Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   53 / 313
(#) Kicsa válasza Kicsa hozzászólására (») Szept 26, 2011 /

Egy gyors mérésre volt időm indulás előtt : a C501-es pufferkondin bekapcsolás után (feltöltődést megvárva) 14.6 V van.
Közvetlenül a kondi előtt van egy FB501-es jelű,furatszerelt (úgy néz ki mint egy 1N4001 csak csíkmentes) biztosíték,3A-es. Mivel a feszültség jelen van,így a biztosíték is jó... de azért kimértem.
(#) bbalazs_ válasza Kicsa hozzászólására (») Szept 26, 2011 /

Jo, ez remek ertek, es most meg kellene merni akkor is, amikor a csovek vilagitanak...
(#) mex válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 26, 2011 /

Idézet:
„Maris talaltam benne hibat, 14V NEM megy az LCD panelhez, de mindegy.”

A rajzon az inverter táplálkozik belőle, enélkül nemigen világítanának a csövek.
(#) Kicsa válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 26, 2011 /

Rendben! Sajnos csak a hétvégén tudom lemérni,de akkor ez lesz a következő!
Köszönöm!
(#) gaboca323f hozzászólása Szept 26, 2011 /

Üdv!

Van egy másik monitorom is, egy LG Flatron L222WS, tökéletesen működik, viszont észrevettem egy érdekességet, bekapcsolom, megy a háttérvilágítás, megjelenik az LG logó, majd kikapcsolja a háttérvilágítást, kb fél mp múlva már a windowst mutatja.
Csak érdekesség képpen írtam, mert a rosz 19"-os is ugyanígy kezdi, de ott nem jön vissza a kép.
(#) perköbüki hozzászólása Szept 27, 2011 /

Sziasztok!

A múltkor írtam egy IBM Thinkvision problémáról. Végül is az összes kondi a táp IC meg egy dióda cseréje oldotta meg a problémát.

Most egy Acer-ral küzdök az a gyanúm FET hibás.

Abban kérném a segítségeteket, hogy beazonosítsam a FET-et. Ez van ráírva 4606 BD8K3F.
(#) zolika60 válasza perköbüki hozzászólására (») Szept 27, 2011 /

Tessék:Bővebben: Link
(#) perköbüki válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 27, 2011 /

Köszi!
(#) kadarist válasza perköbüki hozzászólására (») Szept 27, 2011 /

Vagy konkrétabban: Bővebben: Link
(#) zolika60 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 27, 2011 /

No igen, én csak gugliztam.
(#) perköbüki válasza kadarist hozzászólására (») Szept 28, 2011 /

Én is erre tippeltem, de nem az. Mikor a hibásnak gyanítottat cseréltem 2X gyújtott. Miután kicseréltem mind a 2-t már egyáltalán nem gyújt.

Viszont így tanácstalan vagyok. Gyújtás után van valamennyi fesz a trafó primerén, ami lassan elfogy.
(#) perköbüki válasza perköbüki hozzászólására (») Szept 28, 2011 /

Ok, vaksi voltam.

Viszont 2X próbálkozik a gyújtással...
(#) agressiv válasza perköbüki hozzászólására (») Szept 28, 2011 /

Trafó. Menetzárlatos a Trafó, ami nagyon gyakori jelenség.
(#) perköbüki válasza agressiv hozzászólására (») Szept 28, 2011 /

1 kohm körül vannak a szekunderek.

Mennyire körül? Nálam is az egyik 1670Ohm volt, a másik pedig 1610 és az 1610-es megbontáskor fekete volt egy nagyon kis helyen.
Mivel hasonló sem volt, ezért rendeltem bele darfon trafót, aminek a primerét kellett át tekerni, és azóta is megy rendesen, pedig ugyanazt csinálta mint a tiéd.

981-979 Ohm. Mióta kicseréltem a FET-eket azóta csinálja, hogy 2szer próbál gyújtani. A másodikra nagyobb a fényerő is.

Most megnézem a csöveket.

981-979 Ω

Akkor valóban nem az a gáz. Én most javítok egy 22"-os samsungot és annak ellenére, hogy csak 2008-as gyártmány, tesztinverterrel megdöngetve alig pislákolnak a csövei és nagyon sötét a világítás, szóval úgy néz ki, hogy ilyen fiatal monitornak is elhalálozhatnak a csövei , van ugyanilyen csövem és az rendesen világít az inverterről szóval nem az áram kevés neki, főleg azért mert nem is kapcsol le az inverter. Érdekes, mert van nekem 2x ennyi idós monitorm is amiben még mindíg mennek a csövek rendesen. Mondjuk az látszik ebben, hogy sokat ment.

Találtam 1 törött csövet. Szerintem szállítás közben sérült meg. Nagyon nagyok ezek a kijelzők, gondolom ezért sérülnek meg könnyen.

Köszi mindenkinek a segítséget!
(#) Kicsa válasza Kicsa hozzászólására (») Szept 29, 2011 /

Ismét itt vagy,összeraktam a monitort és mértem! A 14.6 V indulásnál is ok,sőt 15.1 V lesz egy pilanatra. indulás után a kritikus idő letelte után kis 'cicergés hallattszik majd mikor lekapcsolt,megszűnik.
Előrébb vagyunk szerintetek? Félek hogy nem...
Köszönöm szépen!
(#) ycsy hozzászólása Okt 2, 2011 /

Sziasztok van egy LG FLATRON L192WS tipusu monitorom ami idáig hibátlanul müködött !
De egyszercsak elment a képe! Ki-be kapcsoláskor vagy felbontásváltáskor tökéletesen ad 1 másodpercre képet azt sötécség a zöld led világit ,hogy bevan kapcsolva! (több gépel kiprobálva tuti a monitor a hibás) Valaki valami ötlet?
(#) agressiv válasza ycsy hozzászólására (») Okt 2, 2011 / 1

Szokásos, leáll az inverter, mert túl nagy, vagy túl alacsony áram folyik a csöveken. Nézd meg a kondikat, mérd meg az inverter trafók szekunderét (egyformának kell lenniük max 5% eltérés) kezdetnek ennyi.
(#) bbalazs_ válasza Kicsa hozzászólására (») Okt 3, 2011 /

Persze, hogy elorebb vagyunk. Ez azt jelenti, hogy az inverter vagy a csovek a ludasak, a tapresz rendben van.
A csovek a kovetkezo, szereld ki oket es kint probald ki, valoszinuleg az egyik a negybol nem gyujt be.
(#) Kicsa válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 3, 2011 /

Szia!
Ripityomra szedtem a monitort,kivettem a csöveket. A 'gond' az hogy begyújt mindegyik.Egyébként amikor be kellene kapcsolni és be is kapcsol az elején,fura hangot hallat magából a panel. Halk,olyan zizegősen sercegő hangot ad ki. Akkor valószínűleg az inverterrel van gond? Az a baj hogy látszólag az is rendben van...
(#) bbalazs_ válasza Kicsa hozzászólására (») Okt 3, 2011 /

Probald lokalizalni a hibat, gyanithatoan az egyik nagyfeszultsegu trafo rosszalkodik. Merd ki az ellenallasukat a szekunder oldalon, kulon-kulon.
Persze, a kondi elott meg...
(#) MaTe193 hozzászólása Okt 3, 2011 /

Szépjónapot mindenkinek!
Az utóbbi időben a monitorom elkezdett "bizonytalankodni", először, amikor áram alá helyezem nem akar elindulni, ráadásképp fütyül is hozzá (olyan TV sorvégtrafó kaliberű). Első körben a kondikra gyanakszom. Más ötlet?
Köszönettel:Máté.
(#) agressiv válasza MaTe193 hozzászólására (») Okt 3, 2011 /

Ez kondi hiba lesz.
(#) lantos51 hozzászólása Okt 5, 2011 /

Sziasztok!

Van egy 2004-es SyncMaster LE17JSBBH/EDC tipusú monitorm.
A bekapcsolás után a kép függőlegesen enyhén vibráll és a hangban is van egy kis brumm.
Kb 10 percnyi idő után kikapcsol, majd ujra indúl.
Gondolom,hogy a hiba a tápegység szüretlenségére vezethető vissza (valamelyik kondi kapacitásszegény).
Ha tudna valaki közületek segíteni kapcsolási rajzban vagy hibakeresésben nagyon megköszönném.
(#) hinar83 válasza ycsy hozzászólására (») Okt 5, 2011 /

Hallgasd meg hogy amikor 1mp után lekapcsol a monitor milyen hangot ad.
Ha halallasz valami zizegö hangot akkor szerencséd van, mert jobb esetben csak elengedte a ccfl csövet a forrasztás (pont mult héten volt szerencsém egy ilyen lg-hez), vagy a kondik hibája miatt nem képes az inverter huzamosabbideig müködni.
Vagyrosszabb esetben megszakadt az inverter trafó szekunder tekercse.
Meg még van egy pár hibalehetőség, de elöször halgasd meg amit irtam.
(#) agressiv válasza lantos51 hozzászólására (») Okt 5, 2011 /

Idézet:
„Gondolom,hogy a hiba a tápegység szüretlenségére vezethető vissza (valamelyik kondi kapacitásszegény).”

Cseréld ki őket és kész. Ha az összeset kicseréled az is max 1000FT, de az ilyen kondik általában látványosak.
(#) szucsip hozzászólása Okt 5, 2011 /

Sziasztok!

Vettem használtan egy nem működő Samsung Syncmaster 940N monitort. A bekapcsoló gombja villogott. Gondoltam táphiba. Szétszedtem, kicseréltem egy púpos kondit a tápban. Összeraktam, és mikor rátettem számítógépre, akkor csak nagy fehérség van. Nem ad képet. Viszont van néhány gyenge kontrasztú pont a monitor bal alsó részénél. Azok mitől vannak ott?

Ja amúgy a tápfeszültségek szerintem rendben lehetnek, mert -ugyan nem mértem- mikor bekapcsol a gép, és kezd tölteni, mindig átméretezi a képernyőfelbontást, és olyankor a jó monitorom is ki-be kapcsol. Olyankor ez is ki-be kapcsol. És mikor be van dugva a VGA kábel, akkor függőleges csíkolódás is van benne. Ha nincs beledugva VGA, akkor nincsenek ott azok a halvány csíkok, de a sötét, kontraszttalan pontok ott vannak.

Mi lehet a hiba? Jah annyit elmondanék, hogy egy BAZ megyéből származó sráctól vettem, aki szétszedte, és semmit nem ért az elektronikához.
Következő: »»   53 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem