Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Creative megaworks 510d

Témaindító: zsolti1985, idő: Nov 12, 2011
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 4
(#) Andrasirex válasza zsolti1985 hozzászólására (») Nov 13, 2011 /

Ha nincs olyasmi a tápban és boltba mész akkor vegyél eredetit.Ha boltba kell menj akkor nem éri meg
helyettesíteni.
(#) zsolti1985 válasza Andrasirex hozzászólására (») Nov 13, 2011 /

oké. holnap kiderül. mert nem hiszem hogy itthon találok is valamiben.

Mid van otthon amit szétszednél érte? Hátha valamiben van ilyesmi.
(#) zsolti1985 hozzászólása Nov 13, 2011 /

DVD lejátszó, notebook táp a többi dolog nincs itthon

Ha a notebook tápot szét akarod szedni abban találhatsz fet-et mert kapcsitáp az is.
(#) szucsip válasza Andrasirex hozzászólására (») Nov 13, 2011 /

Jó jó, eddig kiderült, hogy rossz 1 FET. És a többi alkatrésszel mi a helyzet?! Tényleg meg kéne vizsgálni a szekunder oldalt is. Ráadásul ha PUSH-PULL a táp, akkor abban biztosan kell lennie még egy IRF740-nek, azt is érdemes lenne megnézni, hátha összeégett az is!

A laptop töltőt meg ne szedd szét, abban ha találsz is ilyen FET-et, akkor is max 1 darabot. Meg amúgy sem hinném, hogy ilyen van benne.
(#) Andrasirex válasza szucsip hozzászólására (») Nov 13, 2011 /

Én már utaltam a táp további vizsgálatára
Idézet:
„A kiégésnek oka van.”

Szétszedtem a tápot van benne 4 db csak ki kell forrasztanom hogy lássam mi a száma. ha leírom majd megtudod mondani jó e helyette?
(#) szucsip válasza zsolti1985 hozzászólására (») Nov 13, 2011 /

Melyiket szedted szét? A laptop töltőt? És mi van benne 4db? power MOS-FET...? Biztos, hogy nem

a hangfal tápjában 2 db irf740 van benne. ennél az egynél amit kivettem ennél volt égés. A másik az tiszta.

Ha leírod megmondom de a laptop töltőt kár szétszedni ha müxik.

PNP 45nq10t ilyen van benne.

Ha PNP akkor eleve nem jó mert az tranzisztor.

p10nk60zfp ilyen is van benne 2 db

Ez jó lehet. Megnézem az adatlapot.

ok megvárom

Tedd bele.Elméletileg jó helyette.Gyakorlatban viszont lehet hogy durranni fog de nem valószínű. Ha kész akkor dobj fel képet.
(#) szucsip válasza Andrasirex hozzászólására (») Nov 13, 2011 /

Erre kíváncsi leszek...
(#) Andrasirex válasza szucsip hozzászólására (») Nov 13, 2011 /

Én is...

ilyen zzzzzzzz hangot ad ki de nem veri le.

És nem melegszik? A melegedést ha nézed, akkor vigyázz, hogy hova nyúlsz! Ez a hang azt jelenti, hogy be-ki kapcsolgat a tápegység. Lehet, hogy túláramot észlel. Nézd meg a szekunder oldali diódákat, és egyebeket. Esetleg érdemes lenne róla levenni a végfokot is...
(#) Ricsi89 válasza Andrasirex hozzászólására (») Nov 13, 2011 /

Én azért nem javasolnám ennyire egyszerűen, hogy tegye bele. Nagy valószínűséggel, ha ez tönkrement, akkor vitte magával a másikat is, talán még a vezérlő IC-t is. Én ilyenkor biztos, ami biztos alapon cserélem a vezérlőt is, mivel kimérni nem lehet, és általában pár 100-as tétel. Nem érdemes ilyenen spórolni, mert könnyen egy újabb pukk lehet a vége és oda a drága feteknek.
Először is ki kellene mérni a másik fetet is mielőtt bármit beletesz, és a környéken lévő diódákat, ellenállásokat is.
Múltkor jártam úgy egy házimozi tápjában, hogy fet kiment, vitte a vezérlőt, vagy 4 ellenállást, 3 diódát és még egy tranzisztort is. Szóval nem olyan egyszerű dolog ez. Valami oka volt, hogy zárlatba ment az a vacak fet. Magától nem megy tönkre.
inkább gondolkozzunk egy kicsit, mielőtt tanácsokat adunk. Ez nem játék, hálózati fesznél nem játszadozunk.
(#) szucsip válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 13, 2011 /

A másik fetet megmérte, az jó. Az SMD vezérlő IC-t meg "biztos ami biztos" alapon cserélgesd Te! Én többször hangsúlyoztam,hogy legalább a szekunder oldali félvezetőket ellenőrizze.

Mi zúg?A trafó? Még valahol zárlat van.Most azért nem veri le mert amit beraktál abban van zeneres védelem.
(#) Ricsi89 válasza szucsip hozzászólására (») Nov 13, 2011 /

Én sehol nem láttam, hogy írta volna, hogy kimérte. Az, hogy ő azt mondta "tiszta" én abból csak szemrevételezésre gondolok, nem kimérésre.
Idézet:
„a hangfal tápjában 2 db irf740 van benne. ennél az egynél amit kivettem ennél volt égés. A másik az tiszta.”

Te ebből mit szűrsz le?
Egyébként cserélem is, mert 200Ft egy ilyen vacak vezérlő, a fetek meg ennek többszörösei. És nem csak nekem, hanem a tulajnak is jobban kedvez pénztárcaügyileg, ha nem két sorozat fetet kell vennem. Elég szoros kapcsolatban vannak a fetek a vezérlővel és hát szerintem a vezérlő nem díjazza, hogyha a fetről egy zárlat miatt 300V körüli feszt kap a kimenete.

A trafó. A Fet alatt van egy egyenirányító. Kiveszem és megnézem azt hogy jó e és ha nem kicserélem. Mert így beforrasztva néztem akkor nem enged át egyik irányba se. Szerintem ez is kuka

A vezérlőt hol találom? Bekarikáznád nekem a képen.

Ha nem enged át egyik irányba sem akkor tuti kuka.Szerintem még ezt is nézd meg(kép).

kép.jpg

Az csak egy csavar amit bekarikáztál az csak a hűtőlemezt fogja.

FET alatt egyenirányító? Be tudnád karikázni a képen? Esetleg a típusát is leírhatod, hátha szupresszor dióda, zener, vagy diac.
Következő: »»   3 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem