Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   51 / 313
(#) laszlo987 válasza calina hozzászólására (») Szept 15, 2011 /

Itt már nem a táppal és az inverterrel van a baj. Nézd meg szkóppal a táp rendesen szűrt-e nincs esetleg valami rendellesség a tápban. Ha ott minden ok akkor a vezérlővel van baj, abban én nme tudok segíteni.
(#) vgyula válasza calina hozzászólására (») Szept 15, 2011 /

Szia!
Első ránézésre a vezérlésed ment el. Próbáld meg átmozgatni az lvds kábelt.
Üdv.: Gyula
(#) agressiv válasza calina hozzászólására (») Szept 15, 2011 /

Lehet, hogy a vezérlés, de az is lehet,, hogy csak a szalagkábelt halt meg. Ha a vezérlésed döglött akkor van nekem egy ilyen panelem, ami hibátlan.
(#) calina válasza agressiv hozzászólására (») Szept 15, 2011 /

a kábelt kimértem, az jó....

mit kérnél egy ilyen vezérlésért ?
az enyém így néz ki:

IMAG0128.jpg

(#) laszlo987 hozzászólása Szept 15, 2011 /

Szerencsére alakul a dolog
(#) agressiv válasza calina hozzászólására (») Szept 15, 2011 /

Hűha, ez szívás, mert az amiből bontottam külsőre és típusra ugyanaz, de a bele az még csak nem is hasonlít. Sajnos tárgytalan akkor a dolog. :no:

PIC00968.JPG

(#) gaboca323f hozzászólása Szept 17, 2011 /

Üdv!

Van egy LG W1934S monitorom olyan gonddal, hogy bekapcsolom, hogy bekapcsolom, 1-2 másodpercig van rajta kép, aztán elmegy.
Ha kikapcsolom, bekapcsolom, ugyanaz a jelenség.
Aki tud kérem segítsen, mi lehet a baj.
Előre is köszi!
(#) bbalazs_ válasza gaboca323f hozzászólására (») Szept 17, 2011 /

Kerlek, olvass vissza ebben es mas, TFT es LCD monitorral foglalkozo topicban.
Faraszto sokszor ugyanarra a kerdesre a valaszt leirni.
(#) gaboca323f válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 17, 2011 /

Üdv!

Kerestem a tipusra, de nem talált kimondottam ilyen hibát, viszont rengeteg hozzászólás van amit át kellene nyálazni, legalább egy pár dolgot megemlíthetnél, hol keressem a hibát, én a fénycsőre gyanakszom, bár nem tudom hogy lehetne megnézni kép van és tényleg csak a megvilágítás a ludas.
(#) bbalazs_ válasza gaboca323f hozzászólására (») Szept 17, 2011 /

Ez tipusfuggetlen hiba, elsore en is fenycsore gyanaxom. HUzd ki oket es nezd meg a mindket part, hogy begyujt-e. Kivulrol nem lehet latni, csak kiszerelve
(#) gaboca323f válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 21, 2011 /

Üdv!

Ha kiderül, hogy a háttérvilágítás csövei adták be a kulcsot, esetleg az azokat meghajtó inverter, van valami esély a javításraŰ? Lehet ezekhez ilyen csövet kapni és ki lehet cserélni otthoni körülmények között? Szerszámok, forrasztó, műszer van.
(#) gaboca323f hozzászólása Szept 21, 2011 /

Nyomozgattam egy kicsit külföldi fórumon, ott ha jól fordítottam 3db kondit cserélt ki ugyanilyen hiba esetén, a képen látszik is, hogy szép púpos, megnézem először ezeket, hogy az enyémben milyen állapotúak, aztán talán jó lesz.

Itt a forrás

_MG_3303.jpg

(#) bbalazs_ válasza gaboca323f hozzászólására (») Szept 21, 2011 /

Ket dolog lehet:
Az egyik esetben a cso nem gyullad be, emiatt tilt a rendszer. A pupos kondiknal a rendszer feszultsege nem eleg ezert magasabb aramot igenyel annal a fesznel, es ezert tilt a rendszer.
A csovet siman lehet cserelni hazilag. Egy fem sinben vannak alul es felul parosaval. Igy erdemes parban cserelni. Talan torott LCD-ju panelekbol kitermelheto.
Azonos meretu csoveket szabad csak hasznalni. Semnagyobb, sem kisebb nem jo.
(#) gaboca323f válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 21, 2011 /

Üdv!

Kicseréltem az összes említett kondenzátort, bár nem voltak púposak, de a jelenség ugyanaz maradt. Néhány másodpercig van kép, aztán sötétség. Viszont amit észrevettem az alatt a pár másodperc alatt, hogy a kép eléggé csíkos és a fényerő is gyenge. Lehetséges akkor, hogy a csövek adták meg magukat. Megpróbálok keríteni, aztán lesz ami lesz, ha egyéb javítási ötlet nem merül fel.
(#) hinar83 válasza gaboca323f hozzászólására (») Szept 21, 2011 /

A hibádat okozhatja még a trafó meneztárlata illetve a kicsatoló kondi is.
Találkoztam már dualfet hibával is, a tünet ugyan ez volt.
(#) bbalazs_ válasza hinar83 hozzászólására (») Szept 21, 2011 /

Azert az inverter feszultsegere ramerhetnel, mikozben probal begyujtani.
Szoval sokfele baja lehet, de hat ilyen ez a popszakma...
(#) gaboca323f hozzászólása Szept 22, 2011 /

Nem tudom érdemes e nekem méllyebben belemenni a hiba megoldásába, ennyire nem értek hozzá, bíztam benne, hátha a kondis megoldás segít, de így lehet, hog szervíz, vagy az apróhirdetés lesz a vége.
(#) poci261 hozzászólása Szept 22, 2011 /

Sziasztok.
van nekem 1 samsung lcd tv-m tipusa:LE27T51B az a gondom vele hogy nincs háttérvilágíttás így persze kép sincs vagy a képnek mennie kéne,úgy mint a telóknál?tápegységen cseréltem 6 db elkót mert már majd ki pukkadtak íg már bekapcsolt a tv,
valaki tudna tanácsot adni mit mérjek ki vagy cseréljek ki?
előre is köszönöm
(#) gaboca323f válasza poci261 hozzászólására (») Szept 22, 2011 /

Sajnos én is ilyesmi problémával küszködök egy monitorral, de nagyon úgy néz ki kevés vagyok hozzá.
(#) vgyula válasza poci261 hozzászólására (») Szept 22, 2011 /

Szia!
Meg kellene nézni, hogy a háttérvilágításhoz ki megy e a fesz. 12 vagy 24V. Ha a csatlakozón megvan, mérd ki az smd biztosítékot.
Üdv.. Gyula
(#) poci261 hozzászólása Szept 22, 2011 /

addig eljutottam 24v megvan a csatlakozón de az smd biztosítét már nem tudom hogy néz ki meg mérete?
(#) bbalazs_ válasza poci261 hozzászólására (») Szept 23, 2011 /

A panelen F2-vel lehet jelolve, vagy F akarhany. Nem biztos, hogy SMD, leget uveg is vagy mini. Elso korben a feliratot keresd, mindjart az inverter belepese korul. A tap szekundererol jo vastag foliacsik szokott menni az inverter fele, az egyik a tap, a masik a fold. Lehet a bizti az alkatreszoldalon is, de ha smd akkor a nyakoldalon lesz.
(#) gaboca323f válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 23, 2011 /

Csak megpróbálnám ezt az inverter feszültség megmérését, tudnál segíteni, hogy pontosan mit, és hol mérjek? Fentebbi hozzásólásomban van kép a panelról.
(#) gaboca323f hozzászólása Szept 23, 2011 /

Nem lehet esetleg ezta háttérvilágítás kérdést megoldani mondjuk ledesítéssel? Led szalaggal esetleg?
(#) hinar83 válasza gaboca323f hozzászólására (») Szept 23, 2011 /

Én is gondolkodtam a ledszalagos megoldással szintén 68centis tv-nél de nem mertem belevágni.
Alsóhangon kéne vagy 10méter szalag, abból is olyan ami 60vagy 120ledet tartalmaz méterenkét.
Meg akkor megkéne oldani a ledek fényerő szabályzását is. 20alatt ki se jönnél.

Találsz az inverter panelen 8db fektetett elkót, azok lábain mérd meg a feszültséget mert ha ott nincs tuti bizti baja van.
Az inverter "egységek" álltalában párossával vannak biztosítva egy egy biztivel, azaz neked összesen 4db-nak kéne lennie.
(#) gaboca323f válasza hinar83 hozzászólására (») Szept 23, 2011 /

Üdv!

Igen, felmerül a kérdés az ár/érték arány miatt.
Itt egy kép
A panelról, az enyém ugyanilyen, bár azon nem volt púpos kondi, ennek ellenére kicseréltem mindet, de a jelenség ugyanaz maradt, kb 2mp ig meg a háttérvilágítás (tompábban mint kellene), aztán lekapcsol.

A tied nem lehet ugyan ilyen mivel a mostani kép amit belinkeltél az egy 17-19colos monitoré.

Akkor biztosíték baj nem lehet, mivel kap áramot az inverter, mert ugye beindul csak valamiért letilt.
Innestől kezdve lehet cső hiba, trafó vagy akár dualfet hiba is.
(#) gaboca323f válasza hinar83 hozzászólására (») Szept 23, 2011 /

Igen, az enyém 19"-os LG Flatron W1934S.

Itt egy fórum róla, csak a nyelvtudás gyér hozzá

Bővebben: Link
(#) agressiv válasza gaboca323f hozzászólására (») Szept 23, 2011 /

Mérd meg multiméterrel a trafók szekunderének az ellenállását, 5-10%-nál nem lehet több különbség közöttük. Ha feltűnően nagyobb az eltérés, akkor a trafó a gond, ami elég gyakori probléma. Ha a mérés a hibát igazolja, kezd el az alacsonyabb ellenállású trafóról lebontani a szigetelést és akkor látható a feketeség a tekercseken.
Következő: »»   51 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem