Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy ha a pctáp át van alakítva, az említett diódákkal és kimeneti áramtekercs is nagyobb mint a gyári, akkor az jó lehet a 7294-nek. Persze emelni kell a kimeneti feszültséget, és a feszfigyelést is át kell kötni az 5v-ról a 12v-ra. Én próbáltam és elég jó volt a teljesítménye. A tápom fullra lett hajtva +-25V adott le és nagyon jó szólt már erről a feszről is a 7294bridge. Üdv!
Pedig +-10 voltról már megy az ic szépen.
Nekem is ment már +-9V-ról, de szerintem minimum +-30V a jó hozzá.
Ezek szerint elemről is lehet működtetni?
Nekem ment. Igaz csak alacsony hangerőn (nem bírt annyi áramot leadni), de le is merült hamar.4db-al már jobban ment, de 2-3w tól többet biztos nem adott le.
De audifil volt
Az volt. Hűtés se kellett rá mert nem melegedett 4db 9v-os elemmel. Csak kár, hogy beépítés közben elfelejtettem szigetelni a hűtőbordától (Itt már nem elemmel ment) és elfüstölt.
Szerintem én is csinálok ilyet
Én is csinálnék még ilyet mélynyomóba, de inkább már egy quad 405 kit-et csinálok majd meg.
Áh szegény már megint hazavágódott, pedig bent a laborba müködöt:S
Most rak(nád) össze?
Quadom igen. Mehetek pénteken fel Pestre amit nem akartam.
Sziasztok. Meg épitettem 2 db hidat 7294-ből, tökéletesen müködik. Most a tápon 2db 4700mf kondi van serintetek milyenre cserélyem 10000-re vagy 22000-es lenne az igazi.Köszi
Heló. Van egy db 7294 hidam. Csak monó. És 2db 250W-os 3 utas hangfal.
Mit ajánlotok hogyan kössem rá a végre a két hangfalat hogy mind hangzásba mint teljesítménybe a legjobbat hozzam ki belőlük? Most a 2 hangfal sorba van kötve és így van a végfokra kötve. Idővel szeretnék mégegy hidat hogy 2x150W legyen de ez nem biztos hogy a legközelebbi buliig amit rendezek megvalósul....
Azt is tudasd a fórumtársakkal, hogy a hangsugárzóid 8 ohm-osak
Én szerintem mivel 2 hídról van szó, annak stabil feszültség kell, ezért a 2db 22000µF lenne a jobb vagy ha van otthon 10.000µF akkor abból 4db, de ez az én véleményem, nálam így van összerakva, hogy egy híd végfokra 20.000µF összesen.
Sziasztok!
Készítettem egy egyszerű nyáktervet. Tapasztalatom, az 1000µF tápszűrő helyén a 100µF tökéletesen megfelel. A standby-t direktbe kötöttem, mivel átlagos használatnál a készenléti állapot igénye fel sem merül. A 220k/10µF biztosítja a koppanásmentes bekapcsolást. A panel fogadja a nyákba ültethető sorkapcsot. A pdf melléklet vasaláshoz készült.
Ügyes!
Talán a lyukakat kisebbre kellene állítani, mert vasaláshoz az sokkal praktikusabb. Én ehhez a technológiához 0,5mm-t használok, ami már tökéletesen elég a fúró megvezetéséhez.
Szia igen 2db hidról van szó és köszi a tanácsot most hogy te is rá erősitettél én is maga biztosabb lettem KÖSZI
Sziasztok
Ezt a nyák tervet csináltam meg és az lenne a kérdésem hogy a 2,2µF polarizálatlan kondenzátor menyire fontos? Mert az per pilanat nincs otthon, Elkóval helyetesíthetem? A dióda az mit csinál? Meg ilyen diódám sincs sima mezei dióda jó?
Szia! Pár sorral előtted közzétettem egy nyáktervet, pillants rá.
Az elkó feltétlen jó minőségű legyen, ha jelentős áram szivárog rajta egyenfeszültség mehet a kimenetre. A dióda sietteti a némítás aktiválását kikapcsoláskor. Típusa közömbös, el is hagyható ideiglenesen.
cap Con 2.2uF, 63v Ks105 (fok)C
Menne oda vagy tegyek nagyobbat?
Jó lesz. Ellenőrizd az ohm-mérő végtelen ellenállást mutat-e a lábai között. A "+"-t kösd az IC lábára.
Szerk.: a sárgával rajzolt alkatrészekkel mi a terved?
levegőbe lesznek... Így is csunya lett a nyák is meg minden szóval esztétika nem fontos...
Ezennel be fejeztem, az erősítőt, még csak egy táp hiányzik hozzá Köszönöm hogy segítettél...
Szia
Esetleg egy ilyen ? Én egy ilyet csináltam ami a linken látható, a feszültségeket olyanra választod amilyen neked kell
Ma reggel fogok neki fogni...
A trafó tekercselésnek... szóval majd kiderül mit tudok kihozni...
Sziasztok van ez az uj 7500-as kondim ezzel akartam kiváltani 4700-et csak amikor kivette észre vettem hogy a 4700-ek jóval nehezebbek mint a 7500-as és ha össze csapom akkor furcsa hangja van mintha üres lenne szerintetek?
[OFF]Szép kondi
Majd a legközelebbi képfeltöltésnél jobban figyelj oda. A 7500µF eléggé furcsa érték, azt sem lehet kizárni hogy hamisítvány. Majd jelentkezz egy kondiról készült fotóval EBBEN a topikban.[/OFF] |
Bejelentkezés
Hirdetés |