Fórum témák
» Több friss téma |
Szia !
Nagyon szívesen máskor is !Örülök, hogy segíthettem ! Üdv.: moele
Sziasztok!
Tudna-e valaki segíteni nekem? Van egy új Euro Condens 25F gázkazán és egy MGM 5013-0-005 termosztát lenne hozzá /a termosztát régi de működőkepés/ hogy hogyan kellene bekötni a termosztát hogy működjön? A Kazánon megvan a sorkapocs helye aminek 2 bekötési pont van de a termosztáton meg 3 pont van.
Szia !
Talán MMG ? Akkor a 3-4 pont a bekötés ! Üdv.: moele
Bocs igazad van MMG! Azok a pontok üresek nincsen semmi vezeték hozzárendelve.
Szia !
5013-0-005 termosztátnál bekötés eredetileg úgy van, hogy 1-es=0, 2-es=kapcsolószál, 3-as=fázis. Neked csak a 2-3 pontokat kell bekötni. Az 1-es re menő vezetéket kösd ki és szigeteld le. Természetesen előtte áramtalaníts ! :felkialtas: Üdv.: moele
Sziasztok!
Van nekünk egy régi 'termoteka 25es' típusú kazánunk egy régi MMG termosztáttal, amit kicserélnék Q3-ra. A régibe 3 vezeték van bekötve, ez az új 2 vezetékről ír. Ez a két vezeték kapcsolja a keringetőt? Kérdésem: ha a harmadikat nem kötöm sehova, a kazán attól még normálisan üzemel? MMG (1: zöld-sárga) (2: üres) (3: barna) (4: kék) Kérem a segítségeteket a bekötéshez. Üdvözlettel: Tiborius
Szia !
Attól függ, hogy hogy lett bekötve annó, kapcsolhatja a keringetőt, de kapcsolhatja a kazánt is. Jelen esetben mindegy a lényegen nem változtat. Ennél a fajtánál a zöld/sárgát sehova sem kell kötni ( szigeteld le). A barna és a kék szálat kell bekötni az új termosztátba Q3-esetén 1-es barna 2-es kék szál ! Bekötés előtt áramtalanítani ! :felkialtas: Üdv.: moele
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.Vettem egy beretta junior 24 csi turbós cirkót és egy Computherm Q7 RF Rádiós termosztátot. A cirkó már üzemel és rá szeretném kötni a termosztátot.Tudna valaki segíteni,hogyan kell?Ha kell a kapcsolási rajzokat fel tudom tölteni! Előre is köszönöm a segítséget! Üdv.
Szia !
A cirkó bekötési rajza kellene ! A Q7RF termosztátot a cirkó mellet kell valahol elhelyezni. 230V~ fesz kell adni a vevő egységnek N=0, L= Fázis. A cirkó felé pedig az 1-2-es pontokra kerül a bekötés. A cirkó bekötésénél valószínű van egy áthidalás amely helyére kell kötni az 1-2 -ről jövő vezetéket. Természetesen áramtalanítani bekötés előtt ! Üdv.: moele :felkialtas:
Szia!
Köszönöm a gyors választ!Holnap felteszem a bekötési rajzot és lefotózom a cirkót is belülről,mert már belenéztem,de nem mertem kötögetni. Üdv.:Béci
Szia moele !
Köszönöm a segítséged, sikerült úgy bekötnöm ahogy írtad és működik. üdv.: Tiborius
Szia !
Örülők, hogy segíthettem. További minden jót ! Üdv.: moele
Szia moele!
Erről a cirkóról lenne szó. Köszönöm! Üdv.:Béci
Üdv!
Úgy van, ahogy moele előbbre írta. A kazánban a T.A. jelölésű pontra(CN5) kösd a termosztát 1-es és 2-es pontját (mindegy melyiket melyikre kötöd). Előtte a rövidzárat vedd ki a T.A. csatiból! A termosztát N pontjára köss nullát, az L pontjára pedig fázist(230V). Én legcélszerűbban a kazánból vinném. A cirkó3-as képedel látszik, ahol a kazánba be van kötve a 230V. Felül a sorkapocsban. Ott a fekete a fázis, a kék a nulla. Mielőtt a kazán hálózati vezetékét megbontod ÁRAMTALANÍTS!!! Üdv! Tomi
Szia !
Megelőzött 'Tomi111' , így igaz amit írt ! Üdv.: moele
Sziasztok!
Segítséget kérnék, az alábbi relébe szeretném bekötni a computherm 099A termosztátot. a kérdés a termosztáttól jövő drótot a finder relé melyik foglalati lábába kell kötni.
Üdv!
Nagyon köszönöm nektek a segítséget! Megpróbálom aztán majd megírom a fejleményeket.
Sziasztok!
moele és Tomi111 még egyszer nagyon köszönöm a segítséget!!! Sikerült bekötnöm,minden tök jól működik! Üdv.:Béci
Szia !
Örülök, hogy sikerült megoldani a bekötést és jól működik. További minden jót ! Üdv.: moele
Szia !
Mi ez a sok relé, mit szeretnél vezérelni a termosztáttal és milyen feszültséggel ? Kellene valami konkrétum vagy kapcsolási rajz ! Ezen a képen mi van , esetleg cirkó vagy kazán bekötése ? Üdv.: moele
És milyen sok szép fekete sárga vezeték...
Szia!
A másik relé a a kazánt és a keringetőt kapcsolja. A sárga relé lenne a amit a termosztátot és a thermikus szelepeket kapcsolja majd a kazán reléjét. Finder 40.51 24v 10A.
Szia !
Értelem szerűen a sárga relé bekötésénél 24V~ vagy = AC-DC feszültség kerül a termosztát záró érintkezőjén keresztül az A1-A2 pontokra, vagyis a behúzótekercsre. (tehát sorba van kötve a termosztát záró érintkezője a relé tekercsével).Ekkor a relé behúz és a 11(21) 14 pontokra lehet kötni a kapcsolni kívánt egységet. (A képen a reléd 230V~ feszültségű !!!) Ezt akarod , vagy rosszul értelmeztem ? Üdv.: moele
Üdv.
Olyan problémám lenne,hogy szüleim nem rég felújított házában a régi Ganz gázégős befúvós kazánt lecserélték egy új Saunier Duval SD30 KLOM típusú kazánra. A régi szoba termosztát egy elválasztó falon volt ami azóta le lett bontva, és a kábel be lett vakolva bergmanncső nélkül a falba majd a régi termosz vissza került rá.Ez egy mezei két eres villanykábel a termosz meg egy ősrégi bimetálos valami kis mutatós hőmérővel egybe építve. A gond az hogy ez a régi szerkezet nem tudom,hogy használható-e az új kazánnal vagy sem?Ahogy néztem az új használatiját, annak is elég 2 ér, de nem hiszem hogy jó a sima megszakítós bimetálos termosz neki.A kültéri érzékelő mellé kell kötni ami az illusztrált képek alapján NTC termisztor. Az új termosz meg 13eFT-től indul.
Szia !
Nyugodtan bekötheted a régi termosztátot is ! Ezeknél a termosztátoknál az a baj, hogy lomhán érzékelnek és túlszalad egy kicsit - ba és + ba a hőfok. Van mikor 1C -fok a kapcsolási különbség. Nem kell olyan drágát venni megfelel pl.: a COMPUTHERM Q3 digitális termosztát ( kb-3000FT !) Üdv.: moele
Ok.
Köszönöm.Az a 13eFt-os az, amit a gyártó ajánl hozzá.De akkor megnyugodtam nem kell új kábel és pláne új termosz egyenlőre.
Szia !
Én ezt használom, (Q3) nekem is Duval kazánom van. Ez a termosztát tökéletes akkor, ha nem kell előre beprogramozott időre különböző hőmérsékleteket beállítani és éjszakai süllyesztések sincsenek. Üdv.: moele
A felsorolt igények itt sem mérvadóak,ez simán megfelel.Most néztem meg a PDF-jét.Ami még fontos, de tudja a fagy mentesítés módot.De ezt a kazán is tudja független a termosztól csak akkor a víz hőmérsékletét figyeli .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |