Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Ebben tudok segíteni, ugyanis 2x végigszívtam. Scope nélkül is működésre bírtam. Lehet hozzá LCD-s kijelzőt is készíteni.
Gratulálok! A Geotech fórumon a srácok írták, hogy a tökéletes hangolás érdekében a különböző méretű fejekhez más értékű shunt ellenállást, frekvenciát állítanak. Ezt hogy oldottad meg?
Az én szerény ötletem az lenne, hogy 4x3-as forgókapcsolóval lehetne váltani a paraméterek között. A tekercs pulzációjának erejét fixre tenni (egy ellenállással). Láttam a fórumon az újabb pcb-t a török srác jóvoltából. Azt készítetted el vagy a régit? Üdvözlet: Gábor
A nagy tekercsek nem kis érmékre valók, hanem pl. bombákra.
![]()
A frekit nem variálom, a kerethez lövök be mindent, a kis fej csak kiegészítésként használom. Mit jelent hogy új, meg régi? A két elektronika, nagyon kis mértékben tér el egymástól.
A tekercs egyik ismérve, hogy mennyire NEM veszi észre a kis érméket, fémdarabokat.... mindezek mellett köszön az információt
![]()
Az újabb alatt azt értem, hogy auto és manual tuning közt válthatsz. Amúgy igazad van.
Milyen frekvencián üzemel a DP-d? Nekem most 300 Hz-en. Megépítettem a kijelzőt hozzá. Az LCD-st. Az angol nyelvű .hex-et kissé át kellett írjam, mert nem az igért "solid bar" nézett velem szembe, hanem egy fekete alapon világos P betű, amit úgy vettem, hogy csúfolkodik. ![]() Visszaírtam az eredetit. Nem is olyan nehéz belenyúlni. Szerintem az induló feliratot magyarosíthatnánk is. ![]() Visszatérve a tekercsre. Még a nyáron öntöttem egy sablonba egy 450 uH-s tekercset. Majdnem 3R az ellenállása. 680R/1W ellenállással (shunt) nem melegszik a 840-es FET és a levegőben mért mélysége is elfogadható (karikagyűrűt 25 cm-ről érzékel), de ez természetesen egy jobb fejjel... Valószínű, hogy ezzel a 28 cm-es fejjel és egy nagyobbal használom majd. A mélységek még nem vonzanak. ![]()
Az enyém 100 Hz-n megy. Az LCD problémát én is tapasztaltam, az átírassál nem kísérleteztem, mert nem értek hozzá, és az egész LCD-s játékot nem sokra tartom.
A műgyantázást megint feleslegesnek tartom, sokkal egyszerűbb a csőbe húzott kábeles fej.
Hja, nekem sem világos, mi a szösznek az LCD, a saját gépemen sem használom, csak a hangokat figyelem. Értelmetlen, drága extra, ráadásul sok mindent megbonyolít.
![]()
Nem kell, teljesen felesleges, de építettem egyet a kíváncsiság kedvéért.
Sziasztok! Elkezdtem a deltát de nem értek egypár dolgot.
a rajzon bekereteztem azokat amit nem értettemés amiket összekötöttem azok jól vannak?
ja a kép lemaradt. és egyáltalán jó-e ez a rajz?
Kösd össze A pontot A ponttal, B-t B-vel. A megjelölt kivezetés a hangszóróé. A fet 740.
és melyik mert 2őt jelöltem meg? és amúgy jó a rajz?és köszi a segítséget
Van két A és két B pont, azokat kell párban összekötni, A-A, B-B. A rajz jó.
Köszi
![]()
Megnéztem a YouTube-n a linkedet,
a Dunai Flottilla megirigyelhetné technikádat, felderíthetné a Dunapart mentén a világháborús bombákat.
Építettem már valaki PIM-2-t? Egy kis segítség kellene..
Már nem...
![]() ![]()
Sziasztok!
Készítettem a télen néhány fémkereső kapcsolást MSP mikrovezérlős alapokra csak úgy, hobbizgatásilag. ![]() Ahogy az lenni szokott, rendesen rákaptam a dolog ízére. Végül a PI rendszerűeknél kötöttem ki. Tetszik, hogy baromi egyszerű analóg résszel viszonylag jó eszköz készíthető. (más meg nem is kell hozzá ![]() ![]() -Láttam néhány helyen, hogy az oroszok használnak a legelső műveleti erősítőn valami aktív szűrőt a visszacsatoló ágban, amit egy analóg kapcsolóval kötnek be-vagy nem. Ezt vajon miért teszik? (pl..DP) -És néhány helyen, ugyancsak ki, be kapcsolhatóan van a tekercs söntjével párhozamosan egy nagy FET is, az vajon milyen nemes célt szolgálhat? (pl.:Shance ) Kérlek, világosítsatok már fel, mert ezekkel kapcsolatban elég nagy a homály a fejemben! Sokat segítenétek vele, előre is köszi!
Az oroszok gyakran használnak meglepő dolgokat, láttam pl pinpointerben több amperes diódát, gondolom olyan volt kéznél... inkább barkácsoljanak, mint lövöldözzenek :violent:
Ha esetleg rajzot, linket becsatolnál, szívesen eltöprengenék rajta én is.
Ehol van e néhány jó építési leírás. Többek között az említett "shance" is. Ennek a kapcsolási rajzán van még egy FET a tekercs csillapító ellenállásával párhuzamosan.
Nekem alapvető hiányosságaim vannak elektronikailag, de ez mintha a söntöt söntölné ki amikor megfordul a feszültség a tekercsen. Valami plusz csillapítás lehet? De minek? A másik kérdésemmel pedig például az ezen a rajzon lévő TL62-es B moduljára gondoltam.
Sziasztok!
A hammerhead-hez vagy az 555-öshöz van-e valamilyen tanácsotok, hogy hogyan lehet fejet csinálni? A hammerhead dokumentációjábol nem igazán tudtam kivenni, hogy hogyan kellene csinálni, nem a legjobb az angol nyelvtudásom, hogy pontosan megértsem. Az 555-ösnél meg nincs semmi arra utaló. Eddig nem igazán volt időm, hogy nekifogjak, de mostmár lesz rá lehetőségem. A fej készítésénél az olyan infókra lennék kíváncsi, hogy mekkora átmérőjűnek kellene lennie a köröknek, mekkora átfedéssel etc. Valahol találkoztam már ilyennel, de sajna nem bukkantam rá. Arra gondoltam, hogy elöször az 555-öst próbálom megcsinálni, és ha rendesen sikerül, ahogy kell, akkor nekifognék a hh-nek is. Segítségeteket és türelmeteket elöre is köszönöm.
Az előző linken, a clone-pi-hez használt szerintem jó lehet a HH-hez is, de nem különösebben macerás a PI fej elkészítése.
Viszont, én inkább ajánlom, hogy vegyél olyan katonait, mint én, ebayen. 8-10e Ft körül megúszható, van rajta jófajta gumi kábel is. Ha érdekel, előkeresem az eladó adatait.
Sziasztok!
Ha már itt a tekercseknél tartunk, a deltához milyen tekercs jó? Mármint átmérő, menetszám, drót átmérője stb. És milyen kábellel kéne az áramkörhöz kötni? ![]()
Valószínűleg nem én vagyok, akinek leginkább tanácsot kellene adnia, de nem bírom megállni.
![]() ezen az oldalon van egy táblázat, aminek a megértéséhez nem kell ángélusul tudni. Nagyjából 500 - 600 ohmos csillapító ellenállással tuti jó eredményt adnak ezek a tekercsek és nem is kell az említett pókháló tekerccsel cifrálkodni. Azokra -amennyire én látom- csak akkor van szükség, ha kis késleltetésű mintavételezéssel akar játszani az embör fia és így nagyon nem mindegy, hogy mekkora az eredő kapacitás a menetek között. Most is itt recseg előttem egy Stuart féle "fél-digitális" pi detektor kapcsolás, amit pár éve építettem, de akkor nem tudtam beüzemelni és valami csoda folytán egyetlen alkatrészt sem használtam fel másra belőle azóta. Kapott másik procit, meg itt - ott módosult kicsit és lám most működik. Majdnem sima guriga tekerccsel nagyjából ugyanazokat az eredményeket adja, mint a pókhálóval. A 1178041-es hsz-ben említett keresővel viszont a lapos tekerccsel úgy tűnik van értelme 30uS alatt is próbálkozni. (digitális jelfeldolgozással)
Még anno a historikus időkben, mikor azt gondoltam, hogy repülőgép javításgól fogok élni, volt egy szállóige közöttünk a nagy, nehéz és feleslegesen bonyolult szinonimájaként, ami úgy hangzott: "kicsi-orosz".
![]() Mostanság meg, hogy elég sokat nézegetem az elektronikai fórumaikat nem győzök csodálkozni, hogy hová jutottak ezek húszon-pár év alatt!? ![]()
Valaki hammerhead-et épített-e már? a poly kondik feszültségértékeiben tudna-e segíteni?
16 volt
köszi!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |