Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Egyszerű végfok

Témaindító: hadnagyakos, idő: Aug 28, 2007
Lapozás: OK   2 / 3
(#) danodano válasza valve hozzászólására (») Aug 29, 2007 /

Ha megtervezed akkor kérlek tedd majd fel. Elég jónak tűnik ez az erősítő.
(#) valve válasza danodano hozzászólására (») Aug 29, 2007 /

Ok ok, holnap delben folrakom,.. De ez az erosito nem jo hanem kituno,..
(#) Müszi válasza valve hozzászólására (») Aug 29, 2007 /

Kitűnő csak a csöves lehet..., maradjunk csak a jónál
(#) valve válasza Müszi hozzászólására (») Aug 29, 2007 /

Latom,..
(#) tatabike válasza Müszi hozzászólására (») Aug 29, 2007 /

Szia Müszi,

ebben (is) egyetértünk...

TaTa

valve,

azért az a 7375-ös nem annyira suker szerintem, a torzítási adatai igencsak rosszak... Egyszóval nem egy Hi-Fi cucc, még távolról sem. Amúgy ilyen egyszerű, 4 be- és 4 kimenetű végfok IC létezik jobb is, pl. a 7384(Kenwood), vagy a 7386, vagy van a 7396, amiből kettő kell, de azonos teljesítményen jobbak az adataik, mint a 7375-nek...

TaTa
(#) Kovidivi válasza 18david18 hozzászólására (») Aug 29, 2007 /

60wattos erősítő, de csak 1mp-ig. folyamatos üzemben 10% torzítás mellett 40watt 4ohmon.
(#) danodano válasza Müszi hozzászólására (») Aug 29, 2007 /

Nekem kítűnő lessz ez is. Csak hobbiból csinálom, annyira nem értek hozzá. A csövesekhez meg pláne nem.
(#) lamalas válasza tatabike hozzászólására (») Aug 29, 2007 /

Idézet:
„a torzítási adatai igencsak rosszak...”

Es nezted mar egy A osztalyu SE csoves erosito torzitasi adatait is? Azok is rendkivul rosszak a Hi-Fi szabvanytol messze elmaradnak! Na akkor hogy is van ez?
(#) lamalas válasza Müszi hozzászólására (») Aug 29, 2007 /

En vigyaznek az olyan kifejezesekkel hogy mi a jo es mi a kituno ... had dontse el mindenki, hogy neki mi a jo es mi a kituno. Ismerek olyan embert akinek egyaltalan nem tetszik a csoves hangzasvilag ... na akkor erre mit mondasz? Szerinte csoves erosito nem lehet kituno csak tranyos ....
(#) tatabike válasza lamalas hozzászólására (») Aug 29, 2007 /

Szia lamalas,

a cső az (legalábbis nekem), egy teljesen más kategória. Végülis nézőpont kérdése, mit is tekintünk torzításnak. Szerintem a csöves hangzásában pont az a torzítás a lényeg, pont attól lesz olyan a hangzása, amit csöves hangzásnak hívunk, (hívok). Ez egy nagyon szubjektív kérdés. De ha egy IC-s cucc torzít, akkor az egyszerűen rondán szól, (nekem). Még azt hozzátenném, hogy pl. a FET-es cuccok hangját akkor sem bírom elviselni, ha nem torzítanak. Lehet, hogy ez nálam valami hibás gén hatása ( ), vagy nem tudom mi, de ha 5-10 percnél tovább hallgatok valami FET-es cuccot, akkor elkezd fájni a fejem, pedig komolyan mondom, amúgy tetszik ahogy szól, de sajnos nem tudok mit csinálni, tényleg kikészít egy idő után. Valami olyan ez, hogy nagyon szeretem a mustot is szüretkor , de bármit csinálok, tuti, hogy másnap fura halmazállapotú lesz ami alul kijön... Bocs, de most ez jutott eszembe hasonlatként...

TaTa

Müszi kolléga is gondolom saját magából indult ki, Neki és nekem ez jön be...
(#) Müszi válasza lamalas hozzászólására (») Aug 29, 2007 /

Igen de a torzítás adja a szép meleg hangját a csőnek
(#) valve válasza danodano hozzászólására (») Aug 30, 2007 /

Na itt a kapcsrajz,.. (amugy Express PCB)
(#) valve válasza hadnagyakos hozzászólására (») Aug 30, 2007 /

Na ittvanni, talaltam egy tranyos erositot minimum munkaigeny,.. (nemtudom h szol )
(#) lamalas válasza Müszi hozzászólására (») Aug 30, 2007 /

Mar mondtam: izlesek es pofonok ... kinek a pap kinek a papne Ez egy orok vita marad az audio vilagaban pedig semmi ertelme nincs. Olyan ez mint az informatikaban a Linux vs. Windows. Ertelmetlen vita mert kinek ez tetszik kinek az, egyik feladatra ez celszerubb a masikra amaz. Elnezest ez mar OFF volt...
(#) Pafi válasza valve hozzászólására (») Aug 30, 2007 /

Ez egy A osztályú erősítő (JLH), és ugyan lehet, hogy elindul 12V-ról, de nem lesz nagyobb teljesítménye a TDA7267-nél! Viszont fűteni fog jócskán. Persze ha valaki nem hajlandó leírni, hogy pontosan mit is akar, az örüljön ennek is!
(#) danodano válasza valve hozzászólására (») Aug 30, 2007 /

Heló. Megnéztem. Annyit nem tennél meg hogy odaírod az alkatrészek értékét (pl:10k)? A nagyját ráirogattam de van pár amit nem tudok eldönteni hogy melyik. Ja és az ic 6-os lábának nem kellene valahova mennie? Köszönöm előre is.
(#) lamalas válasza tatabike hozzászólására (») Aug 30, 2007 /

Igazad van, ez nagyon szubjektiv dolog, ahogy Muszinek is irtam kinek ez tetszik kinek az. Egyebkent semmi bajom nincs a csoves hangzassal, nekem tetszik, de en mar kinlodasnak erzem egy csoves vegfok megepiteset/karbantartasat, es kinlodni nem szeretek. Mellesleg azert kivancsi lennek, hogy meg tudnad-e allapitani 3 kulonbozo erositorol (csoves, BJT tranyos, FETes) csak hallas alapjan, hogy melyik melyik ... egyszer egy ilyen "tesztet" is ossze szeretnek majd hozni
(#) valve válasza Pafi hozzászólására (») Aug 30, 2007 /

Szerintem a ficsur nem tudja mit akar vagy viccelodik, szal azt mondta h nem autoba kell, igy ezt nem 12v ra gondoltam,.. (csak kaptam a kapcst,..) Ja es gondoltam jon a tel es otthonra is jo futteni ha netan nincs kozponti

Ha egy piciket atnezned a tervezest akkor latnad h ez a folia feloli oldal igy a 6os labat utoljarol kell szamolnod,.. Igy mar ertheto a rajz amit folraktam, ill a tervezes?.. (ha meg van vmi problema akkor itvaok)
Rem segitettem,..
(#) valve válasza tatabike hozzászólására (») Aug 30, 2007 /

Mar nem azert de beleolvastal a forumba?
danodano kollega egy egyszeru kapcs rajzott keresett ami 12v rol muxik, es nem egy 25 labu ic -vel kellene elijeszteni! Ajanlottuk a TDA2030 (TDA2003), vagy TDA7375 aminek 10 labbal tobb van de jobb a minosege es tele van vedelemmel!,.. En epitettem ilyen erositot es kifogastalanul szuperalt, es a vedelmek is muxenek benne,.. (a tap forditott polaritas elleni vedelem hianyzik belole de ez kikuszobolheto egy diodaval [egyet el is suttem igy ]) Amugy a torzitasok a te iced -nel sem mas! (utananeztel?)
(#) valve válasza valve hozzászólására (») Aug 30, 2007 /

Buxus, javitom magam, nem danodano keresett rajzot hanem hadnagyakos! (elnezest,..)
(#) danodano válasza valve hozzászólására (») Aug 30, 2007 /

Nagyon jó köszönöm szépen. És mondtam hogy annyira nem értemk a electro-hoz ezért kérdezek inkább többet hogy biztosan jó legyen. Köszi még1szer.

Nyugodtan Barmiben tudok segitek! Irjal nyugodtan!
(#) tatabike válasza valve hozzászólására (») Aug 30, 2007 /

Szia valve,

képzeld, olvasom a fórumot...meglepő mi? Szerintem Te nem olvasod, na nézzük csak:

de azonos teljesítményen jobbak az adataik, mint a 7375-nek...

Itt a hangsúly az

azonos

szón leledzik, ugyanis:

7375 : 4x7W/4ohm 10%
7384 : 4x25W/4ohm 10%
7386 : 4x28W/4ohm 10%
7396 : 45W/2ohm 10%

Ergo ha mindegyiket 7 watton hajtod, akkor a 7375 már 10%-on torzít, de a többi még csak negyed kivezérléssel működik, remélem így oké? Persze, hogy teljes kivezérlésnél mindegyik 10% körül torzít, de csak jobb egy olyan IC, amivel könnyedén eléred a kívánt hangerőt, és még mindig szépen szól, mint egy olyan, ami már 10W alatt elhasal... Nem árt túlméretezni, és ha van rá mód, akkor miért ne? Nekem sem azért vannak itthon 2x50W-os erősítőim, hogy kihajtsam a belüket, ha hangosan akarok zenét hallgatni... Úgyhogy nem értem, miért kell nekem esni...

TaTa
(#) tatabike válasza lamalas hozzászólására (») Aug 30, 2007 /

Szia lamalas,

na, arra kíváncsi lennék, lehet, hogy csak a FET-est tudnám beazonosítani, illetve nem én, inkább a fájós fejem...

TaTa
(#) Müszi válasza tatabike hozzászólására (») Aug 30, 2007 /

Nekem van mind3 fajtából...
-egy a osztályú sima tranyós
- egy FETES (VF3)
- 2db csöves (PCL85-86)

Az utolsoval semmi bajom, csakhat mono,.. dehat lassuk be h nem erted mit irok,.. A te iceid -nek 25 LABA VAN! Es a kollega egyszerut keresett! Etted?
Mondj olya kategoriat ami vetekszik a TDA7375 el es a labkiosztasa megegyezik es ilyen kategoria, (egyszeru,..) Nem mondom h rocc, csak en ezt ajanlottam mert ezt probaltam,.. (nem tamadtalak le, ha ugy erezted, nehar,..)
(#) tatabike hozzászólása Aug 30, 2007 /

Szia valve,

azt még kihagytam, hogy olyannyira utánanézek a dolgoknak, és annyit olvasok, hogy amiket leírtam, csak és kizárólag azokból a dokumentációkból merítettem, amik megvannak nekem ezekről az IC-kről. Gyakorlati tapasztalatom nincs róluk, mivel soha nem használtam egyiket sem.. (STK-rajongó vagyok ). Az első (működő) erősítőm nekem is egy TDA2030A BD tranyókkal kiegészítve, már másfél éve szolgálja a szgépem hangkariját és a hozzákötött zajdobozokat, és kifogástalan . De a többi erősítőm már STK-ra épült. (Illetve épül is mégegy ezekben a napokban...)

TaTa
(#) tatabike válasza valve hozzászólására (») Aug 30, 2007 /

Szia valve,

Nem mondtam, hogy nem jó az a 7375. Tisztában vagyok a képességeivel, és tényleg sokat tud, ehhez nem férhet kétség. Csak nem tudom, miért kell ragaszkodni a lábkiosztáshoz, vagy esetleg már adott a nyák? Mert ha nem, akkor a 2030-cal még mindig jobban jár szerintem, de ez csak az én véleményem. Kezdő projektnek én nem tudok jobbat elképzelni. Azon aztán kísérletezhetsz, hídba kötheted, tranyókkal fejelheted meg, egyszerűségéhez képest sokat tud, ha meg kipurcan, 130 pénzért kapsz egy másikat...
Azért sem vagyok híve annak, hogy valaki egy mindenféle védelemmel ellátott IC-vel kezdjen, mert beleeshet abba a hibába, hogy azt hiszi, ez az alap. Aztán mikor elkezd komolyabb projektekkel nyomulni, nem győzi a pénztárcája a sok eldurrant IC-t, mert azok lehet, hogy nem fogják tolerálni úgy a baklövéseit, mint a 7375.

Amúgy nem haragszom, nincs semmi baj, ezért (is) vagyunk itt, hogy megvitassuk az ilyen dolgokat... Csak az olvasási és utánanézési szokásaimat szeretem én meghatározni...

TaTa

Egyetertek
(bekattantam a 7375 re) Amugy en Castone 1200B hasznalok meg egy TDA7294V -t,.. most terveztem h epitek egy TDA7375 -os vegfokot, mert mar reg volt es eladtam mindet, es kivancsi vagyok egy par ev utan is annyira tetszeni fog mint 5-7 evvel ezelott,.. (de szerintem igen )
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem