Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Múltkor írtam ide, hogy a DominaF24E típusú kombinált üzemű elektronikus gyújtású fali gázkazánom fűtési nyomása nem volt elég. Tanácsra a fűtőkör nyomását fel engedtem 1, 2 barra. Elindult a fűtés is és volt meleg víz. Most az a problémám, hogy magas lett a nyomás, már 3 bar felett van fűtés alatt és csöpög a meleg víz alul. Kérdésem az lenne, hogy most mit csináljak? Mert gondolom ez nem normális, és nem szeretném, hogy valami komolyabb baj legyen. Aki tud, kérem segítsen. Köszönöm
Most a rugóterhelésű biztonsági szeleped csöpög. Lehet, hogy van egy kis a szeleptányér alatt.
Nézd meg - ha mindent úgy csináltál, ahogy olvastad - a feltöltő szelep rendesen lezár-e? Fontos a tágulási tartály ellen nyomását is ellenőrizni. Ezt csak úgy tudod megoldani, ha a fűtőkörben nincs nyomás. Mérd meg a nyomást, ha kevés - pumpálj utána 0,8 - 1,0 barra.
Köszi, de sajnos laikus lévén, ebből sok mindent nem értettem.
Hol tudom megnézni, hogy a feltöltő szelep lezár-e rendesen? Hogyan mérjem meg a nyomást? Lehet, hogy ide már szakember kell, mert tényleg nagyon nem értek hozzá(
Írtad, hogy csöpög a kazán.
Ott csöpög a biztonsági szelepnél. Ha belülről nézed a kazánt, egy piros recés gomb van rajta. A feltöltő szelep másodlagos probléma, ha a tágulási tartályban megfelelő a nyomás. Próbáld ki úgy, hogy a bejövő hidegvíz csapot a kazán alatt elzárod és közben fűtesz. Ha emelkedik a nyomás akkor a töltő szelep nincs teljesen betekerve. Ámbár lehet, mivel a kazánod bitermikus, átenged.
A kazán alatt nem látunk hideg víz csapot! Lehet, hogy a Kazán borítóját kellene leszedni?
Köszi Mindenkinek,ma délelőtt végre megtaláltam azt a hozzáértő szerelőt,aki nem akart mindenáron mindent kicserélni,mert sokan azt hiszik a nők teljesen hülyék ehhez a témához.Nem kellett hála istennek gyújtáselektronikát cserélni, a vezérlőpanelen kellett igazítani,most van fűtés-melegvíz!!!!Ő is elmondta,ha új kazánt akarunk,nem egyszerű a kéménybekötés-új csövek...stb.Úgyhogy inkább ezt próbáljuk óvni,amíg lehet!
hát remélem, sikerül szakszervízzel beüzemelni és akkor fog élni a gari
Ha jó neked és érdekel van Ariston, Immergas, Thermo szervizesem ö tud segiteni
Alánézel a kazánnak és a jobb oldalon van egy kis tekerő gomb - az a feltöltő!
sziasztok!
Nekem is az a szuper Duval Renova Star kazánom van, és amikor leállítom a melegvíz csapot, vagy leáll a fűtés, akkor gyullad ki a piros... A nyomás pont 1 bar, de hiába nyitom ki a kék feltöltő szelepet, nem tölt jobban fel!!! Van valami ötletetek, mi a baj?
Köszi. De nekem Baxi tipusú van.... ja és Hajdú megyében
Mekkora az utcai nyomásod illetve hányadik emeleten vagy mert az is okoz ilyen problémát de esetleg az is lehet hogy meg van szorulva a töltöcsapod. A piros lámpára ir valami hibakodot??? Szokott még mellette piktogrammal vagy kijelzövel valamit jelezni.
nem tudom, hogy mekkora az utcai nyomásom, nincs mérőm, de olyan, mint évek óta...
A piros led villog, ez nem ír ki hibakódot
Senkit nem szeretnék megbántani de ezek a BAXI-k nem épp a használhatoságukrol hiresek kb 10 már ledobtam 1-2 év után
szia!
Amikor a piros led villog, villog a nyomás is, három vonás van csak, 1 bár alatti nyomást mutatva, de nem tudom följebb tornázni!
Akkor kéne hivnod egy füttésszerelöt hogy eröszakkal valami üritö csapon probapumpával töltse fel a rendszert. Esetleg tudnál küldeni egy képet a kazán aljárol és az alatta lévö vezetékeröl lehet hogy segitene.
Üdv!
Nekem is Baxi típusú kombikazánom van,elmúlt 6éves.Most cseréltem rajta egy mikrokapcsolót,ezenkívül még semmi baja nem volt....ezt hamar le is kopogtam az asztalomon Lehet,hogy egy ,,jobban" összerakott példányt fogtam ki? Munkatársamnak Beretta- típusú volt,évente egyszer,de volt rá példa,hogy kétszer is volt nála szerelő.Rendszerint a hőcserélője dugult el.Meg persze egy panel cserét is benyelt rajta tavaly.... További szép napot!
Szia
Amikor lekapcsol a fűtés vagy a meleg vízet elzárom, akkor kezd el villogni a led, és a nyomás, ami 1 baron alul van, de nem tudom feljebb tornázni a nyomást a csapjával! Szerinted, mit lehet tenni... Duval Renova Star kombi
Te a szerencsésebbek közé tartozol de a berettában se bizok ha készülék akkor pénztárca függö lentröl felfelé irom Ariston Thermo Vaillant bizonyos tipusai Buderus Sajnos volt már lehetöségem sok kazánt szerelni kissebb problémákkal de ezekben bizok.
szia
Szerinted, mi lehet a baja az enyémnek? hogyan lehet megcsinálni?
Az a baj hogy igy láttatlanba semmit nem tudok modani de lehet hogy csak valami alapvetö probléma pl vizkö szemét vagy hasonlo. Mindenesetre elöször valami ismerös gépészt kéne keresned mert nem biztos hogy egy szervizes többet tud segiteni csak jo lehuzni sajna a saunier serviz igy müködik.
gázkészülék vezérlőpanelek javításában kihívást találó szakembert keresek. 30 9414-756
Kicsi a víznyomásod a kazán előtt. Eldugult a szűrő.
Hozzá szólnék a bejegyzésedhez.
Minden kazánt, úgy gyártanak meg, hogy sokáig üzembiztos legyen. Sok gyártó hozzá írja az üzemeltetési feltételeket (is). Iszapszűrő-, vízszűrő-, stb. A kivitelezés során már ezekre nem marad a kuncsaftnak pénze és rövid időn belül vissza köszön - kazán meghibásodás formában. A bitermikus hőcserélővel ellátott kazánok feltétlen megérdemelnek vízszűrőt. Fontos az is, hogy a vastag fűtőcsöves, volt vegyes tüzelésű kazánhoz "odabiggyesztett" falikazán teljesítménye megfelel-e a rendszerhez. Ha nem, két-három hónapon belül, a gázkazán visszatérő szép lassan "kizöldül". A fürdőszobába "telepített" kéményes kazánok, szép lassan begyűjtik az összes lebegő szemcsét az égő levegő bevezetőcsőre. Hála Isten, ez 2005 után már nem lehetséges újonnan. DE hasonlóra a csere az IGEN! S nem véletlen, hogy évente karban kell tartani!
szia
állítólag, a feltöltő szelep döglött be, sorházban lakom, és itt mindenkinek ilyen kazánja van, és már mindenkinek cserélték... |
Bejelentkezés
Hirdetés |