Fórum témák
» Több friss téma |
Új ECM betétet kondival leválasztottam (1mikroF) sőt a 2,2 ohm-ot is beleraktam,kiváncsi vagyok meddig működik.Köszönöm mindenkinek a sok hasznos infót
![]() Üdv:clipart ha két napnál tovább működik akkor jó lesz
Ugye csak elírtad, és 2,2 k ohm-ot akartál írni?
Igen, 2,2 kohm, csak elirtam valóban, viszont a mikrofon még most is működik, tiszta,zajmentes.Vagy ez a kis kapcsolás segített,vagy az ECM más tipusú és birja a fantomtápot, de mindenesetre köszönöm mégegyszer mindenkinek a hathatós segítséget.
A páka legyen veletek ![]()
Van egy dinamikus mikrofonom. Létezik-e olyan lehetőség, hogy USB-n keresztül csatlakoztassam a PC-hez? Próbálkoztam keresni USB kiosztást, de nem igen jöttem rá, hogy hogyan kössem rá a mikit. Segítsetek! Köszi szépen!
Üdv: joska56
Sajnos nem működik a dolog, mivel az USB digitális adatátvitelre való. Mikrofon csatlakoztatására a hangkártya "mic" bemenete alkalmas. Esetleg ha veszel egy USB-s hangkártyát, akkor azzal már menni fog.
Köszi szépen! Van hangkártyám és USB-s. Ide szeretném csatlakoztatni a mikrofont, csak a kiosztást nem ismerem. Az is megfelelne, hogy electret microfont csatlakoztatnék az USB bemenetre, mert a jack bemenetem zárlatos lett, s mivel alaplapi, nem igen szeretném megbontani.
Az USB-s hangkártyák így néznek ki: Bővebben: Link A csatlakozásai egyértelműek, vagy ha nem, akkor segít a hozzá való leírás.
Sziasztok! A napokban jelentkezett az a problámám, hogy nem működik a fejhallgatóm mikrofonja. Igaz mivel kissé messzebb van a gép, ezért egy toldót használok hozzá. Toldó nélkül viszont megy. Természetesen kipróbáltam a toldót, tökéletes.
Próbaképp építettem egy újat azzal sem megy. A hangkártyából 2.49V jön ki és megjelenik a toldó végén is. Ma vettem egy új fejhallgatót, de ugyan az a helyzet. Help?
Milyen a fülesed csatlakozója? Külön van rajta a mikrofonnak és a fülhallgatónak egy-egy dugó? Vagy esetleg csak egyetlen dugó van a végén?
Természetesen külön (rózsaszín) jack van a mikrofonnak és külön (zöld) a hallgatóknak. Mindkettő sztereó, de a mikrofonban a középső és a csúcsérintkező rövidzárban van. A mérhető ellenállás 1.87 KΩ.
Csak ma regisztráltam, ezért nem tudtam új topikot nyitni, de mivel a címében kb ugyanaz a probléma, remélem itt is válaszol nekem valaki.
A lényeg az, hogy szereztem egy "Sony lavalier 166BMP electret condenser" mikrofont és rá szeretném kötni a gépemre. Úgy tűnik, hogy nem működik így magában. Gondolom kell neki valami plussz feszültség. A konkrét kérdésem az lenne, hogy amennyiben tényleg ez a probléma, akkor hogyan kössek rá egy elemet vagy más tápot. Ha nem ez a probléma, akkor valaki elmondhatná, hogy micsoda ![]()
Hali!
Ajánlom figyelmedbe. Egyébként kettő, vagy három kivezetéses a mikrofonod? Közben rákerestem, szóval ez egy komplett mikrofon. Ez esetben nézz szét a hangkártyád tulajdonságaiban/beállításaiban.
Sziasztok
Szeretném segítségeteket kérni a következő problémához: Adott egy elektrét mikrofon amit számítógép mikrofon bemenetére szeretnék kötni, egy 25 méteres kábel (árnyékolt, elég vékony belű) közbeiktatásával. A mikrofonba 1-2 méteres közelségből beszélek, de nagyon kicsi a jel, hiába aktív a micboost opció. Találtam it a HE-n ezt, ez gondolom jó lenne elektrét mikrofonhoz, de ha megoldható valamilyen erősítéssel, akkor inkább nem használnám el a vonalbemenetet. Tudtok valami kapcsolást, amivel megoldható az miki erősítése és a mikrofon bemenetre tudom csatolni? Előre is köszönöm
Sziasztok!
Abba szeretném a segítségeteket kérni, hogy egy elektret mikrofont hogy tudnék üzemeltetni Behringer keverőről. Fantomtáp van benne. Ez lenne a tápja a mikrofonnak. Ha valaki tudna egy kapcsolási rajzot mellékelni nekem megköszönném.
Köszönöm a gyors választ de nekem valami konkrétabb kellene, sajna nem tudom kiszámolni az alkatrészek értékeit. Egy kész kapcsolásra lenne szükségem.
Bővebben: Link
Phantom powered ..a neked valo resz.
Köszönöm a linket sikerült megépítenem a Better electret microphone phantom powering circuit kapcsolást. Kiválóan működik egy apró problémám lenne. olyan a hangom benne mintha befogott orral beszélnék. Lehetne ellene valamit tenni?? Hallottam olyat, hogy egy kis kondit rakjak be párhuzamosan a mikrofonnal és segíteni fog. De mekkora legyen ez a kondi?
Segítséget előre is köszi.
Sziasztok,
egyszerű elektrit mikrofont szeretnék kihangosítani, az előerősítő plusz egy normális végfok építése az most kicsit macerás lenne ezért jelenleg PC-re SBLive mikrofon bemenetre dugtam, egyszerűen ráforrasztva egy headsetből kibuherált elektrit mikrofont a stereo Jack dugóra közte pedig 15méter hangfalkábel van... Az a gondom, hogy mivel elég messze van a mikrofon és elég hosszú a hangfalkábel ami mellesleg a többi antenna, hálózat, netkábel stb. erek mellet fut elég sok zajt beszed. Ha felcsavarom érthetőre a hangerőt a hangfalam erősítőjének hangerejét és bekapcsolom a +20db mikrofon erősítést a hangkártyán akkor a hasznos hang (jel) mellet túl erős a háttérzaj és egy periódikus jel. A kérdésem pedig az lenne, hogy valami igen egyszerű és olcsó kapcsolás vagy áramköri elem pl. jól megválasztott kondenzátor közbe/párhuzamosan iktatásával a Jack dugó felöli részen tudnám-e legalább a periódikus jelet kiszűrni, hogy valós idejűleg halgathassam a jelet. Ha tudok erre megoldást azt megköszönném. Főleg a periódikus zavarás kiszűrése érdekelne, de ha van egyszerű passzív mikrofon freki szűrő is az is jól jöhet.
Még annyit tennék hozzá, hogy ilyen mikrofon kapszulám van ami ezen a képen is látható:
kapszula Nem forrasztottam a kivezetésre se ellenállást se kondit még, úgy kötöttem be, hogy a földet a stereo jack földjére a másik pólust a stereo jack másik két kivezetésére minkettőre közösítve kötöttem. Lehet kell még oda valami, hogy ne zajonjon pl. 1mikor kondi vagy 4.7mikrós? Láttam ezen a linken a képeket, de nemtudom pontosan mi az ami nekem kell ezek más bekötések teljesen: Bővebben: Link
Szerintem inkább szigeteld a kábelt először vagy egy kis erősítőt hátha csak nem érnek el odáig a ez olcso éskönyü alapnak ha ez sem válik be akor le kel szigetelni a kábeltjelek
DE persze előbb nézd meg egy kisebb kábel darabbal hogy úgyis fen áll e a probléma ha igen még mindig megcsinálhatós a kapcsolást amit linkeltél az egy 2.2 kr és egy 1uf kondi ha jol látom de van mellet egy másik kép is ugyan az a ketö
Idézet: „Nem forrasztottam a kivezetésre se ellenállást se kondit még, úgy kötöttem be, hogy a földet a stereo jack földjére a másik pólust a stereo jack másik két kivezetésére minkettőre közösítve kötöttem.” Itt a baj! Olvasd el ezt, és kösd be úgy!: Bővebben: Link
Köszönöm, ilyen egyszerű megoldásra gondoltam én is, holnap beszerzem a hozzávalókat!
Akkor ezek a képek ahogy mutatják úgy kellene kiegészítenem: Bővebben: Link Bővebben: Link Tehát a mikrofon kapszula földje marad a földön, a másik kivezetés pedig az ellenálláson keresztül a középső jack pólusra megy és egy 1mikrós elkón keresztül a legkülsőre. Ugye jól látom, hogy elkónál a pozitív láb néz a mikrofon felé és a negatív láb a jack külső pólusa felé, tehát így kell az elkót bekötni nem fordítva? Kicsit fura, hogy nem a pozitív láb csatlakozika jackra, de ehheznem értek hogy jó. Egyébként ez a zajt szűri vagy másban is segít majd? Mivel elkó meg ellenállás nélkül is működik érdekelne mi szerepe van ennek a 2 extra alkatrésznek.
Igen, úgy csináld, ahogy írtad!
Az egésznek pedig az a lényege, hogy a hangkártyád az ellenálláson keresztül fantomtápot ad a mikrofonnak, ugyanis ezek a kapszulák tartalmaznak egy erősítőt, egészen pontosan egy FEt-et. Tehát a hagkártyád a csatlakozó középső érintkezőn kb. 5V-ot ad ki, így nem volt túl szerencsés összekötni a két érintkezőt. A kondenzátor pedig ezt az egyenfeszültséget választja le magáról a hangról, vagyis ez egy csatolókondi. Biztos láttál már olyan erősítő kapcsolást, ahol a hangszóró egy kicsatolókondin keresztül csatlakozik az erősítő kimenetére, na hasonló a szerepe itt is.
Köszönöm a magyarázatot!
Közben találtam otthon egy 100V 1mikroF elkót és ellenállásból csak 1kiloOhm és 2.6kiloOhm-osat, gondoltam a 2.6kOhmos áll a legközelebb a 2.2kOhmhoz, most kipróbálom ezzel, de ha azon tápot kap akkor a kevesebb ohm lehet nagyobb erősítés ugye?
Nyugodtan használd a 2.6kohm-os ellenállást.
Most kipróbáltam és az alapzúgás sokkal erősebb lett, nincs az a periódikus zaj de alapból van egy igen erős búgás
![]() Ami még furcsa, hogy vettem egy másik mikrofont amihez adtak egy stereo jack-es hosszabítót, azon keresztül próbáltam először, de be is mértem akábelt, kiderült, hogy csak két vezeték van bekötve a hosszabítóban, a föld és az egyik pólus, de mondjuk abban az esetben lényegtelen volt mer úgyis közösítettem a jack külső 2 pólusát.
Csatolok hangmintát, első 10másodperc az eredeti kondi és ellenállás nélküli hang, krokodilcsipeszes vezetékkel újra közösítettem a 2 külső pólust és áthidaltam az ellenállást és az elkót.
10. másodpercben leveszem a csipeszeket, utána az új kondis elkós állapot morajlása hallatszódik, nekem az most sokkal zavaróbb és a hangfalakon is hangosabbnak tűnik. Nem tudom mit rontok el... (itt a mikrofon toldó vezetéken keresztül volt bekötve, anélkül még nagyobb a zaj és nem is férnék hozzá rendesen a hangártya hátuljához a csipeszekkel.) Egyébként valami árnyékolás a vezetékre kelleni fog, ha az egér kábele mellette van a vezetéknek és mozgatom az egeret hangosan lehet hallani a hangját a digi jeleknek ![]()
De amúgy működik? Úgy értem, hogy ha belebeszélsz akkor szól?
Ugye elég, ha egyerű árnyékolt a vezeték, azaz a föld úgyis a külső árnyékolással lesz összekötve azt használhatnám a földnek.
Most a kondi és ellenállás a PC felöli részen van, egyből a lengődugón de a zavaró jelek is onnnan jönnek a PCből, gondolom nem lenne az se jó, ha a kondis részt közveten a mikrofonra szerelem, akkor még egy érre lenne szükség a mikrofontól jövő kábelnél. Arra is gondoltam a PC-től 2erű árnyékoltal egy méterre elvezetni előbb és oda forrasztani a kondis részt. titi: kipróbálni nem tudtam, a hang jobb lett-e a kodival és ellenállással, csak az alap zajszintet, majd csak nappal derül ki akkor letesztelem, most nem zajonghatok! |
Bejelentkezés
Hirdetés |