Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   55 / 313
(#) didyman válasza kicsilazy hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Ha lehúzod a gombsorpanelt és úgy is csinálja, akkor a scalerben lesz a hiba. Nedvesség, szennyeződés nem érhette a monitort? Ritka, hogy nyomógomb baja legyen, azok így nem tudnak tönkremenni, ha a nyomáspontjuk stabil, az azt meghajtó mátrix viszont lehet hibás, illetve zajos (tápegység körül lehet keresgélni).
(#) hinar83 válasza didyman hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Thomson tv-nél is tapasztaltam ilyet, illetve samsung és acer monitornál is.
A samura visszatérve, pont multhéten javítottam az emlitett monitort ami egyfolytában a fényerő állítást mutatta a kijelzőn. A nyomógomb tökéletesen ellátta funkcióját de mégis 0,6-5kOhm ellenállás volt rajta mérhető, cseréje óta még egyszer sem bolondult meg.
Természetesen lehet más baja is de a javítást érdemes a nyomógomboknál kezdeni.
(#) kicsilazy válasza hinar83 hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Köszönöm!

Még nem álltam neki, de 99% nyomógombhiba. Nem úgy kattan, mint a többi, ha benyomom.......
Nézek valaki hozzáértő ismerőst, mert nekem a szerelési tudásom kimerült abban, hogy megütögettem kombináltfogóval....
(#) matirex hozzászólása Okt 11, 2011 /

Üdv! 19?-os Fujitsu Siemens monitotom háttérvilágítása pár másodperc után elmegy. Sok ki-bekapcsolás után megmarad, de ez nem állapot. Szétszedtem. A 220-as táp és az inverter közös panelon van. Inverter tápjánál púpos elkot találtam, cseréltem, ám semmi nem változott. Kicseréltem a körülötte lévő elkokat is. Bő órán át hiba nélkül ment, majd levettem a tápról, összeszereltem, és megint szar volt. Újból szétszedtem. Inverter tápjához a kettős egyenírányítokon stabil 12V megvan. Inverter tekercs nem szakadt. 4 db tranyón, igaz beforrasztva, de ugyanolyan értékekkel pn-átmenetek mérhetőek. Diódák, ellenállások rendben. Végül kicseréltem minden elkot. Tesztelésnél újra működik. Tápról leveszem, visszateszem, megint szar. Remélem nem valami smd ic lesz a hibás. Van valakinek ötlete?
(#) didyman válasza matirex hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

2SC5707-ek a trayók? Forrassz űt mindent az inverter körül, főleg ezeket és a kondikat közöttük.
(#) matirex válasza didyman hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Ja, igen, a mindent átforrasztani módszer is megvolt már. A tranyókon d1691 jelölés van.
(#) matirex válasza matirex hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Őszintén szólva nem is értem a jelenséget, hogy csoportos elko csere után működik, de ha lehúzom a tápról, utána már nem?!
(#) didyman válasza matirex hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Táp is leáll (power LED elalszik, hunyorog)? Primer puffert cserélted, meg a PWM segédtápjában lévő pártíz mikrósat?
(#) kicsilazy válasza didyman hozzászólására (») Okt 11, 2011 /

Gombsorpanelt kiszedtem, most úgy néz ki megállt a hiba. Használhatom így, amíg megjavittatom? Bár a bekapcsoló is a panelon van, így lehet el se indul....
(#) dozyas hozzászólása Okt 12, 2011 /

benqkat javított már valaki?nem kapcsolnak be
(#) vgyula válasza dozyas hozzászólására (») Okt 12, 2011 /

Szia!
Készenlét van?
Üdv.: Gyula
(#) dozyas válasza vgyula hozzászólására (») Okt 12, 2011 /

van,4fet cserélve,smd bizti is.kondik cserélve
(#) vgyula válasza dozyas hozzászólására (») Okt 12, 2011 /

Stabilizátorokon a feszültségek rendben vannak?
(#) pacal76 válasza dozyas hozzászólására (») Okt 12, 2011 /

Esetleg bit3193 vezérlő? Ha az van rajta akkor csere.
(#) matirex válasza didyman hozzászólására (») Okt 12, 2011 /

Nem, a táp nem áll le, power led nem hunyorog. Primer puffer alatt a tápra gondolsz ugye, mert ott nem, csak az inverternél. De a táp szerintem okés. PWM segédtápjában, ha elko, akkor cseréltem, egyébként nem.
(#) didyman válasza dozyas hozzászólására (») Okt 12, 2011 /

Konkrét típus azért csak jól jönne. Trafókról nem írtál semmit. A nem kapcsolnak be alatt mit kell érteni, 5, 12V jelen van, scaleren a 3,3V előállítódik stabilan?
(#) matirex válasza didyman hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Szóval az inverter tápjában cseréltem puffert. A PWM egy smd ic ugye? Ott is cseréltem, sőt kicseréltem egy 330p kivételével (olyanom nem volt) a kerámiákat is. A jelenség ugyanaz. Első üzem alatt működik, leveszem a tápról, majd vissza és már nem. Ez mire utalhat? Valami időzítés? Tegyek be nagyobb kapacitású elkókat?
(#) morgo100 hozzászólása Okt 14, 2011 /

Sziasztok!
Az a problémám,hogy kaptam egy Proview cy565 15"-ös TFT monitort. Hibajelenség nem kapcsol be,és ráadásul ki lettek cserélve kondik stb.Ha valaki tudna beültetési rajzot vagy szervizkönyvet feltölteni mert így nem nagyon boldogulok vele. Segítségeteket előre is megköszönöm.
(#) agressiv válasza matirex hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

A helyedben azt kipróbálnám, hogy miután leveszed a tápról, kisütöd az összes kondit, hogy akkor sem indul e.
(#) matirex válasza agressiv hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Erre már gondoltam, de még nem próbáltam. Most fogom, de nem látom át, mire jutok ezzel. Ez hogyan okozza azt, hogy a háttérvilágítás lekapcsol n másodperc után?

Azt hittem másodjára egyáltalán nem kapcsol be.

Azért köszönök minden tippet, ha félreértésen is alapul Ki tudja melyik vezet rá a megfejtésre.

Ami még lehetséges az az, hogy felmelegedéskor nagyobb áram folyik, amit már sokall és nem hajlandó visszakapcsolni. A leg valószínűbb, hogy menetzárlatosak a trafók.

Szekunder oldalt ohmosan mértem, 700 ohm körül mindkét tekercs. Ettől még lehetne, de akkor az egyiknek érezhetően jobban kellene melegedni, és ezt nem tapasztaltam - vagy mindkettő rossz.
A csöveket ugyan nem szedtem ki, de ha van üzem, mikor rendesen megy, akkor jók. Esetleg a csatlakozásait átnézhettem volna, vagy hagyományos elkok helyett LOW ESR / 105C-re cserélni biztos, ami biztos.
(#) agressiv válasza matirex hozzászólására (») Okt 15, 2011 /

Az elko cserében azért nem hiszek, mert gyári állapotában is működnie kellene. Elég érdekes hiba az biztos, de én csak a inverter bakijára tippelnék. Volt nekem olyan inverterem, ami falta a meghajtó tranzisztorokat, majd szereztem bele ugyanolyan trafót és már hónapok óta megy, pedig az ellenállása is szinte ugyanaz volt.
(#) matirex válasza agressiv hozzászólására (») Okt 15, 2011 /

Ok, tüzetes vizsgálat alá fogom venni a trafókat, mert a menetzárlatot nem tudom egyértelműen kizárni. Erre azonban hétfőig várnom kell - addig agyalok
(#) kirally hozzászólása Okt 15, 2011 /

Sziasztok!
Van egy BenQ monitorom, és az a hibája hogy a kép néhol átmegy függőleges csíkokba, amik néhol színesek, néhol nem.

Ha mozgatom az LCD-panel és a NYÁK közötti szalagkábelt, akkor rendes lesz a kép. Az lenne a kérdésem, hogy azt a szalagkábelt milyen módon lehetne a NYÁK-hoz és az LCD-hez is rögzíteni?
Próbáltam vasalóval, hát nem sok sikerrel.

Nem tudtok valami jó megoldást?

Előre is köszönöm a válaszokat!

monitor.jpg

(#) matirex válasza kirally hozzászólására (») Okt 15, 2011 /

A szalagkábel van megtörve valahol, vagy a forrasztások kh-sak?
(#) kirally válasza matirex hozzászólására (») Okt 15, 2011 /

Hát őszintén nem tudom, ha mozgatom akkor javul a kép.
A szalagkábelen lehet látni pár törést. De lehet h kh-sak a forrasztások, mert amikor hozzászorítom akkor is javul a kép.
Lehetne vele valamit csinálni?
(#) agressiv válasza kirally hozzászólására (») Okt 15, 2011 /

Én pont most szívtam meg ezzel, mert nekem az összes szalagkábel egyszerűen lejött, miközben szét akartam szedni a kijelzőt. Kollega szerint valami kb 170 fokos gumi szerű cuccal talán vissza lehet melegíteni, de nagyon kevés rá az esély.
Következő: »»   55 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem