Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Helló!
Én most kezdtem el a progit hasznlni és rögtön az elején elakadtam. Ezek a standard ellenállások milyen néven vannak bent az adatbázisban?
Az RCL könyvtárban találod, az "R_EU" név alatt az európai szabvány szerintieket találod, ugyan itt vannak a "C_EU", "C_POL_EU" név alatt a kondenzátorok.
Valóban! És sima lámpát hol találok? aminek olyan X a körben a jele
CSak valami nagyn mást találtam...
Ja és a betűtípus/betűméretet nem tudom állítani? mnert nagyon összevissza lett a sematikus rajzom a nagy betűméret miatt
A forgalmazó minden vásárlónak megküldi. www.cadware.cz
Az automatikus elhelyezést az Eagle fullos verziója sem tudja elkészíteni. Azt, csak a nagyon drága, több ezer dollár, programok, pl. PADS, tudják, azok is csak opcióban felárért. Ennyi pénzért ne várjatok csodát.
de ha van magyaritas akkor kell proginak is lenne :S, az Eagle-hőz azt a 3D-és megrajzoló progit
Sziasztok
Én ma egész nap ezzel a 3D-s megjelenítéssel küzdöttem, de nem sikerült életre keltenem, mert a Pov ray míndíg hibát ír ki, amikor a RUN-ra kattintok. Nagyon megköszönném, ha valaki 10 pontban leírná hogy mit kell tennem hogy menjen a dolog. :zavart2: Előre is köszi!
a konvertáló izéhez, ami a pov-hoz megfelelő formátumot állítja elő kaptál egy csomó inc kiterjesztésű fájlt is valamelyik mappába. azt kell bemásolni a pov-ray megfelelő mappájába
Sima lámpát - sajnos - én sem találtam.
Betűtípus/méret váltást hol szeretnél? Saccolom, h olyan ebben nincsen... :no:
Beraktam azokat is és közben rájöttem, hogy nem a POV-ray progiban lesz a hiba, hanem az általam kreált pov fájlokban, mert egy másik pov fájlt bevett a gyomra (ezt nem én kreáltam). Mostmár csak arra kéne rájönni, hogy mit rontok el az Eagle-ben, hogy hibás fájlokat gyárt.
Aki tud légyszi segítsen! G-Lex: köszi a segítséget
A 3d-s megjelenítéshez szükséges ULP-t erről az oldalról, a tényleges megjelenítést végző programot pedig erről az oldalról tudod letölteni. Az ULP-hez én készítettem egy szerény magyarítást, ami ezen az oldalon a #10803-as hozzászólás alatti csatolt zip fajlban van.
A POV-Ray telepítőjét futtasd le! Telepítsd az Eagle3d-t. Ehhez érdemes a 1,6 MB-os "Windows-Installer" fájlt használni. A zip-ben benne van az összes szükséges fájl, de azt neked kell "kézzel" helyrerakni. Szóval a telepítésnél felajánja a telepítés helyét. Figyelj, hogy a nálad futó verzió ulp könyvtárába történjen a telepítés, tehát a felajánlott .../Eagle-4.13/ulp... útvonalat, ha kell módosítsd! Telepítés után az ulp kövtárban lesz egy Eagle3D nevű könyvtárad, három további könyvtárral és egy csomó fájlal. A magyarítás zip-jéből a két .dat és egy .ulp fájlt ide csomagold ki úgy, hogy az eredeti 3d41.ulp fájlt írd felül!( A 3d41.ulp csak a 4.1 feletti verziószámú Eagle-nél használható!) Az Eagle3D honlapján lévő 34 MB-os fájl az alkatrészek png képeit tartalmazza, amit az Eagle3D könyvtáron belül egy új, "img" nevű könyvtárba kellene rakni. És a használata: 1. Amikor kész a paneled, minden alkatrész a helyén, az Eagle panel-tervező módjában futtasd az ulp-t a File/Run... paranccsal, vagy ULP felíratú gombbal az eszközsoron, középen, majd a felugró Run ablakban az Eagle3D/3d41.ulp fájl kiválasztásával (saját Eagle verziód számától függően, ami feltehetően 4.1 feletti... ) 2. Első indításnál a felugró ablakban válaszd ki a nyelvet, majd 2x OK! 3. Kimeneti könyvtár beállításánál válaszd vagy hozd létre azt a könyvtárat, ahová a program a pov-fájlt majd teszi. Valóban az .inc fájloknak is ugyanebben a könyvtárban kell lenniük, ezért a legyegyszerübb, ha itt az Eagle könyvtárában az ../ulp/Eagle3D/povray könyvtárat jelölöd ki, így minden szükséges fájl egy helyen lesz. Ezután OK! 4. A Bemeneti paraméterek ablakban minden szükséges paramétert beállíthatsz. (Kísérletezz!) Az Ismeretlen alkatrészek vagy a Felhasználói alkatrészek (talán a Saját alkatrészek jobb lett volna...) jelölönégyzetek bejelölésekor az ismeretlen alkatrészeknél egy további ablak nyílik meg, ahonnan kiválaszthatod a helyettesítő alkatrészt. Pl. a DC tápdugasz aljzatát nem ismeri fel az ulp, de kézzel kiválaszthatod a"NEB25R" nevű alkatrészt. Vigyázz, késöbb a hasonló ismeretlen alkatrészeket a már azonosított alkatrészzel helyettesíti, így, ha mellé nyúlsz furcsa látványban lehet részed. Ezeket az "azonosított" alkatrészeket a porgram a 3dusrpack.dat fájlban gyűjti, a fájlt vagy abban a megfelelő sorokat törölve az eredeti helyzetet visszaállíthatod. Persze az alkatrész kiválasztását hivatott könnyíteni a már fentebb említett img könyvtárba lévő sok png kép, amit nekem viszont nem sikerült "beüzemelnem". Saját alkatrészt is létrehozhatsz, erre van segítség a Eagle3D honlapján a dokumentációban. ( Én még nem próbáltam) 5. Amikor kész a pov fájl, indítsd el a POV-Ray programot! 6. Keresd meg a létrehozott pov fájlt (...ulp/Eagle3D/povray/x.pov) és nyisd meg! 7. A POV-Ray eszközsorában beállíthatod a képméretet és a felbontást. (A No AA a gyengéb, az AA 0.3 a jobb minőségű kép) 8. Majd RUN gomb (... és örvendezés) Elég szájbarágósra sikerült, de nem lett meg a tíz pont.
A szöveg méretét a CHANGE –SIZE paranccsal módosíthatjuk, az érték kiválasztásával és a
szöveg origópontjára való klikkeléssel (alapértelmezésben a szöveg bal alsó sarka). Amennyiben a szöveg forgatva van, az origópont helyzete megváltozhat. A szöveg a CHANGE - TEXT paranccsal és az origópontra való klikkeléssel módosítható. A CHANGE és RATIO paranccsal a szöveg vonalvastagsága a betűméretet figyelembe véve módosítható. A CHANGE parancs a rajzterülettől balra lévő oszlopokban van, villáskulcsot ábrázol.
Szia Mpi!
Mindent pontosan úgy csináltam ahogy írtad mégsem jó valami. Ha valaki úgy jobban értené a problémát hogy látja, annak mélben elküldeném a pov és brd fájlokat. (Csak mert lehet hogy már a panel tervezésekor elrontottam valamit. Ez az első panelem az Eagle-ben) Mpi: nagyon köszönöm a részletes leírást.
Köszi, ezzel nekem is segítettél!!!
Sikerült megoldani a dolgot!
Köszi a segítséget G-Lex és Mpi. Még annyit szertnék tudni, hogyha nekem olyan alkatrész kellene a schematic részben ami nincs, akkor azt hogy tudom megoldani? (Pl.: ic)
Elöször keresd fel a gyártó Cadsoft honlapját és a letöltés részben található "libraries"-t néz át. Ez az!
Tud már valaki olyan Eagle-t, ami működik rendesen, ha elmentés után megnyitom, akkor ne írjon ki hibát, meg lehessen nyitni, és ne kuszálódjanak össze a kábelezések!
Még egy kérdés, hogy hogyan lehet úgy elmenteni a panelrajzot, hogy csak a rajzolatot mentse el tükrözve, és beültetés nélkül! És még az lenne, hogy ha már megcsinálta a panelrajzot, utána hogyan lehet változtatni az alkatrészek pozícióját? mert ha rányomtat az autorunt, és túl bonyolult a rajzolat, és át akarom helyezni az alkatrészeket, akkor kezdhetem előről az elhelyezést.. köszi előre is!
Figyelem újabb témákat raktunk össze, az összes megtalált EAGLE-el foglalkozó témát ide összeraktam, és átneveztem erre ! Akinek ezzel gondja van privizen rám és megoldjuk ! Köszönöm.
Gondolom a nyomtatás miatt akarod csak a panelrajzot, tükrözve menteni, de ez tök fölösleges. A baloldali eszköztárban fent, az i betűs gomb alatt van egy kék-piros-zöld négyzetet ábrázoló "Display" gomb. Erre kattintva választhatod ki, hogy melyik színű és így melyik fajtájú vonal jelenjen meg a képernyőn. Amit a képernyőn látsz, azt fogod kinyomtatni.
Tehát, ha nem akarod az alkatrészeket látni, akkor tPlace (t mint top=felső) és bPlace (b mint bottom=alsó) kikapcsolása. A nyomtató ikonjára kattintva megjelenik a Print ablak. Azon belül a Style keretben a Mirror (tükrözés) jelölőnégyzetet bejelölve a nyomtatási kép megfordul. Ha a black jelölőnégyzetet is bejelölöd, minden vonal egyszínű, fekete lesz. Alkatrész áthelyezésénél célszerűbb előbb az összes kivezetésén a Ripup gombbal előbb minden vezetéket "feloldani", majd az áthelyezés után a mellette lévő Route gombbal szépen "visszakötni". Az első kérdésedre pedig emlékezetem szerint ebben a topikban volt már megoldás.
A rendesen működő Eagle ügyében nézd meg ezt:
[link=http://www.elektrocad.tvn.hu/akcio.html]http://www.elektrocad.tvn.hu/akcio.html[/link]
Az első kérdéesdre:
[link=http://www.frankye.tar.hu/elektro/eagle.zip]http://www.frankye.tar.hu/elektro/eagle.zip[/link] (Mint azt többször mondtam már a témában...)
Ha valakinek van egy kis ideje, és gyakorlata, akkor kérem szépen, hogy a csatolt rajzotból legyen szíves készíteni nekem egy egyszerű panelrajzot! Én egy csomót szenvedtem vele, és soha nem jött ki egyszerű rajzolat!:nemtudom: Köszönöm előre is!!
ups.. elfelejtettem csatolni
Parancsolj! Ha akarod, még finomítgathatsz rajta!
Itt az én megoldásom.
köszönöm szépen, nagyon hálás vagyok Nektek!!! csak egy gond van egy kicsit, hogy a BD652 érzékeli a hőt, és azt a szélére akartam tenni, hogy könnyen fel lehessen erősíteni a bordára, de majd kivezetem... arra már nem merlek Titeket megkérni, hogy rajzoljátok át úgy... még egyszer köszönet!!!
Igy gondoltad?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |