Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv
Esetleg másnak van-e infója tapasztalata a "(#1111527)sanca2" kérdéshez ? Vagy nem érdemes vele foglakozni? Az IC úgy van kialakítva hogy a lehetőség meg van, akkor lehet hogy meg lehetne oldani és lehet jobb lenne. Köszi
Hello!
Majdnem kész a tda 7294 hídjaim. De a tápágak és a gnd közzé milyen diódákat rakhatok ?
Hová akarsz diódákat rakni?
Ha nyitó irányba rakod be úgy ahogy írtad akkor zárlat lesz, ha fordítva akkor nem lesz zárlat, de semmilyen előnnyel nem jár.
Oke nekem a nyák rajzomon amit nem én terveztem van dióda a + gnd és gnd - vezetékek között. Jah és még lenne egy kérdésem. Ha az IC stby módba van akkor nem fogyaszt annyi áramot az erősítő?
dede tda1562q amit te is írtál csak én meg elírtam
Ja, erről a nyákról van szó? (én terveztem, a Pedró féle alapján)
Ezen csak azért vannak diódák, hogy megvédjék a végfokot az esetleges fordítva rákötött tápfesztől. Nem szükséges belerakni de ha úgy döntesz hogy kell, akkor egy-egy 4A-es dióda elég lesz. Ezen nincs standby/mute kivezetés, de ha kell akkor könnyen át tudod rajzolni hogy legyen rajta. Alkatrészoldali nézetben van! Az IC-t, el kell szigetelni a bordától, vagy ha hűtőtönkre szereled az IC-t, akkor a tönk és a borda közé kell szig.lap.
Sziasztok. Mitől lehet az,hogy a híd,kimeneteire kikerült a negatív tápfesz?Mind a 2 IC-n.Semmi különös nemtörtént vele,se rövidzár,se túlterhelés.Egyszercsak aztvettem észre,hogy bekapcsolás után,nemhúz meg a védelem reléje,és ekkor derült ki,hogy mi a probléma.A híd +- 36V-ról üzemel.Hangfal 8ohm.
Köszönom a választ hogy lehet a stby-t megycsinálni mert van egy jó erősítő dobozom ami cd lejátszó volt anno és a power gombja nagyon vaganyul van megoldva csak nembírná a 220v ot kapcsolgatni ezért az lenne a stby kapcsolom. Hátul az erősítő doboz hátára raknák 220v os kapcsolót.
Sziasztok, csöveset hibridet vagy natúrt vegyek?
Órákat vegyél visszafogottságból.
Hogy jön ez egyébként is ebbe a témába?
Szerintem vegyél csöveset, de ennél alább ne add!
Ha már kész van ez a panel, akkor hagyd úgy ahogy van.
A bemenet rövidre zárásával is tudod némítani a végfokot (de minek?... azért van hogy szóljon)
Hali! Megjött tegnap a rendelésem hestore-ről.
Tda 7294-es véggel szeretnék összerakni két végfokot. Amely úgy nézne ki hogy az egyik: 2* 2db hidalt véget tartalmazna, és a másik végfokban pedig 2* 4db vég lenne! Mindenem meg van hozzá, csak a tápban nem vagyok biztos hogy mekkora is lenne elég neki teljesítményben! Ebben szeretném a segítségeteket kérni, addig én csinálom is a nyákot Karácsonyra már el szeretném készíteni a két gyönyörűséget. Bővebben: Link
Szia! A TDA7294V nem köthető párhuzamosan! Mit szeretnél egészen pontosan csinálni?
Na mindegy annyi kérdésem lenne hogy a PBP205 graetz dióda kibír 5A-t? Egyébként PC tápból való.
Van egy kérdésem mivel most rakok össze egy elöerösitőt TL072 ic-t szeretnék alkalmazni..
Tehát az a kérdés hogy elegendő e neki a +-8 volt Vagyis csak AC 2x5.7 voltos trafóm van
Nekem 12v ról tökéletesen működik a 4558D az is egy műveleti erősítő, tökéletesen menni fog
Nem párhuzamosan szeretném kötni, hanem hidalni! Mégpedig a linkelt anyag szerint!
Hello!
A multhéten kicsit elszorakoztam egy TDA7294hiddal, s azt vettem észre ha 33Hz környékére csavarom a jelgenerátort mintha az erösitö kicsit a szinusz jelböl fürészfog szerüséget csinálna, más is tapasztalta ezt? Vajon mitöl van?
Üdv. Teljesen összezavarodtam! Tudnál akkor segíteni? 7294-es hidalt kapcsolás érdekel.
Hello!
Arrol csak akkor lehet beszélni ha beszerzel legalább 2 darab TDA7294S ic-t ami ritka mint a fehérholló.
Itt van pár hozzászólással előtted Bassmester kíváló nyákterve. Bővebben: Link
Mire lennél kíváncsi még: táp méretezés, terhelhetőség, kiegészítő áramkörök?
Bocsánat félre olvastam, a hidalt verzioról talál egy halom kapcsolást ha visszaolvasol, még nyáktervet is.
Üdv!
A 7294 adatlapján megtalálod a hidalt kapcsolást (Bridge Application Circuit). Reloop mondta még régebben, hogy ő a fázisfordított jelet már a végfok előtt előállította egy invertálós előfokkal, mert úgy mintha jobbak lennének kicsivel a mély hangok, de erről ő részletesebben tudna mesélni. Itt találsz nyákterveket hozzá, ha nem akarod magad csinálni.
Szia! Ha nem akarsz a hővédelem recsegő (tortyogó) hangjában gyönyörködni, akkor alkalmazd Kicsi az IC hűtőzászlója ahhoz, hogy a keletkezett hőt szigetelő anyagon keresztül megfelelően elvezesse a maximális teljesítmény közelében.
Kell!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |