Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   287 / 1148
(#) briki hozzászólása Feb 24, 2012 /

Sziasztok!
Digi vezetékes telefon vonalam van. Szeretnék FAX-ot küldeni ACER travelmate2492-m van, fax modemmel. A hiba a következő: betárcsázás után kicsöng, sípoló- folyamatos azonos frekvencia, nem faxra jellemző- hang van 0.5mp-ig utána 3 mp csend, 0.5 mp hang, és így tovább. Egy percig is csinálja, de fax hangot nem érzékel, nem ad. Ha az én mobilomat felhívom, kicsörög. XP op rendszer, windows fax program, és más is ki lett próbálva ugyan úgy semmi. Beállítás: modem sebesség 9600-115200, magyar ország, fax telefonszám 061.....,TONE üzemmód. Szerintetek mi nincs még jól beállítva? Esetleg lehet a DIGI vezetékes vonala nem enged faxot küldeni?
(#) eSDi válasza briki hozzászólására (») Feb 24, 2012 /

Üdv!

Kell, hogy engedjen faxot küldeni, hiszen az is ugyan úgy a beszéd frekvenciasávjában van kódolva. Ha a mobilodra akarsz faxot küldeni, akkor is ilyen hangot ad ki ha felveszed? Esetleg megkérdezhetnéd a Digi ügyfélszolgálatát is, hátha tudnak segíteni.
(#) briki válasza eSDi hozzászólására (») Feb 24, 2012 /

Szia!
Pont most hívom őket. Az mondják, ki kéne próbálni a vezetékes vonalat egy rendes fax-szal. Ha azon sem működik, akkor ők utána néznek a vonalnak. Ha működik azzal akkor nálam a hiba. A baj, ha lenne egy faxom, nem próbálkoznék a PC-s fax küldéssel. Próbának meg minek vegyek.
A lényeg, ha én küldenék faxot, nálam a pc-n kicsörög fax hang nélkül de semmi más. Ha a mobilomat hívom, felveszem, de néma az is- a pc folyamatjelzőjén pc-távoli fax csak egyirányú adatot mutat. A pc-től a távoli faxra. Ha a mobilomról hívom a saját faxomat, fax bekapcsol, és van fax hang a mobilom hangszóróján - tehát a pc-m fogadná a faxot.
(#) whalaky válasza briki hozzászólására (») Feb 24, 2012 /

nem hiszem hogy a vonallal lenne baj, nekem is digim van és megy rajta a fax
(#) briki válasza whalaky hozzászólására (») Feb 24, 2012 /

Szia!
Akkor mi van neked másképp beállítva, mint nekem?
Mobilról hívva a fax fogadná a faxomat, van fax hang.
(#) Hx-2 válasza briki hozzászólására (») Feb 24, 2012 /

Szerintem beszelj a DIGI-vel ujra mert nem mindegyik ONT-en keresztul ment a Fax nalunk! (Elotte mi is kiprobaltuk mielott faxos ugyfelet kotottunk be)
(#) briki válasza Hx-2 hozzászólására (») Feb 24, 2012 /

Köszi!
Azt akarom kipróbálni, hogy a jelenlegi beállításokkal elmegyek egy másik telefon vonalas helyre, onnan próbálok küldeni faxot. Ha megy, akkor az itthoni vonal lehet a hibás. Ebben az esetben akkor bemenő irányú hívásnál- mobilról hívom- miért van fax hang, ha a vonal rossz? Van ötleted?
A diginél akivel beszéltem hölgy adminisztrátor volt, mindenhez ő sem érthet- még ha akarna is. Azt mondta kell egy modem ahhoz, hogy faxot küldjek. Hiába próbáltam neki mondani, nekem fax modemem van beépítve- amúgy rendes volt, segítőkész.

Probanak elmegy, de hogy miert ad faxhangot es miert nem kapcsol azt ne kerdezd. Ez a fax dolog neg nem igazan "kiforrott" ennel a szolgaltatonal foleg ezen a VOIP-os rendszeren. (sztem!)

Elmentem egy másik helyre, ahol nem a DIGI szolgáltat. Csont nélkül sikerült egyből elküldeni, a visszaigazolása is megtörtént, sikeres kézbesítéssel. Igaz még nem kaptam a fax túloldaláról is megerősítést ebben, de volt fax hang, oldal küldése felirat, stb. Így csak az marad, az én vonalam nem alkalmas a faxra.

Nem a vonalad hanem a vonalon levo valamely eszkoz! Na ezt kellene megtalalni!

Közben még egyszer felhívtam a DIGI-t. Most egy férfi kezelő vette fel a kagylót. Azt mondta- neki is azt mondták- a modemen ECM nevezetű dolgot kell letiltani. Közben a biztonság kedvéért csinál egy vonal frissítést. Igaz az én modem beállításaimban nincs ECM mód, így marad a próbálkozás, mit mire állítsak, engedélyezzek, tiltsak.
(#) Temela hozzászólása Feb 24, 2012 /

Üdvözlet!

Szeretném kérdezni, hogy az mitől lehet, hogy az alaplapi videó összetöri a képet mikor színes pl. setup menü. Amíg bootol, teheát monochrom, addíg jó. A gép DELL DHP p4 775.
Köszönet a segítségért!
(#) ekkold válasza pika75 hozzászólására (») Feb 25, 2012 /

Szerintem vegyél egy routert sok szempontból jobban járnátok. Pl. a laptophoz nem kell vezeték, csatlakozhat wifin, és a router némi védelmet is nyújt a "külső próbálkozók" ellen.
(#) Szebence válasza didyman hozzászólására (») Feb 25, 2012 /

Bocsi, hogy nem reagáltam egyből. Winchesterről letörölt file-kat szeretnék visszaállítani, saját magam, nem feltétlen fontosak, de amit lehet szeretném visszahozi, meg "egy próbát megér" alapon, szeretném kipróbálni.
(#) tiggersoft válasza Szebence hozzászólására (») Feb 25, 2012 /

Én a Recuva nevű programot próbáltam eddig, de azzal sok mindent sikerült visszahozni. Ingyenes, kiválaszthatod mit szeretnél visszaállítani...szóval ügyes kis progi.
(#) gyuri36 hozzászólása Feb 25, 2012 /

Toshiba L30-11N típusú laptopban gyárilag 512MB RAM és két memóriabővítő hely van. Bővítettem egy 2GB-os RAM-mal, de azt a gép csak akkor ismeri fel, ha az 512MB-os helyére teszem. Mit tegyek, hogy mindkét memóriabővítő helyet felismerje a gép?
(#) Szebence válasza tiggersoft hozzászólására (») Feb 25, 2012 /

Kipróbálom azt is. Jelenleg 7 vagy 8 fajta adatvisszaállító program van a gépemen, 1-2 hete próbálgattam pendrive-ról visszaállítani midnenféle file-okat gyors meg teljes formázás után, stb. Teljes formázás után, nem sikerült Pedig próbáltam RAW-val is, de úgy sem.
Érdekel a téma, ezért foglalkozom vele hobbiból, viszont most tényleg szükségem is lenne rá.
(#) vladcepes hozzászólása Feb 27, 2012 /

Sziasztok. Meg tudná nekem mondani valaki hogy ebből a sok adatból mi micsoda? A HDD-t azt tudom. Köszönöm a választ előre is .Üdv.

Névtelen.jpg

(#) Szebence hozzászólása Feb 27, 2012 /

Sziasztok!

Kaptam egy PC-t javításra. Hibajelenség: A gép kikapcsol 15, 10, 5, majd utánap ercenként.
Megkaptam, hálózatra dugtam, még be sem kapcsoltam, hallottam, hogy a táp ciripel. Oké, tettem bele másik tápot, a gép megy, nem kapcsol ki, viszont tegnap néztem, hogy a CPU hűtőbordája 60 celsius fok... Szétszedtem, kitisztítottam, újra pasztáztam, most egész jó.
Ma meg azt vettem észre, hogy a Chipset hűtőbordája is 60 Celsius fok... Szintén leszedtem, újra pasztáztam, de továbbra is ilyen meleg. Gondolom ez nem egészséges, mitől lehet ez? Ventilátort nem lehet rá rögzíteni.
(#) tiggersoft válasza Szebence hozzászólására (») Feb 27, 2012 /

Igaz, hogy kicsit "sufnitining", de én régi Pentium1-2 pocihűtőt szoktam rátenni. Mindenhova fel lehet tenni, csak meg kell találni a megfelelő rögzítést. Szinte minden lapon van hozzávaló ventilátor csatlakozó, így a fordulatszám is szabályozható.
(#) sztankovics bruno hozzászólása Feb 28, 2012 /

Üdvözletem ha tudnának segiteni gyereknek vettünk 1 p 4 es gépet proci 2200mhz és DDR 1-ES 256 ram van benne..
Ha tudnának abban segiteni hogy a ram befolyásolhatja a gépet ennyire...... ?, hogy lassabban jönnek az oldalak betöltése sokat agyal a gép stb majdnem hogy meglehet kávézni mellette Elöre is köszönöm a szakmai segitségét! Attila.
(#) didyman válasza sztankovics bruno hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

512MB alatt felejtós, de ott még a winupdate elég gyöszös. Egy 512M-s modult vegyél a 256 mellé és jó lesz. Meg ugye nem Celeron a CPU?
(#) sztankovics bruno válasza didyman hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Ez intel hála a ..akkor megyek ram után 3600 ft-ért van itt nálunk Samsung 400mhz 512 -es,s zsír uj szerintem elég korrekt ár..
Mer ez igy örület várakozások..bedobja a z oldalt félig lassan elöjön google is agyal..Az ember megpuposodik mire bejönnek a dolgok!
feladat kezelöben is néztem a lapozó fájlt..van mikor felszalad 600 mb-ra is.
(#) gabusman válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Szia!
Csak nem indul el a boot sorrend beállítása után, vagy nem is tudod átállítani a boot-ot?
(#) gabusman válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Próbáld meg ezt:
http://support.lenovo.com/en_GB/diagnose-and-fix/default.page?
(csak IE alatt csinálja meg a diag-ot!)
Az olgalon van egy csomó IBM-tool is!
(#) gabusman válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 28, 2012 / 1

Valójában gondoltam rá, de nem mertem megkérdezni, vajon jól van-e jumper-elve.

Mégicsak igaz, hogy a legelemibb hibákat általában profik követik el...

Üdv!
(#) didyman válasza sztankovics bruno hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

A celeron is intel.
(#) frici.hu válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

A "profik" is hibáznak néha. Figyelmedbe ajánlom, hogy előfordul olyan is, hogy két LG optikai meghajtó "összeakad" bárhogy is Jamperolják, s ha már Jamper régi vinyót összekötni újjal nem szerencsés, mert a Particio Menagger néhány esetben mosolyogva leparticionálja a régebbi vinyó kapacitására az új vinyót is. Ilyen és pár egyéb esetben érdemes külön kábellel próbálgatni!
(#) Szebence válasza frici.hu hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Erre megoldás lehet ha dos alatt partícionáljuk a winchesterünket, nem ilyen programokkal.
(#) didyman válasza frici.hu hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Jumper az, nem jamper .
Összeakadó LG meghajtókat soha nem láttam, pedig ezekből tonnaszám szereltünk egy gépbe kettőt, mikor még nagyon mentek, a HDD-k ilyen félrepartícionálásáról meg mindig kiderül, hogy felhasználói hiba szokott lenni. Amúgy a DOS alatt partícionálás teljesen felesleges vakarózás, Win és Lin alatt is van beépítve a célját tökéletesen és jól ellátó szoftver, amin grafikusan lehet látni mindent és nehéz elrontani.
Következő: »»   287 / 1148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem