen nem jövök rá a hibára kérlek segitsetek előre is köszi
Szia!
Sajnos akkor sem tudjuk, hogy mi a gond, ha több helyre írsz be.
közben még méregettem és olvasgattam a táp az megy rajta és világit a stend by led ha at emlitett földelést lehuzom akkor meg 3 szor nyikog és ennyi a sortrafó
Szevasztok!
Kellene egy kis segítség. Kaptam egy Thomson 32WH412-es gépet ECT210-es belsővel. 45-ös hibakóddal jelentkezett be az LL29- es tekercs volt forrasztási hibás. Átforrasztás után beindult a gépsárkány, viszont az OW-t nem tudtam beállítani a menüből. További hibakeresés után találtam egy hibát, az rv550-es 100ohmos ellenállás volt szakadt,csere után sem lehet beállítani. Kérdésem az hogy elbúcsúzhatok-e a TDA9330H s IC től,vagy máshol keresgéljek?A FET lett cserélve,viszont a G lábán csak 1,8 V-ot tudok mérni.
Szia szerintem ,meg is leleted a ,hibát ha stby van akkor a szekunder oldalon van 1 oriasi zárlat , és az nem engedi a tv-t tovább ,és aza 3 pislogás is számit ,az valami hiba kodot jelent,lehet hogy sor trafo ,hibáját.
Sziasztok. Van egy Thomson Projektoros TV, melyen szétestek a szinek (olya mint egy 3D film). Elkülöníthető a zöld, kék, piros szinek. Javítható még vagy kuka a TV? Előre is köszönöm a válaszokat
|
Bejelentkezés
Hirdetés |