Fórum témák
» Több friss téma |
HA jól értelmezem megtelt a ROM? De akkor mégis a másolásnál adódik valami gond a ROM-al kapcsolatba mert ha kézzel pötyögöm akkor megy ha másolom akkor nem..
Amúgy ezt hol tudom lekérni? Hol, illetve hogy tudom csökkenteni a felhasznált ROM mennyiséget?
Megtaláltam... Tanulok mit a kiselefánt, és a google is a barátom. De közbe csak a szememet kellet volna kinyitnom fordítás után írja ki. most akkor próbálom csökkenteni a méretét
Tisztelt hozzáértők!
Flowcode-ban szeretnék egy egyszerű fokjelet kitenni az lcd képernyőre... ( C' ) helyett... Hogyan kezdjek neki? Az ASCII kódokkal próbálkoztam... A DEM16214-ben nincs ilyen karakter ![]()
Közben megtaláltam a 223 as ASCII kód helyén...
De továbbra is érdekelne hogy hogyan lehetne egyedi karaktereket megjeleníteni... pl: egy felfelé nyilat...
RAM_WRITE megoldáshoz nem kell a RW lábat bekötni az lcd-n?
Tehát amíg RAM_WRITE megy addig a LCD RW lábát nem kell felhuzni 5V-ra? Találtam egy egyszerű karaktergenerátort itt... Valahogy ilyen karaktereket szeretnék beszúrni ![]() Bocsi a buta kérdésekért...
A flow 10 felhasználós változata fejenként 20e körül már elérhető lenne de kellene még vagy 7 ember (én még egy embert tudnék hozni a "csapatba")
Nem slogan nem rád gondoltam
![]() ![]() De ezt azért egy kicsit benéztem 2008 as hsz -re reagáltam ![]()
Bocsi hogy bele vau vau de jól értem hogy 10 felhasználós verzió kb 200 ezer? Tehát fejenként 20? ha még embereket kerestek akkor én se zárkózom el..
Ha lenne még pár jelentkező utánanéznénk a pontos összegnek ,addig is akit érdekel egy dobjon egy emilt
![]()
Ezt találtam.
1 felhasználós. Flowcode for PIC V5TEFLCSI5Professional version Ł199.00 = 70.357 Ft Flowcode for PIC V5TEFLCST5Student/home version Ł49.00 = 17.324 Ft Bővebben: Link
Sziasztok!
Kicsit elakadtam a programban nekem is csokkenteni kellene a felhasznalt ROM meretet latom Firefighter1 megoldotta leirna valaki, hogyan kell hatha meg masnak is jol johet elore is koszonom.
Hello Simpi!
Igen ettol feltem en is akkor ezek szerint nekem is nagyobb PIC-et kell vennem mert a ROM tartalma 99.1%. De lehet hogy nekem programszervezes hiba van... Csatolom a kis programot lehet, hogy ujra kell gondolnom az egeszet. Azert koszontem a segitseget. udv: Sanya
Szia!
Hallgass simpire nem mond hülyeséget ![]() külön külön írogattam meg mindent, de amit mond hogy a késleltetések makroba való pakolása vagy ha ismétlődő momentum van még akkor is szinte ha csak egyszer ismétlődik (és fontos a rom méret) akkor érdemes makroba pakolgatni és azt behívni. Simpi ötleteivel sikerült az egész programot annyira összetaposni hogy beleférjen egy1k-s PIC-be! most már max csak az ár miatt választhatom a másik PIC-et mert az még olcsóbb is. Ha gondolod felrakom majd a sallangos és az összetaposott programot is hogy tudjál ötletet meríteni belőle!
Hello!
Azt tudom, hogy Simpi nem mond hulyeseget szamtalanszor segitett mar ezuton is koszonet erte. A baj az, hogy en nem hasznalok kesleltetest sehol csak timert. Szerintem nekem kicsi lesz a 628-as ugyanis meg nincs kesz teljesen a program. Azert koszonom a valaszod. Persze ez nem azt jelenti, hogy en nem irkaltam felesleges "szemetet" a programba. udv: Sanya
Ez a maszkolt portbit írás makróba nagyon nagy ötlet.. !! Féltem hogy jobban megterhelem azzal PIC-et ha több makrót csinálok , de már látom hogy jobb és optimálisabb a ROM kihasználása és a futásával sincs semmi gond...
Szia!
Hibat javitottam koszonom. udv: Sanya
Atraktam a Time makrot viszont igy nem indul a timer...
Lehet hogy en rontottam el valamit.
Igen kiszedtem mukodik is csak a 'sec' utolso karaktere villog mert ugye az integer es ha kisebb mint nulla akkor megjelenik a negativ elojel is viszont igy mar kevesebb a ROM kosz.
Igen ilyesmivel probalkoztam en is csak a valtozot nem oda tettem ahova kellett volna...Szuper vagy koszonom!
udv: Sanya ![]()
üdv.
Hogyan lehet szöveget eltárolni az eepromban? A szöveg nem változna, tehát programból nem kerülne írásra,csak kiíratni szeretném.
Vagy olvasgatni kéne a boostc pdf-et.
![]() Nézet-project opciók-kiegészítő kód #pragma DATA _EEPROM, 1,2,3,"hello",4,5,6,"Szamy",7,8,9 Égetéskor betölti az eepromba. A sztringeket 0-val lezárja!
Sziasztok
Meg tudja valaki mondani mi a hiba? Van pár adatom amit epromba lementek kikapcsoláskor. Vissza olvasáskor viszont van ami nulla marad. Nem akarom az egész programot kitenni de röviden a lényeg: Van egy számlálóm ami tizedes számokat ad egymáshoz. Ezt a végén át alakítja egész számmá, és kiírja. Ezt tárolja el epromba. Ez a "valtozo3" nevű a részletben. Program indulás után: lebego=fadd(lebego,tizedes) valtozo3 = float2int(lebego) Kijelzés előtt feltételes elágazásban ha a "valtozo3 >= 1" ha igaz, akkor "kiiras=valtozo3 / 10", ha nem igaz, akkor "kiiras=0" A "kiirast" jeleníti meg a kijelzőn. De kikapcsolás előtt a "valtozo3" értékét tárolja el, mivel az nem elosztott hanem még a valós, teljes szám. Ezzel mentem el. Nap1 = Valtozo1 & 0xFF Nap2 = Valtozo1 >> 8 Nap3 = Valtozo2 & 0xFF Nap4 = Valtozo2 >> 8 Nap5 = Valtozo3 & 0xFF Nap6 = Valtozo3 >> 8 Elvileg így le kell mentse a példa program és az eddigi próbálkozások szerint. A vissza olvasás Valtozo1 = Nap2 << 8 Valtozo1 = Valtozo1 | Nap1 Valtozo2 = Nap4 << 8 Valtozo2 = Valtozo2 | Nap3 Valtozo3 = Nap6 << 8 Valtozo3 = Valtozo3 | Nap5 Mivel a valtozo3-ban van tarolva az utolsó lebegő pontos számom valós számmá alakítva, így vissza teszem bele mikor kiolvassa az epromot induláskor. lebego=int2float(valtozo3) majd a program elindul és kezdődik a számlálás ha az optocsatolóról kapja a jeleket. lebego=fadd(lebego,tizedes) valtozo3 = float2int(lebego) Vagyis a "valtozo3" értékét beteszem a "lebego"-be, majd a "lebego"-t teszem a "valtozo3"-ba. (van ennek valami akadálya?) A "valtozo2" az lényegében mikor az "valtozo3>9" akkor kap +1et. "Valtozo1" ugyan ez, ha a "valtozo2>9" akkor kap +1et. De azokat jól is tárolja le. csak a valtozo3al van gondom. A program legelején a változók mind kapnak valamilyen értéket, hogy ne legyenek üresek. Így a "napi1 --- 6" ig "valtozo1-3" stb... mind 0 értéket kap. És ez után olvassa bele az eeprom tartalmát. Ha nem adtam nekik értéket akkor érdekes módon a "valtozo3" nulla maradt, a "kiiras" is nulla, de a "valtozo2" minden bekapcsoláskor ugrott +1et, mintha a "valtozo3" nagyobb lenne 9-nél. A lényeg nekem, hogy ha bekapcsolom akkor a "valtozo3" értéke vissza kerüljön és onnan folytatódjon a számlálás. Tudnátok segíteni?
Sziasztok szeretnék kérni egy kis segitséget,változó értékéből szeretnék impulzusokat generálni kimenetre,illetve ugy hogy az eggyik változó állitja az impulzusok közti időt a másik változó állitja az impulzusok számát. a példákat előre is köszönöm
Bárcsak már "mi" is itt tartanánk de nem nagyon van jelentkező a 10 felhasználós változatra
![]() ![]()
Ehhez minimum 3 érték kell.. impulzus szám, impulzus közötti idő és az impulzus szélesség, vagy rosszul gondolom?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |