Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Rákattintasz a "Shipping and Payments" fülre és megnézed először is, hogy az eladó küld-e csomagot Magyarországra, vagy sem. Ha igen (esetedben igen) Írja is az árát azt hiszem. Amúgy Hong-kong a forrás, onnan 6dollár 10centért jön légipostával, ha jól emlékszem. Egyébként a válasz arra, hogy jól szól-e a Quad 405, a válasz szintén igen. Nagyon is jól szól, ha jó hangszórókra kötöd. Nem audiofil eszköz, de hifik közül talán a legjobb. Jó pár erősítőt kipróbáltam már de nekem ez tetszett eddig a legjobban ( Quad 405 iss4 2x100W)
Fehérváron a Korc Józsi (Giant sound) biztos árul, Urbán Pisti is, itt az apróban is szokott lenni (igaz összeépítve), meg a vatera is tele van vele időnként csak az lutri. A hangja meg ki mihez van szokva, mikor 92-ben a nagy bratyóm vett egy eredetit elemi csodának számítot, azóta fejlődtek az erősítők most már nem vagyok tőle elájulva.
A "magyar ebay" ugyan azon adatbázissal dolgozik, mint a német és az angol és csak a nyelvezete lett magyarosítva? Vagy teljesen másokat fogok rajta tlalálni, mint többin?
Magyarországról csak fixáras termékekkel foglalkozhatsz, licitálni nem tudsz. Ez a legfontosabb szabály. De az oldalon elérhető a kibővített, részletes szabálykönyv is, amiben minden részlet benne van.
Aha értem. Amúgy érdemes odafigyelni ezeknél az online vásárlásos dolgoknál.
Oké, hogy felteszik hong-kongban a terméket, de nincs rá biztosíték, hogy meg is érkezik. És egy kínaival ímélben elcsevegni róla, hogy ajon hová tánt a 12ezer Ft-os paneled kicsit necces. Ha már biztosra akar menni az ember, inkább megveszi itthon a 100W-os kitet és az biztos, hogy a kezében lesz. Bővebben: Link Ez kicsit irreálisan drágának tűnik tokhoz képest, vagy csak én vagyok sóher:!
Nem beszélve arról hogy kintről vesz két ilyen panelt, dobozt, trafót miegymást szép lesz a végösszeg, ha csak a hang a lényeg használtan fel lehet hajtani most jobb hangú gépet.
Koszi a vallaszt es meg azt szeretnem kerdezni hogy ahol azt irja hogy free shipping ott nem kell fizetni semmit egyaltalan a szallitasert?Es akkor ez 125 wattos wagy 70?
A free shippingre nem tudok válaszolni, bár gondolom(de csak én gondolom!) ez olyan, mint magyaroszágon is, van aki ingyen postázhat dolgokat, bizonyos helyekre. Így oda ingyenes, de ez nem jelenti azt, hogy magyarországra is az. Szerintem!
A maximális leadott teljesítmény a kimenetére kapcsolt terhelés függvénye, illetve a meghajtó áram és feszültség forrásé. Ha te egy +-40V-os trafóról hajtod a Quadot, akkor 4ohm-os terhelésnél fogod megkapni a 125W-ot, tehát 8Ohm-on már csak kb 80-at fogsz kivenni. A 125Watt/8Ohm tudtommal +-50V-s tápra vonatkozik. (100Wesetén tuti, 125nél nem teszem a nyakam a bökő elé.)
Igen-igen. ha szépet akarunk alkotni és minőségit... Csak egy toroidot majd 10ezerért tekernek. Így bőven 20felett lesz a két panel+trafó+doboz konstrukció. És még akkor szitázva sincs a doboz.
És majdnem sokallottam 17ezret költeni az enyémre (persze utólag megérte)
Es meg arra lennek kivancsi hogy mekkora trafo kell neki,menyi hot diszipal el?
Tiszteletem
Ha teszel egy 250-300 VA-es trafot egy kanalisra tehat egy 500-600VA-est mind a kettore az eleg,megfuffereled jol akkor ok. Minden jot
Nehogy vetess már vele 600VA-es trafót két nyomorék Quadhoz, a DS 600-as Ágotában van akkora. Ha meg 2x100W kell "hifire" tényleg jót tesz a nagy trafó, de akkor már a Quadra egy fillért sem költenék.
600VA Quadra wúhú! Az nem semmi!
A 2x100W-hoz +-50V-on 300VA az ajánlott trafó méret. De 250-el is szépen megy, nekem az van benne.(+-42V-os) @Prinyó: Mi a DS-600 Ágota? Erről még nem hallottam, vagy nem ezen a néven. De érdekel mi lehet, ha nem nagy titok.
Hazai gyártmány, hangosításra szánt végfokokat gyártanak nem fusi szinten.
Csak tanulságként írom, hátha egyszer más is jár így:
Tegnap este beüzemeltem a "skori"-s verziót sztereóban. Weblapján írta, hogy a nyákra nem került rá a kimenetre az R-C tag, azt a hangfalvédőn helyezte el, így nekem most még nem volt rajta. Elindítottam, és érdekes, hogy ha mindkét oldal kapott jelet, és volt hangfal csatlakoztatva a jobb oldalra, akkor a bal oldal közepes vezérlétől kezdve apró statikus kisülésszerű hangokat adott. Olyan volt, mint amikor a hangerőpoti egy kicsit kh-s, és aprókat recseg, ahogy tekerjük. Törtem a fejem, aztán gondoltam felforrasztom az R-C-t, és rögtön megszűnt.
Működik a Quadom, bd242-öt is cserélni kellet.
Remek! (Már azt hittem hanyagolod.)
A kf-es potiról jut eszembe, az mitől lehet, hogy az enyémen ha megérintem akár cska az ujjam leghegyévela potim (műanyag!) kupakját elkezd zúgni picit. Egy halk zaj jelenik meg. Tényleg nagyon halk még énis alig veszem észre, hogy van, de van.
Mitől lehet? Ráforrasztott kábelek elmozdulása kizárt, a poti új még.
2mm vastag fém előlapja van, ebbe van befúrva a potméter.
Az előlap testelve van a toroid közepével. Egyébként, meg nem mondom már, hogy milyen anyag (meglehet, hogy alu. Ezesetben árnyékolás gond lesz gondolom...) Köszi a segítséget!
Kétféle hatás ellen lehet árnyékolni, úgymint elektromos és mágneses.
Elektromosan árnyékolnak a vezető anyagok, mint réz, alumínium, vas, stb. Mágnesesen viszont csak a mágnesezhető anyagok képesek árnyékolni, mint pl. a vas. Ezért szokás vaslemezt használni, mert az mindkét hatás ellen egyszerre képes védeni. A hatásosság mértéke nagyban fokozható ha nem egyetlen vastag lemezt használsz, hanem több vékonyabbat. 2-3 réteg 0,5-0,8-as lemezzel már szinte tökéletes a zavarok elleni védelem.
Be... Csak ennyit mondok, szívem sajdult meg, holnap viszem be a másik felét és cserélem ott is ki a tranyókat. Amúgy működik, szkópon elég durva dolgokat láttam
Nézd át a belső kábelezést, nekem a régi szép időkben fa és műanyag dobozban is volt Quad-om, és mégsem csinált ilyen anomáliákat. Annak teljes csendben kell lenni, ha nem fém a doboz akkor is.
Doboz nélkül szkopoztam, a durva dolgok meg olyanok hogy 200hz körül már négyszöget se törte le egyáltalán!
http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/files/topi_quad405/kapcs.gif alábbi rajzon a T10-es tranzisztor ment át rövidzárlatba, Először pozitív tápfeszültség volt a kapcsoláson utána meg átettem teljesen véletlenül a hangfal bemenetre a pozitív csatlakozót. Most megint mi van? Annyira kezdek már becsavarodni iskolába meg elsőre működött.
Sziasztok.Tudna valaki kuldeni nyaktervet es beultetesi rajzot erre a cimre: * elore is koszi.
Ok most latom koszi.
Sziasztok, hoztak hozzam egy 2x 200W-os quadot, javításra, ki volt sülve belőle egy pár ellenállás, az összes bc tranyo, a meghajtó tranyokbol egy, és a vegtranyokbol meg mind a kettő. Az erosito +- 60v rol üzemel, 2x 20000 mikrós kondival megszűrve + mind a két oldalnak koppanás gátló. A vegtranyok MJ 15003G- típusúak voltak, és most is azokat raktam bele. A probléma az vele hogy mikor a zenében megjelenik egy vokal hang csúnyán bereccsen a difu, más frekvenciánál, melynél vagy magasaknál nem produkálja ezt a jelenséget, csak a közepeknél. Mi okozhatja szerintetek, ezt a problémát?, én mar le cseréltem az összes kondenzátort, és át néztem mar mindent, de meg nem jöttem rá hogy mi okozza ezt. Aki mar találkozott ezzel a problémával, az kérem jelezze, és mondja el hogy milyen alkatrész a problémás. Megjegyzem ez a 200W-os Urbán fele változat.
Valaki ha tudna segíteni az most nagyon jó volna. Köszönöm.
Mindkét végfok csinálja? Az IC-t is cserélted már?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |