Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Beleszólok.
![]() Tényleg klassz műhely, látom a szkóp is ott trónol... Én a laptopommal szoktam szkópozni... ![]() ![]()
Hát igen... Jó nagy sávszéle van a szkópodnak
![]() laza 0,015Mhz ![]()
Hangfrekire még talán alkalmas... ~ 15KHz
hmm... azt te is tudod azért mit tudnak ezek a hangkarik? 12kHz felett nem adnak ki normális jelet. Multkor lemértem az enyémet egy Sb Live!-et
Négyszöget meg fürészjelet csak 1Khz-ig vagy addig sem.
Én igazából a szignálgenerátorról hajtott erősítő tesztelésre gondoltam.
Alapveto szkopos indikalasra a hangfrekis savban valszeg eleg, de ha pl. az erositod mondjuk tobb 100kHz-en vagy netan a MHz-es tartomanyban gerjed, akkor meg csak indikalni sem tudod
![]()
Visszatérve a 28. oldal környéki témához a földelséhez.
Ha olyan fontos a védőföld meg minden, akkor nagyon sok kütyö mért nem használja??? Se a tv se az erősítő se lámpa v ventillátor ezeknek pl mért nem kell?? ![]()
Gyári hifi és tvkben földhurok elkerülése végett nincs védőföld. Ezenkívül a régi jókis minőségi strapabíró erősítőket kivéve mind műanyag dobozban van.
Sztem nem a foldhurok elkerulese vegett nincs vedofold a gyari hifikben es TVkben. A Gery altal felsorolt keszulekek mind kettos szigetelessel mukodnek es azokban tilos vedofoldet hasznalni mint eletvedelmi rendszert! A halozati vedofoldet sztem nem kellene egy kalap ala venni az audio v. video jelfolddel es nem is kellene soha kozositeni vele!!! A szamitogepek hazat viszont eletvedelmi okokbol kell vedofoldre kotni, mert a kapcsolouzemu tap kozvetlen a 230-al "szorakozik".
Sziasztok!
Lassan elkészül a műhelyem nekem is. Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha télen nincs fűtés, akkor milyen cuccok vannak veszélyben a hideg miatt? Egy számítógépnek pl mennyire veszélyes a 0 fok alatti hőmérséklet? Deniel
Nagyon veszélyes!
Pl.: Jégcsap keletkezik a gépházad belsejében (kb. 20cm hosszú) ami egy idővel késöbb a ventilátorok keltette rezgések miatt letörik és olyan sebességgel esik le (kb. 50m/s), hogy keresztül szúrja a HDD -t ami a magas RPM érték miatt szétszórja a különböző HDD cafatokat, amik bele repülnek a CPU hűtődbe, sőt rosszabb esetben csak pusztán elvágják azok a repülő sz*rok a hűtőventillátorának a kábelét, ezáltal leáll a venti és elfüstöl CPU, ami miatt zárlat lesz és hatalmas szikrák ugrándoznak majd a gépedből és felgyullad a szőnyeg meg a karnison lévő függöny és ... ![]() ![]() ![]()
Nem túl egészséges. Talán télire fel kéne hozni. De ha nem egy nagy érték akkor szerintem maradhat. A 486-osom kibirt egy telet a műhelyben. És egy másik 486-osom a -20-at a padláson....
Szerintem P2-ig levihetsz mindent amit nem sajnálsz. ![]()
Sziasztok.Nekem is most épül a műhelyem.de ez már nagyon komoly lessz,mert edig csak egy fő épület egyik kis részébe volt és most végre lessz egy saját külön épület.Belső hossza 6m belső szélessége 3,4m
magasága 2,8m.Hőszigetelt lessz a fal duplán rakott blokk téglából lessz emelve.A tetején KB 5-6 gerenda erre fel erősítve gipszkarton tetjére deszkák és közé övegszálas gyapot.Hungarophán dupla üveges 135*135 négyzet ablak 2db.Lassú dorulatú házi készítésű állványos fúró,3fázis,kismegszakítók,EV relé,internet (router)Egyenlőre ennyi.Van egy kép is ami a jelenlegi terepről készült.Megvan a tégla holnap a ki lessz betonozva aztán halad az . Üdv.:csikosgabi
Biztos jó lessssssz!!!!
ma takee :
![]() daniel: nem túl praktikus a nagy hideg, nekem volt már (-10 fok) nem indult el a vinyó, a nagy hideg miatt beállt a csapágy, meg a pára is probléma, azalaplap falán lecsapódó víztől kúszóáram keletkezik, és az gáz üdv
A tetőre egy forgatható antenna?
![]()
ja
Sziasztok,
én nem merem lefotózni a "műhelyemet", mert rámküldenétek az ÁNTSZ-től kezdve a ELMÜ-n keresztül a ORTT-ig minden szóbajöhető szervet... ![]() ![]() ![]() TaTa Idézet: „Miért? Beengeded a műhelybe ?!?” miért ha pl ebéd van akkor rádión szólljon? pl? ![]() ![]()
Beengedem, de nem jön be, csak messziről benéz...
![]()
Hm...ebben a hadtáp dologban igazad lehet
![]()
Húú, ha ez egy padlás akkor nem irigyellek nekem is ott volt a mühelyem, most már házon kivül van egy kis sarkom, az első kettő a régi, most már csak raktár, a többi az új, még épülőben van, sorry a kupiért. Ja és gratula Müszinek a topic-ért, tök jó!!
Üdv : Doncso
Szevasztok!
Én itt bütykölgetek, sajnos egyre kevesebb időm jut rá.(csak semmi pánik, nagy rendrakás után készült a kép) |
Bejelentkezés
Hirdetés |