Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szép estét! A délután a matekházi után elég unalmasnak tűnt, gondoltam elütöm valamivel az időt. Háttérvilágítást építettem be a számológépembe, így kevésbé megvilágított helyeken is jól látom a kijelzőt. Igazából felesleges dolog, de jó időtöltés volt.
Nekem Tetszik Egy kicsit többet fog enni az a számológép.
Ez jó ötlet. Tetszik. Ezen már én is gondolkoztam.
Egyre jobb vagy Tomi, de látom a takonyragasztót még mindig nem tudtad félrerakni. Szépen kezdesz dobozolni. Egy párszázas ajánlat: vegyél valami szép festéket, és miután a dobozt megtervezted, elkészült, akkor lefújod. A takonyragasztó se látszik meg annyira, és szebb is lesz!
Én is összedobtam az új erősítőt, már csak a doboz kell, meg holnap a teszt, és takony-mentes lesz. Elég izgi volt a bordát felrakni, mert menetet is vágtam a hűtőbordába, hogy a távtartó felférjen, aztán nehéz volt az IC-t is felcsavarni, de megoldottam.
Olyan számológépen kísérletezz, amit nem sajnálsz. Könnyű kinyírni ha nem vigyázol. Ami fontos tapasztalat, hogy valamelyest romlik a kijelző láthatósága szemből. Magyarul nem merőlegesen kell nézni, hanem kicsit más szögből. Az ötlet egy szétszedett laptop kijelzőből származik. Ha esetleg érdekel a felépítés akkor leírom. A rétegek hátulról az előlap felé: fényes fém fólia, plexi lap, A4-es lap és mivel így még túl sok volt a fény kapott egy darabka vékonyabb papírt is. A világítás természetesen a géppel együtt ki be kapcsol. A LED egy darab 3mm-es zöld, a plexi szélét világítja meg.
Mivel úgy tudom ez a számológép AA-s elemekről megy nem hiszem hogy túlságosan leterhelné a dolog. Nagyon ötletes. Instructablesre felrakhatnád
Na ha kitaláljátok hogy mi ez akkor :worship: további rávezetés a képek alatt Picasa
Igen, tényleg két darab AA elemről megy. A LED-en 5 mA folyik, tényleg nem nagy megterhelés. A vezeték nélküli egerem 40 mA-t eszik és abban csak egy AA elem van, de hónapokig működik.
Távirányító egy bo ..ához?
Most jöttem rá hogy pont úgy néz ki de nem De ez is 2 AAA elemről megy.
Egyledes, gombnyomásra működő villogó, MSP430-al?
MSP430 és villog is de nem akárhogy.
Á, tudok én valamit Szerintem minél tovább nyomod, annál gyorsabban.
Nem jó irányba mész Vajon vic kolléga mit szólna?
Egyet nyom, kettőt villog, kettőt nyom egyet villog?
ez szerintem a Maszat I katapult gombja nem???
Nemnem valami más. Itt a megoldás Bővebben: Link
Mi ez a takonybeszéd?Éppen elég jól össze dobta azt a dobozt nem tudom ki hogy van én takonynak nyomat nem latom ! Szerintem ügyes munka!Nekem is a főkritikám az lenne hogy igenis 1.26 V tol felfele lehet szabályozni a feszültséget ! A Helitrimmeres megoldás sem valami eredeti de nem rossz biztosan került volna bontott potméter ! Másképp ügyes!
Üdv:Levente
Így most már tudom mi a Maszat I-nek tolja ki a mérőszalag antennáját. Ügye eltaláltam ??? xD
Mi errefelé a fórumon így nevezzük a szilikonragasztót. Sajnos nem tudom megmagyarázni jobban, és nem kellene folyton letolni...
Köszi Szépen! Igen most Új fajta odon csináltam keresgettem L profilokat de sehol se találtam így arra jutottam hogy volt itthon egy csomó csempézésnél használtos Kereszt ami ugye segít a csempék illesztésénél na én az átszabtam és kaptam egy tökéletes 90 fokos L profil finom " takony ragasztóval ragasztottam" így szinte minden lap tökéletesen illeszkedik A feliratozás is nyomtatott lett mert elengedhetetlen lett volna, és a fotózáshoz is más gépet használtam
Köszi a tanácsod igen nemrosz a lefujás csak nemtudom hogy rátapadna-e igaz az alkoholos filc megtapad rajta Várom az Erősítőt!
Meg kell, hogy tapadjon a nyák üvegszálas anyagán. Én már használtam ca. 800ft-os sprayt és rászáradt. Persze szépen kel felvinni..
Az erősítőt este tesztelem. Sajnos a doboz szerintem csak jövőhétén lesz.
Megtapad a nyákon a festék (én is festettem már le), de gondoljatok csak például az autók üvegszálas karosszéria elemire, azokat is lefényezik valahogy!
Klassz nagyon, de mi az a GDO? A frekimérő rendesen működik? Lehet én is építek majd egyet a leendő generátoromba.
Ln is mutatnék valamit. Végre befejeztem a KDmester B5-ös erősítőmet. Jó szokás szerint RETRO stílusban persze. KÉPEK ITT
Szép lett Zoli bácsi ! Milyen PIC-kel megy?
Kész a bootloader is: usb-rs323-n keresztül frissíthető a firmware és a szabad helyen bmp képeket vagy előre befordítot függvényeket lehet tárolni, amiket meghivogat a ketyere és a framebufferben rajzolnak.
Beállítható, a frissítés ideje is, pl csak egyszer, minden kerékfordulatnál vagy minden sornál. Az időzítés is szinte tökéletes. Az előző kerékfordulat idejéből számítja ki a soridőt s ilyen időköznként rajzolja ki a framebuffer következő sorát. Lassuló keréknél nem lahet észrevenni, hogy a pixelek csúsznának. A képek 8 mp záridővel készültek és nincs elmosódás.
Ja értem, ez jó, akkor az ismert frekiből és mondjuk egy kondiból ki lehet pontosan számolni az induktivitást értékét is akár.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |