Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
De én arra vagyok kíváncsi,hogy a jelen lévő tárgyakból mit tudok összehozni...ha meg valami nagyon kell kölcsönkérem a nagypapámtól
Szia!
Az "ilyen vackok"-at kellene részletezni.
Akkor nekilátok,mi van a kis dobozkámban
-forrasztópáka -svájcibicska -2db kis villanymotor -1 kínai autóból kioperált kapcsoló -3db led -2db nagy villanymotor -2db hangszóró(ilyen 2000ft-os ...-ból lett kiszedve miután szénné égett a belseje) -egy rakás vezeték -elemek -szigszalag -egy pár melléktermék a szétszedett hangfalamból(amit fentebb is írtam) Ha kell rakok fel képet mindről...nem igazán értek MÉG hozzá (ilyen volt a hangszóró: Bővebben: Link )
Elektronikai alkatrészeket is szerezz be. Pár tranzisztor, ellenállások, kondenzátorok. Jó lenne valamilyen bontott cucc is alkatrészforrásnak. Csinálj egy egy LED-es villogót kezdésképpen, ha szereztél még alkatrészeket.
Papámnak van,csak írd le hogy mit kell kérjek tőle,és hogy tudom megcsinálni!
Mind a kettő eléggé bonyolult
Szerintem az elsőt megcsinálom Valami egyéb ötlet még?
Egyelőre kifogytam az ötletekből. Sok sikert az építkezéshez!
köszi !
Ha van olyanod, ami csak kicsit nagyobb, tolj rá egy darab műanyag csövet(fóliát) egy kis ragasztóval (T.R.), és hajtsd rá a nagyobb anyát, megfogja. Ami kilóg levágod.
Estére kérdezte apám, hogy találtam-e már anyát, mondtam neki, hogy még nem. Azt mondja próbáljam meg a bicikli belsőre való rögzítő anyát, mert úgy emlékszik, mintha az M8x0,75-ös lenne.
Volt fenn a kacatok között egy fém szelepsapka, azt megmértem és 8M-es menet van benne 0,75-ös menetemelkedéssel. Egyébként köszönöm az ötletet!
Szerbusztok.
Keresek megépitett sinus,négyszög,fürész jeleket kiadó jellgenerátort. megvételre vagy cserére. Cb rádiót tudok ajánlani cserének
Örülök, hogy sikerült, és ég a pofám,-50 éve bringázok!
Sziasztok
Mekkora frekvenciájú az a változás, ahol 60 másodperc alatt egy egy periódus zajlik le?
Sziasztok!
"Akkumulátor töltése" Fokozat kapcsolóval állítom,hogy "megfelelő" ampert kapja az aksi. Miért van az,hogy töltöm az aksit az amper felvétel csökken a töltésidővel,de idővel (éjszakára rajtahagyva) az amper felvétel megemelkedik. Nagyobb a amperfelvétel mint a kezdetkor.
Ne égjen, sajnos nem sikerült.
Ma újra megmértem és M7x0,75 a biciklis anya.. Sajnos kutatnom kell tovább.
Szia!
Nem tapasztalsz erős pezsgést a megnövekedett áramfelvétel alatt?
Köszönöm a válaszotokat. Ha csillag-delta kapcsolással indítom, akkor is fennálhat az a veszély, hogy leveri? Egy 700-as koroggal rendelkező gyári rönkvágó fűrészt üzemeltetnék, a gyártót már kérdeztem, hogy milyen a gép kapcsolása, de nem válaszolt rá.
Ha megvalósítható a cs.-d. kapcsolás(csilllagpont bontható-e?), akkor a csillagkapcsolásban üresjárat legyen, terhelés deltával.
Sziasztok! itt volna ez a rajz, ha nagyobb teljesítményt szeretnék vele kapcsolni egy harmadik tranyóval amit a led helyett kötnék be akkor annak npn-ek kell lennie?
Szia István.
Nem tapasztaltam ugyanis ki sem vettem a motorból az aksit.
Sziasztok! Ezt a futófényt szeretném megépíteni, viszont a hestore.hu oldalon nincs fennt egy nagyon fontos alkatrész a "74LS138N". Ez helyetett melyiket lehetne használni, amit megtalálok hestore.hu-n?
Sziasztok!
24VAC kapcsolására szeretnék reed relét használni. Bővebben: Link 2 SPST-NO Adatlap szerint max. 200 VDC-t kapcsolhat. Jól gondolom, hogy akkor a 24VAC-t is tudja kapcsolni? Illetve nem értem, hogy ha a max. teljesítmény 15W és max. feszültség 200VDC akkor hogyan lehet a max. áram 1A?
Kapcsolhatsz, ha nem több az áram 600mA-nél. A maximális áram érték alacsonyabb feszültségre vonatkozik. A 15W az az adat amiből kiszámolhatod az az adott feszültségen kapcsolható maximális áramot.
Sziasztok!
Van ehhez a nyomtatóhoz tápom, Bővebben: Link , melynek 10V, 0V, -10V kell, hogy a kimenete legyen. Namost levágtam a csatlakozót a táprészről, és 4, nem 3 drót jön ki. Egy piros, egy fekete, egy zöld, és egy fehér. Melyik lehet a +10, a 0, és a -10V? Üdv ! |
Bejelentkezés
Hirdetés |