Fórum témák
» Több friss téma |
Első körben a Kék színű kondenzátor cseréjét javasolnám ,
Nálam már több "furcsa tüneteket produkáló" hűtőgépen segített a kondicsere .
Sziasztok. Erre valaki? #1136958 hozzászólás
Sziasztok!
Segítség kellene... Beüzemelésre került egy Lehel fagyasztószekrény hosszabb állásidő után. Semmi gond, szépen elérte -14C° fokot, hangtalanul üzemelt. Drága Anyósom maximumra állította a termosztátot és a gyorsfagyasztó funkció (sárga) is aktiválva lett, mert....... Ehhez még jött egy kontakthiba a konnektorban és 5-10 alkalommal randomszerű ki- be kapcsolás is lejátszódott. Ez a rövid sikertörténet. Azóta -5 C° körül ingadozik és folyamatosan világít a piros lámpa. Teljesen mindegy hova állítom a szabályzót. A legfelső rekesz szinte nem is fagyaszt. Szag,bűz,sziszegés, nincs. Előre is köszönök minden ifót!!!
Sziasztok!
Beleolvastam a témába, de egyelőre nem találtam megoldást a problémámra. Van egy Whirpool 4020 hűtő, ami az utóbbi időben furán riaszt... Eddigi működés: ha éppen hűtött és kinyitotta vki az ajtót, megállt a ventilátora, bekapcsolt a belső világítás, meg jelzett az "ajtó nyitva" LED. Mostani működés: ha megy a hűtés és nyílik az ajtó, szaggatottan sípol, ugyanebben az ütemben kapcsolgatja a ventilátort és a belső világítást is, hallhatóan relén kersztül. (hallani a kattanást) A hőmérsékleteket megmértem a fagyasztó és a hűtő részben is, nem tapasztalok különösebb változást, hűteni hűt. Attól félek, hogy a vezérléssel lehet valami és előbb-utóbb megadja magát, ezért szeretném előbb kideríteni a hibát. Találkozott már valaki ilyennel? Esetleg tud valaki olyan leírást a típushoz, amiben a hibajelenségek is benne lehetnek? (találtam már pár pdf-et, de inkább csak paramétereket és robbantott ábrákat tartalmaztak, hibajelenségeket nem, így nem tudom, hova kellene nyúlni) Előre is köszönöm!
Nagyon nagy valószínűséggel a hőfokszabályzód sztrájkol, csak a csere segít.
Ezeknél nincs kistrafó az 1u 275v os kondi +egy ellenállás állítja elő a tápfeszt a 230v ból ,de érdemes magasabb feszültségű kondit beletenni
Idézet: „Drága Anyósom maximumra állította a termosztátot és a gyorsfagyasztó funkció (sárga) is aktiválva lett, mert....... ” Kivételesen védem az anyóst, ebben nem csinált rosszat! A kompresszor működik egyáltalán? Vagy esetleg indulás után hallatszik egy pattanás szerű hang? Ha van lehetőséged áramot mérni, sokat segítene. Induláskor akár 6-8 A-t is lehet mérni, picivel később / 1-2 sec/ jelentősen csökkeni kellen az áramfelvételnek.
Ja, ja ! Erre gondoltam ! A trafó száz évet is eldolgozik, a kondi jó esetben 10-t .
Hja kérem! A fogyasztói társadalom...
Áramtalanítsd a gépet , és fél óra múlva kapcsold be . Előfordulhat hogy a sok ki-be-kapcsolás miatt leoldott a túláramvédelem . Ha pihen elvileg visszakapcsol és működni fog mint előtte .
Igen és gyárilag is 275v os ! Alig van "feszültségtűrés" gyárilag
tervezett önmegsemmisítés
Szia!
A vezérlőpanel kondijait mérd át. A konkrét típust nem ismerem, de ha találsz a panelen egy nagyobbacska méretű monolit kondit, azt feltétlen mérd ki. (kb.: 470nF - 1,5 µF kapacitású, 275V AC /MKP X2/ ). Csak azonos típust szabad betenni helyette!!!
Köszönöm. Ez cserélhető házilag is? Hol találom? Hol lehet ilyet kapni? Vagy szerelőt kell hívni mindenképp?
Ha rendelkezel némi elektromos ismerettel és egy kis mechanikus gyakorlattal , akkor menni fog. A termosztát a forgató gomb alatt van.
Beszerzési helyre a javaslatom : keresd meg StMiklost itt az oldalon , ő fog tudni segíteni neked.
Szia!
Ha küldök egy robbantott ábrát, meg tudod mondani, hol van ez? Nem akartuk szétszedni addig, amíg nem konkretizálódik valami, így viszont nehezen kivehető (nekem, hozzá nem értőnek) hogy mi hol van. A másik kérdés, hogy vizuálisan is látni a hibát? (értem ez alatt, hogy púpos kondit keressek, vagy mindenképp mérni kell, mert kapacitásmérőm sajnos nincs) Köszönöm a segítséget!
ÁFÁsan úgy 2600-ért megkapható..
Üdv: StMiklos
Köszönöm! És hol lehet megvenni?
klimás56: Köszönöm neked is.
Köszönöm, akkor majd felhívom őket, hogy van-e raktáron.
Szia!
Konkrétan nem ismerem a hűtődet. A szétszedést úgy sem úszod meg...már amennyiben Te akarod megjavítani. Ha meg szakemberhez fordulsz, az úgy is tudja hol a panel (de legalább is képes azt megkeresni). Az általam említett kondin nem látszik a hiba (nem púposodik!!!), tehát csak mérhető. Viszont ha veszel egy újat, és bele rakod, rögvest kiderül, hogy az e a hibás.
Szia!
Köszi a segítséget, utána fogok járni, amint tehetem és kiderül, ez az eljárás megoldja-e a problémát. Jelzem, ha eredményre jutottam.
soos.hu és WEBáruház..
Egyébként ha egy ILYEN hűtőt kikapcsoltál, 10 percen belül ne akard bekapcsolni, mert "megsértődik". Minél többször teszed, annál hamarabb kereshetsz szerelőt kompresszorcserére.. (kicsit erősen fogalmazva) Üdv: StMiklos
Sziasztok!
Tudnátok segíteni?Van egy LG GR409GPA NO Frostos hűtőm.Az utóbbi időben,az alsó fagyasztó részben az alsó fiók alatt jégréteg található,ami befagyasztja a fiókot is.Mitől lehet a fagyás?Lehet a leolvasztó termosztát?Vagy panel esetleg?Hol lehet ilyen alkatrészt beszerezni és mennyire macerás kicserélni?Köszi.Üdv
Köszönöm. Megnézem ezt is. A másik linkelt áruházban 7000-be kerül.
Vízkifolyó cső végén levő szelep dugulásából adódó csepptálca befagyás. Pár oldallal korábban (kb. 10 lehet) megtalálod a magyarázatot és a megoldást is.
Még egy kérdésem lenne: van a Zanussi kombi hűtőm hőfokszabályzóján az 1-es és a kikapcsolás (lámpa is kikapcsol) fokozat között egy másik ami nem tudom mire való. Itt kikapcsol a hűtés de a lámpa még nem alszik ki. Szóval a kérdés: mire való? Kösz.
Sziasztok! Köszönöm mindenkinek a segítséget!
A problémámat megoldotta egy másik hűtő. Úgyhogy, ha valakit érdekel SIEMENS Vario Electronic kombi alkatrészekre szombat reggel 9-ig jelentkezni lehet. (kompresszor jó, üvegpolc, fiókok stb.)
Szevasz!
Nincs ott semmi, 1-es állás és a kikapcsolás között éppen akkor érheti el azt a hőmérsékleti értéket (mert a felhasználó szempontjából az a "tekerő" hőmérsékletet állít), amikor éppen kikapcsolásra kerülne egyébként is a kompresszor... (Addig piszkálod ki-be kapcsolásokkal, amig a kompresszor "megsértődik"!) Üdv: StMiklos
Sziasztok! Már egy ideje szenvedek a hűtőnkkel. Samasung NoFrost, LED kijelzős. Ide is post-oltam már róla ezt, azt. Most felsorolás szerűen összegyűjtöttem a tüneteket, hátha vki tud ebből vmi diagnózist.
- indításkor a normál hűtőrész kb 5-6 fokkal többet mutat, mint kéne - vadi új hőérzékelővel is - beállított értékeket eldobja áramszünet esetén - az elpárologtató képes vastagon bejegesedni kb. két hét üzemidő alatt - cserélve lett és mégis - öndiagnosztika persze semmi hibát nem hoz ki - illetve kihoz egy olyan szegmenst (nem villogva), ami a szervizdoksiban nincs definiálva - szobahőmérsékleten 'load test' képes azt jelezni, hogy a külső hőmérséklet kevesebb, mint 17 fok... Szóval két alkatrész cseréje után jutottam el ehhez a post-hoz Gondolom a vezérlő hibája/hibái lehet ezek után, ami miatt össze-vissza működik. Igazából látta egy szervizes, megnézte jegesedik-e és mivel azt látta igen, 1 sec alatt rámondta, hogy ki kell cserélni az elpárologtatót, mert tönkrement. Hát ki lett ugye. Az újjal is jegesedik, szal ez kb zsákutca volt akár a normál tér hőérzékelő cseréje. Igazság szerint pont ehhez (RL-34EGSW) még SM-et sem találta, csak hasonló RL-38-hoz. Most megint azon vagyok, hogy kellene kerítenem vmi hozzáértő szerelőt Fehérvár vagy Veszprém környékéről. Persze az a kevés aki van, az vagy nem foglalkozik Samsung-gal, vagy egy új gép árát kérné a javításért. Amennyiben vki tud javasolni egy jó szakit vagy akár tippeket a javításhoz, azt köszönöm előre!
Sziasztok !
Van egy haier kombi hűtő,no frost,alul két fiókos fagyasztós,fenti rész normál tér nem hűt. Kijelző szerint a normál térre a beállított 6 fokot jelzi ami nem igaz,a fagyasztó részre viszont a hőmérséklet helyett F6 hiba kódot ír ki. Mi takarhat ez az F6 ? Ja,és a fagyasztó rész az jól hűt. Köszönöm segítségetek,sürgős lenne,hogy megoldjam. |
Bejelentkezés
Hirdetés |