Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Igen, a fűtés az általában bajos szokott lenni. A PB-s fűtést nem javasolnám, vagy megfelelő védelemmel kiegészítve (CO érzékelő). Nekem egy kis földgéz koonevektorom van, jó mert pont ott van a gáz kémény is, így az égéstermék elvezetés megoldott, nekem is van egy CO érzékelőm, így baj nem lehet. Valamint jól szigetelt a műhely is.
Valahogy ha nehéz is befűteni én akkor is ilyenkor szeretek a műhelyben lenni mikor odakinn barátságtalan az idő! Nyáron mikor jó az idő nincs kedvem komolyabb fejlesztésekhez és kivitelezésekhez.. Most megint holnap reggel már hatkor befűtök,még melegszik idefent a szobámban nézegetem a fórumot,netet,stb aztán irány le.) Ha minden igaz egy Mule2 nixie óra születik holnap melyen ha elindul Hp41C segítségével némi extrát is beleviszünk,de ezt majd akkor publikáljuk ha megy is és teljesen kész lesz.) Van egy "szieszta" PB kályha nekem is de az a régi amiben aszbesztszőnyeg van mi izzik.. Hát kegyetlen büdös a keletkező gáz így nem is használom..
Te bagózol ilyen sokat? Vagy csak gyűjtöd a dohányos dobozt?
Talán egy hőtárolós kályha nem olyan drága. Persze, csak ha van kapcsolt áram.
Nekem is van vagy harminc dohányos dobozom bár soha nem szívtam el ilyen cuccot még a jóról is leszoktam két éve de ezek a dobozok kegyetlen jók tárolni alkatrészeket
Tudom én, csak ugrattam Zolit. :yes:
Én egy sima meleg-levegő fújós ventilátorral fűtök,mikor kinn vagyok.Úgy van letéve,hogy rám fújja a meleget,lehetőleg be az íróasztal alá,így ott meg is reked.Fölül meg kicsit jobban fölöltözök.
István
Nem én nem bagózom, nem is szabad, mert lehet hívni a mentőket Apukám gyűjtögette, de te csak egy sort látsz mögötte még van 3 sor Tárolónak nagyon jó!
Na ez se semmi! :eek2:
A fotón nem volt látható de az asztal alatt van egy zöld metamid tömb amiben két csapágy van. Egy a fűrésztárcsa elött egy meg a tokmány után erről készült egy nagyítás, igaz 263%-os igy nem éles a kép de látszik a tokmány utáni csapágy.Az egy tengelyüséggel nem volt gond a motor tartó bakot kellett bejlagolni.
Mindenkinek köszönöm az elismerő szavakat!
Az oxigént nem használja el? Gondolom idönként szellőztetni kell. Tetszik az ötlet! Nekem kisebb a helyiség 12 m2.
Mondjuk a gép tönkre megy egy ilyen leállás után. Szerintem jobb a tolófa.
Szerintem inkább a mechanika menjen tönkre, mert az javítható, viszont ha lecsapja az ujjadat, az már aligha ,,javítható"! Szerintem tolófával is megeshet az, hogy megszalad a vágadnó termék, vagy ilyesmi... Egyébként szerintem nem megy tönkre, maximum a vágólap éle csorbul ki. Nyilván a mechanika is úgy van megtervezve, hogy ne menjen tönkre a gép...
Tévedsz. Úgy van méretezve, hogy tönkre menjen.
Ha lehet választani akkor én inkább vennék még három gépet mint egyszer levágjam az ujjam.
Természetesen nem kell az ujjad levágni hagyományos fűrésszel sem. Az is egy lehetséges választás.
Szia!
Én nem vettem észre, hogy elhasználná a levegőt. Mondjuk másfél óránál többet még nem nagyon használtam és ha csinálok valamit mindig ki-be járkálok annyi szellőztetés meg elég szerintem. Azt a 12 m2 szerintem hamar bemelegítené főleg ha jó az ajtó, ablak.
Ezt miből gondolod? Lévén, hogy mechanika nincs benne, közvetlenül a motor forgatja a tárcsát, némelyik körfűrésznél van ékszíj áttétel is, de a körfűrészek 90%-a közvetlen hajtással rendelkezik. És amikor a pengét az alutömb megfogja, abban a pillanatban a motorról is leveszi a feszültséget... Az alutömböt kell csak cserélni ilyen esetben, meg maximum a pengét újraéleztetni, de a motor NEM megy tönkre!
Azért egy ilyen hirtelen megállítás a csapágyazást igencsak megterheli. Nem hiszem hogy túl sok ilyen "vészféket" elvisel.
Ez olyasmi megoldás, ahogy láttam, mint a komolyabb bicikliknél egy kis méretű tárcsafék. Van egy határ, amit ha átlépünk, bizonyos - cserélhető - elemek elkopnak vagy eldeformálódnak. De ettől az egész szerkezet nem lesz 1:1-ben működésképtelen.
Az se mindegy hogyan bírja ki a fékezést, de ettől sokkal érdekesebb kérdés is van itt. Hogyan érzékel? Hogyan veszi észre a "virslit" a rétegelt lemezen?
Nekem ezt mondja meg valaki, ha tudja esetleg.
Szerintem kapacitív úton nem érzékelhet. Hiszen akkor fémet nem lehetne vele vágni.
Vagy mégis? Gondolom, az nem elhanyagolható és a készülék kitalálói is figyelembevették, hogy a védelemnek akkor is működnie kell, ha egy szárazabb bőrtípusú embert üldöz a balsors, vagy éppen egy nedvesebb bőrtípusút. Ha mondjuk ki van kötve, hogy fém nem vágható vele, akkor viszont lazán elképzelhető a kapacitív felügyelet.
Kapacitív elven működik, el is mondja. De témaváltás, valaki ismeri ezt a pákaállomást: Gordak 952 ha igen, mi róla véleménye. Megéri megvenni? Mert holnap akarok venni egy ilyet. Sajnos túl sok adatot nem találtam róla eddig.
Azt mondta a narrátor nagyjából, hogy a tárcsán kialakul egy töltés, aminek a nagyságát egy DSP-vel folyamatosan figyelik. Ha valaki hozzáér, akkor a tárcsán lévő feszültség leesik, és ezt érzékelve indul be a védelem. Azt meg én nem értem, hogy ha ennyire biztonságos, miért kellett a virsli?
Néhány éve egy TV műsorban volt riport a feltalálóval. Sajnos nem emlékszem a műsor címére és sajnos az adóra sem. De a feltaláló magyar akkoriban próbált támogatókat szerezni a találmányához. Ő beszélt arról, hogy a gép károsodik a vészfékezéstől.
Itt találtam pár infót róla: Bővebben: Link
Baromi jó. 24V-os 60W-os, kerámiabetétes a páka. És ESD védett az egész kütyü. Na ennyi pénzért biztosan nem éri meg pákaállomást barkácsolgatni, jobb venni egy ilyet. Vagy egész olcsón csak egy sima páka állomást. Kíváncsi leszek a minőségre. Nem hiszem hogy jobb lesz, mint a HAKKO vagy egy WELLER állomás, de majd meglátjuk. Az ára mindenesetre nagyon kecsegtető. Mellékesen: Rájöttem miért rossz olyan cégnél dolgozni, ahol minden a legújabb és legjobb. Egyszerűen azért, mert utána az embernek nincs kedve otthon a sima kis pákájával, meg az analóg párszor 10MHz-es szkópjával szerencsétlenkedni. Amikor hozzászoksz hogy mindent kiír eléd egy nagy kijelzőre, azt közvetlenül ki is lehet nyomtatni...stb. Mi lesz így a hobbimmal? (Na mindegy, majd a suliban visszaszokok a lepukkant műszerekre. )
Majd kiderül a használatban. Várjuk a tapasztalatokat. Nem mindig a drága a jó. Sokszor a márkanév többe van mint a termék. Bár a jó öreg kattogós Wellernek nincs párja. Több mint harminc éve használom, de nem is vágyom másik pákára. Persze lehet, hogy csak megszokásból.
Én csak húsz. Sajnos már kezd kopni a hegye, a fene egye meg
Talán azért mert a virslibe csunyán belevágott
Én a Bánkiban és utána pár hónapig otthon használtam kattogós Wellert, nagyon jó kis páka. De amikor már MSOP tokot kell forrasztani, oda már régen rossz. (Nem is az hogy nem lehet, de elég szerencsétlenkedés.) A sima solomon (IRON-N) páka egyébként majdnem eléri a Weller szintjét. Most olyanom van otthon, meg egy HAKKO állomás. (Még nem üzemeltem be.) De kíváncsi vagyok erre a kínai jószágra. Még valami szuper mikroszkóp kellene. (Mint amilyen a cégnél is van, csak baromi drága.) Lehet építeni kellene egyet, valami komolyabb webkamerából. Ilyen téren bárkinek van valami jó ötlete?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |