Fórum témák
» Több friss téma |
Ilyen lenne az igazi: Bővebben: Link
Hát igen, de sajnos itt nálunk nincsenek ilyenek.
Itt van eredeti is, de kissé horror áron. Bővebben: Link
Lapostöltő? Az micsoda? Elemtöltő? Az van itthon,de apa használja, nameg annak is milyen kábelje van...
Ha (2x)0.2mm2 (d=0.5mm) keresztmetszetű, 1.2m hosszú a páka vezetéked, kb. 1w veszteséged lesz a kábelen. Ennyi nem melegít és nem számít.
Hát igen, kb. akkora is kellene, több nem. Már csak találnom kellene megfelelőt.
Köszi mindenkinek ötletet, megnézem mit tudok.. Üdv!
Rossz vasaló kábele is megfelel. Hajlékony legyen és hőálló. Amikor hiánycikk volt a weller kábel, a márkabolt is orosz vasalókábelt kínált helyette, méterre...
Azt nekem is ajánlottak ma, de mégsem esztétikus, meg... :vomit:
Mondjuk, az enyém 12V-os kivitel, ezért is van rajta a szivargyujtós toldó. Akrobatikus forrasztáshoz ideális. ( Nem kell hozzá trafó. )
Hali!
Szereztem én is egy sima TCP Wellert, meg trafót, gondoltam ne csak azt jelezze a LED, hogy be van kapcsolva, hanem amikor fűt is a páka. Néztem a topikot, de úgy láttam végülis nem tudni a gyáriban hogy oldották meg. Csatoltam egy megoldást, ki is próbáltam és tökéletesen megy. Az R2 kicsit fűt, de nem kell megilyedni, kb. 1W-ot disszipál. Az R3 értékét azt csak úgy kb. raktam be, lehet más érték jobb lenne, de így is tökéletes. A 100µF a LED vibrálását simítja el. Szerk.: természetesen a 24V az váltófesz!
Jó kis kapcsolás, de minek? Ha be van kapcsolva fűt amikor kell. Nekem legalábbis nem hiányzik egy LED, hogy ezt mutassa is.
Nem szeretem az ilyen "de minek" kérdéseket.
Értem. Hát ezzel a felfogással nem tudok mit kezdeni.
Szia!
Én egy 2 ohmos ellenállást használok sorosan a 24 V váltóval (évek óta!) és erre van rákötve a LED egy áramkorlátozó ellenállással. Szerintem hasznos, főleg az első felfűtés során, hogy látom mikor van kész és nem a "kattogást" kell figyelnem! A soros ellenállásnak van egy másik előnye: a páka kb. 20 V-ot kap, így kíméli véleményem szerint a fűtőbetétet és a kapcsolót ( élettartam!), miközben nem igazán veszem észre a forrasztási teljesítményen ( az első felfűtést kivéve, igaz, nem "bádogos" munkára használom!)! Steve
Sziasztok!
Aki (úgy gondolja, és nem ferde szemekkel néz rám mert milyen vagyok) szeretné, nézzen be ide: Bővebben: Link Üdv !
[OFF]Lehet, csak visszaütés az ősökre, és nem is akart csúnyán nézni.
[OFF] Szó szerint az engem itt nem kedvelő kedves társunknak(ainknak) céloztam...
[OFF]Fapofa, elefántbőr, és tiéd a jövő! Mindjárt kapunk az offért. :hide:
Kész lett a kicsikém! Nagyon büszke vagyok rá!! Bővebben: Link
Nagyon szép lett, sokat küzdöttél érte.
Sziasztok
Weller forrasztó állomás type: 52402199 24V/50W 40-450C ig. Az áramkörben lévő ic száma kellene vagy kapcsolási rajza. A gyártó jól eltüntette róla. Üdv: Feco
Sziasztok!
Nincs valakinek kábelje pákához, eredeti, meg főképp eredeti törésgátló? Nekem ami van ideiglenesen lett minden rárakva, de rángatja ki a pákát a kezemből a vacak kábel, meg a törésgátló kb 3x akkora mint az eredetin.. Szóval, van olyan, akinek használt, vagy új TCP alkatrészei vannak?
A vezeték tudtommal beszerezhetetlen, talán a három eres még rendelhető. Ez még tavalyi infó. Már írtam Neked régebben, az újabb nyélhez való törésgátló nem kompatibilis a régi bakelit forrléccel, azt is cserélni kellene az új műanyagra. Képet is tettem róla - a keresővel biztosan megleled. Szerintem, ha ezeket újonnan mind beszerzed, megtöbbszörözöd a pákád árát. Esetleg a forrlécet meg lehetne próbálni reprodukálni üvegszálas nyáklapból, de az nem kis falat.
RET-ben Szegeden van, csupán 7ezer a kábel, törésgátló meg nincs. Annyit azért nem adok, úgyhogy azért kérdezem, hogy pl. valaki aki szervizes, kiéget a páka belseje, vagy valami hiányzik, de kábel és törésgátló megvan, akkor az kéne nekem.
Nálam a következő megoldás került beépítésre:
Egy db záróérintkezős mini Reed-üvegcső köré kb. 20 menet kb. 0.75-os trafóhuzalból. A záróérintkező tetszés szerinti jelzőfényt kapcsolhat, a tekercs pedig sorba van kapcsolva a pákával. Nincs veszteség, és már 20 éve hibátlan. |
Bejelentkezés
Hirdetés |