Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Van egy topic ami bőségesen kitárgyalja hogy mit mivel és hogy lehet helyettesíteni. katt a linkre ott meg a keresésre és láss csodát.
Bővebben: Link
Sziasztok!
Egy ideje már figyelemmel kísérem a topicot. Építettem egy kis kompresszort hűtőgép motorból, egy tűzoltókészülékből, nyomáskapcsolóval, számítógépházban összerakva. Felrakhatom ide? Azért kérdem mert jórészt csak elektronikai dolgokkat láttam itt már régóta, de biztosan sokatoknak segítene a műhelyében. Kérdés esetén szívesen teszek fel képeket, és szívesen mesélek a működésről, és az építésről. Üdv: G
Üdv Mindenki !
Kölkömnek készülők építeni egy "madzagos távirányítós" munkagépet Felmerült az egyik mozgásnál végállás szükségessége. Ha az egyenáramú körben a mellékelt ábra szerint megszakít az egyik nyomógomb ( végállás) a vele sorbakapcsolt diódán a másik irányba még mehet a motor ? Feszültség, áramerősség most figyelmen kívül hagyható,( 12V~500mA) ezt szerintem majd minden dióda bírja ...
Szia!
Rendben, köszönöm. Üdv: G
Szia!
Az elv jó, de a diódák elhelyezése rossz. Így csak az egyik irányba mehet mindenképpen. Az egyik diódát meg kell fordítanod. A távirányítód polárváltása is érdekes, mert ha együtt mozog a két érintkező, akkor soha nem fog semerre menni. Diódának az 1N4007-et ajánlom.
Sziasztok. Nemtudom butasagot kerdezek e. De meg kerdem. Lehetseges e, hogy egy PCI Hangkart atalakitani usb-re?
Minden lehetséges! De szerintem olyan egyszerű megoldással, mint amilyenre gondoltál/gondolnál nem lehet.
Szia!
- TSOP1736 - Lomex -ből - 16F628 drága, 16F84A nég drágább, nem érdemes beszerezni, helyettük is alkalmazható a 16F628A.
Csak mondtam neki hogy ne szokjon hozzá ehhez mert nem fogom neki nézegetni a hestoreban. Még jó hogy azt nem kéri rakjam össze ingyen.
Akit érdekel, annak tudok készíteni sertés sokkolót.
Biztonsági kivitelű, 85V-os trafó is van, rendelhető.
Létezik-e olyan kapcsolás itt az oldalon(vagy téma ami ezzel foglalkozik) amiben "propelleres" óra DCF vevővel van?
Sziasztok! Van egy vadi új Nicolaudie Sunlite Suite 2 Basic Class Pc-s DMX vezérlőm. Nem volt még használva. Bolti új ára 123.000 Ft. Én postaköltséggel 90.000 Ft-ért adom ha érdekel. CD-vel, kábellel dobozában. Garancia nincs. Írj, ha érdekel: gazs.peter@gmail.com
Sziasztok!
Kitakarítottam pár potenciométert, s visszaszereléskor az egyiknek a rögzítő anyája elkallódott. Megmértem a poti menetes részét, M8x0,75. Voltam a helyi csavarboltokban, de azzal "biztattak", hogy tegyek le róla, nem tudnak, illetve nincs. Honnan tudnék ilyet beszerezni lehetőleg olcsón? Az interneten ugye vannak boltok, de ők 1-2 anyát nem hiszem, hogy szállítanak, na meg a postaköltség se lenne olcsó. Előre is köszönöm!
Nem lesz könnyű dolgod. Ez egy finom menetes anya, az M6 -osnak 1 mm a menetemelkedése. Gyűjtögesd a tönkrement potik anyáit.
Van egy pár darab, de sajnos egyik sem jó nekem, azok mind nagyobbak. Várakozok azért, hátha más is tud valami megoldást a gondomra. Köszönöm, hogy reagáltál!
Az csak valami bontásból szerezhető be olcsón. Vagy egy esztergályos haver csinál. Egyébként pedig Fabory. Csak nem tudom van-e a közeledben.
Fabory piszok drága, s pár darabot ők sem küldenek.
Esztergályos-marós ember kellene, de szerintem neki sem kis munka megcsinálni egy ilyet.
Van az életben néhány ilyen bosszantó dolog, a 7 -es anya a csillárban, a 3,5 csavar a Kontakta kapcsolókban, és dugaljakban, és társai.
Sziasztok!
Szóval volt egy gyári 5 A-es 12v aksitöltőm miután visszakaptam eltűnt kb. 1.5volt és így nem tölt semmit 1 nap alatt sem. Áll egy trafóból 4db dióda(azt hiszem ez az egyen alakító) 1db 5w0.1ohmj ellenállás és egy mutatós kijelzőből meg 2db biztosítékból. A trafón 12,8 volt váltóáramot mértem a diódák jók mivel csak egy irányba engednek át az ellenálláson 1,6kohm-ot mértem, de a csipeszeken már csak 10,8egyenáram jön ki. Arra a döntésre jutottam hogy a sekunder oldali tekercsre a régi tekercselést folytatom egy vékonyabb, lakkozott rézzel és ez be is jött először a csipeszeken 14v jött ki,de ahogy az aksira tettem lelesett 11.6ra és 12óra elteltével is ugyan annyi volt ma tettem még néhány kört a tekercsre így már 16v jön a csipeszen, de mégis leesik 11.6-ra az analog műszere minden esetben kivágodik jobbra és ott is marad régebben ez a mutató idővel pirosból szépen átvándorolt zöldbe ami gondolom az áramfelvétellel áll összefüggésbe. Jelenleg nincs pénzem ujjat venni és nagy szükségem lenne rá ezért kérném a segítségeteket. Köszönettel: Z
Ha a 0,1 ohmos ellenálláson 1,6 kiloohmot mértél, akkor az a hibás, lehet szétégett. Cseréld ki.
Üdv, mate_x Idézet: „régi tekercselést folytatom egy vékonyabb, lakkozott rézzel” Ez nem jó, mert a vékony huzalon nem tud elég áram folyni. De amúgy is fura, hogy eltűnt 1,5V; annak valami oka van! Lehet, hogy leégették neked a tekercselés egy részét, ez lehet a primer, de lehet a szekunder oldalon is. Amíg ezt ki nem javítod, nem fogsz tudni tölteni vele.
Szia! Nagy valószínűséggel a sönt ellenállásod (5w0.1ohm) ment tönkre, mivel azon te 1,6kohm-ot mértél amin csak 0.1ohm-ot kellett volna. Ezért akad ki a műszered is, mert az összes áram szinte azon folyna, de sajna az meg ezt nem nagyon szereti, eddig mákod volt hogy az nem füstölt el.
Igen, elég bosszantó.
Most emiatt nem tudom áruba bocsátani, mert nem tudom összerakni. Eléggé idegesítő...
Szia!
Éppenhogycsak elbírja, mert négyszáz szorozva tizenhattal az 6,4. Válassz C vagy D típusú kismegszakítót a nagy indítási áram miatt.
Szia!
Kerekítve kb.így van: 3 x 10A 3,3KW 3 x 16A 4,4KW 3 x 20A 5,5KW Nem pontos, de megjegyezni jó! Üdv: Csupasz
Sziasztok!
15 éves vagyok,és nagyon érdekelnek a műszaki cuccok Épp pályaválasztás előtt állok,lehetséges hogy elektronikai szakközépiskolába megyek.(De lehet hogy informatika)Viszont a nagypapám villanyszerelő,és készítettem vele együtt egy elektromágnest fizika-órára. Ekkor nagyon megtetszett az elektronika ! Volna valami ötletetek,amit kevés cuccal meg lehetne valósítani? Kezdő szintű dologra gondolok. Rendelkezésemre áll forrasztópáka(természetesen ónnal),vezetékek,szigetelőszalag,meg ilyen vackok. Köszi előre is!
Ennél biztos hogy többre lesz szükséged például egy multiméter. *
*Törölve ! |
Bejelentkezés
Hirdetés |