Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   52 / 313
(#) gaboca323f válasza agressiv hozzászólására (») Szept 23, 2011 /

Mielőtt megbontanám, a csövek kimérésének van valami eljárása esetleg? Vagy azok hibája nem okoz ilyen jelenséget?
(#) agressiv válasza gaboca323f hozzászólására (») Szept 23, 2011 /

Okozhat ilyen jelenséget, de a készülék korától is függ. 5-6 éves monitorokat javítottam és mindegyikben teljesen jó volt a csó, viszont a trafók majd kigyulladtak. Ha a tiéd csak néhány éves például akkor nagyon kicsi az esélye annak, hogy a csövek a rosszak, de nem kizárt persze. De mondom, kezd a trafók mérésével.
(#) hinar83 válasza gaboca323f hozzászólására (») Szept 23, 2011 /

Összekevertelek egy másik felhasználóval, figyelmetlen violtam :S.
Én sem gyanakodnék csőhibára.
(#) gaboca323f válasza agressiv hozzászólására (») Szept 23, 2011 /

Rendben, ez egy 3 éves monitor, megnézem a trafókat.
(#) gaboca323f válasza hinar83 hozzászólására (») Szept 23, 2011 /

Semmi baj, gondoltam amikor írtad a sok elkót, hogy összekeverted. Megeseik
(#) gaboca323f hozzászólása Szept 23, 2011 /

Felvetnék még egy kérdést, ezeknek a csöveknek miért van 2x2 kivezetésük? Van egy pc neonom, annak csak 2 kivezetése van, pedig tudtommal az is ilyen. A PC-s neon ugyan rövidebb, de egy inverter 2 csövet is elhajt. Nem lehetne valahogy összekombinálni vele?
(#) hinar83 válasza gaboca323f hozzászólására (») Szept 23, 2011 /

Mert az lcd alsó és felső részén is két cső van.
A monitor invertere védelemmel van ellátva az esetlleges csőhiba vagy zárlat miatt. A sima pc-s iverter csak egy sima rezgőkörből áll.
Összelehetne kombinálni de szerintem ne kisérletezz vele. Próbáljuk inkább megtalálni a hiba okát.
(#) gaboca323f válasza hinar83 hozzászólására (») Szept 23, 2011 /

"Mert az lcd alsó és felső részén is két cső van."

Megzavarodtam kissé.
Nézegettem a hq video adatbázsát, ott találtam 19"-os monitorhoz csövet, de annak csak 2 kivezetése van.
Nekem összesen 8 kivezetés van, az inverter panelon 2 helyen találkozok 2-2 pár. Egy szürke piros és egy szürke kék van alul is felül is.
Akkor nem 4db rövid cső van benne?
(#) gaboca323f hozzászólása Szept 23, 2011 /

Erre, vagy ilyesmi pc neonra gondoltam, inverter van is otthon, meg újonan is 1000ft kompletten.
(#) bbalazs_ válasza gaboca323f hozzászólására (») Szept 23, 2011 /

Ok, van kep, csak nagyon altalanos, feliratokat nem lehet elolvasni. A felso zold tarcsa alatt van egy biztositek, az a fobizti a 230-as oldalon, az az F1.
Te talan le tudod olvasni az F2 feliratot. Az lesz az inverter biztositeka. Akozott es a nagy femresz (fold) kozott merj feszultseget. Ha az egyik oldala jo, a masik oldala nem, akkor biztositekhiba.
(#) gaboca323f válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 23, 2011 /

A biztosíték jó szerintem, mert pár mp-ig megy a háttérvilágítás. De ha gondolod megmérem.
(#) bbalazs_ válasza gaboca323f hozzászólására (») Szept 23, 2011 /

Akkor nem kell lemerni, ugyanaz a bajod, mint a legtobbnek itt. Cso oreg. Vagy a fesz leesett. A biztositek es a fold kozott merj feszt, amig mukodik a hattervili.
Meg utana is. Hogyan valtozik az ertek?
Nagy csokkenes nem szabad, hogy legyen.
(#) agressiv válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 23, 2011 /

Nem a tápfesszel van baj, hanem az inverter kapcsol le, mert vagy túl nagy, vagy túl alcsony az áram. Mint mondtam, meg kell nézni trafókat, ha azok jók akkor jöhet a cső vizsgálata, de ilyen fiatal monitornál nem túl valószínű.
(#) poci261 hozzászólása Szept 24, 2011 /

bbalazs
samsung inverteréről van szó csak egy kicsit lemaradtam.4db bizti volt benne F1 és F2 elégve így hát forrasztottam be 1 vékony réz szálat,bekapcsoltam de nem indult be a tv sem már ,az inverterben lesz valami zárlat,ja az elkók ki voltak már cserélve meg azok a nagy lapos kekete kütyük is,ja de a bizti megmaradt nem égedt el.
(#) poci261 hozzászólása Szept 24, 2011 /

Nagy fényerejű LED csík, mely nyerőgép kabinet belső világításra a fénycsöveket kiváltandó, vagy dekorációs célokra is kiválóan alkalmas.A LED szalagok 5m-es tekercsekben érkeznek és 3 db/LED egységekben vághatók. Egy egység hossza 5cm, tehát egy méter LED csík 20 egységből áll és 60 db LED-et tartalmaz. Egy méter fogyasztása 14,4W és a fényereje durván 840 LUMEN, ami kb annyi, mint 1 db 150W-os hagyományos izzó, vagy 1 db 36W-os (120cm) normál fénycső fényereje. A szalagon SMD5050 típusú 5mm x 5mm méretű egyenként 3 chip-et tartalmazó fényforrások vannak a jelenlegi technológia szerint a legsűrűbben (60db/méter) elhelyezve.Az egyes egységek tápellátása a szalagokhoz ajánlott csúszó saruval oldható meg, melyet külön lehet megvásárolni. A csatlakozóelem 10cm hosszú előszerelt fekete/piros bekötőkábelt is tartalmaz.A szalagok hátoldala 3M öntapadó ragasztócsíkkal van ellátva.Az ár 5cm/3LED egységre értendő.ilyet tehetnék esetleg a fénycsövek helyett?
(#) bbalazs_ válasza agressiv hozzászólására (») Szept 24, 2011 /

Azt irtam, hogy azzal IS lehet baj. Ha ugyanis alapcsony a tapfesz, akkor magasabb aramot sziv ugyanabbol a feszbol.
(#) bbalazs_ válasza poci261 hozzászólására (») Szept 24, 2011 /

Nezd, elso lepes, hogy minden biztit kivenni, ugy mit csinal, bekapcsol-e. Aztan teheted egyenkent vissza. NEM SZABAD rezdrotot hasznalni, akarmilyen vekony is. Ne sajnald azt a par forintot egy marek ideiglenes uvegcsovesert (veszel foglalatot is es drottal bekotod a regi helyere). Megovod magad nagyobb kiadastol, az elotte levo, meg mukodo tapreszek igy nem mennek tonkre.
(#) Kicsa hozzászólása Szept 25, 2011 /

Sziasztok!
Adott egy Lg Flatron W1934S típusú monitor,mint néhány hozzászólással előbb. A jelenség is talán ugyan az,bekapcs majd 1 másodperc múlva kikapcs. Addig a kép szép éles,fényes...Első körben kérdezném hogy hogy kellene szétszedni? Nincs rajta egy csavar sem,szétbarmolni nem szeretném.
Látok hibaleírás alapján ötleteket de amíg nem mászok bele,semmi nem látszik.
Köszönöm szépen!
(#) bbalazs_ válasza Kicsa hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Persze, hogy szep fenyes, mert olyankor nincs fenyeroszabalyzas es maxi kitoltesen megy az inverter, mert az a begyujtas szakasza.

Biztos, hogy te akarod szetkapni? Nem ugy tunik, mintha nagyon ertenel hozza...

Mindig van rajta csavar, max nem latod. Altalaban takaro reszek alatt, talp felol, foliaval fedett reszeken.
Elkepzelheto, hogy egeszen veletlenul meg sincs.
Fogsz egy takarot, tobb retegben osszehajtod es arccal elore rafekteted a monitort.
Az alja felol kezded es egy szeles pengeju zsebkessel (ha tompa, meg jobb) feszited a kozepet, egyszercsak kiugrik. Csavarhuzot ne hasznalj, az turja a muanyagot.
A tobbit latni fogod, hogyan jon szet. A hatoldalan nezd meg, hogy a dugok oda vannak-e csavarva a muanyaghoz. Ha csak a belso femhez, akkor majd kesobb.
Szoval szepen lepattogtatod a keretet rola, aztan latsz majd az LCD felol par csavart korben, azokat is kicsavarod, utana nagyon ovatosan kibuktatod a kijelzot. Vigyazni, mert kabelek kotik ossze a tobbi resszel, el ne szakitsd. Ha latsz csatlakozot, azt szinten ovatosan huzd szet, ha meg sohasem lattal ilyet, az gaz, mert tobbfele rogzitesi mod van. Alapszabaly, hogy nem szabad eroltetni.
Aztan lehuzod oldalrol a fenycsovek negy csatlakozojat, ezeket eleg meghuzni, esetleg kicsit fel vagy lefele fesziteni. Utana mar a fem doboz a kezedben, onnantol egyertelmu. A kepernyore vigyazz, gyerekek es nok elol el kell rakni messzire, lapjaval, takaroba burkolva, mondjuk szekreny tetejere.
(#) gaboca323f válasza Kicsa hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Tényleg nincs rajta csavar, elég tákolat konstuktció, körben a első keretet és a hátfalat csak patentok fogják, magát az lcd panelt meg semmi, csak a két rész között van és kész. A engem mégjobban megdöbbentett, az az, hogy a vezérlő házát se fogja semmi az lcd panelhoz, csak 2 helyet alufóliás ragasztószalag!
A gombsort fogja 1db csavar, az lcd meghajtót 2, a táp panelt pedig 4 db.
A szétszedésnek mindenképpen nyoma marad legalább egy helyen, ahol be kell feszíteni a két elem közé, aztán ha már van egy kis hézag, végig lehet pattintgatni a kapcsokat.
(#) Kicsa válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Volt már dolgom Lcd kijelzővel,kb 3 db szedtem szét eddig. Nem teljesen ismeretlen a dolog,viszont ezen tényleg nem találok csavarokat. Még a matricca alatt sem..a csatlakozók a fém kerethez vannak rögzítve.
Közben látom,gaboca323f is válaszolt...ő igazolja ezt ezekszerint.

Viszont egyszerűen ne mfogom fel,nyomtalanul nem lehet szétbontani? Mondjuk saját monitor saját használatra,nem túl nagy gond a nyom,csak ne törjön a keret.
(#) bbalazs_ válasza Kicsa hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Dehogynem lehet, alul kezdd meg, ahol nem latszik. Szepen szetpattogtathato. A kest inkabb parhuzamosan, mint fuggolegesen kell hasznalni es oldalra fesziteni vele.
A csavarosakat is ugyanigy kell, a csavarok kitekerese utan...
(#) agressiv válasza Kicsa hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Ha a kijelző felül meghúzod a széle felé és egy kicsit el tőle akkor kiakadnak a pöckök. Nem kell késsel, vagy csavarhúzóval szétbarmolni.
(#) Kicsa válasza gaboca323f hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Sziasztok!
Hála a pontos leírásnak,a módszerek ötvözésével (feszítés illetve kézzel sszétfeszítés) sikerült nyomtalanul szétszedni a monitort. Egyetlen csavar sem tartja sem a hátlapot,sem a kijelzőt a helyén,sem a fém keretet a hátulján. Legalább könnyű szétszedni. Csináltam 3 képet a kiszerelt elektronikáról,gondolom a gond a táppanelon lehet?Bár látszólag így minden rednben van szerintem.
Köszönöm szépen!
(#) gaboca323f válasza Kicsa hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Üdv!

Az enyém is pont ilyen, és sajnos nálam sem látható a probléma.
(#) Kicsa válasza gaboca323f hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Szia!
Értem,akkor ketten vagyunk. Nagyon sajnálnám 'kidobni' ezt a monitort,valamit kell kezdeni vele. Bújom én is a fórumokat de egyenlőre semmi sem...Örülnék ha lenne megoldás a problémára.
(#) mex válasza Kicsa hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Találtam egy szervizmanualt, talán jól jöhet még.
(#) bbalazs_ válasza Kicsa hozzászólására (») Szept 26, 2011 /

Eloszor nezd meg, hogy a hattervilagitason megvan-e az eloirt feszultseg, a manual szerinti erteken. Begyujtas kozben es elotte is.
(#) bbalazs_ válasza mex hozzászólására (») Szept 26, 2011 /

Maris talaltam benne hibat, 14V NEM megy az LCD panelhez, de mindegy.
Szoval azt ellenorizd, hogy az eloirt 14V megvan-e az inverter biztositeka UTAN. Bar a kepen se SMD sem sima biztit nem fedezek fel a 230-ason kivul...
(#) Kicsa válasza mex hozzászólására (») Szept 26, 2011 /

Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm,így könnyebb lesz talán. Sajnos fel kell mennem suliba,így csak a hét végén tudok vele foglalkozni,addig is köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!

Az alkatrészjegyzékben pedig mintha írna több biztosítékról is...párszáz mA-es példányok.
Következő: »»   52 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem