Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MSP430 mikrovezérlők

Témaindító: gomzito, idő: Ápr 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   17 / 139
(#) Beachway hozzászólása Nov 15, 2011 /

Nekem ez a verzió van letöltve: IAR C/C++ complier for MSP430 5.30.3 {Kickstart} 5.30.3.30305
(#) szitko válasza Beachway hozzászólására (») Nov 15, 2011 /

Megnéztem, és nálam is az van fent és működik az összes program ami a cikkekben van. Sajnos a hibaszámokat nem tudom mit jelentenek (bár jó lenne előkeresni őket), de ha mindent úgy csinálsz ahogy a cikkben le van írva, és ahogy icseny úr írta, akkor mennie kell.
(#) szitko válasza szitko hozzászólására (») Nov 16, 2011 /

Egy számomra bonyolultabb kérdésem lenne.
Hogy tudok megvalósítani, C-ben arányos számítást?
Tehát: Ha X= 500-1000-ig akkor Y növekedjen 0-1000-ig, X-el arányosan.
Azért, hogy nem modják azt, hogy nem MSP430-as kérdés: Ha A/D 500-1000 között van (valahol) akkor a PWM kitöltési tényező arányoan növekedjen A/D-vel, de 0-1000-ig.
Remélem érthető.
(#) neogeo2 válasza szitko hozzászólására (») Nov 16, 2011 /

Y=(X-500)*2
(#) szitko válasza neogeo2 hozzászólására (») Nov 16, 2011 /

Köszönöm.Úgylátom a matek könyvet is elő kell vegyem .
(#) David.zsombor válasza DecebaL hozzászólására (») Nov 16, 2011 /

Szia a lábkiosztást hogy kössem? Mármint pontosan melyik lábat hová? Köszi.

Valahogy másképp kell megoldjam, mert ha 0-500 közötti értéket ad az A/D, akkor ugye arányosan csökkenteni kéne. A csökkentést meg nem tudtam megoldani anélkül, hogy ne menne mínusza az érték.

Megoldódott, csak egy kis gondolkodás kellett. Arányossan tudom csökkenteni és növelni az adott értéket.
Mégegyszer köszi!
(#) bedoweb hozzászólása Nov 16, 2011 /

Sziasztok!

Valamelyikőtök kér tmár termékmintát? ha igen, akkor az Other-höz mit kell érni mert addig nem enged, de nem birok rájönni oda mit akar, és mennyi idő alatt jött meg?
(#) icserny válasza David.zsombor hozzászólására (») Nov 16, 2011 /

Idézet:
„melyik lábat hová?”
Nézd meg a 3310.h elejét! Az összes többi kiderül ebből a hozzászólásból.
(#) DecebaL válasza David.zsombor hozzászólására (») Nov 16, 2011 /

3310 LCD: SCLK a P2.0, SDA a P2.1, D/C a P2.2, CS a P2.3, és RESET a P2.4 -re.
DS18B20: P1.0
Nyomogómbok: Menü a P1.3, és Next a P1.4.
Hangszoró: P1.5 itt ajánlatos egy tranzisztort használni. Én egy NPN BC337 -t használtam.
A P2.6 és P2.7 -re tegyél egy 32768 Hz óra kvarcot 2 db 10 pF körüli kondenzátorral (nekem 12 pF volt itthon)
(#) icserny válasza DecebaL hozzászólására (») Nov 16, 2011 /

Idézet:
„P2.6 és P2.7 -re tegyél egy 32768 Hz óra kvarcot 2 db 10 pF körüli kondenzátorral”

A beépített kapacitás miért nem jó? Pl. így.
  1. BCSCTL3 |= XCAP_3;

XCAP_1: 6 pF
XCAP_2: 10 pF;
XCAP_3: 12,5 pF
(#) DecebaL válasza icserny hozzászólására (») Nov 16, 2011 /

Tökéletesen jó csak, a programba nem aktiváltam a beépített kapacitást, mert egyrészt hamarabb kész lett a nyák mint program, másrészt nem néztem át rendesen az adatlapot mikor a nyákot csináltam és akkor nem tudtam, hogy van beépített kapacítás.
(#) DecebaL válasza David.zsombor hozzászólására (») Nov 16, 2011 / 1

Csináltam gyorsan egy rajzot is remélem nem tévedtem.
Egy kicsit kusza de majd finomítok rajta.
(#) szitko hozzászólása Nov 17, 2011 /

Sziasztok.
Ha 3 analóg bemenetet szeretnék használni, ill. 3 A/D átalakítást szeretnék három külön bemeneten elvégezni, akkor háromszor kell inicializálni az A/D konvertert? Illetve meghívhatom háromszor az AD megszakítást egymás után?
(#) DecebaL válasza szitko hozzászólására (») Nov 17, 2011 /

Igen, én is úgy csináltam, csak annyi külömbséggel, hogy a belső hőmérőt és egy A/D bemenetet használtam. És működik azóta is rendesen.
(#) szitko válasza DecebaL hozzászólására (») Nov 17, 2011 /

Köszi. Még egy, a két konverzió között kell várni, vagy elég annyi idő amíg inicializálom a következő konverziót. Néztem az adatlapot, de találtam erre vonatkozó adatot.
(#) t0bi válasza bedoweb hozzászólására (») Nov 17, 2011 /

Már rendeltem mintát, kb egy hét alatt megérkezett.
Nem tudom, hol van ez az "Other", de azt jelenti: egyéb, más. Pl írd be, hogy tanuló, vagy hobbista vagy.
(#) DecebaL válasza szitko hozzászólására (») Nov 17, 2011 /

Én nem várok a két konverzió között semmit, rendesen működik, elméletileg nem ártana várni egy kicsit.
Én 128 mintát veszek egymásután sorba rendezem és az 50 legnagyobbat és az 50 legkissebbet kidobom és a maradék 28 átlaga lesz a jó minta. Igy ezzel a módszerrel elég pontos a kijelzés még a század Volt sem ugrál.
(#) szitko válasza DecebaL hozzászólására (») Nov 17, 2011 /

Egyenlőre nem kell ilyen pontosan nekem. Egy MMA6270-el kisérletezem.Beolvasom az X tengely analóg jelét, és annak függvényében állítom a PWM kitöltését a LED1-nek. Később egy komolyabb szerkezetben lesz benne, ha minden jól megy.
(#) neogeo2 válasza icserny hozzászólására (») Nov 17, 2011 /

Eddig nem tűnt fel, hogy van benne beépített kapacitás. Hasznos infó, köszönöm!

Viszont akkor a launchpad kapcsolási rajzában miért szerepel a két 12pF-os kondi? Néztem magát a launchpad-et, ott nincs beforrasztva semmi... Esetleg arra gondoltak, hogy valami más kvarc használata esetén (amihez nem jó a beépített kapacitások egyike sem) meglegyen a kapacitások helye a nyákon? Mondjuk nem volna túl egyszerű oda kézzel bármit is beforrasztani...
(#) neogeo2 válasza szitko hozzászólására (») Nov 17, 2011 /

Végül mi lett a megoldás?
(#) szitko válasza neogeo2 hozzászólására (») Nov 17, 2011 /

y=(500-x)*2. De nem teljesen jó egyik egyenlet sem, mert a középérték nem 500. Most póbálok egy olyan egyenletet kidolgozni a pontosítja az értékeket.Csakhát rég voltam matekórán.
(#) David.zsombor válasza DecebaL hozzászólására (») Nov 17, 2011 /

Köszi.
(#) icserny válasza neogeo2 hozzászólására (») Nov 17, 2011 /

Idézet:
„Esetleg arra gondoltak, hogy valami más kvarc használata esetén (amihez nem jó a beépített kapacitások egyike sem) meglegyen a kapacitások helye a nyákon?”
Minden bizonnyal.
(#) bedoweb válasza t0bi hozzászólására (») Nov 17, 2011 /

lakhelynél mikor átállítod amerikáról magyarorságra kkor jelenik meg az other...szoval az én tippem hogy country helyet van... vagy nem?
(#) David.zsombor válasza bedoweb hozzászólására (») Nov 17, 2011 /

State helyett van az other mert ugye amerikában vannak texas stb...
(#) icserny hozzászólása Nov 18, 2011 /

Az ADC áttekintéséhez szerencsétlenkedtem össze ezt az ábrát. Erősen leegyszerűsítve mutatja be, hogy mi mit állít. A további részletekért a MSP430x2xx Family User's Guide-ot (slau144h.pdf) kell fellapozni.

adc10.png

(#) szitko válasza icserny hozzászólására (») Nov 18, 2011 /

Profi rajz, jobban átláthatóbb mint az adatlapban, köszönjük.
Egy nem túl jó videót felraktam ide ,az első gyorsulásmérő MSP430g2231 kísérletem. Igaz még csak az egyik tengely megy, de dolgozom gőzerővel, hogy egy egyensúlyozó robotot csináljak.
(#) bedoweb válasza David.zsombor hozzászólására (») Nov 18, 2011 /

Szóval akkor megyét írjak?
Következő: »»   17 / 139
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem