Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1263 / 2208
(#) oibacsi válasza EgyGabor hozzászólására (») Okt 23, 2011
Szia!
Én ezzel kezdtem, nem rossz, de szerintem visszacsatolás és katódkondi nélkül sokkal szebb a hangja. Nem kell hozzát 2db ecc81, elég egy is.
(#) EgyGabor válasza oibacsi hozzászólására (») Okt 23, 2011
Helló! Köszi a gyors választ tehát akkor elég nekem egy darab ECC81 is segítenél nekem az építésében?? a kimenő trafó meg lesz nem sokára egy darab van és még egy kel hozzá ugyebár 2db egyenlőre megépítem Monóba és ha itt lesz a másik kimenő akkor a másikat hozzá!!
(#) Imi65 válasza EgyGabor hozzászólására (») Okt 23, 2011
ECC81 helyett Plachtovics György az Rt hasábjain ajánlja az ECC85-öt, ill. az Orosz 6N1P-t. Ezek sokkal könnyebben beszerezhetők, szerintem.
(#) EgyGabor válasza Imi65 hozzászólására (») Okt 23, 2011
És esetleg neked lenne ilyened ?
(#) spirik hozzászólása Okt 23, 2011
Sziasztok,elkészült a pcl86 em80 as erősítőm nagyon szépen szól és köszönöm a rengeteg segítséget mindenkitől....

IMG_1367.JPG

Valószínűleg mindhárom típusból rendelkezem legalább 1 példánnyal, de ezzel itt a csövesen sokan vagyunk így.
És mibe vagy menyibe fájna nekem??
Azt látom a "bilétádon", hogy a Puskás Börzére nem fogsz feljönni pár cső kedvéért (csak megjegyzésképpen: Az EL84 Orosz megfelelője a 6P14P), ezért valóban egyszerűbb lehet, ha valakitől kérsz ilyet (a csere csöveid nem annyira "népszerűek" a fórumon), a 6P14P jelenlegi "börzés ára" 1000 Ft, míg a 6N1P 300 Ft körül szokott gazdát cserélni.
Hát nem fogok el menni a börzére majd egyszer ha sikerül megépíteni eszt az erősítőt majd utána lehet hogy elfogok menni mert az az igazság hogy csöves erősítőket akarok építeni!!
Ha komolyan gondolod, akkor itt a fényes alkalom. Itt láthatod, hogy november 6.-án Nosztalgiabörze lesz, ez évben utoljára. Lesz látnivaló, és jól bevásárolhatsz. Nem utolsósorban a fórum tagjai közül sokan ott lesznek, akikkel személyesen is megismerkedhetsz.
(#) marone hozzászólása Okt 23, 2011
Helló !
A tapasztalt erősítőépítőket kérdezném, hogy tudnának-e olyan előfokcsövet mondani, aminek karakteres hangja van.
Pl.: Az EF80 olyan hangot ad, mintha egy teremben szólna a zene.
Szóval ilyesmire gondolok. (nem hifihez kellene)
Kösz !
(#) Mate78 válasza marone hozzászólására (») Okt 24, 2011
EF80 eléggé mikrofóniás cső, elképzelhető, hogy emiatt hallod úgy, mintha egy teremben szólna a zene.
Kocogasd meg a búráját üzem közben.
(#) pucuka válasza marone hozzászólására (») Okt 24, 2011
Ha egy cső mindenre jó lenne, akkor csak egy cső lenne a világon. De nem így van, minden feladatra a megfelelő, arra a feladatra tervezett csövet kell alkalmazni. Az EF 80 egy általánosan használható pentóda, szélessávú lineáris üzemre készült, 10 - 20 MHz sávszélességű erősítőbe. Ha kis jelek erősítésére van szükséged, akkor alkalmazz EF86 -ot, speciálisan hangfrekvenciás erősítők bemeneti fokozatába tervezték.
(#) Moderátor hozzászólása Okt 24, 2011
Egy pár börzés hsz. a börzésben landolt gyerekek.
(#) marone válasza pucuka hozzászólására (») Okt 24, 2011
Úgy értem az EF80 az jó.
Valami ilyesmik kellenének ami, "sötétíti", vagy "fényesíti" vagy "lágyítja-keményíti" a hangot, vagy mitt'om...
Szóval karakteres legyen, gitárba lenne, ott meg nem biztos hogy a hifi hangzás a cél.
(#) djhans hozzászólása Okt 25, 2011
Ma végeztem egy csöves erősítő felújításával. Ime a képek:
(#) MrBrown válasza djhans hozzászólására (») Okt 25, 2011
Hú de szép
Tartsd meg
(#) djhans válasza MrBrown hozzászólására (») Okt 25, 2011
Nem tarthatom meg, javításra vállaltam.
(#) tube_dani válasza djhans hozzászólására (») Okt 26, 2011
Gratulálok! Igazán jól néz ki az a potisapka!
Nekem is van egy ilyen erősítőm, a nyáron tettem működőképessé. Jól eltalált kis erősítő, nagyot és szépen szól.
(#) Schins hozzászólása Okt 26, 2011
Sziaztotok,
Lenne egy kérdésem talán tudtok valamit mondani rá.
Szóval van 1 marshal Dsl 100W-os full csöves fejel(4x12Ax7 4XEL34) a gond az hogy ha bemelegszik akkor (hát nem tudom máshogy megfogalmazni) olyan mintha fújna benn e a szél, viszont se teljesítmény csökkenés se hangminőség romlás nincs. csak ha épp nem játszok rajta csak úgy van magában akkor van ez a fura zaj.
Esetleg van valakinek ötlete?

Köszi
(#) robbie hozzászólása Okt 26, 2011
Sziasztok, szerintetek használhatnék V1 pozícióban ECC82 ill. V2 meghajtónak 6N6P-t? Köszi.

6p3s.png

(#) bakos13gab hozzászólása Okt 26, 2011
Úgy általában kérdezném, hogy ismeri valaki Dénes Pétert? A vaterán rendszeresen látok tőle erősítőket és más fórumokon is elő-elő kerül a neve. Volt már itt valakinek dolga általa épített csövessel?
(#) skylooker válasza Schins hozzászólására (») Okt 26, 2011
Nem tudom, milyen évjáratú az a Marshall, van a későbbi kivitelen egy kis módpsítás, az első trióda anó-katód össze van kötve egy 100p-os kondival, ha jól emlékszem. Gondolom gerjedésgátlás céljából. Ha nincs benne, próbáld ki.
(#) Schins válasza skylooker hozzászólására (») Okt 27, 2011
Helló,
Köszi majd megnézem hogy van e benne kondi, de nem gerjedésről van szó, hanem inkább olyan mintha fognál 1 mikrofont és kiraknád az udvarra és a olyasmi szélzaj jön ki a ládából, próbáltam már másik ládával, kábellel gitárral stb. Csak a csöveket nem cseréltem még mert az kicsit húzós lenne..
(#) istvan3 válasza Schins hozzászólására (») Okt 27, 2011
Esetleg nem mikrofónia? Nekem is volt olyan gitárerősítőm, amiben hasonlóakat tapasztaltam, de az egyik előfokcsövet kicseréltem és megszűnt.
(#) Schins válasza istvan3 hozzászólására (») Okt 27, 2011
Én is gondoltam erre, van esetleg valami bevált módszer hogy melyik cső okozza, esetleg vegyem ki 1essével és rázzam meg hogy nem e valamely jobban "csörög" a megszokotnál??, a csöveken kívül még mi okozhat mikrofóniát? esetleg a kimenőtrafó?
(#) robbie válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 27, 2011
Áttettem jpeg-be.

Image (3).jpg

(#) istvan3 válasza Schins hozzászólására (») Okt 27, 2011
Én úgy jöttem rá, hogy melyikkel van gond, hogy megkocogtattam egy csavarhúzóval a csöveket és amelyik mikrofóniás volt, annál nagyon hallatszott a hangszóróban a kocogtatás, illetve a zaj.
(#) bakos13gab válasza istvan3 hozzászólására (») Okt 27, 2011
Azért ez a csavarhúzó elég brutálisan hangzik. Én a legtöbb csőből hallom ilyen esetben a kocogást, de lehet, hogy csak a fülem viccel meg. Azért van olyan 6N8S-em is, ami nem cicereg, hanem rendesen recseg erőteljesebb kocogtatásra, amúgy nem volt jelentősebb hangja, de azért persze kicseréltem.
(#) Dzót hozzászólása Okt 28, 2011
Sziasztok!
GU50 es csőhöz félvezetős tápegység rajzot tudnátok feltenni esetleg? Nem találtam google el.
Következő: »»   1263 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem