Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
szerintem chipcadben megcsinálkják... meg elvileg minden microchip programozó cuccra élettartam garancia van...
ők vesztenek rajta a legtöbbet, hogyha nem tudsz pic-et programozni
Persze biztosan javítják, cserélik..stb Csak az bosszantó hogy emiatt be kell zarándokolnom a Tűzoltó utcába vecsésről.
Mára nem bosszantom tovább magam, ez egy ilyen nap.
köszi a válaszokat
Egy próbát szerintem megér a Picstart+...
Kaptam a chipcadtől egy hex fájlt amit be kéne égetnem a PICkit 2 be a picstart + al.
Égetés után ez a válasz az MPLAB részéről: "Any additional errors are not displayed." failed... mi lehet a gáz?
Megoldódott a probléma, USB oldalról is meg kellett táplálni égetés közben és mindjárt sikeres volt az írás. Működik királyul, de hogy mitől felejtette el a programját az máig rejtély.
új verziós pickit2 program nem akart benne firmwaret frissíteni véletlenül?
Az égnek nem sikerül életre kelteni a 16f628a n az A portot. Csak az RA4 es láb működik a többi nem! Itt a program:
[MAIN BSF STATUS, RP0 MOVLW B'11100000' MOVWF TRISA BCF STATUS, RP0 MOVLW B'00011111' MOVWF PORTA INVERTAL COMF PORTA CALL KESLELTET GOTO INVERTAL KESLELTET RETURN hol lehet a hiba? (szimulátorba sem megy)
Adatlapban EXAMPLE 5-1: Initializing PORTA
Illetve 5.1 alatti 2-es Note
Üdv mindenkinek!
Azt kérdezném, hogy lehet a Picbe égetett filet titkosítaní valahogy? Pl. mások ne tudják kiolvasni, jelszóval levédeni, stb.
Hi!
Ha a pic-emet amikor kiolvasom és csak 0-á ír ki mindenhol akkor az azt jelenti hogy meghalt??
Szerintem csak be van kapcsolva a kódvédelem.
A program írásakor a Config sorban a CP /Code Protect/ On állásba kapcsolásával, vagy pl. a beégetéskor inteligensebb programok megengedik a CP modosítását, ha eredetileg nem igy volt megadva. Pl. Picstart+
Nem akarta magától én tettem meg. A PICkit 2 könyvtárban van két verzió 1.1xxx és 1.2xxx, én az utóbbival frissítettem. Tényleg a microchip oldalán hol találhatók ezek a firmware frissítések? Hátha van ennél is frissebb firmware, meg újabb verziós szoftver hozzá esetleg. A Picstart + t sem ártana frissítenem mert 2 éves már. Háromszor nekifutottam de még a programozókat sem találom az oldalukon, nemhogy a letöltéseket.
Design-->Development Tools-->Hardware-->Pickit 2-->Downloads-->Software Firmware
Kis segítség kéne ismét. A PICkit 2 a saját szoftverével megy, de az MPLAB7.62 alól nem tudom használni. Egy meglévő projectet égettem volna vele ami eredetileg PICSTART+ al volt felépítve, de égetés előtt a programozóknál kiválasztottam a PICkit 2 őt. Vagy a projectet eleve úgy kell felépíteni hogy előre ki kell választani a programozó típusát? Számit ez valamit? Ha nem mi lehet a gond szerintetek?
köszi
Esetleg az, hogy a kiválasztott PIC-et az MPLAB nem támogatja a PICKit2-vel. A saját programja sokkal több PIC-et ismer.
Üdv. mindenkinek!
Csak azt szeretném kérdezni hogy szerintetek működne-e az általam kapcsolt program. Lécci segítsetek nekem mert nagyon kezdő vagyok. Köszönöm
PIC12F675 öt programoznák vele, a programozók kiválasztásánál zöld pötty van a PICkit2 mellett tehát elvileg mennie kéne...Tényleg a sárga pötty mit jelent? pl. PIC16F629 esetében a PICkit 2 mellett sárga jelzés van. Korlátozva de használható?
Egyszer bekapcsolja az elsőt, majd utánna a másodikat, és leáll a processzor.
Ha nem ezt akarod, akkor tedd be ciklusba, így:
Ha a program elér az "end." részre, akkor leáll a processzor. Mint ahogy delphi / pascalban mikor az "end." végére ér az application.
Nincs hibaüzenet, csak égetés közben eltünnek a gombok ( ERASE/VERIFY/READ...stb) és újra kell indítanom az MPLAB ot. Olvasáskor pedig hülyeségeket olvas ki olyan PIC ből amiben én tudom minek kéne lennie.
Amikor rácsatlakoztatom a PICkit 2 őt ezt írja ki az MPLAB
: Initializing PICkit 2 version 0.0.3.10 Found PICkit 2 - Operating System Version 2.10.0 Target power not detected - Powering from PICkit 2 PIC12F675 found (Rev 0x10) PICkit 2 Ready a hiba égetéskor és olvasáskor jelentkezik
Programozás után. output ablakban:
Initializing PICkit 2 version 0.0.3.10 Found PICkit 2 - Operating System Version 2.10.0 Target power not detected - Powering from PICkit 2 PIC12F675 found (Rev 0x10) PICkit 2 Ready Programming Target (2007.08.24. 13:54:27) Erasing Target Programming Program Memory (0x0 - 0x1) Programming Program Memory (0x3 - 0xA8) Programming Program Memory (0x3FE - 0x3FF) Verifying Program Memory (0x0 - 0x1) Verifying Program Memory (0x3 - 0xA8) Verifying Program Memory (0x3FE - 0x3FF) Programming EEPROM Memory (0x0 - 0x2) Verifying EEPROM Memory (0x0 - 0x2) Programming Configuration Memory Verifying Configuration Memory PICkit 2 Ready és ezzel le is fagy az egész MPLAB. Újraindítás után a visszaolvasáskor hülyeségek vannak a program memóriában, az eepromban pedig csupa nulla.
Saját programjával beégeti rendesen? Mert lehet hiba az MPLAB-ban is.
Azt is próbáld meg, hogy a céláramkörre adsz tápot, és úgy próbálod égetni.
A sajátjával megy rendesen, a tápos megoldást még nem próbáltam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |