Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Lapozás: OK   67 / 1319
(#) VrGakos hozzászólása Aug 26, 2007 /

Valaki tudna küldeni nekem mikro pascal-hoz segítséget?
Előre köszönöm
(#) Topi válasza VrGakos hozzászólására (») Aug 26, 2007 /

Press F1
(#) VrGakos hozzászólása Aug 26, 2007 /

De jó lenne magyarul
(#) Topi válasza VrGakos hozzászólására (») Aug 26, 2007 /

Arról mondj le...
(#) Stadi válasza VrGakos hozzászólására (») Aug 26, 2007 /

Nyomj F1-et... Gonosz vagyok.
(#) potyo válasza VrGakos hozzászólására (») Aug 26, 2007 /

Inkább tanulj egy kicsit angolul. Abból több hasznod lesz
(#) steelmann hozzászólása Aug 26, 2007 /

Sziasztok
Tudna valaki segíteni? Adott egy "Urbán-os" univerzális PIC égető+IC Prog software legfrissebb verziója. Csináltam hozzá egy DIP-SOIC adaptert, mivel kaptam pár db 18F252, 16F76T, 16F873A típusú SMD tokozású PIC-et. Meglepetésemre a 18F252-t hibátlanul írja olvassa, a másik kettőnél írási hibát jelez, csak törölni engedi. A törlés sem tökéletes, mert egy adott címen marad benne adat. Elképzelhető, hogy a kapott PIC-ek más célra valamilyen "védett" kóddal vannak felprogramozva? Létezik ilyen esetre megoldás?
(#) potyo válasza steelmann hozzászólására (») Aug 26, 2007 /

Ha a kódvédelem be van kapcsolva, a teljes törlés akkor is törli. A kódvédelem csak a program kiolvasását teszi lehetetlenné.

Az Urbán féle úgy emlékszem valójában egy jdm. Ennek pedig a fő jellemzője a megbízhatatlanság. 18F-nek csak 9V kell a felprogramozáshoz, 16F-nek 12,5V kell. Simán lehet, hogy nem ad ki magából elég feszültséget az égető.
(#) Tom025 hozzászólása Aug 26, 2007 /

Sziasztok! Következő a kérdésem: PIC reszetelhet amiatt, mert melege van? 16F628ról van szó. Eddíg nekem nagyon úgy tűnik, ez a baj. Lehetséges? Amúgy nem forró a tok, kézzel simán meg tudom fogni. Nem magától melegszik, külső alkatrészek fűtik fel a panelt.
Üdv, Tom
(#) potyo válasza Tom025 hozzászólására (») Aug 26, 2007 /

A meleg miatt nem kellene, viszont a meleg miatt elmászhat valami feszültség, leromlik a tápfeszültség stabilitása, stb, és ezért resetel.
(#) Topi válasza Tom025 hozzászólására (») Aug 26, 2007 /

Vagy a kristály is érzékeny a hőre...
(#) Tom025 válasza Topi hozzászólására (») Aug 26, 2007 /

A táp 7805-tel van csinálva, és az egész áramkör csak 100mA-t eszik, és a stabkocka nem is a "melegedős környéken" van. Nem hiszem hogy ez okozná a problémát. Akár a kristály is lehet, erre még nem gondoltam, viszont annyi biztos, hogy a panelt ventivel fújatva tökéletesen működik az áramköröm, bár ez nem tartható állapot.
Topi, a kristály biztosan érzékeny a hőre, vagy csak úgy mondtad, hogy talán? Az órajel nem mászott el, legalábbis szemre, és ha a kristálynak nem tetszik a meleg, miért resetelne a PIC?
Üdv, Tom
(#) steelmann válasza potyo hozzászólására (») Aug 27, 2007 /

Köszi a segítséget, bocs hogy két fórumba is beraktam a kérdést. Az égetőfeszt még nem mértem meg, de eszembe sem jutott, mert a 16F628A-t simán "viszi". Igazad van, az Urbánék JDM-et építenek a PIC fejlesztő paneljeikre, de ami nekem van az "csak" égetni tud és Propic hardwerként kell konfigurálni az IC Prog-ban. Remélem nem az adaptert rontottam el? A programozáshoz szükséges 5 láb kivezetését vezettem át az SMD tokozás megfelelő lábaihoz, gondolom ezeknek a PIC-eknek sincs szükségük a többi lábon egyéb feszültségre.
Akkor most következik a fesz. mérés. Mégegyszer köszi.
(#) Topi válasza Topi hozzászólására (») Aug 27, 2007 /

Ez állítás volt, hogy a kristály érzékeny a hőre. Azért resetelhet, mert instabil lehet a kavics a nagy hőingadozásra.
(#) potyo válasza Tom025 hozzászólására (») Aug 27, 2007 /

A 7805 meg van rakva kerámiakondenzátorokkal be és kimeneti oldalon egyaránt?
(#) Tom025 válasza Topi hozzászólására (») Aug 27, 2007 /

Rendben, köszönöm. Azóta megerősítettem a PIC tápvezetékeit ónnal, hátha kis szakadás van benne és a hőtágulás miatt néha nem érintkezik, átforrasztottam a kristályt, és áthelyeztem a melegedő ellenállásokat, egyenlőre úgy tűnik, jó. Meglátjuk mi hoz a hosszabb teszt, meg a dobozolás...
(#) Tom025 válasza potyo hozzászólására (») Aug 27, 2007 /

A stab bemeneti oldalán nagy elkó van, a kimenetin 100nF. De nem ez lesz a baj, biztos hogy a melegedés, mivel a melegedő ellenállások beforrasztása előtt napokig tesztelve tökéletesen működött a cucc.
(#) potyo válasza Tom025 hozzászólására (») Aug 27, 2007 /

A melegedés hatására a stabkocka is gerjedhet, emiatt kell a 100nF mindkét oldalra, a lehető legközelebb a lábaihoz.
(#) ha1drp hozzászólása Aug 27, 2007 /

Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy valaki tud-e égető hardware-t PIC24FJ. illetve dsPIC33F controllerekhez. Főleg utánépíthetők érdekelnének. Köszi!
(#) potyo válasza ha1drp hozzászólására (») Aug 27, 2007 /

ICD2 vagy Pickit2, és megvan oldva a probléma jó időre. Mindkettő utánépíthető, csak a Pickit2-nél nembiztos, hogy megéri az utánépítés.

ICD2: http://potyo.extra.hu
Pickit2-höz minden letölthető Microchipéktől.
(#) ha1drp válasza potyo hozzászólására (») Aug 28, 2007 /

Potyo köszönöm a választ. Az általad ismertetett ICD2-t már megépítettem, ezzel van igazából a problémám, de ezt talán egy másik fórumon.
Érdekes, hogy eddig még nem találtam a fenti PIC-ekhez programozó áramkört, mert csak azért sem, mert elméletileg jóval egyszerűbb programozni őket, mint az 5v-os társaikat.
(#) hp hozzászólása Aug 29, 2007 /

Sziasztok!

Van egy Urbán-féle ICD-m. Mikor az MPLAB-bal cstlakozni próbálok hozzá, a következő hibaüzenet jelenik meg: Communication failed COM1 <6300:1>. Tápot kap, minden a helyére van kötve, végigmértem...
Ha van valami tippetek, légyszi írjátok meg!
Köszi!
(#) potyo válasza hp hozzászólására (») Aug 29, 2007 /

Urbán féle fejlesztőről hallottam, de ICD-ről még nem. Tudnál mutatni egy képet róla?
(#) hp válasza potyo hozzászólására (») Aug 29, 2007 /

Urbán oldaláról szedtem. Elég rossz kép.

urbanicd.jpg

(#) potyo válasza hp hozzászólására (») Aug 29, 2007 /

Háááát, elég nagy hülyeség volt 9500Ft-ot adni érte, ha nem a kamionról esett le... Ez ICD1, amit az MPLAB újabb verziói a lista alapján már nem kezelnek.

Kb. ugyanennyiért vehetsz Pickit2-t, vagy építhetsz ICD2-t.
(#) hp válasza potyo hozzászólására (») Aug 29, 2007 /

Jaja, ezt én értem, de már sajna megvan, sőt, már 1 éves, és most kezdtem használni. Úgyhogy valahogy meg kell próbálni életet lehelni beléje...
(#) Norberto válasza hp hozzászólására (») Aug 29, 2007 /

Idézet:
„Ez ICD1, amit az MPLAB újabb verziói a lista alapján már nem kezelnek.”

Ebből kiindulva, azt tudnám ajánlani, hogy szerezz be néhány, korábbi verziójú MPLAB-ot...
(#) hp válasza Norberto hozzászólására (») Aug 29, 2007 /

Ez már megtörtént. Én 5.40-est használok, ezt használtuk középsuliban is. A dokumentációja alapján be is állítottam mindent, de nem műxik. Doksi mellékelve:
hp

Debugger.rar

(#) raron hozzászólása Aug 30, 2007 /

Van egy PICKit 2 -es égetőm/debuggerem (fekete gombos), MPLAB 7.62 és egy PIC18F4550 -est szeretnék vele debuggolni. Az ellenállásokat rátettem az órajel, és az adat vezetékekre, de így is ezt írja ki az mplab:
"PK2Error0028: Unable to enter debug mode"

Mi lehet a baj?
(#) potyo válasza raron hozzászólására (») Aug 30, 2007 /

Miután kiválasztottad a Pickit2-t, mint debuggert, újrafordítottad a programot?
Következő: »»   67 / 1319
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem