Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tina

Témaindító: Ferix_, idő: Márc 29, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   19 / 49
(#) proli007 válasza magneto hozzászólására (») Okt 16, 2011 /

Hello!
Miért ne lenne jó? Részegységenként simán le tudod próbálni a dolgokat. De ahhoz, hogy szimulátorral megvizsgálj valamit, teljesen ismerni/érteni kell az áramkör működését. Plusz a szimulátor lehetőségeit, "lelki világát" és az áramkör lehetséges viselkedését/válaszát is előre ismerni kell. Különben nem tudod hogy mit, milyen módon kell tesztelni, és az eredmények kiértékelését sem tudod megoldani, ha előre nem tudod mit vársz tőle.
A szimulátor csak "szimulál" ahogy mondani szoktam, gondolkodni nem fog helyetted. Viszont szempillantás alatt elvégzi azokat a sorozat számításokat, amit egy nap alatt számolnál ki, vagy komoly műszerparkra lenne szükség méréséhez. De ellenőrizheted egy egy alkatrész szúrásából adódó működési változást is. De nem egy-egy komplett áramkört, hanem annak részleteit érdemes szimulálni.
Mit értesz "öreg" alatt? Mert én nem rég lettem 60. Ha érdekel valami, tanulni soha nem késő, ha le tudod gyűrni a lustaságot, amire a számgép nevel..
üdv! proli007
(#) magneto válasza proli007 hozzászólására (») Okt 17, 2011 /

Szia!
Komoly, hogy 60 éves vagy? Szeretnék így gondolkodni annyi idős koromban, mint Te! (De lehet, hogy csak én vagyok pesszimista!) A hozzászólásaidból nem gondoltam volna, hogy ennyi a korod! (Jó értelemben véve!) Én még "csak" 40 éves vagyok...
A TINA-ra visszatérve... Hát igen, mint ahogy írtam még sosem használtam, semmilyen szimulátort, így nem is ismerem őket. A TINA teljesen ismeretlen a számomra. Az is gondot okozott, hogy mit hogyan kell mérni benne. (Nem találtam a műszereket, vagy ha megtaláltam akkor vagy nem csinált semmit, vagy nem úgy csinálta, ahogy vártam...) Megfogadom a tanácsod, és részegységenként fogom szimulálni a dolgokat, ha megértettem nagyjából a program működését. De, mint ahogy korábban írtam, nem tudom/tudtam, hogy mire is lehet számítani egy ilyen program esetében. Balga módon azt hittem, hogy bármit le lehet vele modellezni.
(#) sany válasza sany hozzászólására (») Okt 18, 2011 /

Valaki tudna segíteni :no: ?
(#) speedbump válasza speedbump hozzászólására (») Okt 19, 2011 /

A háromból két kérdésre megtaláltam a választ, leírom hátha hasznos lesz valakinek:

2, az sch és a pcb file-t egy könyvtárba kell menteni. Ha ez megvan akkor ha változtatok az sch-ban akkor utána tools>pcb design és lehet folytatni a már megkezdett pcb projectet
3, "draw/modify shapes" eszköz kiválasztása után duplakatt majd a shape-type mezőben kiválasztani a "copper pour area"-t. Ezután megadható, hogy melyik net-tel lesz közös a felület. Ezután újra meg kell adni a NYÁK szegélyeit, szóval biztos van valami más módszer is, de ez működik az biztos.
(#) speedbump hozzászólása Okt 21, 2011 /

Sziasztok,

hogyan tudnék új alkatrészt felvinni a TINA-ba (TINA8 industrial)? Konkrétan a CD4060-as hiányzik, de gondolom hasonló módon lehet bármilyen más alkatrészt is hozzáadni.

Többször elhangzott itt a fórumon, hogy spice macro-ként lehet új dolgokat csinálni, de az igazat megvallva nekem homályos a dolog. Illetve a 4060-hoz nem is találtam makrót a neten.

Vannak a TINA-hoz utólag telepíthető alkatrész könyvtárak? (Ilyet sem találtam)

köszönöm a segítséget.
(#) speedbump válasza sany hozzászólására (») Okt 21, 2011 /

Szia. Adj egy földet az elem negatív sarkára. Illetve nem tudom, hogy a telep feszültsége nálad mennyi, én 5V-ra állítottam be.
(#) electroelektro válasza kistotti01 hozzászólására (») Okt 26, 2011 /

Szia!

Fel tudnád tölteni újra a leírásod? Nagyon hálás lennék.
Előre is köszönöm!
(#) Collector hozzászólása Jan 8, 2012 /

Nem tudja valaki, hogy hogy lehet csinálni 1 közös magra több tekercset?
(#) ekkold válasza Collector hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Szerintem sehogy, több trafót kell betenni a modellbe.
(#) blackdog hozzászólása Jan 17, 2012 /

Sziasztok!

A mellékelt kapcsolásra miért mondja a tina, hogy "Illegal Circuit" ?

AC-TESZT2.TSC

(#) Collector válasza blackdog hozzászólására (») Jan 17, 2012 /

C3-al tegyél be párhuzamosan egy veszteségi ellenállást. Azt nem tudom, hogy mi a baja, de így nem ír hibát.
(#) golem hozzászólása Jan 18, 2012 /

Sziasztok! Szeretném szimulálni ezt a kapcsolást hogy müködik e hangszinszabályzo.
p3 potméter 3 lábát hova kel kötni.

Noname.TSC

(#) proli007 válasza golem hozzászólására (») Jan 18, 2012 /

Hello!
- A középső lábát, valamely szélsőhöz kellene kötni.
- De a féltápfeszültséggel a kapcsolás nem lesz jó. Hiszen a 342 neminvertáló lába nem mehet a negatív tápra, csak kettős tápfeszültség esetén. Ha csak egy 12V-ot használsz, akkor féltápra kell ezeket kötni. Így viszont az első fokozat bemenetén (potival sorba) kondi kell, mert egyenáramon is lesz erősítése a fokozatnak. De nem különben a második fokozat esetében sem, mert P2-vel is állítani fogod az erősítést. A 6V DC munkaponti feszültséget felerősítve pedig a kimenet kiakad a tápra.
- A kimenetre is feszültség mérő, és elválasztó kondi kell, mert ott is 6V DC lesz.
üdv! proli007
(#) golem válasza proli007 hozzászólására (») Jan 19, 2012 /

Szia!
A lehet épitsd már át.
Köszönöm
(#) proli007 válasza golem hozzászólására (») Jan 19, 2012 /

Hello!
Miért pont én? Nem Te akarsz szimulálni?
A bemeneten az R5-nél kicsit durva lesz az 1k. Mert az erősítés így 1..100 között lehet állítani, miközben a a fokozat bementi ellenállása is 1..100k között változna. Ennek értelme nem sok lenne.
üdv! proli007

Noname(1).TSC

(#) golem válasza proli007 hozzászólására (») Jan 20, 2012 /

Szia!
Ragmár fel jpg formába nem tudom megnyitni.
Köszönöm
(#) proli007 válasza golem hozzászólására (») Jan 20, 2012 /

Hello!
Te jó ég! Mi az hogy "ragmár"? Nem peszéni matyar? Mert akkor értem. De a szótő, az, hogy "rak" ebből lesz a "rakd már fel.."
üdv! proli007

Noname.png

(#) golem hozzászólása Jan 26, 2012 /

Sziasztok!

A tinába hol találom meg a cd 4060 ict
(#) p_istvan válasza golem hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Szervusz!
"Logic ICs-MCUs/Counters" utolsó eleme a 4060-as. (9.3)
István
(#) golem válasza p_istvan hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Szia!
Nekem nics benne.

A 9.3 tartalmazza...

nekem a 8.0 van

Honnan töltöted le a 9.3 verziot

(#) blackdog válasza p_istvan hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

[off]
golem
Nem vagy gyenge. Nem, hogy nem tudsz fogalmazni még lusta is vagy és illegális cselekedetre vársz megoldást.
Bocs, de ezt nem tudtam kihagyni.
(#) ekkold válasza blackdog hozzászólására (») Jan 27, 2012 /

Neked bizonyára minden program legális a számítógépeden...v
(#) golem válasza blackdog hozzászólására (») Jan 27, 2012 /

Szia!
Nekem a 8.0 krekelt változat igy tudok menteni meg szimulálni.
(#) emmzolee válasza golem hozzászólására (») Jan 27, 2012 /

Én is tudok az enyémmel menteni, de az alkatrész listám nagyon kevés. Sok minden jól jönne még.
(#) oibacsi hozzászólása Feb 13, 2012 /

Sziasztok!
Kipróbáltam a Tina TI 9-es verziójának ingyenes változatát, eddig nagy megelégedettséggel használom. Ez már kihasználja a többmagos processzort, azonban mindkét mag csak 50-50%-os terhelésen megy THD mérés alatt. Tudtok segíteni a beállításban?
Köszönöm.
(#) Szépe Dezső válasza vgerp hozzászólására (») Feb 22, 2012 /

érdekel A TINA 8.Nem biztos,de úgy emlékezem,hogy Töled kaptam cca,1 éve.Sajnos a biztonság imásolatot is baj érte! ÉN vagyok a 80 éves felhaszáló.
Kérlek segíts és küldjed a prg-ot.
Emlail.szepe.dezso@gmail.com

Tisztelettel :SzD.
Következő: »»   19 / 49
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem