Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
http://www.powertuning.hu/1016-lezerdetektor-beepitett/941-kiyo-drs...o.html
Ezzel lehetne esetleg kibővíteni a meglévő kiyo cuccomat. Ha ez is riasztana, beröffenhet a blokkolás is... Vagy hagyom a francba az egészet, és építek egy infra szűrős reflektort előre, és hátra. (egyébként érdekes kérdés, hogy az éjjellátó kamerás autók IR reflektora mennyire vakíthat egy traffit.)
Meg nem teszteltuk, hogy mennyire lehet elvakitani egy merot, de a fenyszoro+tompitott nem vakitja el, pedig az konkretan ezen a hullamhosszon is sugaroz, mig a kamerak infravetoje jellemzoen 850nm-es, tehat 905nm-en mar alig jon ki belole valami.
Illetve egyszer voltam egy tesztmeresen, ahol a srac probalkozott parszaz 890nm-es LED-del(ha jol emlekszem 200 db volt), de nem befolyasolta a merest.
Na kedvedert kiszamoltam. TSHF5410-el szeretned elvakitani (ez 890nm-es hullamhosszu), akkor tobb mint 1000 darabra lenne szukseg. (Hogy pontosan mennyire, azt nem tudni, de 1000 db meg keves lenne.)
Tovabbi info, 1 db TSHF5410/5210 100mA arammal hajtva kb. 8mW-al sugaroz 900 es 910 nm kozott.
Köszönöm a matekozást. Azt hiszem bonyolultabb ez a dolog, mint vártam, ikább veszek egy pro park 3-at még egyszer, ha lesz pénzem.
Sziasztok.
Rég nem voltam az oldalon, rég nem foglalkoztam a témával mélyrehatóan. Nagyjából végigrágtam magam az előzményeken. Most már azt hiszem jobban rá fogok érni. Szóval jöhetnek a kérdések, tapasztalatok. Üdv: HMJ
Kerdes: te meg az LL90-nel tartasz, vagy mar probalgatod a PL90_3-mat?
Üzvözlet a klubban.
Üdv a fedélzeten újra! Már nagyon hiányoztál!
Még a PL90. Nekem még ez is túl drága.
Készültök a tesztre? Mikor lesz?
Sajnos elmarad. Na majd legközelebb.
RS-nel mar csak 7700 netto darabja.
Sziasztok.Segítségeteket szeretném kérni.Vásároltam egy radardetektort (használtan ) és sajnos nincs neki tartója!Vettem egy univerzális tartót és nem tudom hogy állítsam be.Lefotóztam 2 fajta beállítást.Létszíves írjátok le melyik beállítást javasoljátok.Köszönöm.
Szerintem a vízszintes állás a jó. (IMG_20111020_154726.jpg)
Szerintem mindegy, nálunk nincs radaros mérés, max a fix mérők, de ahhoz meg jobb a GPS, mert a detektor későn fogja jelezni.
Itthon Ramet ad09-et hasznalnak meg,ezek fuggolegesen vannak polarizalva,igy ha a detektort is fuggolegesen teszed fel,akkor novelheted az erzeknyseget es csokkentheted a zavaro(vizszintesen polarizalt) aruhazi ajtonyitokra riasztasokat
Egyebbkent erdekes lenne csinalni egy ilyen polarizacios tesztet a lezeres merokkel is, mert ugye a lezerfeny alapvetoen polarizalt, a merokbe tipusonkent megegyezik a beszerelesi irany.
Sziasztok! Van egy detektorom ami a lézeres méréseket is figyeli.Azt akarom kérdezni hogy nem lenne e hatásosabb ha az érzékelőjét kivezetném a rendszámtáblához?
De hatasosabb lenne ,viszont :
1, piszok jol le kell arnyekolnod,mert millio zavart ossze fog szedni 2, vizhatlansagrol is gondoskodni kell 3, szart se er az egesz,mert ha jelzi a lezert es eppen gyorsan mentel max arra jo,hogy tudd :sporolni kell . 4, 10e Ft korul van a bls lezerszenzor,ami ket vizhatlan ,eleg erzekeny vevovel ugyanezt tudja
Egyszerubb, ha az egeszet kirakod a rendszamhoz es a hangszorot viszed be az utasterbe...
Igazad van.De egyébként van értelme is?Miért lenne jobb ha elől a rendszámnál lenne?Hamarabb jelezne?
van még egy remek ötletem! Ha flexibilis fényvezető kábeleket vezetnék az egyik blokkolófej vevő ledjéhez, és onnan több szálat a kocsi több pontjához elviszek (végig a hűtőrácsban, fényszóróknál, ablekkerethez), érhetek el érzékelés javulást?
Mivel alapban a rendszamra celoznak es a. Lezersugar alig tart szet- hamarabb jelezne . De ha az atlagos, 1mp alatti meresi idot vesszuk,akkor mar igy is eleg keson.
Értem.Egy valami nem tiszta, ha mérnek és jelez a készülék akkor miért nincs elég idő a lassításra?Vagy csak akkor kapcsolják rám mikor már közel vagyok?Mert ugye messziről hiába mérnek a fénykép elkészítéséhez 200m-en belül kell hogy legyek,ugye?
Ket szal drotot a csipogonak egyszerubb vegigvezetni nyersen, mint a kihosszabbitott vevo vezeteket arnyekolgatni.
Cobra XRS-9930-as radar detektort át tud valaki hangolni? A gyökér zugárus amerikai hullámhosszokra beállítottat adott el egy ismerősnek, pedig világosan európait kértek. (biztos, hogy át lehet hangolni, amikor először bejöttek ezek az országba a 90-es évek elején, akkor rendőri "segítséggel" ment az áthangolás, persze jutalékért, de a rendőrségi radarhoz hazzá hangolták a detektort, hogy a kedves vevők nehogy csalódjanak
*
Azt most is hozza tudod hangolni, van nehany fix radar telepitve...
Mert a lezer meresi ideje nagyjabol 0,5 mp ( gyakorlatban az elso adathoz kb 1mp kell) . Ha jelez,akkor mindenkeppen bemertek. Az atlagember reakcioideje 0,6mp -ezek szerint idealis esetben 0,4mp ed van a lassitasra. A lezer nem olyan mint a radar,nem szorodik es nem lehet elojelezni . Az itthon hasznalt merokkel kozelrol mernek (80 m alatt) es ezeknek a lezersugar atmerjoe nagyjabol 25cm ezen a tavolsagon . Ugyhogy ha jelzett,akkor biztosan tudja is a lezeroperator a segessegadatodat . De ha tesztelni akarsz, gyere
hbfj....
Kész a teszter működik csak még nincs dobozban tegnap Ste megpróbáltuk a Kiyon és a Blinderen Lili teszt még visszavan... Laci ( sógorom ) majd küld fotót mailben és keres facebook-on..... elmeséli a sztorit öszzerakta azt hitte nem működik... Köszönöm az eddigi segítséget.... |
Bejelentkezés
Hirdetés |