Fórum témák
» Több friss téma |
akkor itt valami nem kóser mert a kézi szabályzó 65fokra van beállítva és kb 45-50 foknál ki kapcsol
Köszi toro.de tavaj már egyszer savazták de nem változott semmi, igaz helyben csinálta a szerelő 10-ezerért, és nem is lett jó.nem lehet hogy ki van lyukadval mert, ha megy a fűtés a melegviznek más az illata mint nyáron, olyan mint a radiátorban lévő viznek.
Valamelyik nem a valós értéken van! De van a kettő között különbség, mivel a hőmérő 20-25 cm előrébb van a kazánon.
Nem lehet!
Ha valamelyik ki lenne lyukadva, a biztonsági szelepen ömlene a víz! A hálózati víz folyamatosan töltené a fűtőkört! Az is lehet, hogy valami (építkezési törmelék) leszűkíti a keresztmetszetét.
de ekkora te se gondolod komolyan
Toro esetleg egy műszaki leírást ha tudnál prezentálni azt meg köszönném
Miért ne lehetne! Mind a kettő éteres tágulásra hagyatkozik
A hiba a kazánon lévő kézi hőfokbeállító szabályzó döglött be de még mindig van egy problémám a láng színe mármint a fűtőláng-é vöröses kék színű.ezzel lehet még esetleg valamit kezdeni !
Sziasztok!
Inka24 KRK 1. Ha csak a kevertkör megy, akkor a kevertköri előremenő a beállított értéknek megfelelő. 2. Ha csak a radiátor kör megy, akkor a kevertköri előremenő olyan magas hőmérsékletet mutat, mint a magas kör!? A padló elosztójáig is eljut a meleg víz. Elméletileg ilyenkor a kevertköri szivattyú nem megy. 3. Ha mindkét kör megy, akkor mindkét szivattyúnak mennie kell, de ilyenkor is olyan magas a padló előremenő mint a magas kör. Azt tapasztaltam még, hogy a négyből két radiátor szinte alig melegszik, és a csak a felső részük meleg. A másik kettő szépen átmelegszik. (A radiátorok szivattyúja átnyomja a vizet a kevertkörbe?) Az igazsághoz tartozik, hogy a kevertköri elektronika javítva volt. Hibakód kiírás nincs. A kérdésem az, hogy az elektronikán kívül akozhatja-e még valami ezt a jelenséget, vagy mindenképpen a panel a ludas?
Ha feltennél róla képet vagy lerajzolnád a fűtőkörök bekötését, az egy támpont lenne.
Általában a kazángyártók a vezérléseket úgy csinálják meg, hogy a csak kevert körrel működő rendszerre a kazán szabályozza az előremenő vizet, míg ha hozzá társul még egy radiátoros kör is, akkor ezt a kört szabályozza és a kevertet 3 járatú szeleppel keveri össze.
Nincs semmi extra, így nem tudom miről tegyek fel képet. A kazán belsejéről? Minden cucc a kazán belsejében van. A kazánból kijövő kevertköri előremenő csövön, ha a radiátoros kör is megy, akkor melegebb a víz a kelleténél (de csak akkor, ha a radiátoros kör is éppen megy).
Hello!
Nekem nincs olyan. Csak a padló osztó. A többi mind a kazánban van, ez egy ilyen kétkörös típus. Csatolom a gépkönyvét, abban minden benne van: inka24 KRK
Sziasztok!
Nekem volt problémám a Baxi Eco Combi 240i-típusú kazánnal. Volt itt egy szerelő,az NTC-t kicserélte,de a hiba változatlanul megmaradt.Tovább matatott,majd közölte,hogy valószínü panel hibája van.Nem nagy,mert szinte tökéletesen működik,de a fűtési-meleg víz nem szabályozhatósága miatt mégis csak van egy kicsi hibája.Panelt valami gáztörvényre hivatkozva nem javítanak,vagyis csak az erősáramú részét esetleg.A vezérlést nem.Minden esetre felírta a panel típusát,hogy saját felelősségemre ha akarom kicserélhetem a szerintem hibásnak vélt vezérlő IC-t. Távozása előtt még megemlítette ,hogy egy másik kazánnál a mikrokapcsoló vacakolt,ami nyugalmi helyzetben a fűtés-körét zárja össze,meleg víz használatkor pedig egy kerek valamiből( a hozzáértők tudják,miről beszélek) kijön egy tüske,és megnyomva a mikrokapcsoló lemezét a HMV-hőfokszabályzó körét kapcsolva szolgáltatja a melegvizet.Persze nem nézte meg,hogy jó-e,vagy sem...Miután elment,szétszedtem a kazánt ismét,és rámérve a mikrokapcsolóra kiderült,hogy csak HMV-módban dolgozik a kapcsoló.Szerencsémre a régebbi autós magnós-rádiókban hasonló kapcsoló van,a kazetta-rádió-rész kapcsolgatására.Átalakítottam,beleoperáltam,és tökéletesen működik a kazán azóta. Szépen dolgozik a gázláng-szabályzó,és a kazán sem kapcsolgat azóta. Tanulságként írtam le ezt,hátha másnak is van-lesz hasonló jellegű problémája. Egy 300ft-os kapcsoló,és némi átalakítás... További szép napot mindenkinek!
Ok. A kazánban a két szivattyú a két körben forgatja a vizet. A 3 járatú szelep a padlókörben adja hozzá a kazánkör arányos részét. A padlónál kell lenni egy érzékelőnek. Az adja a "parancsot", hogy a 3 járatú nyisson vagy zárjon.
Amit írsz az a HMV membránház. Mikor megnyitod a melegvizet, a membrán alulról nagyobb nyomást kap és kitolja a rudazatot, ami a mikrókapcsolót rövidre zárja. Egyébként tényleg 3-400.-Ft.
Ez lenne?
kevertköri előremenő NTC? Ha ez nem működik, akkor: 1. Miér nem ír rá hibakódot? 2. Kervertköri előremenő hőmérséklet lekérhető a kijelzőre, amit kiír, és változik is az érték a hőmérséklet függvényében. A keverőszelepet hallani kalattyolni, amikor csak a padló megy.
A szabályzó az NTC-vel próbálja hőn tartani a padló előremenő hőjét. Az NTC ellenállás értéke hőemelkedésre csökken s fordítva.
Holnap újra kiszedem majd a kevertköri panelt, és anélkül megnézem a kazánt, hogyan viselkedik csak a magas fűtési körrel.
Valószínű lesz, hogy valami hiba még maradt sajnos a panelon. Az NTC érzékelő lehet, hogy jó, csak nem érkezik be esetleg az értéke helyesen, így a keverőszelep nyitva marad. Most még szerencsére jó idő van, így 50C-ra állítva is elmennek a radiátorok.
Szia Attila!
Kreativitásod dicséretet érdemel, sajnos ritkán olvasok itt. De ezt, most itt olvasva, jól esett. Külön gratula, hogy, mindezt leírtad. Köszönjük.
Szia.
Igen,az-az. Ugye mondtam,hogy van,aki tudja a nevét.Most már legalább én is tudni fogom
Üdv!
Rákényszerültem,hogy én nézzem meg,hogy valójában jó-e a mikrokapcsolója... A szerelő meg sem nézte! Az okát ne kérdezd. A panelra tippelt,arra viszont egyből mondta,hogy 40 felett van az ára. Viszont azért a mentségére szól,hogy a mikrokapcsoló az Ő ötlete volt. Rám maradt a hiba kiderítése,megoldása. Legközelebb már legalább ez az alkatrész is azok közé fog tartozni,amiket én is kitudok szűrni,mint hiba-forrás. Az NTC-ről jutott eszembe,hogy 30 fokos víznél kb. 8 K Ohm ellenállást mértem. Mi van akkor,ha véletlenül ez megszakad,tönkre megy egy hosszú hétvégén,vagy ünnep idején? Mivel lehet helyettesíteni? Lehet,hogy hülyeséget kérdezek,de egy néhány K Ohm/1-2 Wattos ellenállással lehet?
Van! Ki kell az égőt tisztítani.
Sziasztok!
A kombi kazánunk (FAGOR FEB-20E) a hőcserélőjén tönkre ment egy tömítés és a rendszerből a víz mind az égéstérbe ömlött. A tömítések cseréje, majd hosszas kísérletezés után kiderült hogy a gázszelepbe (SIT 845) is jutott belőle. Leszereltem, kifújkáltam. A kazán azóta sem olyan amilyen volt. Egyfolytában leállítja és újra indítja magát. Függetlenül attól hogy Fűtő v. HMV módban kapcsolt. A gázszelepen még párás belülről a kis plexi kupak. Továbbra is víz lehet a gázszabályzóban v. valami más is elkerülte a figyelmem? Válaszotokat előre is köszönöm. Üdv. Zsolt!
Mennyi idő után indul újra?
Jól dugtad vissza a hálózati dugót?
Hy
meghalt egy Stiebel Eltron kéményes kazánom (vezérlőpanel, hőcserélő) sajna kuka...nem gazdaságos a csere, igaz vagy 15 évig ment. Beleolvastam a rovatba, hogy milyen típushibák vannak, hátha ki tudom okoskodni milyet vegyek helyette. Nekem a Saunier Duval Semia F24 volt a jelöltem (torbós, tudom, nem kéményes), de sok krtitikát olvastam az SD-el kapcsolatban, szóval elbizonytalanodtam. Szakik, mit javasoltok? jön a hideg, sok pénz nincs rá (az SD most 118 körül vehető)? bocs ha off vagyok.. köszi
Egyenlőre feladtam...
A kevertköri panelt kiszedve is átáramlik a radiátor víz a padlóba. Ha mindkét kör megy, akkor viszont érdekes, hogy együttesen a padló és radiátor előremenők ciklikusan lehűlnek, és felmelegednek. A léptetőmotoros keverőszelep mindkét előremenőt állítja!? |
Bejelentkezés
Hirdetés |