Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Lapozás: OK   134 / 254
(#) kisgeri válasza havranarpi hozzászólására (») Feb 25, 2012 /

Akkor ezek szerint mégis megépítetted a tápot? Az 555 alapút? Erre érted, hogy plazmacsöves? Mert ha igen, akkor az jó! De akkor már ne a hűtőbordáról szedd le a negatívat, hanem a nyákról!
(#) havranarpi válasza kisgeri hozzászólására (») Feb 25, 2012 /

Okés.
és akkor azt a -5V mellé forrasszam be?

Igen! De össze ne keverd a pólusokat!

MŰKÖDIK!!!
(#) havranarpi válasza havranarpi hozzászólására (») Feb 25, 2012 /

Köszönöm a sok segítséget.

Szívesen! Használd egészséggel! Aztán majd dobozold be valahogy, és csak óvatosan a fogdosással, amíg nincs véglegesre szerelve, nagyot tud ütni...

Ha a feszstab 5V-os .
akkor betápnak nagy gond ha 6V helyett 12V-ot használok?

Nem gond, a 6V kevés is igazából. 12V pont jó lesz. Úgy sincs akkora fogyasztása, hogy melegedne a 7805.

okés köszi.
(#) havranarpi válasza havranarpi hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

Ha az anódfesz nem 300V hanem 321 az nagyon nagy gond?
(#) kisgeri válasza havranarpi hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

Anódfeszt úgy mérj, hogy megy a cső, üresjárásban nem sok értelme van. Az anódfesz kis túlzással akármennyi is lehet, úgyis az áramot kell beállítani az anódellenállással.
(#) kondorzs hozzászólása Feb 28, 2012 /

Sziasztok!

Összeraktam a piros paneles Mule órát Z560 -nal.

Egy pár kép.
Viszont a táppal van valami gondom, mert melegszik a fet és a tekercs.

Már minden kipróbáltam. IRF 730 helyett 840 van benne szerintem ez nem lehet gond, viszont az LDR-es feszültségosztóra gyanakszom, lehet, hogy túl sokáig hagyja nyitva a fet-et, vagy még az 555 időzítéssel lehet gond. Sok ötletem már nem maradt.

Esetleg, ha valaki tapasztalt ilyet és megoldotta jöhet egy pár ötlet még, szívesen veszem.

Üdv.
(#) lui144 hozzászólása Feb 28, 2012 /

Tetszett Atosz90 6 csöves nixie óra leírása. Nem lenne rossz megépíteni, de én néhány változtatást szeretnék rajta valahogy eszközölni, bár nem tudom, hogy mennyire szerencsés és hogyan hatna az óra működésére, meg hogyan kellene módosítani az egyedi elképzeléseimhez:
- A közvetlen 230V-os egyenirányítás helyett, bevezetni egy leválasztótranszformátorba a 230V váltót és a kijövő feszültséget egyenirányítani, hogy ne rázzon, ha hozzáérek a csőpanelhez.
- 6 Nixie helyett 8-at szeretnék használni
(#) Csupasz válasza lui144 hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

A leválasztótranszformátor használata ajánlott, de mit akarsz a 6 csővel?Századmásodperc?
(#) patexati válasza kondorzs hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Szia! Nagyon jó ez a fekvőcsöves "dizájn" nekem is van ilyen piros nyákom csak más csövekhez és egy plusz nyák is van a kettő közt ha be-üzemelem megmutatom.
(#) kaqkk válasza lui144 hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Ez a kapcsolóüzemű táp megoldás (külső kis adapter) ,
az én verziómnál már működik . Ha kérsz tervet Atosztól
lehet hogy megkapod . De ezt a 8 csövet nem értem minek
(egyébként ha több csövet akarsz a programot is módosítani kell , ha van értelme és megoldható akkor azt velem kell megbeszélned .) Üdv
(#) Atosz90 válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Már van az órának dc-dc konverteres változata is a tervezőasztalon tesztelés alatt, csak még a cikk nincs megírva, ha valaki szeretné a nyáktervet, vagy programmódosítást, szívesen segítünk Kaqkk kollégámmal.
(#) lui144 válasza Csupasz hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Nem századmásodpercet szeretnék megjeleníteni, hanem a másodperc 1-es értékét kijelző nixie-re rávezetni a számkijelző nixie mellé szimbólumcsövet. Magyarul, ha változik a másodperc egyes értéke, akkor változzon a szimbólum is. Furcsa ötlet, de remélem nem lehetetlen.
(#) kaqkk válasza lui144 hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Ha a másodperc mellé teszel szimbólum csövet az még mindig csak 7db
(#) Csupasz válasza lui144 hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Már értem mit szeretnél, de mivel multiplexbe van vezérelve, úgy gondolom, hogy a programot kellene módosítani.Ez Atosz kollégának az asztala, azt hiszem ebben ő tud segíteni.
Üdv:
Csupasz
(#) kaqkk válasza kondorzs hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

A fekvő csövek és a csőpanel gyönyörű de ami a két panel közt van .... :bummafejbe:
(#) MrBrown hozzászólása Feb 28, 2012 /

Sziasztok,
egy ismerősömnek nyomdaipari cége van és nemrég "bevásárolt" egy mási ugyanilyen céget a régi de tökéletesen működő gépeivel együtt.
Mikor nálam járt mutattam neki a Z566M és IN-18 óráimat és az "új" gépparkjának egy NDK-s példányánál ráismert a kijelzőkre
(#) kondorzs válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Konkrétan?
(#) lui144 válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Csakhogy nem 1 hanem 2 szimbólumcsövet kötnék a másodperc egyes értékét megjelenítő számkijelzőre. Nem egymás mellé. Csak, hogy írjak valami kijelzési példát: 12W27W43, 12A27A44, 12-27-45...

Konkrétan azok a görbe "derótok"

Azok cserélve lesznek, ha sikerül belőnöm a tápot, hogy ne melegedjen.
Egy párszor már szét lett szedve (megviselték őket )
Szalagkábelre.

Építő hozzászólás esetleg a tápmelegedés okára ?

Cseréld ki a tápban lévő diódát BYT 56-ra

Rendben, Köszi ezt még nem próbáltam cserélni .

Üdv.
(#) lui144 válasza MrBrown hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Z566M-et meg IN-18-at honnan sikerült szerezni?
(#) MrBrown válasza lui144 hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

IN-18-ból 3 garnitúrt (18db ) az ebay-ről vagy 4-5 éve. Akkor még "csak" 6000Ft/db volt szállítással együtt. Azóta az egyik 6-os garnitúra foglalatokkal együtt elcserélődött 4 db vadi új dobozos Z568M-re!!!
Z566M-ből 4 db újszerűt összesen 2000Ft-ért a börzéről és további 6-ot tartaléknak a jól bevált ebay-ről.
Következő: »»   134 / 254
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem