Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi...a csavargatás kimaradt ezidáig. Jelzem majd ha történik változás.
Üdv !
Nem hagyott nyugodni a dolog és ismét szétszedtem a gépet. Kiszereltem a motort és megnéztem , hogy van e kapcsolat a szivattyú és a motor közt. Van ! Látszanak a lapátok és forog is ha tekerem a tengelyt. Megpróbáltam 220V-ot adni neki és jött az a bizonyos bugó hang és meg sem mozdult. Akkor megforgattam a tengelyt és ugy adtam neki a 220v-ot , úgy ment a motor. Van rajt egy kondenzátor képet mellékelek . Elvileg akkor már csak az lehet a hibás . Jól gondolom ? Esetleg ha nem kapok ilyent akkor még milyen értékűvel lehet helyettesíteni ? Képen látszanak az adatai talán. Köszi grobi
Üdv !
Kicseréltem az előző hozzászólásomba említett kondenzátort. A gép működik ! De valami még nem okés . Elindítottam több programon is és csak ment nem állt meg . Fűteni nem fűt csak a vizet spricceli. Egy 35 perces programot is adtam neki 20 percig csak a vizet keringette , de semmi egyéb. Valami ötlet ? üdv grobi
Ellenőrizd a fűtőtestet szakadásra, közvetlenül a kivezetésein.
Ha nem volt elég vizáramlás akkor a fűtőbetét túlmelegedhetett és a betétbe építet védelem kapcsolt ki. Szakadt - csere.
Üdv !
A fűtőbetét elvileg tiszta új . Mert első alkalommal E3-at írt ki . Az volt az első hogy kicseréltem , mikor el sem indult a gép. Túl melegedés nem hiszem , hogy lett volna mert el sem jutott a gép a fűtésig. Ha szakadt a fűtőbetét akkor nem is viszi a programot tovább ?? Csak keringet ?
Üdv !
Kiszereltem a fűtőszálat és fixen adtam rá áramot kb 5 sec alatt szinte forró . Bár beszerelve nem néztem , hogy kap e feszültséget . Nem akarom , hogy megrázó élménybe legyen részem. Amit még láttam , hogy van benn 2 db KSD 201 feliratos érzékelő a fémrészbe betekerve . Ezeket , hogy lehet vizsgálni , hogy jók e ? Vagy esetleg még mit keressek benn ami rossz lehet ? De azt nem értem , hogy miért csak keringet és miért nem megy tovább a program és nem ír ki semmi hibaüzenetet . Üdvgrobi
Hali !
Csatolnék képet a 2db ksd201-es valamiről . Találtam még egy érzékelőt azt pirossal karikáztam be . A gép aljához volt szerelve amit kiszedtem és lefényképeztem. Ez mi célt szolgál ? Talán ez érzékelheti a fűtőszál hőmérsékletét ? Ha igen akkor gondolom ez is okozhatja , hogy nem fűt . Csak az a számsor van rajt ami a képen is látszik. Lehet tudni , hogy milyen értékűvel lehet helyettesíteni ? köszi grobi
Jó napot! Azzal a kérdéssel fordúlnék a hozzáértőkhöz, hogy milyen gyártmányú és tipusú mosogatógépet érdemes venni a 45 cm-es különálló kategóriában? Az előző készülékem egy Candy CFS 4570 volt ami programkapcsoló hibás lett,az alkatrész ára horribilis, ezt szeretném pótolni, esetleg valaki tudna jutányos áron alkatrészt hozzá, vagy valaki tudja-e hasznosítani? Köszönöm!!
Szerintem olyat vegyél amire hosszú garanciát vállalnak. A típus mind egykutya.
Sziasztok. Régebben már írtam ide egy fagor LF-020-as géppel kapcsolatban.
Sajnos most is adódott egy probléma. A gép szövegesen kiírj a következő hibát: Nem egyenletes vízelosztás. Asszem kb ennyi lenne. Hja igen, a hiba után meg fogja magát, és leáll egy idő múlva. Ha vki tapasztalt hasonló hibát, vagy tudja esetleg, hogy hogyan oldható meg, akkor légyszi segítsen. Előre is köszi. Hali.
Ezek mind a vezérlés hőérzékelő és hőkapcsoló alkatrészei, de van amelyik csak mintegy biztosíték-ként működik, tehát ha lekapcsol, soha többé nem kapcsol vissza. Ezeket többnyire cserélni kell.
Hasonló leoldók vannak a vasalókban, kávéfőzőkben, stb. A rajta levő számok - egyrészt a beazonosíthatósági tipusszám, másrészt a lekapcsolási, kioldási hőfok. Ha cserélni kell, meg kell előtte venni. A Candy márka szakszervize és alkatrészboltja a Klauzál téren van. De meg lehet még nézni a Baross u. 127-ben az Orczy Alkatrész-áruházban.
Sziasztok
Van egy 5-éves Candy CDI 1012 mosogatógépem. A probléma az hogy az esetek 40%-ában nem megy végig az adott program. A végén kihagyja a szivattyúzást és a szárítást. Mi lehet a probléma?
Üdv !
Úgy néz ki meggyógyult a masinám. Az egyik klixon volt szakadt . Az első tesztek alapján fűt . Köszönöm mindenkinek a segítséget ! Üdv grobi
Hali !
Az egyik klixon szakadt volt. Betettem fagyasztóba és utána kocogtatás volt . Akkor már jónak mértem. Vissza tettem és pár percre indítottam a gépet és fűtött. Ma élesben ment , végigment a program és tökéletesen elmosogatott. Csak úgy ömlött ki a gőz . De viszont ismét kiírta , hogy E3 . Kellene rendelnem bele egy új klixont , de a rajta lévő feliratút nem találok . Esetleg ha helyettesíthető akkor mivel lehet helyettesíteni amivel ugyanúgy működne ?? KSD 201 a peremén 90/-35 felirat. Képet csatoltam . köszi grobi
Azt nem írtam le hogy fut a program és a normál időt már régen átlépte mikorra végeznie kellett volna és egyszer-csak kiáll hibára(sípol). Nem kezdi meg a szivattyúzás sem. csak sípol . Törlőm a hibát és utána minden gond nélkül kiszivattyúzza a bent levő vizet a
A szurok tiszták és egy tisztító porgitt is indítottam
szia ,az a meg egy erzekelo egy merokabellel a panelre megy ez vezerli a hofokot ,ez nem egy kozonseges klixon,lehet a paneled is hibas általában ha nem fut egyutt kell cserelni .remelem segit !
igen ahogy elmondtad condi baja van ,foleg ha tekeresre indul 5 mikronal ne tegyel nagyobbat ,a 2 is viszi ,remelem segit
hibas panel ,legtobbet a forrasztasok engednek el vagy egy ket relle beeg .,.,12 voltos egyen..,behuzotek.,.,es zaro.,.,lehet ezzel van a baj .,.,altalaban amatorok is javitjak otthol .,.,atkene forrasztani a labakat az osszes rellen es vezetek labakat is janlom .,,.remelem segit
szia ha csak zavarszuro egyszeruen ki is dobhatod belole nincs szerepe az aramkorban ,es a zarlat is megszunik ,..,remelem segit
Sziasztok! Olyan gondom van a HAIER DW12-EFM típusú mosogató gépünkkel,hogy a főmotor csak nagyon kicsi nyomással nyomja a vizet a a lapátokon keresztül a mosogató térbe. Minden más működik... mi lehet a baj?
Üdv Mindenkinek itt a fórumon!
Az a nagy problémánk, hogy a szeretett candy cdf 735 mosogatógépünk E8-as hibaüzenettel megáll mosás közben. A leírás alapján szerint ez a következő hiba: "A vízmelegítő elem nem működik megfelelően, vagy eltömődött a szűrőlemez.". A hétvégén szétszedtem, rámértem a fűtőszálra ami rendben volt (feszt ráadva melegített is szépen). Tanácstalanul összeraktam és működött szépen, 6-7 mosási program lement rajta gond nélkül, de most megint elkezdődött az E8-as hiba. A szűrő teljesen tiszta, ezért nagyon tanácstalan vagyok. Mit probáljak meg ellenőrizni ha újra szétszedem? Nekem úgy tűnik, hogy valami nagyon egyszerű gond lehet, mert a hétvégén is a szétszedés után tökéletesen elkezdett működni? Valakinek valami ötlete? Hasonló hibát tapasztaltatok már? Lszi. segítsetek!!! A feleségem imádja a gépet...
A Fagor LF-020s mosogatógépem azt írja ki hogy F9 szivattyúhiba. Már többször is jelentkezett ez a hiba, de néhány indítás után hónapokig rendben működött. Most viszont nem hajlandó elindulni. A program elindítja a szennyvíz szivattyút de a szivattyúzás után hallok néhány halk kattanást és kb egy félperc után kiírja az említett hibaüzenetet. A csongrádi szervizesek azt mondták, hogy ez egy fordítási elírás, szerintük ez alternáló (alsó-felső szórófejhez útvonal választó) hiba. A gépet szétszedtem és ellenőriztem az alternálót is de semmilyen hibáját nem találtam. Valaki tudna segíteni mi lehet a baja. Vezérlő panelt nem szívesen cserélnék.
üdv Mindenkinek!
Zanussi ZTM6825 mosogatógéppel lenne problémám. leégett a szivattyúja, megcsináltattam, összeraktam, de közben állt fél évet kb, és úgy néz ki mégvalami tönkrement benne a jelenség, hogy megáll program közben... program elején kiszivattyúzza a maradék vizet, aztán feltölti, felfűti, fűtés után még kattan egyet a programkapcsoló aztán megáll... szerintem valami időzítő mehetett tönkre benne, de elakadtam, van valakinek valami ötlete? előre is köszönöm IMi
Üdv! Köszönöm, megmentettél egy csómó fölösleges munkától. Nálam bejött, csak az enyém Whirlpool.
Még egyszer köszi!
Űdv mindenkinek!
Van egy Zanussi DA 4352 mosogatógépem és a felsö mosókar nem müködik.Ha valaki tud segiteni akkor azt megköszönöm
Az csak mechanikus probléma lehet. Itt egy rajz a mosogatógép általános felépítéséről
Üdv!Segítséget szeretnék kérni egy ARDO típusú mosogatogéphez,amely a mosogatás programot megcsinálja,de az utolsó 1 perc végtelen folyamat (avízet be szivja majd szívatyuz). Mi lehet a hiba oka.Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Az Electrolux ESF 6152 típusu mosagatógépemmel olyan problémám akadt hogy működik "rendesen", viszont a vizet nagyon gyengén melegíti, épp csak langyos benne vagy van mikor egyáltalán nem melegit. Fütőszál szerintem rendben. Szintszabályzó rendben. Mi lehet a baja? Hőérzékelő? Milyen típusú hőérzékelők lehet benne 4db vezeték megy hozzá?
Sziasztok! Úgy látom itt bőven van hozzáértő. A mosogatógépem alsó karja nem mozog, bár a víz jön belőle. Amit tudtam kitakarítottam, nem vízköves, nem találok konyhai maradékot benne. Tudok még tenni valamit mielőtt szerelőt hívok? Előre is köszönök minden hasznos választ.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |