Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
A LED -ek árambeállító ellenállásai. A fényerősség állítható velük, a kiválasztott LED -ekhez egyénileg lehet beállítani az áramot.
Szia
Ez az RGB-s verzió nem kapható sehol, én fejlesztem és még csak 1 db prototípus van belőle. Később publikus lesz a rajz és a HEX is de fel kell készülni ,hogy elég nehéz megépíteni ezenkívül nem is olcsó mulatság, cirka 25-30000.- körül van az anyagára ,ki honnan tudja beszerezni a cuccost hozzá. A nyák 4 rétegű otthon nem elkészíthető! Nem árt az sem ha az ember végigjárta már a propeller clock "iskolát". Szóval első clock-nak semmiképp nem javaslom, meert szinte biztos kudarc lenne az eredmény.
Szia! Hogyan kell elképzelni egy ngy rétegű nyákot? Vastag és van két belső réteg, amit nem lehet látni?
Ahogy mondod de nem vastag ránézésre ugyanolyan
Nézz meg egy komolyabb PC alaplap nyákot némelyik akár 8 rétegű is vagy több.
De belül csak vezetősávok vannak, ugye? És miért ilyenre tervezted? 2 rétegen már tudod keresztezni a vezetősávokat Gyárban ezt, hogy állítják elő?
Kizárólag a méret miatt lett 4 rétegű. Nézd meg az előző verzióhoz képest a méreteket
64 LED-re nem lehet kisebbet csinálni.... Bővebben: Link Gyártás elég OFF itt . legyen elég annyi ,hogy elég bonyi sokkal több lépésből áll a folyamat és sokkal nagyobb a hibalehetőség is , így az ár is kb a duplája a sima kétoldalasénak.
Aham, értem! Láttam pár videót, amin képeket lebegtet az óra. Géppel összekötve csak megnyitod a képet valami programban vagy pontról pontra kell elkészíteni?
A képek 3bites formátumba vannak konvertálva és feltöltve az órán lévő flash-be.egyszerű BMP-k kis belenyúlással mert azért úgy nem volt jó
Áhá, szerintem az óra bonyolultsága miatt nem sok példány, fog születni Meg az ár is ütős. Sok sikert a fejlesztéshez
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy vkinek itt a fórumon nincs-e meg ehhez(http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/propeller_kijelzo_video_palyazat.html) a proppeler kielzőhöz a programja. Előre is köszönöm. Üdv Flóri.
Sziasztok valaki meg tudja mondani hogy a bazisbol a motorfele pontosan hany volt es hany amper megy?
Szia! Attól függ mekkora ventimotort használsz. Függ még attól is mekkora fordulatra állítod be.. Olyan 200mA körüli az áram átlagos esetben..
Sziasztok. Volna 1 olyan kérdésem, hogy a prop.clock-nál ha wireless drótját(sec.tekercs) közvetlenül a hdd motor törzsére tekerném,hogy akkor az befolyásolná-e magát a hdd motort?
Köszönettel.
szia
Motort nem hiszem de jókis örvényáramok lesznek,bár ez attól is függ milyen messze van a primer tekercs.Én is törtem a fejem hasonló megoldáson de nem próbáltm ki....akár működhet is a dolog. Próbáld ki érdekel az eredmény
Szia!
Sajnos mostanában nem volt időm foglalkozni az órával. A távirányítóval sikerült dűlőre jutnom: ahogy írtad, beüzemeltem a soros portot, így el tudtam küldeni a távirányító kódokat. Most tervezem a bázis nyákját. Ha kész, felrakok mindent. Egy problémám még van: néha 0 órát olvas vissza a táp rákapcsolásakor (minden egyéb megmarad). Van ötleted miért? Belefognék egy 886-os óra építésébe. Át tudnád küldeni a legutolsó kapcsolási rajzot, programot és nyáktervet? Előre is köszi.
Szia! Elküldtem a teveket.. Bent van a PC ventibe beleférő bázis terve is.. A belevalót megkapod ha megépítetted!
Idézet: „Egy problémám még van: néha 0 órát olvas vissza a táp rákapcsolásakor (minden egyéb megmarad). Van ötleted miért?” Fogalmazz egy kicsit világosabban... Mi, mikor, honnan olvassa az a 0 -t?
Elnézést, igyekszem pontosabban leírni:
Ha kihúzom a tápot (tehát az PCF8583 elemről megy), visszakapcsoláskor nem jelzi, hogy nincs beállítva az óra (külső kör led-je nem villog). Ha bekapcsolom az órát, a pontos idő helyett 00:00:00 12-01-01 jelenik meg (ha nincs beállítva az óra, 12:00:00 szokott megjelenni). Ez a jelenség véletlenszerű, van, hogy rövid idejű áramszünetnél is csinálja. Elemcsere nem segített, azt már próbáltam.
Szia!
Az SCL és SDA vonalak 2k7 ellenállással vannak felhúzva a pic Vdd tápjára? Nincsenek zárlatban valamelyik másik vezetékkel?
2,2k-sakat kaptam 0805-ös méretben, azt raktam bele.
Nem tartottam kritikusnak az értékét. Szerinted számít?
Üdv
Folyamatban lévő projektem (R2D2) miatt, sajnos sürgős anyagi okok miatt megválnék a már működő 64 ledes propeller clock-omtól. Kly által tervezett clock-ról van szó, az ő tervei alapján készült, igaz a nyák át lett tervezve a "sematikus" rajz alapján, amit én gyártottam le. URC22b táv kell hozzá és egy laptop táp. A hátlapja még nincs kész, de ezt a videón is látni. Ez tápventis, nem vinyó motoros. Ha esetleg valakit érdekel, jelezze pü-ben. video
Üdv. Az épülő kly-féle óránál a következő történések voltak,aki tudna segíteni,azt megköszönném.
-a wirelesst próbáltam elemlámpa izzóval , akkor a két 1 wattos ellenállás és a két FET melegedett.(az ellenállás jobban.) Helyes ez így ,mert nagy áramot vesz fel az elemlámpa izzó? Ha nem akkor mi a teendő: nagyobb pl. 2-4 wattos ellenállás kellene? Befolyásolja-e a nagy kondi ?(2KV-os 0,022F) -Ha azzal a DC-s egyenírányítással nézem,akkor nem világít az izzó,csak ha a 2-2 egyen irányító dióda közé teszem(halványan) (itt persze már a sec.tekercsel összekötve) kb. 7 volt és 0,6 Ampert mérek a föld és az egyik pár dióda között. Így helyes? vagy talán rossz lehet az LM2676,amit használtan vettem?(5-ös 7-es láb levágva) Vagy ez csak valahogy nagyobb feszültségnél kapcsol,ha pörög? Köszönettel várom válaszaitok,különösen Kly-ét.
Ja annyiban változott a dolog,hogy rájöttem csak akkor melegszik,ha nincs a prim.tekercs közelében semmi,ha beleteszem a sec. tekercset akkor már nem melegszik.
-és a dc alapon a dióda + és - sarkainál 11 Volt van kb.,mert az előbb 7-et írtam(nem itt mértem)
Sziasztok
Lenne egy kerdesem. Ebben az oraban a bazisnal hany volt kellene ki jojon ha 12V 2A-es trafot kotok ra. Es a legmagos trafot nem lehetne helyetesiteni egy szenkefes megoldassal?
- Ha a transzformátor 12.0 VACeff -et ad ki terheletlenül, akkor egyenirányítás után a puffer kondenzátoron kb. 1.414*12.0 - 2*0.7 = 15.56 V lesz mérhető terheletlenül.
- Lehetne... Csak zajosabb, kopik, jobb táp szűrés kell a rotorra...
Sziasztok.(1 pár hozzászólással feljebb folytatása)
Még tovább méricskéltem, és rájöttem ha a sec. tekercs bennt van a prim tekercs közepén akkor 4,98 Voltot mérek pont, ha tekercset elmozdítom akkor többet(pl. fele kilóg) Akkor ez így jó is lehet?
Es jo volna e ugy megcsinalni az orat hogy a legmagos trafot kicserelnem egy szenkefes megoldasra
Nem olyan veszélyes az a tekercselés. Használhatsz video magnóból kitermelt fejegység motort is (ha be tudod indítani), azon készen vannak a tekercsek (esetleg sorosítani kell őket) és a mechanikai rögítések. Janocsi sokféle motort elindított már...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |