Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC illesztése TCP/IP - ETHERNET - IDE felületen
Lapozás: OK   8 / 18
(#) dannu válasza potyo hozzászólására (») Aug 30, 2011 /

Jó lenne egy ilyen Picdemnet2 de sajnos a demó paneleknek az ára borsos+szolnokon nem tudom megveni .:S
(#) potyo válasza dannu hozzászólására (») Aug 30, 2011 /

Mit írtam?

Idézet:
„Nem azt mondom, hogy megvenni, hanem csak azt, hogy azok alapján építeni, mivel a kapcsolási rajzok mind elérhetőek hozzájuk, valamint van gyári demó kód is.”
(#) icserny válasza dannu hozzászólására (») Aug 30, 2011 /

(#) vilmosd válasza dannu hozzászólására (») Aug 30, 2011 /

A chpcd arusitja a uElektronika paneljait nem nagyon borsos aron. Kaphato az ENC panel is. A konyvespolcomon talasz egy 40 labas demo panelt amit ehhez terveztem. SPI-n keresztul csatlakozik az ENC panelhez. Nekem az eredeti uElektronika demo program kis atalakitassal mukodott 16F877A-n. A 18F4520 demo valamiert nem indult el. Vegul maradtam a 877A-nal.
(#) dannu válasza vilmosd hozzászólására (») Aug 31, 2011 /

Szóval ezt a 40 lábas demo panlet megcsinálom és veszek ENC panelt akkor csak össze dugom fel programozom az ic-t és megy is ? Az ENC panel mire szolgál ? Meg lehet oldani hogy fussanak rajta : mysql és php egy kicsi programozása ?
(#) watt válasza dannu hozzászólására (») Aug 31, 2011 /

Ez így nem fog menni! Olvasd el előtte a gyártó oldalán az infókat! Ha érted a módját, sikerülni fog!
Bővebben: Link
(#) potyo válasza dannu hozzászólására (») Aug 31, 2011 /

Azt nézted, hogy mennyi memóriát igényel egy mysql és egy php értelmező? Annyiszor elmondtuk már, hogy a kontroller nem PC, nagyon nem úgy kell hozzáállni és programozni...
(#) watt válasza potyo hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Szia! Eltelt megint pár hónap, és most volt kis időm a témával foglalkozni. Az ajax és a GET-es csomagok jönnek, mennek, adatokat látom nincs gond. Gondoltam a POST-ot is megnézem hogy működik, de ezzel vannak gondjaim. Az MD5-ös demo részt vettem alapul. A HTTPExecutePost hívódik meg egy POST-ra. Itt kerül kiértékelésre a filenév, azaz a "upload.htm" ebben az esetben. Ekkor kerül a szál a HTTPPostMD5()-ra.
Próbáltam kivenni a lényeget és egy másik szubrutinban lekezelni, de nem akar menni, illetve nem tudom hol vannak az adatok, nem tudom hová, hogy és mikor kerül be a curHTTP.data -be. Próbáltam a curHTTP.byteCount követni, de számomra érthetetlen módon változik, igazából nem is értem honnan olvassák ki a len-eket.
A legérdekesebb, hogy annak ellenére, hogy más szálon van lekezelve, még is valahogy vissza akar adni egy lapot a böngészőnek. Pedig a Callback nincs lekezelve.
Csatoltam az eredeti CustomHTTPApp.c kiindulónak.
Ha rá tudnál pillantani, érdekelne mit látsz meg ebben a részben! Köszi!
(#) watt válasza watt hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Annyit már kilvastam a help-ből , hogy az adat a POST esetén nem kerül előzetes kezelésre, (a GET-nél a curHTTP.data-be kerül), hanem marad a pufferben, annak meg 4bájtos címzése van, ezért a curHTTP.byteCount is duplaszavas(long). Most próbálom kisilabizálni, hogy a pufferből hogyan lehet kihámozni a beérkező adatokat.
(#) watt válasza watt hozzászólására (») Márc 1, 2012 /

Alakul! Tudom kezelni a POST átviteli módot fájlt, vagy textet is a PC->PIC irányba elvileg bármekkora hosszban. Most a callback-en vagyok rajta...

Nem mennék bele a részletekbe, mert hosszú, de ha valakinek lenne kérdése, próbálok rá válaszolni!

Azt hiszem ez a topic nem a legnépszerűbb, (potyo sem olvasta, mert biztosan reagált volna), kár, mert szerintem érdekes és aktuális téma!
(#) potyo válasza watt hozzászólására (») Márc 1, 2012 /

Olvastam én, csak nemnagyon van mostanában időm, és post-al sem foglalkoztam kontrolleren. Majd igyekszem bepótolni, talán 2-3 hét múlva
(#) watt válasza potyo hozzászólására (») Márc 1, 2012 /

Semmi gond, csak azt hittem elmerül a téma és nem látod! Ha rászánod magad, tudok újat mondani!
(#) promax hozzászólása Ápr 26, 2012 /

Szeretném letölteni a Microchipes TCP/IP Steck -et, de hiába kerestem itt nem találtam. Pedig azthiszem közel vagyok hozzá.
Tudnátok közelebbit mondani a letöltésről?
Legtöbb amihez eljutottam, az a TCP/IP BSD Stack V2.0 Installer volt.
(#) nedudgi válasza promax hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

A lap alján ott van a link a Microchip Application Libraries-hez. A legújabb verziókat nem lehet külön letölteni, telepítéskor lehet kiválasztani, mire van szükséged...
(#) promax válasza nedudgi hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Akkor ezt kapom, aminek örülhetnék is, de a TCP/IP Stack (v5.41.02) linkje visszavezet a kiindulási oldalra.
(#) potyo válasza promax hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Menj egy kicsit lejjebb ezen az oldalon és ott lesz.
(#) promax válasza potyo hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Hát akkor más képet látunk. A
Idézet:
„Downloads”
alatt egyetlen 1 KB os tartalom nyitható meg.
Idézet:
„Microchip Application Libraries Download Page”

Erre kattintva megjeleni rövid időre a melléklet szerint 1.jpg, majd 2-3 sec után ide áll.
A Download után a fenti Library alatt más nincs, maximum egy marketing sor a legalján.

1.JPG

(#) nedudgi válasza promax hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Esetleg jobb klikk, és mentés másként...
Milyen böngészőt használsz?
(#) potyo válasza promax hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Az ide áll alatt levő link nekem ezt mutatja. Nálad nem?

Szerk.:itt egy direkt link a windows-os csomagra

2.png

(#) promax válasza nedudgi hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Itthon Firefox 11.0.
Próbáltam cégnél is. Ott is Firefox (most nem tudom melyik verzió) van, de ugyanezt tapasztaltam. Van IE is idehaza, de azon is ugyanaz a helyzet.
Mellesleg köszi a linket!
(#) promax válasza promax hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Lehet, hogy megvan a megoldás!
A letölthető Microchip Application Libraries nem csak a TCP/IP stecket tartalmazza, hanem mindet. (USB Framework, Graphics Library, stb) Ezért nem is gondoltam rá, hogy nekem ez kell.
Jó gondolom? (mielőtt letölteném mind a 224 MB -ot)
(#) pipi válasza promax hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

há persze
(#) szabo_zoran09 hozzászólása Jún 20, 2012 /

Sziasztok!
Ezt a technikát már régóta meg akarom építeni.
Az a lényeg hogy adott egy router ami wifis és kéne építeni egy olyan "kütyüt" amibe hogyha beledugom az Ethernet portjára a routernek akkor WEB-es alapon vezérelni tudok kapcsolókat. Én PIC-ben gondolkodok mert ezek a hálókártyás megoldások nem igazén jók mert ott a probléma hogy pl.: az RTL8901 (vagy valami ilyesmi) nem igazán tudok beszerezni. És úgy tudom hogy vannak olyan PIC-ek is amikben eleve benne van ez a WEB szerver funció.
Az a lényeg hogy olcsó legyen mert nincs sok pénzem ilyen 1-2 ezer esetleg 3000 Ft-ből kéne kihozni.
A segítségeket előre is köszönöm!
(#) vilmosd válasza szabo_zoran09 hozzászólására (») Jún 20, 2012 /

Az hogy olcso, az mindig relativ. De pl van a MCHP ENC28J60 amit SPI feluleten lehet illeszteni a PIC-hez. A Mikroe arul kesz panelt is, amihez MikroC ala van LIB is. En probaltam ezt a panelt egy 16F877A-val, szepen dolgozott. A CHPCD arulja is. Ez volt hozza a demo panel.
(#) watt válasza szabo_zoran09 hozzászólására (») Jún 21, 2012 /

Olvasd el ezt a topicot, érdemes...
(#) icserny válasza szabo_zoran09 hozzászólására (») Jún 21, 2012 /

Szintén ENC28J60 alapú, SPI felületen kezelhető modkapható itt is.ul Ezek 3,3 V-os tápfeszültségű mikrovezérlőhöz illeszkednek közvetlenül.

Emitt kész hardver megoldásokat is találsz (bár ezek már meghaladják a költségkeretedet).
(#) potyo hozzászólása Jún 21, 2012 /

Valaki nem látott véletlenül valahol MII vagy RMII felületen kontrollerhez köthető PHY modulkát? Olyasmire gondolok, aminek az egyik oldala UTP csatlakozó, a másik oldala meg tüskesorszerűség, hogy ne kelljen a nagyon sűrű lábkiosztású chipekkel ügyetlenkedni? PIC32-höz kellene valamit nézni, és ha már benne van a PIC-ben a MAC, akkor nem tennék mellé még egy ENC28J60-at, hanem csak egy ilyen modulkát.

Szerk.: ehhez hasonlóra gondolok, csak SPI helyett MII vagy RMII interfésszel
(#) _vl_ válasza potyo hozzászólására (») Jún 21, 2012 /

Bővebben: Link
A dologhoz hozzátartozik az is, hogy az RMII 50Mhz-en megy, az MII meg 25Mhz-en. Azért 50MHz-en már nagyon számít a vezetékezés meg a csatlakozók okozta interferenciák...
Másrészt az a PIC32, amiben benne van a MAC, az a 675/695/775/795, ami 0.5mm-es TQFP "szint" alatt ugye nem létezik. A DP83848 meg semmivel nem nehezebben forrasztható, igaz, drága.
(#) potyo válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 21, 2012 /

Kösz, jónak tűnik, megpróbálok rendelni belőle.

Igazából a PIC is ilyenen lakik. A másik, ami miatt a modulka eszembe jutott, hogy egy dolog a chipet felrakni, ami megfelelő nyák esetén menne is, de azt is be kell szerezni, trafóval egybeépített csatlakozóm sincs épp itthon, és ha már veszek, akkor egyszerűbb és olcsóbb egy ilyen modult megvenni, mint több helyről összevadászni a cuccokat.

Vezetékezéstől nem félek. Ha az SPI megy a próbapanelen összedugdosva 20-25 centi dróttal az ENC és a PIC32 között, akkor ezzel is menni fog 10cm körüli vezetékezéssel 25MHz-en. Az SPI-re is a lehető legnagyobb sebességet állítottam be, úgy emlékszem.
(#) _vl_ válasza potyo hozzászólására (») Jún 21, 2012 /

Ezt ha megnézed közelről, csak az RMII-t tudja (rajta van az 50MHz-es osc, rx/tx0/1 van, nincs 2/3)...

Amúgy az RMII-nél pl. az egyik "komoly" kiadási tétel a külső oszcillátor, mivel 1 kivételével egyetlen általam ismert PHY chip sem tartalmaz PLL-t, hogy egy 25MHz-es kvarcról tudjon menni (ami meg igen, az QFN tokozású... kösz szépen). Most tervezek én is építeni valamit, aminél sajnos nem jönnek ki máshogy a lábak, RMII lesz, és a CPU sem tud nekem 50MHz-es jelet gyártani. A Lomexnél láttam valami 100Mhz-es oszcillátort occóér' (80 ft), megnézzük, hogy egy 74lvc74a le tudja-e osztani 50Mhz-re szépen.
Következő: »»   8 / 18
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem