Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Creative megaworks 510d
Témaindító: zsolti1985, idő: Nov 12, 2011
Ha nincs olyasmi a tápban és boltba mész akkor vegyél eredetit.Ha boltba kell menj akkor nem éri meg
helyettesíteni.
oké. holnap kiderül. mert nem hiszem hogy itthon találok is valamiben.
Mid van otthon amit szétszednél érte? Hátha valamiben van ilyesmi.
DVD lejátszó, notebook táp a többi dolog nincs itthon
Ha a notebook tápot szét akarod szedni abban találhatsz fet-et mert kapcsitáp az is.
Jó jó, eddig kiderült, hogy rossz 1 FET. És a többi alkatrésszel mi a helyzet?! Tényleg meg kéne vizsgálni a szekunder oldalt is. Ráadásul ha PUSH-PULL a táp, akkor abban biztosan kell lennie még egy IRF740-nek, azt is érdemes lenne megnézni, hátha összeégett az is!
A laptop töltőt meg ne szedd szét, abban ha találsz is ilyen FET-et, akkor is max 1 darabot. Meg amúgy sem hinném, hogy ilyen van benne.
Én már utaltam a táp további vizsgálatára
Idézet: „A kiégésnek oka van.”
Szétszedtem a tápot van benne 4 db csak ki kell forrasztanom hogy lássam mi a száma. ha leírom majd megtudod mondani jó e helyette?
Melyiket szedted szét? A laptop töltőt? És mi van benne 4db? power MOS-FET...? Biztos, hogy nem
a hangfal tápjában 2 db irf740 van benne. ennél az egynél amit kivettem ennél volt égés. A másik az tiszta.
Ha leírod megmondom de a laptop töltőt kár szétszedni ha müxik.
PNP 45nq10t ilyen van benne.
Ha PNP akkor eleve nem jó mert az tranzisztor.
p10nk60zfp ilyen is van benne 2 db
Ez jó lehet. Megnézem az adatlapot.
ok megvárom
Tedd bele.Elméletileg jó helyette.Gyakorlatban viszont lehet hogy durranni fog de nem valószínű. Ha kész akkor dobj fel képet.
Erre kíváncsi leszek...
Én is...
ilyen zzzzzzzz hangot ad ki de nem veri le.
És nem melegszik? A melegedést ha nézed, akkor vigyázz, hogy hova nyúlsz! Ez a hang azt jelenti, hogy be-ki kapcsolgat a tápegység. Lehet, hogy túláramot észlel. Nézd meg a szekunder oldali diódákat, és egyebeket. Esetleg érdemes lenne róla levenni a végfokot is...
Én azért nem javasolnám ennyire egyszerűen, hogy tegye bele. Nagy valószínűséggel, ha ez tönkrement, akkor vitte magával a másikat is, talán még a vezérlő IC-t is. Én ilyenkor biztos, ami biztos alapon cserélem a vezérlőt is, mivel kimérni nem lehet, és általában pár 100-as tétel. Nem érdemes ilyenen spórolni, mert könnyen egy újabb pukk lehet a vége és oda a drága feteknek.
Először is ki kellene mérni a másik fetet is mielőtt bármit beletesz, és a környéken lévő diódákat, ellenállásokat is. Múltkor jártam úgy egy házimozi tápjában, hogy fet kiment, vitte a vezérlőt, vagy 4 ellenállást, 3 diódát és még egy tranzisztort is. Szóval nem olyan egyszerű dolog ez. Valami oka volt, hogy zárlatba ment az a vacak fet. Magától nem megy tönkre. inkább gondolkozzunk egy kicsit, mielőtt tanácsokat adunk. Ez nem játék, hálózati fesznél nem játszadozunk.
A másik fetet megmérte, az jó. Az SMD vezérlő IC-t meg "biztos ami biztos" alapon cserélgesd Te! Én többször hangsúlyoztam,hogy legalább a szekunder oldali félvezetőket ellenőrizze.
Mi zúg?A trafó? Még valahol zárlat van.Most azért nem veri le mert amit beraktál abban van zeneres védelem.
Én sehol nem láttam, hogy írta volna, hogy kimérte. Az, hogy ő azt mondta "tiszta" én abból csak szemrevételezésre gondolok, nem kimérésre.
Idézet: „a hangfal tápjában 2 db irf740 van benne. ennél az egynél amit kivettem ennél volt égés. A másik az tiszta.” Te ebből mit szűrsz le? Egyébként cserélem is, mert 200Ft egy ilyen vacak vezérlő, a fetek meg ennek többszörösei. És nem csak nekem, hanem a tulajnak is jobban kedvez pénztárcaügyileg, ha nem két sorozat fetet kell vennem. Elég szoros kapcsolatban vannak a fetek a vezérlővel és hát szerintem a vezérlő nem díjazza, hogyha a fetről egy zárlat miatt 300V körüli feszt kap a kimenete.
A trafó. A Fet alatt van egy egyenirányító. Kiveszem és megnézem azt hogy jó e és ha nem kicserélem. Mert így beforrasztva néztem akkor nem enged át egyik irányba se. Szerintem ez is kuka
A vezérlőt hol találom? Bekarikáznád nekem a képen.
Ha nem enged át egyik irányba sem akkor tuti kuka.Szerintem még ezt is nézd meg(kép).
Az csak egy csavar amit bekarikáztál az csak a hűtőlemezt fogja.
FET alatt egyenirányító? Be tudnád karikázni a képen? Esetleg a típusát is leírhatod, hátha szupresszor dióda, zener, vagy diac.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |