Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Mindenféleképpen újat akarsz venni ? Lehet hogy többen eretnek eszmének tartják, de én a hangtechnikát gyakran használtan veszem. Esetleg te is nézhetnél valami használt cuccot ebben a kategóriában .?!
Szia! Én szeretnék inkább agy újat. Ez nagyon tetszett pedig... A Behringer (XENYX 1202FX) van még 29990Ft-ért.
Nagyon zajos? Mert szeretném még folyamatosan fejleszteni a cuccomat. Igaz hogy még csak sal hangfalaim vannak, de lehet hogy 2 év múlva lesz márkásabb is, amin lehet jobban azért meghallatszik a zaj... andras99
Szasztok! Most néztem, a Phonic MM-1202 30300Ft. (Mondjuk ez nem effektes)
Akkor -Behringer XENYX 1202FX -vagy Phonic MM-1202 andras99
Szerintem jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mire szeretnéd használni ?
Én Phonic MM-1202 ajánlnám mivel abban nincs effekt és szerintem ebben az árkategóriában nem valami minőségi effekter lehet bennük ami több mint valószínű zajos. (én még csak most néztem hogy a beri effektes nekem mx1604a van nincs bent effekter és én semmi zajt nem érzékelek pedig nem olyan gyenge cuccot hajtok vele)
Sziasztok!
Elsősorban házibulikba kellene karaoke célból. 2-3 mikrofon, laptop, dvd lejátszó lenne rákötve. Már megrendeltem a Behringert, mert hirtelen kellet hogy döntsek. Majd beszámolok milyen. Ha minden igaz holnap meg is érkezik. Csak a fa alatt bonthatom majd ki. (még 4 nap ) andras99
A céljaidnak teljesen meg fog felelni :yes:
Nagyon szépen köszönöm a segítségetek! Youtube-on pont most találtam egy videót, ami az effekteket mutatja be, videón keresztül tetszik. :yes:
andras99
Jó szórakozást hozzá Amúgy mire fogod kötni? Milyen végfokod van?
Hali!
Kinek mi a véleménye SAL MVN 200 tip. vezeték nélküli mikrofonról.?
Attól függ mire akarod használni. Haveromnak van ilyen, szerintem tök jól működik, hatótávra is jó. Kissé hallani a tapizajt néha.
Arra szerintem tökéletes. Zenekarba pl énekhez már azért komolyabb kell.
Télen kezdtem el keresni Superlux Eco 88S mikrofonokat, karaoke célra. Előerősítőt/keverőt én építettem volna hozzá...nyáron nagy nehezen meg lett a 3db mikrofon, a kábelekhez is megvettem mindent.
Aztán a héten megláttam a Lidl újságban komplett szett, 2 mikrofon és keverő visszhanggal, 6990Ft-ért. Saját márkájuk, Silvercest. A Superluxok nagyon jó árban voltak, 3000Ft volt darabja (ár/érték arányban verhetetlen), itt meg 7eFt-ért 2 mikrofon + kábel + keverő + vonal kábelek/átalakítók... vettünk egyet, nagyjából kipróbáltam, jó! 1-1,5m-re álltam a hangfalaktól és nem gerjedt. A mikrofonok fémházasak, és nem hallottam egyenlőre különbséget a Superluxhoz képest, azt tudja, ami nekünk kell. A dobozka is hozza, amit kell! Nem kell építenem semmit... Ilyet úgysem tudtam volna. Valószínű, hogy lesz eladó 3db original Superluxom! Üdv Inhouse
Adnak hozzá egy DVD-t, de youtube a barátod... kevés olyan ismert szám van, ami nincs fenn.
Üdv Inhouse
Tényleg, van rengeteg, eddig eszembe sem jutott hogy megnézzem. Köszi
Hali!
Kinek mi a véleménye erről a mikrofonról?
Itt lehet megnézni.
Bővebben: Link
Hali!
Már említettem, hogy van egy BEHRINGER PMX2000 tip. keverőerősítőm, ami 2x250W., valamint hídba kötve 500w., aminek külön egy db hangfal kimenete van, a középső. Tisztelettel kérdezem, mi az hogy hídba kötve, milyen céllal lehet ezt használni? Esetleg ha valaki rajzot is tud küldeni erről a kapcsolásról a jobb érthetőség végett. Köszönöm!
A két erösitö egy terhelésbe (hangszoroba) dolgozik. Ilyenkor beszélünk hidkapcsolásról (vagy automatikusan vagy manuálisan az egyik erösitön fázist forditanak, igy dupla teljesitmény kerül a kimenetre)
Ilyenkor nem szabad a két különállo (L + R) kimenetet terhelni.
Helló, nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy egy végfokot meddig lehet terhelni a clipledek szerint? Ha csak ritkán villog az még elvileg egészséges??? Az "alany" egy voicekraft S-800 as
Amig a hangszorok meg a füled birja. A clip ugyanis torzitást is jelent, s amig nem hallod (vagy mások nem hallják és küldenek el melegebb vidékre) addig nincs semmi baj...
Jó az egy dolog hogy én meddig birom, csak elvileg ha villog a clip, akkor kezd "négyszögesedni" a jel, amit meg a hangszórók nem "élveznek"
Akkor már meg is válaszoltad a kérdésed...
Üdv Inhouse
Szerintem a hangszóro könnyebben viseli mint sok ember a torzitást.
A nyáron voltam egy jobb koncerten, már ami a hangtechnikát illeti, de a kezelöjüknek erröl valoszinüleg nem volt tudomása, és kedvenc zenekarom sajnos élvezhetetlen lett jo 10-15 ezer nézö elött..
Végül is, én is a zenekarunkat hangosítom és ottszoktam elgondolkodni hogy mit bír a cucc, mert oké hogy a lábdob rövid ideig hatalmas jelet ad az erősítőnek, ilyenkor természetes hogy villog, de mondjuk amikor többet világit mint nem (ezt megfogalmaztam XD ) akkor sem torzít. Ja és csak azért kérdezem mert se Limiterre se kompresszorra még nincs pénzem. És nem örülnék ha mondjuk egy buli után vihetném tekercselni a hangszóróimat :/
Hát igen. A négyszögjel az egy rövid ideig tartó egyenáram,az meg rendesen melegíti a tekercseket.
A clipping négyszögjelnek semmi köze az egyenáramhoz (szimmetrikusan van a jel megvágva), és elvileg teljesen azonos egy szinti vagy gitár (booster) hanggal (amennyiben ilyen jelalak jön belölük), azzal a kis különbséggel, hogy ugy az erösitö mint a hangszórók a max. teljesitmény közelében vannak (hasonloan a hajdani gitár boosterhez).
Azaz ténylegesen csak az a veszély áll fenn, hogy a PA nincs ilyen teljesitményre optimalizálva (a magashangszórók nem birják a terhelést) - a mai erösitök többségének ez nem probléma. Illetve az ezzel a tulvezérléssel járo egyre nagyobb torzitás (amit illik hallani). Ráadásul sok erösitönek a clipping funkcioja visszaszabályoz, azaz igyekszik, hasonloan egy kompresszorhoz a lineáris tartományban dolgozni, igy a clipping funkcioval elvileg a maximális hangeröt lehet elérni. Idézet: „A clipping négyszögjelnek semmi köze az egyenáramhoz” Ebben tévedsz. Idézet: „Azaz ténylegesen csak az a veszély áll fenn, hogy a PA nincs ilyen teljesitményre optimalizálva” Azért jó ,hogy összevissza ködösítesz , mindenféle limiterrel, boosterral, kompressorral mert így senki sem érti meg mit akarsz mondani. A lényege meg az amit leírtam , a DC-t nem szeretik a hangszórók , és mindegy milyen a polarítása, meg a frekvenciája. |
Bejelentkezés
Hirdetés |