Fórum témák
» Több friss téma |
Itt már nem a táppal és az inverterrel van a baj. Nézd meg szkóppal a táp rendesen szűrt-e nincs esetleg valami rendellesség a tápban. Ha ott minden ok akkor a vezérlővel van baj, abban én nme tudok segíteni.
Szia!
Első ránézésre a vezérlésed ment el. Próbáld meg átmozgatni az lvds kábelt. Üdv.: Gyula
Lehet, hogy a vezérlés, de az is lehet,, hogy csak a szalagkábelt halt meg. Ha a vezérlésed döglött akkor van nekem egy ilyen panelem, ami hibátlan.
a kábelt kimértem, az jó....
mit kérnél egy ilyen vezérlésért ? az enyém így néz ki:
Hűha, ez szívás, mert az amiből bontottam külsőre és típusra ugyanaz, de a bele az még csak nem is hasonlít. Sajnos tárgytalan akkor a dolog. :no:
Üdv!
Van egy LG W1934S monitorom olyan gonddal, hogy bekapcsolom, hogy bekapcsolom, 1-2 másodpercig van rajta kép, aztán elmegy. Ha kikapcsolom, bekapcsolom, ugyanaz a jelenség. Aki tud kérem segítsen, mi lehet a baj. Előre is köszi!
Kerlek, olvass vissza ebben es mas, TFT es LCD monitorral foglalkozo topicban.
Faraszto sokszor ugyanarra a kerdesre a valaszt leirni.
Üdv!
Kerestem a tipusra, de nem talált kimondottam ilyen hibát, viszont rengeteg hozzászólás van amit át kellene nyálazni, legalább egy pár dolgot megemlíthetnél, hol keressem a hibát, én a fénycsőre gyanakszom, bár nem tudom hogy lehetne megnézni kép van és tényleg csak a megvilágítás a ludas.
Ez tipusfuggetlen hiba, elsore en is fenycsore gyanaxom. HUzd ki oket es nezd meg a mindket part, hogy begyujt-e. Kivulrol nem lehet latni, csak kiszerelve
Üdv!
Ha kiderül, hogy a háttérvilágítás csövei adták be a kulcsot, esetleg az azokat meghajtó inverter, van valami esély a javításraŰ? Lehet ezekhez ilyen csövet kapni és ki lehet cserélni otthoni körülmények között? Szerszámok, forrasztó, műszer van.
Nyomozgattam egy kicsit külföldi fórumon, ott ha jól fordítottam 3db kondit cserélt ki ugyanilyen hiba esetén, a képen látszik is, hogy szép púpos, megnézem először ezeket, hogy az enyémben milyen állapotúak, aztán talán jó lesz.
Itt a forrás
Ket dolog lehet:
Az egyik esetben a cso nem gyullad be, emiatt tilt a rendszer. A pupos kondiknal a rendszer feszultsege nem eleg ezert magasabb aramot igenyel annal a fesznel, es ezert tilt a rendszer. A csovet siman lehet cserelni hazilag. Egy fem sinben vannak alul es felul parosaval. Igy erdemes parban cserelni. Talan torott LCD-ju panelekbol kitermelheto. Azonos meretu csoveket szabad csak hasznalni. Semnagyobb, sem kisebb nem jo.
Üdv!
Kicseréltem az összes említett kondenzátort, bár nem voltak púposak, de a jelenség ugyanaz maradt. Néhány másodpercig van kép, aztán sötétség. Viszont amit észrevettem az alatt a pár másodperc alatt, hogy a kép eléggé csíkos és a fényerő is gyenge. Lehetséges akkor, hogy a csövek adták meg magukat. Megpróbálok keríteni, aztán lesz ami lesz, ha egyéb javítási ötlet nem merül fel.
A hibádat okozhatja még a trafó meneztárlata illetve a kicsatoló kondi is.
Találkoztam már dualfet hibával is, a tünet ugyan ez volt.
Azert az inverter feszultsegere ramerhetnel, mikozben probal begyujtani.
Szoval sokfele baja lehet, de hat ilyen ez a popszakma... ![]()
Nem tudom érdemes e nekem méllyebben belemenni a hiba megoldásába, ennyire nem értek hozzá, bíztam benne, hátha a kondis megoldás segít, de így lehet, hog szervíz, vagy az apróhirdetés lesz a vége.
Sziasztok.
van nekem 1 samsung lcd tv-m tipusa:LE27T51B az a gondom vele hogy nincs háttérvilágíttás így persze kép sincs vagy a képnek mennie kéne,úgy mint a telóknál?tápegységen cseréltem 6 db elkót mert már majd ki pukkadtak íg már bekapcsolt a tv, valaki tudna tanácsot adni mit mérjek ki vagy cseréljek ki? előre is köszönöm
Sajnos én is ilyesmi problémával küszködök egy monitorral, de nagyon úgy néz ki kevés vagyok hozzá.
![]()
Szia!
Meg kellene nézni, hogy a háttérvilágításhoz ki megy e a fesz. 12 vagy 24V. Ha a csatlakozón megvan, mérd ki az smd biztosítékot. Üdv.. Gyula
addig eljutottam 24v megvan a csatlakozón de az smd biztosítét már nem tudom hogy néz ki meg mérete?
A panelen F2-vel lehet jelolve, vagy F akarhany. Nem biztos, hogy SMD, leget uveg is vagy mini. Elso korben a feliratot keresd, mindjart az inverter belepese korul. A tap szekundererol jo vastag foliacsik szokott menni az inverter fele, az egyik a tap, a masik a fold. Lehet a bizti az alkatreszoldalon is, de ha smd akkor a nyakoldalon lesz.
Csak megpróbálnám ezt az inverter feszültség megmérését, tudnál segíteni, hogy pontosan mit, és hol mérjek? Fentebbi hozzásólásomban van kép a panelról.
Nem lehet esetleg ezta háttérvilágítás kérdést megoldani mondjuk ledesítéssel? Led szalaggal esetleg?
Én is gondolkodtam a ledszalagos megoldással szintén 68centis tv-nél de nem mertem belevágni.
Alsóhangon kéne vagy 10méter szalag, abból is olyan ami 60vagy 120ledet tartalmaz méterenkét. Meg akkor megkéne oldani a ledek fényerő szabályzását is. 20alatt ki se jönnél. Találsz az inverter panelen 8db fektetett elkót, azok lábain mérd meg a feszültséget mert ha ott nincs tuti bizti baja van. Az inverter "egységek" álltalában párossával vannak biztosítva egy egy biztivel, azaz neked összesen 4db-nak kéne lennie.
Üdv!
Igen, felmerül a kérdés az ár/érték arány miatt. Itt egy kép A panelról, az enyém ugyanilyen, bár azon nem volt púpos kondi, ennek ellenére kicseréltem mindet, de a jelenség ugyanaz maradt, kb 2mp ig meg a háttérvilágítás (tompábban mint kellene), aztán lekapcsol.
A tied nem lehet ugyan ilyen mivel a mostani kép amit belinkeltél az egy 17-19colos monitoré.
Akkor biztosíték baj nem lehet, mivel kap áramot az inverter, mert ugye beindul csak valamiért letilt.
Innestől kezdve lehet cső hiba, trafó vagy akár dualfet hiba is.
Igen, az enyém 19"-os LG Flatron W1934S.
Itt egy fórum róla, csak a nyelvtudás gyér hozzá ![]() Bővebben: Link
Mérd meg multiméterrel a trafók szekunderének az ellenállását, 5-10%-nál nem lehet több különbség közöttük. Ha feltűnően nagyobb az eltérés, akkor a trafó a gond, ami elég gyakori probléma. Ha a mérés a hibát igazolja, kezd el az alacsonyabb ellenállású trafóról lebontani a szigetelést és akkor látható a feketeség a tekercseken.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |