Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   96 / 244
(#) djcrash válasza Action2K hozzászólására (») Okt 3, 2011 /

2x800W 4ohm on 2x400 W8 ohm on. a tolcserek 4 ohm on wannak hajtva. 2dr 1 kimenetre meg 2 dr a masikra. A tolcserekbe a hangszorok 8 ohm ossak 200W darabja...
(#) hangszoros válasza djcrash hozzászólására (») Okt 3, 2011 /

Huh milyen erősítő ez ?
Nagyon elméleti - ideális - a pont kétszeres Watt 4Ohmon, Nem nagyon szoktam elhinni. Talán ha átkapcsolható a tápja feszültsége.
(#) djcrash válasza hangszoros hozzászólására (») Okt 3, 2011 /

nem kapcsolhato... amugy 4 eve van meg... jopar hangszorot tonkre tettem vele persze akarattal ! tobbek kozt jbl 18" is. az erejevel nincsen gond....2 dr 600vattos toroid trafo van benne 12 dr 200wattos tranyo. +- 65 voltrol megy.... 250EU volt az ara amerikai vegfok. hollywood....
(#) hangszoros válasza djcrash hozzászólására (») Okt 3, 2011 /

Na mondom én, hogy nem hiszem a dolgokat.
A +-65V 8Ohmon jó ha 250Wattot lead. Az a 12db 200Wattos végtranyó gondolom az összes. Így az áramútjába 3 lehet párhuzamos. 4 Ohmra kicsit karcsú.
A lényegen ez nem változtat, szeretted, és elégedett vagy vele Ez a lényeg.
Azért nem dicsekednék " a jó pár hangszórót ..." -al.
(#) djcrash válasza hangszoros hozzászólására (») Okt 3, 2011 /

igy van mukodik szepen ,amire nekem kell arra 100% ossan megfelel... volna meg egy ami eleg regi de viszont szepen mukodik azt kene kiszamolni hogy hany vattos... kb 15 eves vagy regebbi. Iskra markaju gyari vegerosito +-70 voltrol megy 8 dr 2N6254 van benne ket kulon panel ket kulon trafo... az elejet en csinltam azt nem kell nezni mellekeltem ket kepet, az egyik az iskra erosito a masik pedig a szobai zenecuccom 2dr pa 18" as
(#) hangszoros válasza djcrash hozzászólására (») Okt 4, 2011 /

A 70Vos tápból fakadóan, ha nem zuhan be a táp hosszab mint a 8Ohmon is "400watos"
Az a 2N6254-et jól írtad? Nem 2N6257? Ez egy régi nagyon combos tranyó különben, már rég kipurcant volna, ha csak 2db van paralel. 70V- és 4Ohmra azért ez is kevés. 4Ohmra.
(#) djcrash válasza hangszoros hozzászólására (») Okt 4, 2011 /

jol irtam 2N6254 van az iskraba. 4 dr az egyk felen 4 dr a masikon... a trafok benne ugy 450 es 500W kozt wannak.

amugy irtad hogy "A +-65V 8Ohmon jó ha 250Wattot lead." akkor ez a koma a videon hogy mer 41 voltrol 220 vattot?amugy hangszoro kimenten mertem 72 voltot 1hz tol 500hz teszt "zenen" a hollywood erositon... akk ez az iskra hany vattot tud szerinted?ha 2 dr 500wattos trafo van benne es 8 dr 150 wattos tranyo? 2dr 4700 as kondi wan egy erosito panelon. 2 dr a masikon... 4-4 dr tranyoval.
http://www.youtube.com/watch?v=etUiC53xr2I

A shift billentyű nem harap.

Szinuszos RMS-ről van szó? Akkor a +-65V =130V csúcstól csúcsig a max ami kiférhetne, ha nem lenne veszteség (de van! ) Oszd el 2.82-el = effektiv feszültség. Ebből számolhatod a Wattod. Ez 46V . De ennél kisebb lesz a veszteségek miatt ! A 6254 adatlapját nem találtam, de nincs jelentősége, mert a 6257-nél izmosabb TO3 tokba nincsen, és az is szűk 2parallel a +-70Vra
Hogy mit mértettek a hangszórón72V-ot ? Ez 8 Ohmon 648 Watt lenne !!!

Köszönöm a linked
Igazából a SOAR-jára lettem kiváncsi, de az alapparaméterei (100V) miatt értékitéletem= reszkir üzem a +-70V
Szerencsés vagy, hogy bírják a küttyüid.
(#) hangszoros hozzászólása Okt 4, 2011 /

Valami gáz lehet a gépemen, mert nem elöször tapasztalom, hogy a hozzászólás módositás nem müködik
Ezt akartam hozzáirni:
Valahol bujkál egy 1970-es RCA katalógusom az 1000köbméter feleti lomomban. Akkoriban még a termikus hőciklusát is megadták a tranyóknak. Sőt mégegy SOAR mérő ajánlás is volt a végén! Ez a 6254 valószinű benne van.

akkor mar valamibe van szerencsem... megprobaltam utanna keresni neten erre az iskra erositore de nem talaltam ra sehol.... gondolta hogy csinalok 2 dr W tolcsert 12" hangszoroval kozephangra es ezzel az iskraval hajtom oket majd... mit szolsz? Akartam kerdezni hogy a 648 wattot az iskrara ertetted? ugy ertwe hogy 2x 648 w?
(#) dj_zsooltika hozzászólása Okt 4, 2011 /

Üdv! Mi a vélemyényetek erről a keverőről??
soundcraft spirit folio lite
12 csatorna 4 mono 4 szetero csatorna.
Hangosításhoz használnám, egy nagyobb kluban.
Előre is kösz!

Akkor nm értetted meg a számolás menetét. A tápfeszből fakad az elérhető max teljesitmény. Ohm törvény!
(#) Action2K válasza dj_zsooltika hozzászólására (») Okt 4, 2011 /

Szia! Ha használhatót is akarsz, akkor olyat keress, amin az egyes csatorna és a mester hangerő is tolópotikkal állítható.

hat ja nem ertettem gondoltam a 648 watt az... amugy erre mi a velemenyed? http://www.youtube.com/watch?v=TdyITUZSMnA
van meg 40 videom nezz meg parat ha erdekel...

Megnéztem egy párat, de minek. Egy kapcs rajz, vagy belső fotó többet mondott volna.
Igy ránézve mintha a szemnek csinálták volna.

Arra lettem volna kivancsi mit mondasz,hogy 10 ampert huz a halozatbol minden baszusnal... 4 dr 200W 8ohm os hangfal volt rakotve....
(#) ozpecs válasza djcrash hozzászólására (») Okt 6, 2011 /

Ugylátom nem érted amiket hangszórós is meg én is mondunk. Sok erősítő mint a ted is erősen tul van specifikálva és akár igen rossz hatásfoka is lehet. Másrészt én arra is utaltam, hoy a hangszórókra leginkább roszz a torz jel és az első videódon erősen az volt. 200W-os erősítővel is tönkre lehet tenni akár 600 W-os hangszórót is!!!
(#) hangszoros válasza djcrash hozzászólására (») Okt 6, 2011 /

Vajon mivel, hogyan mértétek?
Az a 72V-os hangszórón mértjeitek is elgondolkoztatok!
(#) Ge Lee válasza djcrash hozzászólására (») Okt 6, 2011 /

Az a 10A inkább 7-8A, aminek egy része a műszer tehetetlenségéből adódik (túllendül). Szerintem 5-6A körüli áram folyhat ott, ami a leadott teljesítményt és a veszteségeket figyelembe véve teljesen reális.
(#) mislen74 hozzászólása Okt 6, 2011 /

Eladó ***

* Törölve ! Ez itt egy fórum, aminek vannak feltételei és szabályai ! Ha már elfogadtad, olvasd is el köszi !
(#) djcrash válasza hangszoros hozzászólására (») Okt 6, 2011 /

Irtam ,hogy,hogy mertuk!! teszt 1hz tol 500hz ig. es muszerrel mertuk a 72 voltot. az erosito hangszoro kimenetjen.
(#) djcrash válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 6, 2011 /

De meres volt a lenyeg hogy a 18" es hangszoronak a max voltszama amit le tud nyelni zene halgatas kozben, az 47 volt.... az erosito meg 72 ot ad ki...
(#) Action2K válasza djcrash hozzászólására (») Okt 6, 2011 /

Hibák:
1, A hivatalos mérőfrekvencia 1kHz.
2, A kimenetet megterheljük 4 vagy 8 ohm-os műterheléssel. (Nem hiszem el, hogy pár száz watton hallgattad a mérőjelet.)
3, Nem multival mérünk, hanem oszcilloszkóppal.
4, Nem ártana egy torzításmérő sem, de a 3. pont helyettesítheti, persze ekkor alap 1-2%-os torzítással kell figyelembe venni.
5, Nem ártana még tanulni, tapasztalatot szerezni. Ezzel a dolgokkal max a haverok előtt lehet villogni, előttünk vagy más szakmabeli előtt nem tudsz. Ezt nem sértésnek szánom, csak jó tanácsnak.
(#) ozpecs válasza djcrash hozzászólására (») Okt 6, 2011 /

Na a mérő müszer 1 Hz-en turót se mér, a legtöbb müszer csak szinuszos hitelesítve, ha nem szinuszos a jel akkor durva hibával mér és az olcsóbbak (10 ezer alatt) de még sokszor a jobbak is nagyon félre mérnek. Amire hitelesitik az 50 Hz szinusz. Ha más jelet kap akkor a zöme akár 50% hibával is dolgozhat vagy még többel simán kijön a 42 helyett 72 V mérése. De legalább az áramfelvételt olcsó lágyvasas müszerrel mérted az kevesebbet hibázik ilyen okok miatt. Méréstechnika!!!!
(#) hangszoros válasza ozpecs hozzászólására (») Okt 6, 2011 /

Megnézném azt a hangszórót mit csinál ? 72V 8 Ohmon
1Hz-nél.
Gondolom Te is
(#) bankimajki válasza hangszoros hozzászólására (») Okt 6, 2011 /

Tipp: Füstölne, pár ms-ig.
(#) djcrash válasza hangszoros hozzászólására (») Okt 6, 2011 /

50 volton kezd halatszodni hogy surlodik a tekercs... 60 volton mar jocskan recseg. 72 meg nem halod mar a zenet csak a borzalmas csorgest csattogast es 2 perc utan le egettem a 18" as jblt... egyit a vattokrol hogy a draga 46-cm-s jbl 1200W... es a ti szerintetek 250 wattos erositom kinyirta....a dobozzan azt irja hogy 2x400W 8 ohm on 2x800W 4 ohm on.. de hajtottam mar 2 ohm on is nem egy bulin 6x tobb motyo volt rakotve 8 dr 38-cm- hangszoro es melegedes nelkul vitte... es szolt mint az allat.... itt egy video amin 47 voltot kap baszusnal az egyik 18" as hangszorom...
http://www.youtube.com/watch?v=vDAsTjZyfSw
Következő: »»   96 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem