Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Persze ez is igaz , de mint irtam , csak egy próba volt egyértelmű laminálva gyorsabb , és lehet szépen dolgozni azzal technológiával is , én csak kísérletezgettem , és nem vagyok hittéritő sem , hogy aki eddig nem igy csinálta az mostantól igy csinálja ááá dehogy , gondoltam megosztom veletek , de ha nem tetszést váltott ki hát sajnálom nem ez volt a cél
Én kipróbálom, bár azt a részét nem értem miért jó bármilyen papír. A műnyomóról nem ragad fel több a fóliára? Ja és szeretem az úttörő ötleteket, csak nem értettem rendes leírás nélkül mit laminálsz hova.
Azért jó bármilyen papir , mert a lamináló fólián van felhordva az opálos részére egy olyan anyag ami ugye hőre ragad , ez hozzáragad a toner porhoz a hő miatt az akármilyen papir meg úgy is leázik , de a por már nem , nekem akkor volt nagyon szembetűnő amikor rá lamináltam a fóliát a rajzolatra szinte 3x tónusosabb lett , és ugye azt mindenki tudja ha egy mezei papirt képet , vagy szöveget laminálunk , akkor is élesebbnek , és tonusosabb lesz valamiért , persze nem tudom miért , de ezt már észre vettem máskor is , igaz nyák rajznál csak most .Ja még annyi , hogy nem számít hogy nyomtatod ki , mert mivel fólia úgy forgatod ahogy akarod ha kész , ugye a sima nyákra laminálásnál nem mindegy
És annyi még , hogy tiszta üres papir legyen , mert én elöször fényes reklám újsággal próbáltam , hát gondolhatod , hogy az újság betüi stb a fóliára laminálódott azt meg leszedni , lehetetlen.
Tehát ha a rajzot a fóliára laminálod nem kell félni az onnan többé már nem jön le, és olyan vékony betük , és kicsi stb átment az ujságról ,csak lestem sokat olvasok , hogy a hátárok feszegetése , és vékony vonalak szerintem ennél a határ a csillagos ég, és nem tudtam leszedni bármilyen vékony is volt az a betű vagy vonal hát dióhéjban ennyi, ez a másik már tiszta üres papirral lett csinálva
Mondjuk hosszú hétvégén nem igen dolgozik egyetlen nyomda sem (amikor mondjuk ideje lenne hobbiskodni az embernek), akkor eléggé meg vagy lőve. Arról nem is beszélve, hogy vidéken meg nincs is mindig közelben nyomda...
Ugyan ebből építettem én is: Bővebben: Link
Ez a nem gazdaságosabbik teszkós.
Igen, ezt tudom, de akkor is egyszerűbb két réteg fólia vagy pausz összeragasztása, mint laminálás lapról fóliára, utána azzal levilágítás. Akkor már inkább lapról nyákra, de mindenki azt csinál amit akar...
Ez mindkét hengert fűti. Nem tudom, lehet hogy azért mert duplex nyomtató volt.
Viszonylag nagy méretű, kb 40mm-es átmérőjű hengerek vannak benne. Így nagy a hőtehetetlensége, a NYÁK nem hűti vissza olyan hamar. A fűtés is ritkábban kapcsol mint az előtte használt lamináló gépben. SMD-t még nem próbáltam. Inkább kedvtelésből, vagy költséghatékonyságból csinálgatok néhány kapcsolást mikor időm engedi. Viszont egy elektromókus ismerősnek megtetszett, meg is építette ugyan ezt, egy PIC vezérléssel, ő szinte nagyüzemileg használja. Tökéletes nyákokat állít elő. Pár oldallal előrébb raktam fel képeket a fuserről. Ha érdekel nézd meg.
Ha valakinek kérdése lenne , irja le nyugodtan , igaz csak reggel tudok válaszolni dolgozni is kell sziasztok , és jó próbálgatást.
Ja még egy eszembe jutott tudjátok milyen könnyű ugyan igy csinálva akár feliratot csinálni bármire hm ???? Na ugye.
Néztem korábban amit építettél, nagyon profi munka. Nem ugrott be, hogy amit most vettem az a teszkós, pedig a leírásod alapján vadásztam rá.
Sziasztok! Teljesen kezdö vagy ok a nyák készítésben, sokat olvazsgattam utána és a vasalós technika a legszinpatikusabb számomra. A baj az,hogy se tojáspapírt se münyomópapírt nem tudok beszerezni a környéken, papírboltban nem forgalmaznak ilyet. Viszont, van itthon fényes fénnykép papírom, szerintem a fényes része müanyag alapú. Az lenne a kérdésem, hogy megfelelne-e a nyákkészítéséhez? Elöre is köszönöm a válaszotokat.
A meleget mennyire bírja?
A lézer nyomtató nem fog belehalni?
Az jó, mert nekem olyan van ami csak az egyiket, úgy meg nem jó.
Próbáld ki. Ha a nyomtató bírja és a papír is jó, akkor menni fog.
Reklamujsag anyaga altalaban munyomo papir. Persze szamitogepes boltokban lehet kapni un "Flyer" (roplap) papirt is ami fenyes, es pont megfelel ennek. De elobb nezz szet a spam(posta) ladadban.
Ez tényleg jónak néz ki. Már meg is vettem az egyiket. Köszönöm a tippet.
Hali ! képzeljétek a közeli írószer boltban kaptam műnyomó papírt . bár sztem egy kicsit vastag na de mindegy. Még mindig vannak kérdéseim.
1.:a vasalót akkor milyen hőfokra állítsam ? mert több alternatívát is láttam , max hőfok, közepes ? 2.:a nyák lemezt is melegítsem fel azelőtt hogy ráraknám és elkezdeném rávasalni a kinyomtatott nyákot ? 3.:az baj hogyha a rávasalás és a maratás közt mondjuk eltelik egy nap ? igyekezzek minél előbb maratni ? 4.: akkor a maratásra használt anyagot, úgy kapok hogy bemegyek egy gyógyszertárba, és azt mondom hogy vasklorid oldatot szeretnék ? 5.: ezt szeretném megcsinálni: www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/sztereo_ccir_fm_radioado.html?pg=3 fel fogom tölteni azt a pdf filet amit szerintem ki kell nyomtatni, de nem tudom hogy azt még tükrözni kell , vagy csak így nyomtassam. Hát ennyi lenne, köszönöm előre is !
A cikben vannak képek és az alapján el tudod képzelni, hogy kell-e tükrözni vagy sem. Egyébként vasaláshoz a beültetési oldalt kell vasalni. Vasklorid-ot vagy nátrium-perszulfátot pedig elektronikai boltokban tudsz venni. Pl.: HEStore-ban.
köszönöm köbzoli és pcroland ! ma asszem neki is látok, viszont még mindig nem tudtam meg hogy nem baj e ha a rávasalás és a maratás közt eltelik mondjuk egy nap. (mert nincs semmi maratóm itthon)
Köszönöm még egyszer a válaszokat !
Na skacok újra itt vala hoztam nektek találós kérdést képekben feltéve remélem tetszeni fog , ja el ne felejtsem
Nyomdának a színét sem látta a drága , teljesen otthoni körülmények , és annak ellenére , hogy ugyancsak 5 perces , hát ilyen lett , levilágítósok hajrá
És még , és még , és még
Nem értem, hogy ebbe megint mi a nagy szám. Ha simán fóliára nyomtatom, akkor is ilyen lesz. Látszik, hogy nagyon átlátszó és 2 perc alatt át lehet világítani.
Igen nyomtatva lett ezt el találtad , de nem lézerrel hanem tintasugarassal , ja megint azokra gondoltam akiknek még lézer nyomijuk nincs , és nekik is egy kis segítség , hogy azzal is lehet , egyébként tudom egyből nyákra is nyomtatni , de az nem mindenkinél lehetséges , és ez talán mégis egy kis támpont akinek lézere nincs , de tintasugaras meg van
Egyébként megfigyeltem te elég negatív emberke vagy én nem ezek közé az emberek közé tartozom akik csak kritizálni tudják a másikat , hanem építő jelleggel hozzá szólni , és segíteni én ilyen vagyok. Bár tőled még olyan alkotást nem láttam amit te csináltál volna , és nyomda nélkül saját ön erődből , de szívesen venném ha ide tennél fel valamit , és tudnék rá én is reagálni már bocs , de ez igy lenne fer nem ???
Ja az más De akkor is két réteg kell Tudom, hogy nincs mindenki közelébe nyomda, de szerintem az a legegyszerűbb. Csináltam rengeteg nyákot két réteg fóliával és két réteg pausszal is. Csak precíz nyáknál nem megengedhető a kis elcsúszás sem. Nyákra hogyan nyomtatsz? A képeken látszik, hogy szépen meg lehet csinálni a vezetők közötti 0.2mm-es távot, de két réteget, hogy ragasztasz össze úgy, hogy ne mosódjon össze?
Össze lehet ragasztani ha valaki azt akarja , ez miután a nyomtatóból kijön egyből száraz , és nem kenődik el akár tapogatható is látható a képeken, hogy én is hozzáérek , és nem maszatolódik el , mert egyből megszárad mihelyt kijön a nyomtatóból , bár az is igaz , hogy lehet kicsit átlátszóbb , de ala natur , és nem lett oda adva neki a festék intezitás 100% a , csak simán ahogy normál beállítás , és kész.
Nyomtatni nyákra úgy tudok , hogy a nyomtatóm át van alakítva , és egyből teszem a nyomatatóban a nyákot , és arra lehet nyomtatni , bár direkt nem ezt tettem , hogy aki most minden alapról kezdve lássa , hogy azért lehet igy is szép nyákokat késziteni
Hát igen ez érdekes téma lehetne , hogy mikor a lézer , vagy mikor a tintasugaras a jobb e , vagy melyik pontosabb , ebben a pár hozzászólásomban felvázoltam azt hiszem egy jó pár lehetséges elkészítési módot , és ki ki tetszés , vagy könnyebb elsajátítás után megtalálhatja a megfelelő változatot ami jobban sikerül.A lézernél nagyon fontos ha valaki fóliára nyomtat , hogy mit tud a gép , ott tényleg ez a döntő , és a fedés a fóliánál ott a beállítások a döntőek , és a fekete tónus milyen erős legyen nyomtatáskor , ezt kb maximumra kell hogy legyen állítva.
Sziasztok. A saját tapasztalatom szerint, a különböző nyáktervező programok, eltérően kezelik a nyomtatókat. Én előnybe részesítem a tintasugaras nyomtatót, amelyiknek a neve "C"-vel kezdődik, és 5 betűből áll. Hibátlanul nyomtatja a fóliát a nyákhoz, és a lötstophoz. A lézernél mindig voltak kisebb eltérések, ami köszönhető a hengerek fűtésének, és az ebből eredő minimális méretváltozásnak a fóliánál.
Üdv!
Én Cannon ip 1600-al nyomtatok fóliára, és mindig hibátlan. (eddig én kb. 6-szor nyomtattam fóliára Persze előtte nemárt beállítani szoftverikusan a nyomtatófejet, mert különben elcsúsznak a vonalak. |
Bejelentkezés
Hirdetés |