Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Nem semmi mondhatom. Én már 1 azaz egy darab IN-18-nak is örülnék. Z568M-et láttam már. Az iskolában van is egy, de sajnos a gettere leszakadt. Z566M-et is szeretnék beszerezni. Igaz, ritka Magyarországon.
Akkor te mit gondolsz a melegedésről ? Nálunk a kapcsitápnál bevált ez a dióda .
Szia!
Nálam 6 db. Z573M megy az UF4007 -tel, a fet, a dióda és az induktivitás is hideg. - Lehet, hogy a 100pF nem bírja a 200..300V -ot, de az is lehet, hogy a 2u2 kicsi a Z560 -asoknak. - Most nézem: Az LDR rossz helyen van, a panel másik szélén a 180V felirattól jobbra van a helye.
Az LDR hátra van vezetve a panelen azaz több helyre lehet tenni.
A 100pF pedig 5000 V elvileg mert 1KV nem volt. Sok ötletem már nekem sincs.
Nekem pár napja a nagyfesz pufferkondi hibája okozott még melegedést, igaz a kijelzés sem ment emiatt. Elméletileg oda olyan kondi kell, ami Low ESR, azaz gyorsan fel tud töltődni, és gyorsan is tud kisülni. A dióda is gyors kell legyen. Nekem most UF4007 van benne, de előzőleg BA159 volt benne, talán ha hajszálnyival langyosabb volt, de lehet csak "placebo" hatás érvényesült.
Szerintem ezek a csövek lemosva szebbek:
Üdv!
Cseréltem kondit 4.7u 250 V --> nem javult. Cseréltem 100p --> nem javult Lehet, hogy az LDR fesz osztó a referencia feszt nem jól adja meg? Alapból ha letakarom az LDR-t 145 V -ra akkor tudom beállítani ha teljesen feltekerem a trimmert. Ezért, ha etakarom az LDR akkor teljesen elalszik minden. Ha nincs benne LDR akkor csak 140 V körül jelenik meg. Lehet, hogy túl kel szabályozni és azért melegszik? A boltba azt mondták 1k LDR már nincs, ez 1.5k tól 3-4 k ig van. Már tényleg mindent kicseréltem, másik 100 uH tekercsel is melegszik a fet és a tekercs is.
Helló
Az LDR-t iktasd ki, az 1k helyére tegyél 470 ohmot, próbáld meg úgy. Üdv: Csupasz
Proteusba ok-s de a melegedést nehéz tesztelni
Este beforrasztom. üdv.
Üdv.
LDR kiiktatva, 1 k --> 470 re. És lássunk csodát ugyan úgy melegszik. 5 perc után forró. Szóval eddig a 7-8 ezer kidobott pénz. Esetleg Miskolcon valamelyik kuka mellett megtalálható lesz. Minden új, és érthetetlen a hiba.
Mielőtt kidobod, valahogyan meg kellene mérni a DC/DC konverter jelalakjait.
Holnap elviszem egy oszcilloszkóphoz, megnézetem mit mutat. 10 -es osztó szerintem van a srácnak.
Azt még nem írtad le milyen típusú dióda van benne
nem lehet hogy az UF 4007 helyett valami más jelzésű diódát kaptál ?
Nem kaptam itt Miskolcon, rendelni tudnának, tettem bele egy másikat, hátha kifáradt.
Beszéltem H2opok -al Ő is összerakta, neki nem melegszik.
És titok a dióda tipusa ? Ha nem vagy hajlandó elárulni akkor mit segíthetünk ? Már mindent cseréltél csak azt nem amit kellene .
Ugyan olyanra 4007- re.
De ha másnak megy vele akkor?
Az egy dolog hogy másnak megy vele , neki szerencséje van
neked nincs . Nézd meg milyen típusokat soroltunk fel ,és azok közül vedd meg valamelyiket , tedd bele és csodálkozz.
Épp most nézegettem az adatlapot egymás mellett.
Ez lehet a gond nekem 1N4007 es van benne. Na, holnap megy a feleség Pestre és vetetek vele minden féle dióda finomságot és ha oké akkor hajbókolok tudásotok előtt
Szerintem nekem írta, és egyértelműen fogalmaztam, a cserével kapcsolatosan is.
És nem tehetek róla, hogy a boltos UF 4007 helyett 1N4007 adott. ugyebár a szám azonos
@ kondorzs: Nekem meg melegszik az összes, de állandóan megy és nem volt vele hiba. Ha megvan a végfeszültség és marad is benne tartalék nem nagy tragédia. Egyébként süt? Van UF4007-em gyere át ha kell
Szívesen kipróbálnám át is mennék, csak kezdek félni, hogy kapok még egy kioktatást és idézőjeles pancserozást.
Igaz nem rád értettem.
5 perc után süt és esik a feszültség is.
Azért megérdemelted ezt a két nap idegeskedést ! Leírtuk neked a hiba okát Hp41c vagy 5 típust felsorolt ami jó bele
de te el sem olvastad ....
Elolvastam, ma akartam is venni, csak nem tehetek róla, hogy 3 bolt közül sehol sem volt, valahol csak tágranyitott szemmel nézték a monitort, hogy megrendelik 300 ft ért egy diódát.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |