Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Gameboy
Sziasztok...!
Szia!
Szerintem próbáld meg ebben a környezetben futtatni.
Hello Ultra!
Köszi, hamarosan kipróbálom és beszámolok a fejleményekről.. ![]() Addig próbáld ki ezt.
Hello Ultra!
Itt vannak az újjabb kísérleti rom file-ok.
Hello!
Menéztem őket, eddig részeredmény van csak, de nem adom fel! ![]()
Szerintem ez lesz a jobbik.
Üdv!
Hello!
Én meg most ezt ajánlom! ![]()
Segítséget szeretnék kérni GameBoy smd ledes háttérvilágítás készítéséhez.
Elég sok külföldi oldalt és fórumot felkerestem, de még mindig maradtak kérdőjelek bennem, az egyik legfontosabb az smd ledhez használt ellenállás értéke.Rengeteg helyen GameBoy Advance smd-s gyári plexije van átépítve egy mezei GameBoy Colorba.Mivel ezen képernyő darab szinte beszerezhetetlen, így ennek az építésébe kezdenék bele, amihez a plexi és a ledek már megvannak.A GB Advance féle átépítésben viszont annyi plusz van, hogy magán a világítás szalagkábeles csatlakozójánál van egy apró ellenállás, amiről semmilyen infót nem tudtam beszerezni, hogy milyen értékű, így az ilyen módosításoknál 470 Ohmos ellenállást használnak. Viszont találtam olyan embert, aki árul 4 smd-s házi készítésű verziót, így ennél a felállásnál 400 Ohmos ellenállást javasol elé kötni.Ezek a módosítások mindig egy ponthoz vannak kötve a GameBoy front paneljén, ami egy 5V-s forrást jelent. (mellékeltem egy képet erről a pontról és az ellenállásról) Az én verziómhoz szintén ezt a tápforrást választanám, és 5db ilyen ledet használnék hozzá Bővebben: Link Ebben kérnék segítséget a szakiktól és a hozzáértőktől, hogy milyen értékű ellenállást kellene használnom.
Itt a számoló. Az alacsony feszültség miatt sajnos a soros neked nem opció, pedig jobb lenne.
Köszönöm segítséged!Egy olyan kérdésem lenne még, hogy a kalkulátorba az átfolyó áram rublikába a led adatlapja szerinti 20mA-t kell beírnom, vagy 5x20-at?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |