Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   572 / 1273
(#) kadarist válasza Doncso hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

Meg kell nézni, hogy a vezérlőből kap-e sorvezérlést a sorvégfok (szkóppal). Hálózatra kapcsoláskor egy pillanatra elindul a sorvégfok. Ha ez nem történik meg, akkor a vezérlő leáll. Az EEPROM-ot egy üres memória beépítésével letesztelheted, gyakran még írást sem igényel, mert bekapcsoláskor feltöltődik alapadatokkal.
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

Ellenőrzöm a sorvezérlő jelet akkor, és írok.

Ez vicces, ott a sorvezérlő jel. , pedig jó tranyót tettem be, 16,02khz-et mond a szkóp, és 2,5v kb
(#) Doncso válasza Doncso hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

Basszus, kivettem amit betettem, és most benyomtam egy BU508-at, és elindult a tv, csak egy pár másodpercre kapcsoltam be, de már van hangyaháború, keresek a 2sd5072-helyett valamit itthon, hátha.

Tovább mentem, hagytam kicsit menni, kb 30mp ig szépen működik, majd átmegy zárlatba, ezt a biztosíték helyén elhelyezett 200w-os izzó világítása és a táp visítása jelzi, majd kihuzom, 10mp után visszadugom, és elindul, megint megy 30-40mp-et aztán zárlat, emlékszem a projektorosom ugyanezt csinálta, az sorkimenő volt. szerintem ez is az lesz, tönkre ment és vitte a sorvéget a táppal, szerintem, mi a véleményed?

A sortápfeszültség nem sok? A sorvégtranzisztor kollektorköri konndenzátora (i) megfelelő kapacitású (ak)?

A kapacitások rendben vannak, de a sortáp fesz amikor elindul a tv, és működik akkor 168v a sorvégtranzisztoron mérve, nem értem, a többi feszültség rendben van. Mi okozhatja ezt?

140V-nak kellene lenni, igaz? A táp primer oldalán kellene szétnézni, mert ez a táp-IC onnan veszi az információkat. Elkók cseréje, megnyúlt ellenállások keresése. De lehet, hogy az SFH hibrid okozza a megfutást. Érdemes lenne egy SMR-kitet belevarázsolni, de csak akkor adj ki pénzt a készülékre, ha a képcső nem gyengélkedik.

Megint barkácsoltam egyet, láttam a rajzon, hogy valami HIS-power control hibrid cucc van rajta, gondoltam egy merészet és kikerültem, egyszerűen átvágtam a szekuder kör fóliáját a dióda előtt, és manuálisan adtam neki 90v-ac-t , ez olyan 120dc-re jött ki egyutasan egyenirányítva, és működik a TV, hihetetlen. Na most vagy a HIS áramkör a rossz, vagy pedig félig sikerült az SMR fűrészes feltámasztása, a HIS nem pénz, de az SMR igen. Így külső tápról jól működött 1-2 percig is, a képcső elég jónak tünt így kívülről. Az SMR-t ugy "gányoltam" meg, hogy kettéfűrészeltem, és a lábaira kapott egy FET-et külső bordával, így elindul a táp, de azt nem tudom, hogy a benne lévő opa is küld infót a HIS felé, vagy a HIS halt meg. De mostmár biztos vagyok benne hogy a primer körnél lesz a gond, ahogy mondod.

125v-van írva a panelen, tehát az a 168 amit mértem nagyon sok. Azt hiszem rendelek egy HIS vezérlőt, aztán vagy jó lesz, vagy nem, SMR-t már nem akarok, annyit nem ér az egészt. Röhejes milyen drágák az alkatrészek, és milyen olcsók a tv-k.

Itt az SMR-kit: Bővebben: Link. Ezzel kiválthatod az SMR-HIS párost. Leírást is találsz ugyanitt.
(#) nagyimre10 válasza Doncso hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

Bocs hogy beleszólok,de már pár ilyen tv vel találkoztam,és minden esetben az SMR kit lett a végső megoldás,agyári tápot szinte lehetetlen stabillá hozni,igaz kicsit drága,de nagyon stabil.
(#) Lavisher hozzászólása Jan 12, 2012 /

Sziasztok! van egy ORION szinesTV T2835S STX-SILVER
nem akar be kapcsolni se hogy sem, se kép se hang, mi lehet a baja?
köszönöm a válaszotokat előre
(#) kadarist válasza Lavisher hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

Szia!
Lehet, hogy kiolvadt a biztosíték a belsejében.
(#) italjet77 hozzászólása Jan 12, 2012 /

Sziasztok!!!!
Van egy Sony KP-41S3 2.szériás Projektoros Tv-m,amin minden jól működik csak egyfolytában vibrál a kép.
Itt egy rövid videó a hibáról,kérem aki tud segítsen.
Köszönöm.
Itt a Link a videóhoz.
(#) italjet77 válasza nagyimre10 hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

Szia nagyimre10!
Nem tudnál valahogy nekem is segíteni a problémámmal kapcsolatba?
Üdv.italjet77
(#) italjet77 válasza Doncso hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

Doncso gyere MSN-re kérlek.
üdv.

Ez az én formám, tulaj mondja 4-5000-ből, ha ki tudom hozni........ha nem, dobjam ki. oj de jó. Mindenesetre köszönöm mindent.
(#) Doncso válasza italjet77 hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

Nincs msn-em, de Barnapili mondta mi a baj, képcsőcsere segit rajtad.
(#) Doncso válasza nagyimre10 hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

Ettől féltem a leginkább...

szerinted ez mennyire biztos hogy csak a cső csere segít rajta?
egy oldalon kívüli szaki azt mondta korábban hogy a panelon valamilyen kondenzátort kell kicserélni.
most legyek okos.
mit mondasz?

Akkor miért nem cseréled ki azt a kondenzátort? 5ft .

nem értek hozzá és azt sem tudom melyik is az pontosan,én csak tájékozódok hogy még is mivel álljak majd egy Tv szerelő elé.
köszi azért a segítséget.
(#) kadarist válasza italjet77 hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

A tévészerelő nem bíróság, nem kell eléállni semmilyen koncepcióval sem. Elviszed hozzá és ő majd megcsinálja.

Nézd, a tv szerelőnek ugysem te mondod meg mi a probléma , ennek akkor lenne értelme, ha kicsit legalább értenél a tv-hez, óvatosan kell bánni vele, mert kb 30.000v futkorászik a pojis tv-be, nem játék. Inkább vidd el szervizbe, bár ha képcsöves az sajnos nem lesz olcsó.
(#) Lavisher válasza kadarist hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

Szia
A biztosítékban bent van a szál nem olvadt ki
(#) kadarist válasza Lavisher hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

A nagy pufferkondenzátor sarkain van feszültség? Azon 300V-nál nagyobb feszültségnek kell lenni, ami egyenfeszültség (DC).
(#) BarnaPili válasza Lavisher hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

Mérted is?
(#) karaszbandi válasza italjet77 hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

Szerintem inkább a szerelő fog elédállni a számlával!

Nem szeretik, ha megmondják, hogy mi a hibája a készüléknek!

Az orvosnál se te mondod meg, hogy mi a hibád!

Ha tudnád, akkor nem mennél orvoshoz!

Gondoltam egy merészet, mi történne akkor, ha mondjuk betennék egy 90Vac trafót az egész SMR-HIS történet helyett? Mert ha jól láttam a 125v-on kívül mást nem szabályoz, a többi fesz stabokon keresztül működik, így nem baj ha 5%-al magasabb a fesz, a stabok megoldják, a trafót pedig vezérelném egy relével. Hely van, de működne a dolog hosszútávon? Esetleg lenne valami hátránya? Ezt persze kizárólag úgy, hogy ha a tulaj eláll a javítástól itt hagyja alkatrésznek, és saját magamnak a műhelybe, kiadni nem adnám ki a kezemből a felelősség miatt sem.
Következő: »»   572 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem