Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   41 / 361
(#) Firefighter1 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

HA jól értelmezem megtelt a ROM? De akkor mégis a másolásnál adódik valami gond a ROM-al kapcsolatba mert ha kézzel pötyögöm akkor megy ha másolom akkor nem..

Amúgy ezt hol tudom lekérni? Hol, illetve hogy tudom csökkenteni a felhasznált ROM mennyiséget?

Megtaláltam... Tanulok mit a kiselefánt, és a google is a barátom. De közbe csak a szememet kellet volna kinyitnom fordítás után írja ki. most akkor próbálom csökkenteni a méretét
(#) kiskata hozzászólása Dec 8, 2011 /

Tisztelt hozzáértők!
Flowcode-ban szeretnék egy egyszerű fokjelet kitenni az lcd képernyőre... ( C' ) helyett...

Hogyan kezdjek neki?

Az ASCII kódokkal próbálkoztam...
A DEM16214-ben nincs ilyen karakter
(#) kiskata válasza kiskata hozzászólására (») Dec 8, 2011 /

Közben megtaláltam a 223 as ASCII kód helyén...
De továbbra is érdekelne hogy hogyan lehetne egyedi karaktereket megjeleníteni... pl: egy felfelé nyilat...
(#) kiskata válasza kiskata hozzászólására (») Dec 8, 2011 /

RAM_WRITE megoldáshoz nem kell a RW lábat bekötni az lcd-n?

Tehát amíg RAM_WRITE megy addig a LCD RW lábát nem kell felhuzni 5V-ra?

Találtam egy egyszerű
karaktergenerátort itt...
Valahogy ilyen karaktereket szeretnék beszúrni
Bocsi a buta kérdésekért...
(#) kaqkk válasza menyus hozzászólására (») Dec 8, 2011 /

A flow 10 felhasználós változata fejenként 20e körül már elérhető lenne de kellene még vagy 7 ember (én még egy embert tudnék hozni a "csapatba")
(#) slogan válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 8, 2011 /

Nem kakukk ,nem megyek
(#) kaqkk válasza slogan hozzászólására (») Dec 8, 2011 /

Nem slogan nem rád gondoltam
De ezt azért egy kicsit benéztem 2008 as hsz -re reagáltam
(#) Firefighter1 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 9, 2011 /

Bocsi hogy bele vau vau de jól értem hogy 10 felhasználós verzió kb 200 ezer? Tehát fejenként 20? ha még embereket kerestek akkor én se zárkózom el..
(#) kaqkk válasza Firefighter1 hozzászólására (») Dec 9, 2011 /

Ha lenne még pár jelentkező utánanéznénk a pontos összegnek ,addig is akit érdekel egy dobjon egy emilt
(#) kkrisz75 hozzászólása Dec 10, 2011 /

Ezt találtam.

1 felhasználós.

Flowcode for PIC V5TEFLCSI5Professional version Ł199.00 = 70.357 Ft
Flowcode for PIC V5TEFLCST5Student/home version Ł49.00 = 17.324 Ft

Bővebben: Link
(#) (Felhasználó 7972) hozzászólása Dec 10, 2011 /

Sziasztok!

Kicsit elakadtam a programban nekem is csokkenteni kellene a felhasznalt ROM meretet latom Firefighter1 megoldotta leirna valaki, hogyan kell hatha meg masnak is jol johet elore is koszonom.
(#) (Felhasználó 7972) válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 10, 2011 /

Hello Simpi!

Igen ettol feltem en is akkor ezek szerint nekem is nagyobb PIC-et kell vennem mert a ROM tartalma 99.1%. De lehet hogy nekem programszervezes hiba van...

Csatolom a kis programot lehet, hogy ujra kell gondolnom az egeszet.

Azert koszontem a segitseget.

udv: Sanya

Timer.fcf

(#) Firefighter1 válasza (Felhasználó 7972) hozzászólására (») Dec 10, 2011 /

Szia!
Hallgass simpire nem mond hülyeséget Énis tele pakoltam minden "szeméttel" a programomat...
külön külön írogattam meg mindent, de amit mond hogy a késleltetések makroba való pakolása vagy ha ismétlődő momentum van még akkor is szinte ha csak egyszer ismétlődik (és fontos a rom méret) akkor érdemes makroba pakolgatni és azt behívni.
Simpi ötleteivel sikerült az egész programot annyira összetaposni hogy beleférjen egy1k-s PIC-be! most már max csak az ár miatt választhatom a másik PIC-et mert az még olcsóbb is. Ha gondolod felrakom majd a sallangos és az összetaposott programot is hogy tudjál ötletet meríteni belőle!
(#) (Felhasználó 7972) válasza Firefighter1 hozzászólására (») Dec 10, 2011 /

Hello!

Azt tudom, hogy Simpi nem mond hulyeseget szamtalanszor segitett mar ezuton is koszonet erte. A baj az, hogy en nem hasznalok kesleltetest sehol csak timert. Szerintem nekem kicsi lesz a 628-as ugyanis meg nincs kesz teljesen a program. Azert koszonom a valaszod. Persze ez nem azt jelenti, hogy en nem irkaltam felesleges "szemetet" a programba.

(#) Firefighter1 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 10, 2011 /

Ez a maszkolt portbit írás makróba nagyon nagy ötlet.. !! Féltem hogy jobban megterhelem azzal PIC-et ha több makrót csinálok , de már látom hogy jobb és optimálisabb a ROM kihasználása és a futásával sincs semmi gond...
(#) (Felhasználó 7972) válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 10, 2011 /

Szia!

Hibat javitottam koszonom.

(#) (Felhasználó 7972) válasza (Felhasználó 7972) hozzászólására (») Dec 10, 2011 /

Atraktam a Time makrot viszont igy nem indul a timer...
Lehet hogy en rontottam el valamit.

Timer.fcf

Igen kiszedtem mukodik is csak a 'sec' utolso karaktere villog mert ugye az integer es ha kisebb mint nulla akkor megjelenik a negativ elojel is viszont igy mar kevesebb a ROM kosz.

Igen ilyesmivel probalkoztam en is csak a valtozot nem oda tettem ahova kellett volna...Szuper vagy koszonom!

Mindig tanulok valamit.
(#) Szamy hozzászólása Dec 10, 2011 /

üdv.
Hogyan lehet szöveget eltárolni az eepromban?
A szöveg nem változna, tehát programból nem kerülne írásra,csak kiíratni szeretném.
(#) lalca válasza Szamy hozzászólására (») Dec 11, 2011 / 1

Vagy olvasgatni kéne a boostc pdf-et.
Nézet-project opciók-kiegészítő kód
#pragma DATA _EEPROM, 1,2,3,"hello",4,5,6,"Szamy",7,8,9
Égetéskor betölti az eepromba.
A sztringeket 0-val lezárja!
(#) kkrisz75 hozzászólása Dec 11, 2011 /

Sziasztok

Meg tudja valaki mondani mi a hiba?

Van pár adatom amit epromba lementek kikapcsoláskor. Vissza olvasáskor viszont van ami nulla marad.
Nem akarom az egész programot kitenni de röviden a lényeg:

Van egy számlálóm ami tizedes számokat ad egymáshoz. Ezt a végén át alakítja egész számmá, és kiírja. Ezt tárolja el epromba. Ez a "valtozo3" nevű a részletben.

Program indulás után:

lebego=fadd(lebego,tizedes)
valtozo3 = float2int(lebego)

Kijelzés előtt feltételes elágazásban ha a "valtozo3 >= 1" ha igaz, akkor "kiiras=valtozo3 / 10", ha nem igaz, akkor "kiiras=0"

A "kiirast" jeleníti meg a kijelzőn.

De kikapcsolás előtt a "valtozo3" értékét tárolja el, mivel az nem elosztott hanem még a valós, teljes szám.

Ezzel mentem el.
Nap1 = Valtozo1 & 0xFF
Nap2 = Valtozo1 >> 8
Nap3 = Valtozo2 & 0xFF
Nap4 = Valtozo2 >> 8
Nap5 = Valtozo3 & 0xFF
Nap6 = Valtozo3 >> 8

Elvileg így le kell mentse a példa program és az eddigi próbálkozások szerint.

A vissza olvasás
Valtozo1 = Nap2 << 8
Valtozo1 = Valtozo1 | Nap1
Valtozo2 = Nap4 << 8
Valtozo2 = Valtozo2 | Nap3
Valtozo3 = Nap6 << 8
Valtozo3 = Valtozo3 | Nap5

Mivel a valtozo3-ban van tarolva az utolsó lebegő pontos számom valós számmá alakítva, így vissza teszem bele mikor kiolvassa az epromot induláskor.

lebego=int2float(valtozo3)

majd a program elindul és kezdődik a számlálás ha az optocsatolóról kapja a jeleket.

lebego=fadd(lebego,tizedes)
valtozo3 = float2int(lebego)

Vagyis a "valtozo3" értékét beteszem a "lebego"-be, majd a "lebego"-t teszem a "valtozo3"-ba. (van ennek valami akadálya?)

A "valtozo2" az lényegében mikor az "valtozo3>9" akkor kap +1et.
"Valtozo1" ugyan ez, ha a "valtozo2>9" akkor kap +1et. De azokat jól is tárolja le. csak a valtozo3al van gondom.

A program legelején a változók mind kapnak valamilyen értéket, hogy ne legyenek üresek. Így a "napi1 --- 6" ig "valtozo1-3" stb... mind 0 értéket kap.
És ez után olvassa bele az eeprom tartalmát.

Ha nem adtam nekik értéket akkor érdekes módon a "valtozo3" nulla maradt, a "kiiras" is nulla, de a "valtozo2" minden bekapcsoláskor ugrott +1et, mintha a "valtozo3" nagyobb lenne 9-nél.

A lényeg nekem, hogy ha bekapcsolom akkor a "valtozo3" értéke vissza kerüljön és onnan folytatódjon a számlálás.

Tudnátok segíteni?
(#) kkrisz75 válasza kkrisz75 hozzászólására (») Dec 16, 2011 /

Köszi a segítséget, megoldottam.
(#) pistikeid válasza kkrisz75 hozzászólására (») Dec 16, 2011 /

Sziasztok szeretnék kérni egy kis segitséget,változó értékéből szeretnék impulzusokat generálni kimenetre,illetve ugy hogy az eggyik változó állitja az impulzusok közti időt a másik változó állitja az impulzusok számát. a példákat előre is köszönöm
(#) kaqkk válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 16, 2011 /

Bárcsak már "mi" is itt tartanánk de nem nagyon van jelentkező a 10 felhasználós változatra
nem adod kölcsön két napra a licenszed ? :hide:
(#) babuka válasza pistikeid hozzászólására (») Dec 16, 2011 /

Mutasd mire jutottál eddig ?
(#) kokozo válasza pistikeid hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Ehhez minimum 3 érték kell.. impulzus szám, impulzus közötti idő és az impulzus szélesség, vagy rosszul gondolom?
Következő: »»   41 / 361
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem