Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   111 / 1679
(#) Topi válasza hadnagyakos hozzászólására (») Aug 24, 2007 /
 
A szerkesztésben mi a nehézkes? Ott a nyílt tartalom szerkesztés, bárki írhat az oldalra cikket...
(#) Stadi válasza Topi hozzászólására (») Aug 24, 2007 /
 
hadnagyakor írta:
Idézet:
„ha hibás tudnák szerkeszteni is”


Arra gondoltunk, hogy ha balgák voltunk, és vmi rosszat sikerült beírni, azt később nem lehet módosítani, csak ha megkér egy modit az ember.
(#) Norberto válasza Stadi hozzászólására (») Aug 24, 2007 /
 
Én nem voltam egészen biztos abban, hogy a fényképen PC-t látunk :eek2:

Ugyanis kerestem az általában nem olyan picike alaplapot, és valamiért nem egészen láttam :no:

Szóval engem nem teljesen húzott be a csőbe
(#) Norberto válasza hadnagyakos hozzászólására (») Aug 24, 2007 /
 
Idézet:
„amilyet felrekunk egy inygenes tárhelyre”


Már rosszul kezdődik...az ingyenes tárhelyszolgáltatók ugyanis egytől-egyig kötsögök!!! Teljes szívemből utálom őket!
(#) Chokapick hozzászólása Aug 24, 2007 /
 
Udv nektek.Itt wok.Most ertem haza a munkabol.A PC tap Uzemelteti a fenytchnikat,wu meter,ventilator.A trafo 2x22 volt szimetrikus tapra van tekercselve majd 2db 4700mikros kondi es igy kapok 2x33v egyenaramot.Tranyok BC 547(primitiv)BD139s annak komplementer parja,majd a vegfok 2N3055 2db termeszetesen mono agon.Neon=kvarc villanykalyha csove meretre torve,kozepeben HARRIS heggesztopalca amire 5db infra 5mm ledet cuccoltam s egy bicikli elektronika futtatja.Olcso s szep.Wu meter LM3914 Csakis.Hutoborda=fulkes vonatkabinban talalhato neon armatura trafoja volt rajta,de hosszu volt az ut es kenytelen voltam kiszerelni.A Szerb vonatok amugy is lazak.A tobbi motyo OMV kutrol valo,mert ott wok villanyszerelo.
(#) Chokapick hozzászólása Aug 24, 2007 /
 
Ez pedig a sajat tervezesu festo kompresszorom.3db r22es freongazos palackot atfestettem kekre,egyszeru nagszeru,Elektrolux ablakklimabol kipottyant a motor+mosogep magnesszelepek ami picit olcsobb volt pl1 danfosstol.10legkorre van atesztalva gyarilag,de en 15legkornel tartok s birja.

P7010053.JPG
    
(#) MPi-c válasza Chokapick hozzászólására (») Aug 24, 2007 /
 
Idézet:
„Hutoborda=fulkes vonatkabinban talalhato neon armatura trafoja volt rajta,de hosszu volt az ut es kenytelen voltam kiszerelni.A Szerb vonatok amugy is lazak.”

Még szerencse, hogy (talán) külföldön történt, mert most hivatalból intézkednem kellene Amúgy szuper a "gép" , de én sem tudtam elsőre, hogy most miről is van szó. A sok tekerőgomb, eléggé elbizonytalínított PC ügyben.
(#) Chokapick válasza MPi-c hozzászólására (») Aug 24, 2007 /
 
A PCn jelenleg dolgozom.
(#) Chokapick hozzászólása Aug 24, 2007 /
 
Wan walaki Szegedrol? Optikai tuning verseny erdekelne PC es Audio erosito temakorokben.Az informaciokat elore is koszonom.
(#) szamóca válasza Chokapick hozzászólására (») Aug 24, 2007 /
 
Basszus! Neked aztán van fantáziád+időd! Tegnap óta szemlélem a "vasat", a táprra, a kivezérlésjelzőre ,hangerő és hangszinszabályzóra, sikerült rájönnöm de a többire... Pl mi az a sok nyomógomb az elején? portok alul? a tömszelence rúd mit tart?
(#) tatabike hozzászólása Aug 24, 2007 /
 
Sziasztok,

sokan bemutatták a hangfalaikat, én is megmutatom az enyémeket, amiket én építettem. A többi (még 2 pár), gyáriak, így azokat nem mutatom meg... Az öcsém találta a neten ezeknek a ládáknak a terveit, és az alapján csináltam meg. Nyitott az alja, ezért áll tüskéken, és egy megtört, ferde hangcsatorna-szerűség van benne, ami alulról indul a homlokfal tövéből, és hátrafelé dőlve megy kb. a mélynyomó aljáig, ott megtörik, és még ferdébben felmegy kb. a mély tetejéig. Nekem tetszik, ahogy szól, bár gagyi a mély benne, valami szutyok SAL (200 mm-es), a rácsot is azért tettem rá, mert gusztustalan ezüst színű a membránja, ez látszik is a képen. A nagyobbik magas nem tudom milyen, a kisebbik meg Jamo. Az öcsémnek van négy ilyen a házimozijában, azok nagyon durvák, mindegyikben két mélynyomó van, meg két magas, persze Jamo az egész cucc, a ládákat meg egy asztalos csinálta cseresznyefa borítással, szépek, és nagyon jól szólnak. Nálam csak szinte dísznek vannak, mert ugye nem lehet hajtani őket az asszony miatt, így meg se rezdülnek a mélyek membránjai, ha zenét hallgatok.... Amúgy egy STK 4172II-es végfok hajtja.

TaTa

Saját.JPG
    
(#) Kicsa hozzászólása Aug 24, 2007 /
 
Hát akkor én ezt nagyon benéztem... Azthittem pc lesz,optikai tuning készen áll a ház,várva az alkatrészek beépítésére..azért is furcsálltam hogy az alaplap pl hogy fog elférni... Na de mind1,attól azért még nagyon szép a kivitelezés!
(#) Chokapick hozzászólása Aug 24, 2007 /
 
Szesztek.A napokban arra gondoltam bele kellene vagni egy ujabb latvanyos tervezesbe.Manapsag egyre tobbszor hall az ember az inteligens hazak epiteserol(Lakohazak fejlett vezerlo elektronikaval megaldva) Namost arra gondoltam,hogy en elkeszitem a fejlett PC asztalom mechanikus varazslatokkal.Butorlapokbol osszehajigaltam nemregiben egy asztalocskat amit most meghosszabbitok.Igy kapok egy bo 5meteres munka feluletet.Mostmar csak ki kellene agyalni kulonbozo mechanikus otleteket.SZOVAL ebben kernem az illetekesek segitseget amennyiben valakinek beindult a fantaziaja.PL:a kiszemelt feluleten kivagok egy 30cm x 30cm kockat(asztal fedolapjan)s az alol lassu egyenlets mozgassal felemelkedne egy tukorboritasu ladiko megvilagitva.termeszetesen akarmit ellehetne helyezni benne.PL CD rom. ES az egeszben az volna a hab a tortan,hogy mindezt PC vel lehetne vezerelni.Eleg volna nehany rele amit vezerelni lehetne.Sajnos a programozasi oldalhoz nem ertek.Otleteket varnek tehat progi reszrol es Mechanikus reszrol.Kozben en is fojamatosan agyalok.Hat ennyi volna...
(#) Chokapick hozzászólása Aug 24, 2007 /
 
Pl:egy oreg akkus furogep motorja is eleg jo volna a dolgok mozgatasara.eros es lassufordulattal dolgozik pont ami nekunk aranyat er e temaban.Hat nem?
(#) Topi válasza Chokapick hozzászólására (») Aug 24, 2007 /
 
Örülök neki, ha beindul a fantáziátok, de ne offold szét a témát... Nyiss inkább egy másikat.
(#) huhuu hozzászólása Aug 25, 2007 /
 
Sziasztok!


Felteszek egy két dolgot, amit készitettem. Sok minden még sajna nincs kész.

- Ez a levilágitóm, most lettem kész vele. A mikrosütö doboza nagyon bevált. A grillezö áramkörébe kötöttem a lámpát. Nagyon pontosan lehet követni, hogy hány percet és másodpercet világitom a nyákot. A mikró részét kikötöttem. Lehet, hogy a rács alá beteszek még két kis tálkát az elöhiváshoz és maráshoz, hely van benne böven, mert hatalmas szerkezet, amugy a mikró ingyen volt, kukáztam.
KÖSZÖNET az égöért Örült Ödönnek!!!


- Szilveszteri bolondozáshoz készitettem egy rakéta inditót. A kapcsoló pont olya, mint a filmekben, innen is jött az ötlet. A klucs is szükséges az inditához


- USB-s hangkártya pcm 2902 vel. A dobozba még szeretnék beépiteni egy fm modulátort, egy kis erösitöt és egy 1:1 es leválasztót a bemenetre. Eddig nem volt még sajna idöm befejezni.


- Fénypult, 2 kapcsoló és két fényerö szabályzót tartalmaz. Abszolut kukázott minden része. A szabályzókat porszivókból szedtem ki.


- Ezeket müködteti a fénypult, a tükörgömböt pedig egy mikrosütö tányérforgató motorja forgatja.


- Ez a szubládám, amikor készitettem sajnáltam, hogy a hangszóró hátsó részét sosem láthatom, ezért egy plexi lesz a hátlap( már megvan a plexi, csak idöhiány miatt nem tettem még fel) Aztán megvilágitottam a hangszórót és raktam bele egy kis tükörgömböt(ezt is egy mikrósütö tányérforgató motorja forgatja) Lesz benne még világitó táncparkett és bárpult is. A kis stroboszkóp is nagyon jol mutat benne, csak müködés közben azt nem tudtam lefotozni. Egy komplett szorakozóhelyet gondoltam berendezni, csak még nem volt idöm befejezni.


- Pár napja volt egy koncert, ahol a nagybögömmel kellet játszanom. Azt mondták, hogy egy nagyobb helységröl van szó. Szükségem volt valami erösitésre, ezért is csináltam magamnak egy hangszererösitöt.
Mivel nem volt épp anyag amivel bevonhattam volna ezért csak lefestettem, de majd szépen bevonom. Az alakja azért is ilyen, mert igy magunkfelé is tudjuk forditani, mint egy monitor hangfalat vagy kifele. Az erösitö kezelö gomgbjai a hátoldalon lesznek.


- A hangszerhez egy hangszedöt is készitettem, nagyon jó hangura sikerült és nagyon egyszerü felépitésü. Erröl sajna nincs fotom.
(#) huhuu hozzászólása Aug 25, 2007 /
 
további képek
(#) huhuu hozzászólása Aug 25, 2007 /
 
további fotók
(#) huhuu hozzászólása Aug 25, 2007 /
 
továbbo fotók
(#) huhuu hozzászólása Aug 25, 2007 /
 
további fotók
(#) tbence3 válasza huhuu hozzászólására (») Aug 25, 2007 /
 
Huhhhh! Ezek nagyon jól sikerültek. Tetszik a rakéta indítód.
Gratulálok az összes művedhez!
(#) Frankye válasza huhuu hozzászólására (») Aug 25, 2007 /
 
A rajéta indítóhoz a véletlen megnyomás (pontosabban: bekapcsolás) ellen védett, fedeles kapcsolót honnan szerezted be?
Egyébként remek munkák, az összes kalapomat megemelem!
(#) zoly15 válasza huhuu hozzászólására (») Aug 25, 2007 /
 
szia ehez ennyi hozzáfűznivalóm van
a rakétát nem mutatnád meg?
engem érdekelne

üdv!
(#) huhuu hozzászólása Aug 25, 2007 /
 
KÖszönöm!

Itt a honlapja az üzletnek ahol vettem, nem találtam rajta meg,de beszkenneltem a katalogusból a képet.
Netröl sajnos nem lehet rendelni. 4,5 euro kb. 1125 forint volt a kapcsoló.
http://www.biltema.fi

Ez a kapcsoló fönt van. Lent jobb alul van komplett kapcsoló pult is nitrós kocsikhoz, de az kicsit drágább.
(#) Frankye válasza huhuu hozzászólására (») Aug 25, 2007 /
 
Köszönöm!

(Ha legközelebb Finnországban járok, biztos veszek! )
(#) huhuu válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 25, 2007 /
 
Sajna rakétát már nem tudok mutatni, mert felrobbat mindegyik. Ne gondolj valami nagyra, az a sima boltban kapható rakéta volt, amit a földbe le kellett szúrni és a gyújtózsinórt meggyújtani.

A gyújtózsinórra tekertem vékony drótszálból pár menetet, aztán mikor az felizzot akkor begyujtotta a rakétát.

De mást is gyujtottunk vele már föl. pl. csónakot.
itt egy pár kép
(#) huhuu válasza Frankye hozzászólására (») Aug 25, 2007 /
 
Ha gondolod viszek Neked, mikor megyek legközelebb haza. Valószinüleg decemberben, szilveszterre akár már lehetne is használni.

Vagy ha sürgösen kell postán is küldhetek, de a postaköltség legalább annyi mint a kapcsoló.
(#) Frankye válasza huhuu hozzászólására (») Aug 25, 2007 /
 
Annyira azért nem sürgős... Nem akarok sziveszteri tűzijátékot építeni belőle, szóval bőségesen ráér. De ha hozol, akkor azt nagyon megkösznöm!
(A többit privátban megbeszélhetjük.)
(#) maTaKee válasza huhuu hozzászólására (») Aug 25, 2007 /
 
Fúú... Az a 14. kapcsoló az naggyon kemény :szeret: olyat kell szereznem!
(#) huhuu válasza maTaKee hozzászólására (») Aug 25, 2007 /
 
Ha gondolod viszek olyat és aztán személyesen vagy postán eljuttatom.

Ha valakinek kell még valami hasonló dolog az irjon nyugodtan.
Következő: »»   111 / 1679
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem