Fórum témák
» Több friss téma |
Tényleg! Nem is vettem észre...
A mieink a vége felé elég érdekesen nézhettek ki.. Üdv Inhouse
metroban is lehet venni, de én esztergáltattam a gépemhez passzolót :d
Bocs csak most vettem észre hogy kérdeztél.
A csapágyházakat is lézerrel vágattam.
Köszi a válaszokat formaügyben, Metro van a közelben, akkor elbattyogok oda.
Honnan vettél elektromos fűtőszálat? Hány voltról hajtod?
Most szeretnék csinálni még egy gépet ami elektromos lesz, hogy télen is lehessen kürtös-kalácsozni és ne kelljen fagyoskodnom a teraszon...
A fűtőszálat egy elektromos sütőből vettem ki, és 230 V-os, 1400 W-os.
A meghajtás pedig 12 V-os ablaktörlőmotor. A képek egyikén rajta van a trafó, ami adja a 12 V-ot, egy egyenirányítón keresztül.
Sziasztok!
Hátha valakinek ötletet adok,bár lehet,hogy volt már róla szó. A bolhapiacon vásároltam 1 grillsütőt,amiben alul felül fűtőszál található.Bár a kürtöskalácshoz elég a felső fűtés.A készülékben benne van gyárilag a forgató motor is,tehát csak tengelyt kellett készíteni és esztergáltatni hozzá fát,és kész is a gép,amin semmit nem kellett tulajdonképpen átalakítani,tehát az eredeti funkciók is megmaradtak.Ja a sütőt 500 forintért vettem és tök új volt mert azt hitték,hogy nem működik,aztán a végén kiderült,hogy azért nem ment mert az időzítőt nem tekerték fel.Nyilván ki kell fogni,de ezeket használtan is potom pénzért be lehet szerezni.A Fűtőszál 650 W-os és a forgató 2,5-öt fordul percenként egy kalács kb.12-15 perc alatt elkészül.ezalatt egyszer sem kapcsol ki a bimetál.
Mázlista vagy! Nagyon ötletes megoldás!
Üdv Inhouse
Köszi már rám fért egy kicsi mázli.
Elég régóta agyaltam már rajta,hogy hogy a fenébe süssek itthon kürtöst A következő projekt pedig valószínüleg az lesz ,hogy tudnám egyszerre mindkettőt sütni meg forgatni,mert elvileg elférnek egymás mellett.
Ja, és a kalács is szép lett!
Üdv Inhouse
Szerintem is főleg,hogy az első Az íze is finom volt
Sziasztok!
Egy kétférőhelyes kürtőskalácssütőt szándékozom építeni pusztán otthoni használatra. A forgatáshoz szükséges motor kiválasztásásban szeretnék segítséget kérni. A sütő rúdja csapágyakon gördül, kis ellenállása van, egyedül az indításhoz kellhet nagyobb erő, a tehetetlenség miatt. Közvetlen gumi hajtással, mint pl magnókban, a markolatot szeretném forgatni. Tudtok ajánlani olyan otthoni gépben megtalálható motort ami: -kicsi -12V-os -áttétel nélkül tud 10-151/min fordulatot Köszi! Üdv. Ádám
Igaz,nem 12V-os,de a célra tökéletesen megfelel.A mikrohullámú sütő tányérforgató motorja.A forgásiránya midig változik,de ez ebben az esetben nem lényeges.Csak tenned kell a tengelyre egy szíjtárcsát,aminek a nagyságával a fordulatszámot is be tudod lőni.
István
Köszi!
Arra gondoltam hogy a szoci-retro melegszenya sütőből alakítok ki egyet. Alu ház felül a fűtőszál.
Most én is azon dolgozom Szétberheltem egyet abból kiszedtem a forgató motort meg volt benne 4 fűtőszál.
Majd teszek fel képeket ha elkészül...
Milyen fából kellene kiesztergálni a sütőszárat ami bírja ennyire a hőt? Valami nagyon kiszáradt kellene az biztos. Tölgy,bükk?
Szia,
Nem kell a fának hőállónak lenni nem azt sütöd hanem a tésztát De fontos hogy ne legyen ragasztott és olyan fa legyen ami nem ad ki magából szagokat és illatokat. Azt nem tudom hogy az enyém miből készült sajnos.
Elméletileg bükk az igazi, de nekem akác van és alufóliával van betekerve. Innen kezdve bármilyen keményfa megteszi....
A bükk és a juhar, tuti, hogy érintkezhet étellel. Alufóliát tuti nem tennék, mert az mégse a legegészségesebb. Jó tudom ez részlet kérdés, de lehet, hogy valakinek annyira mégse.. A legtöbb helyen bükköt látok, hát a tölgy az kérdéses, de még a juhar is jó.
Teljesen igazad van! Anno nekem nem volt lehetőségem faanyagot keresni, gyorsan kellett egy sütőfát létrehoznom és a farakásból kivettem egy megfelelőnek kinéző akác darabot, leháncsoltam majd szépen leesztergáltam megfelelő alakúra. A piacos sütödékben látva alufóliával tekertem be, hogy a fára ne ragadjon rá. Megtette a hatását mert gyönyörű kalácsokat sütöttem.
Megjegyzem hogy az alufólia nem károsítja az egészséget mert nem épül bele a kalácsba, max ha valaki megenné csíkokra szeletelve a fóliát.
Tudom,nem egyszerű.
Bújni kell a bolhapiacokat,ott kincseket lehet találni
Fának a bükk a tuti,minden árus azt használja.Én is.Bár ennek is volt mellék íze 3,4 sütésig.Olajozni is kell,hogy ne ragadjon,és tulajdonképpen a tészta védi meg attól,hogy ne égjen meg a fa.
Sokan használnak ablaktörlő motort.Egyes típusok aránylag kis termetűek,és brutál erősek,bár van bennük áttétel.
Én most fogok egyet csinálni és rossz grillezős mikrohullámú sütőnek a Grillcsövét fogom használni (450W/110V X2 (sorba kötve)) a hőfokszabályzást egy
fordulatszám szabályzóval oldom meg a forgató motor pedig egy TRABANT ablaktörlő motor lesz... A túlhevülést egy hőfokszabályzóval küszöbölöm ki
Képeket majd ne felejtsd el feltenni.
Nem felejtem el a Váza és a vezérlése kész van csak burkolni kell csak ma abba maradt 1 törött fúrószár miatt amit a csontom állított meg
Sikerült eljutnom a metró áruházba, 1522 forintért vásároltam kürtőskalács formát, szépen kiesztergált fa, benne acél tengely, a végén fa fogó. Ennyiért nem is éri meg nekiállni esztergál(tat)ni.
Valamint, szüleimnél találtam a pincében NDK-s grillsütőt, ilyesmit mint ez. Így ezzel se kell barkácsolni. Illetve annyit kell, hogy a metrós forma acél végét 6-szögletűre köszörülni, hogy belemenjen a grillsütő forgatójába.
Kiegészítem magamat, a metrós forma papírján volt egy link a gyártóhoz. Innen neten is megrendelhető, van két méretben is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |